• 2020-04-07, 09:45
  • 9

Påsken närmar sig och lax är nog det jag förknippar mest med påskmaten. De flesta gillar det och man kan göra så oändligt många olika rätter. Jag älskar lax! Här på bloggen finns det hur mycket recept som helst men jag har valt ut några favoriter.

Min fina stamkund Christina jag hade på salongen kom alltid med så fina tips, bland annat den här laxen med mandel och sparris som även är med i min bok Middag hos mig. Receptet i min bok men även HÄR på bloggen. En färgglad rätt jag blir glad av.

Laxen har lagats av så många vid det här laget och den är en stor favorit hos oss. Och visst är den vacker att ställa fram. Men här kommer även ett gäng goda laxrätter, gratänger, pajer, pasta och mycket mer. Jag hoppas ni hittar något som passar!

Lax med en fräsch sallad med mozarella och jordgubbar, åh tänk när sommaren är här.

Lax med saffranssås är ni många som gillar, kika på DETTA recept. Jag älskar detta. Saffran är så gott. Inte bara på jul.

Laxgratäng med västerbottenost HÄR  Denna doftar magiskt.

Eller DENNA lax med purjolök, västerbottenost med krispig potatis. Oh hjälp vad gott, måste laga detta idag tror jag.

Fransk potatissallad med lax och en god vinägrett är fräscht och känns somrigt. HÄR 

Gillar ni pesto? Jag är galen i pesto. Den här laxen lägger du pesto över och gratinerar i ugn, strö granatkärnor över efter så har du en vacker och god middag. HÄR finns receptet.

Lax i kokosmjölk gjorde jag för bara någon vecka sedan, detta är också väldigt gott! Vilka smaker med kokosmjölken och lite chili och lime. Lime är gott i kokosmjölk. Recept HÄR. 

Eller varför inte en god paj! Har ni min bok Middag hos mig? Där har ni 250 sidor med tips och massor med recept. Bland annat denna paj med lax. Riktigt god med spenat, lax och dill. Recept på bloggen finns annars HÄR. 

Eller kanske en krämig pasta! Denna toppar nog mina pastarecept efter min pasta med scampi och havskräftor. Ska ni bjuda på en pastarätt till påsk- gör detta! Recept HÄR. 

Ska du ha en hel lax? Kanske köpt en god kallrökt eller gjort i ugn. Varför inte något smarrigt tillbehör till!

En fräsch sallad med melon och pinjenötter? Eller krispiga potatishalvor med timjan , eller en god fransk potatissallad. 

Eller sallad med jordgubbar och mozarella, mums! HÄR. 

 

2020-04-07 Johanna Toftby, Recept

Kommentarer

Lina 1 år sen

Men wow vad många smaskiga recept! Inte lätt att välja;)

Anneli 1 år sen

Nu fick jag en riktigt god feeling, så nu blir det laxpaj ikväll här hos oss, sådär en helt vanlig tisdag, med ett glas gott vin till 😁, tack för tipset!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Men så gott! :) Smaklig spis! Mysigt att förgylla tisdagen!

Anna 1 år sen

Jag är också nyfiken på receptet med scampi och havskräftor? :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Jag har både recept med havskräftor och stora räkor/scampi-sök i sökfältet längst upp eller sök i receptregistret.
Så god pasta! Men jag kan lägga upp i ett nytt inlägg om ni vill.

Nu har vi precis ätit färska musslor med pasta, också galet gott!

Helen Svärd 1 år sen

Hej Johanna
Tack för en underbar blogg och ljuvliga recept. Försökte hitta ditt recept som du nämnde i inlägget, Pasta med scampi och kräftstjärtar. Men jag fick ingen träff på de. Kan du snälla ge mig länken till de?
Tack på förhand och ha en ljus och fin påsk med de dina <3

Susanne 1 år sen

En till som gillar lax, bra tips på recept!
Läste ditt inlägg på instagram angående Corona, tyckte det var väldigt bra. Jag är också trött på alla “förstå-sig-påare”. Lyssna på experterna, det är dom som vet bäst. Vad gäller Corona måste man vara oerhört källkritisk!
Ha en bra dag :-)

Anki Johansson 1 år sen

Tack för recepten, ska provas. Laxen i kokosmjölk har jag gjort tidigare, den är såå god. 😊 Glad påsk 🐔 🐣

Anita 1 år sen

Lax är så himla gott kan varieras jättemycket. Själv är jag inte så förtjust i varmrökt tycker det blir så fett på något vis.

Ha nu en härlig påsk . Så hoppas jag det snart blir bättre fram mot sommaren.
Kram Anita

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg