• 2020-04-08, 22:15
  • 15

Pasta med musslor! Detta gjorde jag till Janne och mig igår, fina blåmusslor är bland det godaste jag vet. Sen älskar jag alla skaldjur men just musslor ligger på topp.

Ibland med pasta, ibland bara kokade i vin och massa vitlök. Eller moules frites. Oj oj. Musslor kokade i grädde och vitlök, frasiga pommes och aioli. Har ni inte lärt er äta det- lova testa.

Vilket väder vi haft idag. Värmen! Jag är ute väldigt mycket nu, är tacksam att vara egenföretagare, träffar inte många alls eftersom jag jobbar hemma. Skönt.

Här kommer pasta med musslor!

Och en ljuvlig kvällsrunda med Lucy, ljuset och luften, visst är det ljuvligt.

Pasta med blåmusslor 2 stora portioner 

Ca 400 gram Linguine pasta

1 kg blåmusslor
3 vitlöksklyftor
1 stor schalottenlök
10 babytomater
2 dl vitt vin
1/2 pressad citron
2 msk hackad bladpersilja
nypa chiliflakes
2 dl grädde
3 msk olivolja
1 dl pastavatten
salt och peppar

Gör så här:

Skölj musslorna i kallt vatten , knacka dem mot kanten i diskhon så stänger de sig.
Släng alla som inte slängt sig eller som är trasiga.

Koka pastan enligt anvisningar. Jag har alltid en stor gryta, salta rejält och häll i lite olivolja. Hacka lök och vitlök, fräs i en gryta i olivolja. Häll i vinet, hälften av persiljan, låt koka ca 5 minuter. Lägg i alla musslor och lägg på ett lock. Låt musslorna koka kraftigt i minst 2 minuter på hög värme, tag kastrullen av sidan.

Ta upp musslorna, släng de som inte öppnat sig. Häll spadet som du kokade musslorna i en stor stekpanna med höga kanter, häll i grädden, lite pastavatten citronsaft. Koka ihop, salta, peppra och krydda med chiliflakes efter smak. Häll i persiljan. Smaka av. Peta ur hälften av musslorna, hälften kvar med skal.

När pastan är klar, vänd ner den i pastasåsen och blanda ihop. Skär de små tomaterna och lägg i allra sist med musslorna. Inte koka, stäng av plattan men låt den stå kvar, vänd runt pastan. Lägg i musslorna och lägg de med skal runt om. över, lägg gärna i lite citronklyftor, strö mer persilja över pastan.
Ställ fram grytan på bordet och njut!

2020-04-08 Recept

Kommentarer

Sigrids värld 5 månader sen

Fint!

Ulrika 7 månader sen

Kanske har skrivit detta förut (minnet är bra men kort!) men testa gärna att finfinfinstrimla (sickert ord) lite bacon eller sidfläsk och låt det fräsa med i de övriga. Ger lagom god sälta samt aningens “tugg” (nåväl) mellan varven.
Glad påsk från Hisingen : )

Katariina 7 månader sen

Detta var sååå himla gott, tack för ett toppenrecept! Glad påsk på dig. Kramar från ett soligt Malmö

Ingrid 7 månader sen

Älskar dina recept, men dock inte musslor.
Kan inte äta det. Tycker inte om några skaldjur. Tänk så olika man kan vara och tur är väl det. Önskar er en riktigt Glad Påsk

Caroline 7 månader sen

Tack Johanna för att du delar med dig av din energi! När man varit in på kvällstidningarna och läst kan man avsluta med din blogg för att lätta upp sinnet igen 😘 Önskar dig en Glad påsk 🐣 😀

Liselotte 7 månader sen

Vill tacka för alla recept du delar med dig av. Mat är du duktig på! Annat också för den delen, även om jag inte alltid delar dina åsikter. Glaf Påsk till dig och de dina!

koppar diskho 7 månader sen

hoppas du får en fin påsk :)

Katja 7 månader sen

Glad påsk!

Moa 7 månader sen

Nu blev jag frestad att testa, fina bilder! Glad Påsk!

Anna 7 månader sen

Jag tycker moules frites ser SÅÅ himla gott ut och vill verkligen gilla det men jag kan verkligen inte lära mig äta musslor :/ det måste va nåt med konsistensen, samma med kantareller, det går inte det heller. haha

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 7 månader sen

Haha men vad tråkigt! Jag hade samma med ostron. Även sill. Det sägs att det ska ta ett antal gånger innan man vant sig, knäppt kan vissa tycka, gillar man det inte så äter man det ju inte.
Men jag är tvärtom. Då vill jag hellre lära mig äta det. Så kanske du måste testa flera gånger. Annars får du njuta av dofterna, de är magiska.

Glad påsk!

Anneli 7 månader sen

Skaldjur har jag lärt mig äta först i vuxen ålder, trots att jag är uppvuxen vid havet… ;)
Fick hem mina icebugs igår, skönaste skon jag någonsin haft, och dessutom snygga, så tack för tips!

Önskar dig en Glad påsk!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 7 månader sen

Ja men det är ganska speciellt, mina barn har ätit det sedan de var små men inte alla som gillar det.

Skaldjur är så galet gott!

Åh har du, ja men visst är den underbar! Du kommer älskar dina promenader och joggingrundor sen!

Glad påsk till dig också!

Lena 7 månader sen

Vad är det för fin svart och vit jacka du ha på dig?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 7 månader sen

Den är några år så den finns tyvärr inte. Jag har nog fyra sånna, mxdc sport hette märket. Bästa vindjackan jag haft, sliter sönder dem men tröttnar aldrig.

Har däremot hittat en ny som är ännu tunnare jag ska tipsa om. Kolla Stories snart!

Glad påsk!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Härliga fredag! Hur mår ni? Här är det jobb i köket hela dagen men ska ge mig ut på en runda vid lunch tror jag. Det har ju varit kolsvart och regn…

Gillar ni asiatiskt och sötstarka smaker? Heta nudlar med strimlad biff och wokade grönsaker, soja och oystersås, krossade limeblad…Detta lagade jag till lunch idag.  Oj oj så gott detta blev! Jag är…

Mormor ringde precis. Hon ringer mig många gånger om dagen och hon är ledsen, arg och gråter. Allt handlar om en och samma sak, att hon vill ha tillbaka sitt hus i…