ANNONS
Integritet på Tailsweep

Linguine med blåmusslor

/


Pasta med musslor! Detta gjorde jag till Janne och mig igår, fina blåmusslor är bland det godaste jag vet. Sen älskar jag alla skaldjur men just musslor ligger på topp.
Ibland med pasta, ibland bara kokade i vin och massa vitlök. Eller moules frites. Oj oj. Musslor kokade i grädde och vitlök, frasiga pommes och aioli. Har ni inte lärt er äta det- lova testa.
Vilket väder vi haft idag. Värmen! Jag är ute väldigt mycket nu, är tacksam att vara egenföretagare, träffar inte många alls eftersom jag jobbar hemma. Skönt.


Här kommer pasta med musslor!

Och en ljuvlig kvällsrunda med Lucy, ljuset och luften, visst är det ljuvligt.


Pasta med blåmusslor 2 stora portioner 
Ca 400 gram Linguine pasta
1 kg blåmusslor
3 vitlöksklyftor
1 stor schalottenlök
10 babytomater
2 dl vitt vin
1/2 pressad citron
2 msk hackad bladpersilja
nypa chiliflakes
2 dl grädde
3 msk olivolja
1 dl pastavatten
salt och peppar
Gör så här:
Skölj musslorna i kallt vatten , knacka dem mot kanten i diskhon så stänger de sig.


Släng alla som inte slängt sig eller som är trasiga.
Koka pastan enligt anvisningar. Jag har alltid en stor gryta, salta rejält och häll i lite olivolja. Hacka lök och vitlök, fräs i en gryta i olivolja. Häll i vinet, hälften av persiljan, låt koka ca 5 minuter. Lägg i alla musslor och lägg på ett lock. Låt musslorna koka kraftigt i minst 2 minuter på hög värme, tag kastrullen av sidan.
Ta upp musslorna, släng de som inte öppnat sig. Häll spadet som du kokade musslorna i en stor stekpanna med höga kanter, häll i grädden, lite pastavatten citronsaft. Koka ihop, salta, peppra och krydda med chiliflakes efter smak. Häll i persiljan. Smaka av. Peta ur hälften av musslorna, hälften kvar med skal.
När pastan är klar, vänd ner den i pastasåsen och blanda ihop. Skär de små tomaterna och lägg i allra sist med musslorna. Inte koka, stäng av plattan men låt den stå kvar, vänd runt pastan. Lägg i musslorna och lägg de med skal runt om. över, lägg gärna i lite citronklyftor, strö mer persilja över pastan.
Ställ fram grytan på bordet och njut!

15

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00