ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kycklinggratäng i senapssås

/


Innehåller annonslänk till HM
Vaknade av klarblå himmel idag men trodde träden skulle blåsa sönder utanför, hjälp vad det har blåst! Men jag satte mig så jag kunde sola ändå en stund, skönt med värmen.


Ingefärsshot varje morgon, gjorde även en grön syrlig drink också. Älskar grön passion. 
Dagens outfit HÄR. Gillar puffärmen, rak modell på blusen. Finns många storlekar!Och kvällens middag. Kyckling i senapssås. Jag fick nyligen ett så ledsamt besked att min fina kund Anki har gått bort, har tänkt så mycket på familjen. Så ung, så ledsamt så fruktansvärt sorgligt. Tänkt så mycket på hennes två döttrar.
Hon tipsade mig om den här rätten när jag klippte henne för ett par år sedan och vi pratade ofta om goda middagar, därför ville jag laga detta idag.


Kyckling i senapssås i ugn 4 portioner
4 kycklingfileér
1 gul lök
1 stor vitlök
200 gram champinjoner
1 hönsbuljongtärning
2 msk soja
2 tsk senapspulver  (Coleman´s)
1 tsk ingefära pulver
2 msk mjöl
2 dl creme fraiche
1/2 tsk salt
2 dl vatten
2 dl stark riven ost
1 msk olivolja
Skär löken i små bitar och dela champinjonerna, hacka vitlöken smått. Ta fram en skål och blanda ihop creme fraiche, vatten, soja, senapspulver, smula ner hönsbuljongtärningen, ingefära. Rör ut mjölet med ett par msk vatten i ett glas så det tjocknar, häll i redningen i bunken med allt. Häll i löken, svampen, vitlöken i bunken med såsen. Smaka av med salt och svartpeppar.
Dela varje kycklingfileén  i två delar. Häll lite olivolja i en form. Lägg i kycklingfileén.
Häll såsblandningen över kycklingen. Strö ost över allt. Gratinera i ugnen 225 grader ca 30 minuter.
Jag serverade ris och en sallad till med pappas hemamgjorda ramslökspesto, olivolja och vitvinsvinäger. Mums!

3

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00