• 2020-04-13, 21:15
  • 3

Innehåller annonslänk till HM

Vaknade av klarblå himmel idag men trodde träden skulle blåsa sönder utanför, hjälp vad det har blåst! Men jag satte mig så jag kunde sola ändå en stund, skönt med värmen.

Ingefärsshot varje morgon, gjorde även en grön syrlig drink också. Älskar grön passion. 

Dagens outfit HÄR. Gillar puffärmen, rak modell på blusen. Finns många storlekar!

Och kvällens middag. Kyckling i senapssås. Jag fick nyligen ett så ledsamt besked att min fina kund Anki har gått bort, har tänkt så mycket på familjen. Så ung, så ledsamt så fruktansvärt sorgligt. Tänkt så mycket på hennes två döttrar.

Hon tipsade mig om den här rätten när jag klippte henne för ett par år sedan och vi pratade ofta om goda middagar, därför ville jag laga detta idag.

Kyckling i senapssås i ugn 4 portioner

4 kycklingfileér
1 gul lök
1 stor vitlök
200 gram champinjoner
1 hönsbuljongtärning
2 msk soja
2 tsk senapspulver  (Coleman´s)
1 tsk ingefära pulver
2 msk mjöl
2 dl creme fraiche
1/2 tsk salt
2 dl vatten
2 dl stark riven ost
1 msk olivolja

Skär löken i små bitar och dela champinjonerna, hacka vitlöken smått. Ta fram en skål och blanda ihop creme fraiche, vatten, soja, senapspulver, smula ner hönsbuljongtärningen, ingefära. Rör ut mjölet med ett par msk vatten i ett glas så det tjocknar, häll i redningen i bunken med allt. Häll i löken, svampen, vitlöken i bunken med såsen. Smaka av med salt och svartpeppar.

Dela varje kycklingfileén  i två delar. Häll lite olivolja i en form. Lägg i kycklingfileén.

Häll såsblandningen över kycklingen. Strö ost över allt. Gratinera i ugnen 225 grader ca 30 minuter.
Jag serverade ris och en sallad till med pappas hemamgjorda ramslökspesto, olivolja och vitvinsvinäger. Mums!

2020-04-13 Johanna Toftby, Recept

Kommentarer

Lena M 4 månader sen

Jag fräser hackad lök, vitlök i olivolja. I med musslor, lite vin och vatten och lite timjan. Koka tills musslorna öppnar sig. Sila av musslorna och spara fonden. Plocka musslorna från skal.
Hacka zucchini, chili och purlolök, fräs i en gryta. Häll i arborioris och täck med musselfonden. Koka i 20 minuter eller tills riset mjuknar.
Smula i getost, hackade tomater och lite grädde. Salta efter smak och peppra. Till sist rör i musslorna.
Mmmm….

Vet att det inte är ett klassiskt risottorecept med grädde och att inte efter hand ösa i fonden. Men väldigt gott och lätt en vardagkväll.

Lena M 4 månader sen

Det ser verkligen jättegott ut. Tråkigt med din vän, alltid lika ledsamt och man får perspektiv på livets skörhet och storhet. Här hemma blir det en risotto med blåmusslor idag. Lite trött på ägg och sill och småvarmt nu. Allt har sin charm. Här är det strålande vårväder, om det inte hade varit för den förbaskade blåsten. Flera dagar har det hållit på.
Kram och ha en fin vecka.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 månader sen

Tack Lena!

Hon var en stamkund till mig, så otroligt sorgligt och hemskt. Som du säger, man får perspektiv på livet.

Vad gott det låter, kan du tipsa om recept kanske? Jag älskar ju allt med musslor :)

Ja den där hemska blåsten är så jobbigt, kan det bara inte sluta blåsa. Så varmt när det är lä.

Ha en fin kortvecka,

Kramar

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar till Odd Molly och Ellos Hoppas ni mår bra! Vilken start vi fick på augusti, vilket väder, vilken värme! Nu är vi på Käringön, västkusten levererar verkligen. Får nästan nypa…

Jag läser när Jonas Gardell skriver i Expressen om varför en teater inte kan vara fullsatt när Ullared kan vara fyllt till bristningsgränsen. Om kulturministrar ska avgå eller inte bryr jag mig…

Innehåller annonslänkar till Odd Molly och Ellos Hoppas ni mår bra! Vilken start vi fick på augusti, vilket väder, vilken värme! Nu är vi på Käringön, västkusten levererar verkligen. Får nästan nypa…

Jag läser när Jonas Gardell skriver i Expressen om varför en teater inte kan vara fullsatt när Ullared kan vara fyllt till bristningsgränsen. Om kulturministrar ska avgå eller inte bryr jag mig…