ANNONS

Lövbiffgryta med paprika och sparris

/


Har ni en trevlig lördag? Vi tog en tripp upp till Skövde så nu är vi här, handlade hos Marilyn som jobbar i delikatessen på Kvantum, kramade Lisa-Marie innan hon skulle träffa en kompis och nu är det bara Lucy hemma. Vi har gått en kvällsrunda, visst är kvällssolen vacker. Och i veckan kommer sommarvärmen. Hurra!



Letar ni inspo till söndagsmiddagen i morgon? Lövbiffsgytan jag gjorde häromdagen blev så god.


Jag gillar mat som går snabbt och smakar mycket, det gör denna grytan med lövbiff och paprika. Jag tog vad jag hade i kylen, som liknar DENNA lövbiffgryta men den här är utan svamp.
Tyvärr glömde jag fota, så håll till goda med denna bild, men lova testa grytan. Så god.



Lövbiffsgryta

4 portioner
ca 800 gram lövbiff
1 gul lök
2 röda paprikor
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpure
1 msk dijonsenap
1 msk soja
1 -2 msk ox eller kalvfond
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
salt och peppar
riven pepparrot
olja, smör
färsk sparris
Gör så här:
Ta fram köttet så det får vila i rumstemperatur minst 30 minuter. Skär paprikan i bitar, skala löken och vitlöken och skär i små bitar. Fräs lök och vitlök på hög värme i olja, ta upp ur pannan när det mjuknat något. Fräs paprikan snabbt. Strimla lövbiffen i cm breda strimlor, jag skär ca 5 cm.
Stek lövbiffen i smör på hög värme snabbt, salta och peppra. Ta upp ur pannan och lägg på en tallrik.
Häll i grädde, creme fraiche i pannan, sänk plattan något. Häll i lök och vitlök och paprikan. Tillsätt dijonsenap, tomatpure, soja, fonden, smaka av med salt och peppar. Vänd ner köttet, sist paprikan. Låt allt koka på svag värme, späd med mer vätska om det behövs. Låt koka ca 10 minuter.


Koka eller stek sparrisen. steker du är det gott i olivolja, salt och svartpeppar. Stek ett par minuter, akta så de inte bränns. Kokar du- häll i lite olivolja och salta.
Riv pepparrot över, låt gästerna riva själva om man vill ha mer eller mindre. Så gott!
Servera med ris eller klyftpotatis och en sallad med olivolja och vitvinsvinäger. Syran är riktigt god till grytan.


2
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00