ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Johanna Toftby

Min stalker får fängelse!

/

Äntligen! I dag klockan 11.00 kom domen mot min stalker som var åtalad för bland annat olaga förföljelse och olaga hot. Och hon är dömd nu. Jag kan inte med ord beskriva hur det känns just nu. Jag är lättad, jag har haft ett rent helvete med den här människan. Hon har helt medvetet hotat med att döda mig och mina barn. Att tingsrätten bekräftar vad hon gjort känns som en så stor upprättelse. Domen finns på Eskilstuna tingsrätt för er som är intresserade av detaljer i den.
Mål nr B 1439-19

Linda blev dömd! Hon blev dömd för olaga förföljelse, olaga hot och övergrepp i rättssak. Samtidigt fälldes hon för flera brott mot andra människor också. Som straff får hon en månads fängelse, skyddstillsyn och ska genomgå en behandling. Eftersom tingsrätten skriver att det är stor risk att hon fortsätter med dessa brott så blir det fängelse kombinerat med tillsynen för att minska risken. Månaden har hon redan suttit av eftersom hon varit häktad, men att det ens blir fängelse känns som en stor seger. Jag hade förstås önskat hon fick sitta inlåst längre men en fängelsedom och påföljden känns ändå som en lättnad och en seger. Hon ska dessutom betala mig 25 000kr i skadestånd.

Jag känner mig nöjd! Mitt fantastiska målsägarbiträde Terese är också nöjd, det är inte enkelt att få någon dömd i Sverige när alla brott sker på nätet. Åklagaren Jessica Wenna har gjort ett riktigt fantastiskt jobb, precis som poliserna Joel i Eskilstuna och Yunus i Skövde. Jag har dem att tacka för att polisen tog detta på stort allvar, både de och jag själv har lagt ned så mycket tid på att få Linda fälld för vad hon gjort. Och ni läsare hjälpte mig mycket med att hitta allt som hon höll på med, tills det exploderade totalt och hon fick häktas.

Det finns hopp! Det är olagligt att medvetet kränka, hota, jaga och trakassera någon även om det händer på nätet. Jag har haft den här människan efter mig i tio år och nu hoppas jag att aldrig mer höra något av henne eller om henne. 

Inte minst tänker jag på Annica, som också drabbades av detta helt oprovocerade hat. Jag vet att hon ler mot oss alla idag.47

Följ mig på Instagram!

@johannatoftby
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00