ANNONS

Kycklinggratäng med chilisås och krispiga potatishalvor

/


Kycklinggratäng med chilisås och krispiga potatishalvor! Detta är så festligt och gott, allt sköter sig själv i ugnen!


Kycklingfiléer i en form med grönsaker och champinjoner, vispa ihop en sås med chili och vitlök, häll på allt och toppa med cheddarost eller annan stark ost du tycker passar till.
Jag hade potatishalvor och rostade grönsaker, jag tog vad jag hade hemma i kylen. Så gott med både potatis och rotgrönsaker till! Färsk timjan, olivolja och flingsalt är ett måste ugnen.








Jag kör både gratängen och potatisen i ugnen på ca 200 grader varmluft. 25-30 minuter. Akta så inte gratängen bränns men den ska få färg.
Kycklinggratäng med chilisås och potatishalvor 4 port
4 stora fina kycklingfileér
1 gul paprika
2 stora tomater
1/2 purjolök
ca 150 gram champinjoner
2-3 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 dl chilisås
1 stor vitlök
1 msk sambal oelek
1/2 msk mango chutney
1 tsk paprikapulver
200 gram cheddarost eller stark ost för gratäng
salta och svartpeppar (rikligt, smaka av såsen)
olivolja
Gör så här:
Sätt ugnen på varmluft 180-200 grader. Putsa kycklingfiléen och dela i två delar. Häll lite olivolja i en form, lägg i kycklingen och skär paprika, champinjoner, purjolöken och lägg runt om kycklingen. Salta och peppra kycklingen.
Såsen: Häll grädde, creme fraiche i en bunke, häll ner chilisås, sambal oelek, paprikapulver, pressa i en stor vitlök, smaka av med salt och peppar. Vispa ihop.
Potatishalvor och grönsaker
ca 600gram potatis
broccoli
morötter
paprika
1 tsk timjan krydda
havssalt
färsk timjan
olivolja
Gör så här: 
Sätt ugnen på varmluft 180-200 grader.

Häll olivolja på en plåt med bakplåtspapper, dela potatisen i halvor och lägg ut på plåten. Salta med flingsalt, krydda med timjan och klipp ner färsk timjan och häll över.
Sätt in i ugnen samtidigt som kycklingen. Skär ner grönsaker du vill ha, lägg dem i en skål, ringla lite olivolja och salta, lägg ut dem på plåten när det är 10 minuter kvar av potatisen. Jag tycker grönsakerna är godast när de är lite tuggmotstånd.
Servera även en salladsskål till, ställ fram olivolja, vitvinsvinäger och färska örter är trevligt.
Smaklig spis!

6
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00