ANNONS
Integritet på Tailsweep

Heta räkor i chili, vitlök

/


Heta räkor i chili och vitlök- detta är så otroligt gott och går snabbt att laga. Detta är gott som en lunch hemma eller varför inte som tilltugg på ett mingel? Rosta små brödskivor och lägg på lite på varje skiva. Snyggt att skära i små trekanter, servera ett gott glas rose´till nu när värmen kommer.
Niclas lagade mina heta räkor med pasta i sändningen när vi körde livesändning med Vinsmart på facebook nu, vill du köra med pasta gör du DETTA recept. Krämig pasta- hur gott som helst! Det är magiska smaker och dofter och rosevinet Perfect day passar perfekt till.


Detta lagade Niclas i livesändingen vi sände på Facebook nyss, visst såg det gott ut? Missade du sändningen kan du kika på den HÄR. Han berättar om rosevin, hur det kom till och vilken mat som passar till. Jag är också med på ett litet hörn. 😉


Här kommer en annan variant på räkor!Heta räkor i chili och vitlök 2-3 portioner
2 påsar 70/90 räkor med skal
1 hel chilifrukt
3 vitlöksklyftor
1/2 purjolök
1 bunt sockerärtor
1 röd paprika
10-12 färska champinjoner
2 msk soja
2 msk sweet chili
2 msk olivolja
pinjenötter
salt och peppar
Dekoration
färsk bladpersilja
Gör så här:
Skär vitlöken i små bitar och kärna ur chilin. Skär chilin i småbitar. Strimla grönsakerna och skär champinjonerna i bitar. Fräs svampen i en torr stekpanna tills vätskan är borta. Tillsätt salt och peppar och lite smör för smakens skull. Ta upp allt ur pannan.
Fräs vitlöken och chilin i 1 msk olivolja. Lägg i räkorna och nu ska det gå snabbt. Rör runt allt så allt blandas noga, men bara en minut. Räkorna krymper annars och kan bli väldigt torra och tråkiga. 

Lägg i grönsakerna och rör runt utan värme. Lägg upp på tallrik och dekorera med lite färsk bladpersilja.
Ska du har snittar på mingel- stek formfranska i lite olja i pannan, skär i trekanter och lägg upp räkorna på snittarna. Servera direkt.
Njut av riktigt goda heta räkor!

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00