ANNONS

Halloumisallad med krämig vitlökssås

/


Gillar ni halloumi? Jag älskar det! Gott både som hamburgare, stroganoff eller en fräsch sallad. Detta recept finns i min bok Middag hos mig, men delar gärna med mig av detta idag! Solen skiner och varför inte göra en god, vacker halloumisallad med vitlökssås till. Vackert att servera, man äter ju även med ögat.





Här hemma sitter både jag och Janne och jobbar för fullt, Lucy är med som sällskap. Hon älskar verkligen Janne så hon sover helst på datorn, helst i hans knä när han sitter i soffan och jobbar.

Halloumisallad med vitlökssås  4 portioner
3-4 portioner couscous
1 kruka romansallad eller annan sallad man har hemma
12-15 körsbärstomater
1 liten rödlök
2 paket halloumi a 200gram styck
ca 1/2 dl rostade saltade solrosfrön
ca 1/2 -1 dl granatäpplekärnor till dekoration (finns frysta)
balsamico, den tjocka som du kan dekorera salladen med
olivolja till stekning

Gör så här:
Skär halloumin i cm tunna skivor, stek den på svag värm i en stekpanna med olivolja några minuter, den ska få färg men tar några minuter bara. Koka upp couscousen, lägg ut romansalladsblad på ett stort fat. Häll över couscousen på fatet, lägg ut den stekta, skivade halloumin över allt. Skär löken tunt, lägg ut över hela salladen. Dela tomaterna och sprid ut dem.
Blanda samman allt till såsen.
Till sist, strö över solrosfrön, granatäpplekärnor och ringla balsamico över och häll den kalla såsen i en skål.

Kall vitlöksås med körvel


2,5 dl creme fraiche
2 msk majonäs
1/2 vitlöksklyfta, riven eller pressad
2 msk pressad citronsaft
1 tsk torkad körvel
salt och peppar
Blanda samman allt till såsen och njut!

5
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00