• 2020-05-05, 13:46
  • 5

Gillar ni halloumi? Jag älskar det! Gott både som hamburgare, stroganoff eller en fräsch sallad. Detta recept finns i min bok Middag hos mig, men delar gärna med mig av detta idag! Solen skiner och varför inte göra en god, vacker halloumisallad med vitlökssås till. Vackert att servera, man äter ju även med ögat.

Här hemma sitter både jag och Janne och jobbar för fullt, Lucy är med som sällskap. Hon älskar verkligen Janne så hon sover helst på datorn, helst i hans knä när han sitter i soffan och jobbar.

Just nu har jag mer jobb än någonsin, (förutom när jag skrivit mina böcker förstås) och det är väldigt roligt, märker att fler arbetar just med sociala medier. Tacksam för det, vet att många har det riktigt tufft, som är sjuka eller tufft med arbetssituationen. Vi måste hålla ut, vi kommer ta oss igenom detta även om det är tråkigt och märklig peridod.

Halloumisallad med vitlökssås  4 portioner

3-4 portioner couscous
1 kruka romansallad eller annan sallad man har hemma
12-15 körsbärstomater
1 liten rödlök
2 paket halloumi a 200gram styck
ca 1/2 dl rostade saltade solrosfrön
ca 1/2 -1 dl granatäpplekärnor till dekoration (finns frysta)
balsamico, den tjocka som du kan dekorera salladen med
olivolja till stekning

Gör så här:
Skär halloumin i cm tunna skivor, stek den på svag värm i en stekpanna med olivolja några minuter, den ska få färg men tar några minuter bara. Koka upp couscousen, lägg ut romansalladsblad på ett stort fat. Häll över couscousen på fatet, lägg ut den stekta, skivade halloumin över allt. Skär löken tunt, lägg ut över hela salladen. Dela tomaterna och sprid ut dem.
Blanda samman allt till såsen.
Till sist, strö över solrosfrön, granatäpplekärnor och ringla balsamico över och häll den kalla såsen i en skål.

kall vitlöksås med körvel
2,5 dl creme fraiche
2 msk majonäs
1/2 vitlöksklyfta, riven eller pressad
2 msk pressad citronsaft
1 tsk torkad körvel
salt och peppar

Blanda samman allt till såsen och njut!

 

2020-05-05 Johanna Toftby, Recept

Kommentarer

Carola 6 månader sen

Jag har gjort såsen till salladen och den är helt suverän. Har din bok Det är många goda recept att laga.

Helena 6 månader sen

Hej måste bara få skriva och tala om vilken positiv överraskning din bok var, alltså det var så mycket mer än vad jag hade väntat mig😊 så härliga texter och bilder tillsammans med alla fantastiska recept.
Så mycket ny matinspiration TACK

Carola Petersson 6 månader sen

Den salladen är så god, gör den ofta blir aldrig trött på den 😋

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 månader sen

Har du även gjort med såsen? Testa den!

Barbro 6 månader sen

Får nog testas nån dag- men måste berätta att jag gjorde din rabarber och jordgubbspaj nyss den är ju så god.
Ha en fortsatt bra tisdag // kram på er.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänk  Glad halloween! Vilken skön luft det är ute nu, lite så där kusligt dimmigt men vackert. Jag ska strax ta gå ut och gå, ska även sätta ljus på minneslunden…

Innehåller annonslänk  Glad halloween! Vilken skön luft det är ute nu, lite så där kusligt dimmigt men vackert. Jag ska strax ta gå ut och gå, ska även sätta ljus på minneslunden…

Innehåller annonslänk Japp. Ni läste rätt! Nu är det dags för årets första julbord! Vi är på väg ut till mysiga Åstols rökeri som ligger på den lilla ön norr om Marstrand.…