ANNONS
Integritet på Tailsweep

Löjromspizza och skaldjursbuffé

/


Gillar ni löjromspizza? Så galet gott och festligt, det slog igenom för flera år sedan och vi har ätit Brillos populära i Stockholm flera gånger, Bellora i Göteborg har också en god jag ätit ett par gånger. Men det är väldigt gott att ställa fram på en buffé och man skär små bitar och har tex ihop med skaldjur eller plock. Otroligt gott.
Lisa-Marie gjorde dessa två när vi hade fredagsmys igår, skriver recept längre ner.


Vi hade färska räkor, havskräftor och vinkokta musslor- bästa jag vet! Så här kokar jag musslor. Även gott med pasta och musslor!


Tallrikarna frågade många efter på stories, dessa köpte jag på Cervera inför barnens student, jag hade dem på tårtbuffén. Så vackra, jag älskar dem! Verkar ha utgått, vet ni vart man kan få tag i dessa så skriv gärna, vet många som letat… De heter Vista Alegre, Blue Ming.


Vi hade surdegsbröd, het aioli och vanlig aioli, ett par milda ostar också till men jag tycker inte det ska vara mer, dessa smaker är så goda ihop.

Skomakarens barn. Min utväxt, haha! Två frisörer i samma hushåll men ändå så tråkigt att fixa. Jag är svart i botten snart. Blir mörkare och mörkare.Vi köpte färdig pizzadeg, den tunna måste det vara tycker jag. Även den färdiga surdegen i påse är bra. Annars letar ni upp en hemmagjord tunn pizzabotten, jag hade inte mycket tid igår så detta var super.
Men Lisa-Marie gjorde pizzorna, älskar att de gillar att laga mat och fixa i köket, vi älskar våra middagar ihop, detta kan ni även läsa mycket om i min bok Middag hos mig.


Löjromspizza  två stycken 2 personer (Eller på en buffé räcker det förstås till fler)
Så här gjorde Lisa-Marie
Färdig pizzabotten
3 dl Creme fraiche
250 gram riven parmesanost
1 dl fint hackad rödlök
1 dl fint hackad gräslök
150 gram löjrom, välj den du vill ha.
2 msk olivolja
salt och peppar
Gör så här: 
Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Om du inte gör egen pizzadeg:  Lägg ut den färdiga pizzadegen på en plåt. Två plåtar om du kör två förstås.
Ringla på olivolja på hela pizzabotten, bred ut creme fraiche över hela botten. Spara minst 1,5 dl till toppingen. Riv parmesanost så det täcker hela botten.


Gratinera pizzorna i ugnen tills de får fin färg. Ca 10 minuter.
Ta ut pizzorna, strö på löken överallt, häll över gräslöken du finhackat. Klicka på creme fraiche, lägg på löjrom på creme fraichen. (Se bilderna.)
Njut!

8

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00