Pasta med oxfilé och tryffel- vi åker till Italien!


Vad roligt att ni gillade middagar med tema! Nu ska vi se om ni är sugna på att åka till Italien? Krämig pasta och färska örter, murgrönor som slingrar sig ner från väggen vid bordet, lite ruffigt dukat med en rödrutig duk som inte är helt perfekt och naturligtvis italiensk musik i bakgrunden- och förstås ett gott italienskt rödvin! Eller vad man känner för att ha till maten.
Här kommer tips på en god oxfilépasta. Upp med italienska spellistan, nu åker vi!


Jag älskar Italien! Marilyn sa under middagen att det känns faktiskt som vi är där. Känslan kan ingen ta ifrån oss och jag märkte hur bra jag mådde av den här lilla grejen, temamiddagar ska ni testa. Riktigt mysigt. Blanda ljusstakar, gärna något du inte brukar duka med annars, ta en rödvitrutig kökshandduk och lägg mitt på bordet om ni inte har duk, färska örter är fint att duka med, servetter som känns utomlands osv. Glöm inte musiken, den gör allt.


Vill ni inte köra oxfilé kan ni ta rostas, eller ryggbiff. Vill ni inte ha tryffel på burk (dyrt) skippar ni det, tryffeloljan ger mest smak. (Eller så kör ni utan tryffelsmak, blir också gott.)
Detta är så galet gott och går snabbt att laga. Tid ca 30 minuter.
Pasta linguini med oxfilé och tryffel 4 portioner
500 gram linguini
ca 300 gram oxfilé eller annat kött
2 schalottenlökar
200 gram shitakesvamp eller champinjoner (jag hade shitake hemma och det blev gott)
1 msk oxfond
1,5 tsk tryffelolja (står vid olja, liten flaska)
1 dl riven parmesanost
2-3 dl grädde
1 dl pastavatten
1/2 dl olivolja
salt och peppar
Garnering: Färsk timjan, riven parmesanost, (hyvlad tryffel)
Gör så här: Sätt på pastavattnet, det ska var rejält med vatten och en hög gryta, ofta misstaget man gör är en för liten gryta med för lite vatten. Salta! Jag tar ca 1-3 msk salt. Beroende hur mycket pasta.
Strimla köttet i 1 cm skivor, stek det på hög värme i olja i en stekpanna. Tar knappt en minut, det ska bara få färg. Salta och peppra lite. Ta upp och lägg åt sidan.


Skär svampen i bitar och skär löken, fräs allt på hög värme så det krymper och får lite färg, löken ska mjukna något. Lägg i köttet och häll på grädden, ett par msk olivolja, fonden, tryffelolja och riven parmesanost. Rör ihop allt, sänk plattan och låt det koka ihop, när pastan har kokat några minuter tar du lite pastavatten och häller i pastasåsen, det ger bra smak!
Ska du ha svart tryffel (jag köpte på kvantum, finns på maxi också) så skär i tunna skivor, fräs i lite olja så kommer smaken fram. Dekorera på tallriken när du lägger upp!
Häll i pastan med köttet och såsen när den är klar, vänd runt allt ordentligt så det blir krämigt och allt har blandats. Snurra pastan med en tång, ställ det upp på tallriken så får du det snyggt serverat som på restaurang.
Dekorera med färsk timjan, tryffel om du har det och hyvlad parmesan. Eller ställ fram pannan med pastan mitt på bordet och gästerna får själva riva parmesan. Man kan inte ha för lite parmesan 😉
Njut av en lyxigt god pasta!

6
10

Grillkväll och vinprovning


Innehåller annonslänkar
Fredag! Veckans bästa dag! Har ni det bra? Jag har suttit och jobbat med ett riktigt stort jobb med Tailsweep och en kund som tagit flera timmar men nu är allt klart. Det blir kul att visa er sen.
Men nu ska jag snart stänga datorn och förbereda kvällens vinprovning  som Vinsmart kör live på facebook. Är ni med? 18.30 kör vi! HÄR kommer livesändningen vara. Ni kommer även kunna vinna min bok Middag hos mig som jag signerar så missa inte det! Vill ni beställa boken kan ni göra detta HÄR!  (Finns åter i lager om en vecka, men går att beställa nu!)


Jag kommer även vara med på ett litet hörn i kvällens sändning så hoppas vi ses 🙂


Måste tipsa om en ny klänning, visst är den söt! Jag gick ner en storlek, denna är 34/36. Vackra färger och både fin till festen eller till stranden.
HÄR har ni den.

6
0

Produkter för torrt hår


Innehåller annonslänkar
Här kommer några tips på hårprodukter jag använder, håret mår bra av att variera produkter men har man hittat något som funkat- håll fast vid det. Men köp hem så du ändå kan tvätta håret med tex ett reparerande om du har slitet hår och ett tex med mycket fukt. Mitt hår är extremt torrt i sin kvalité, det är för det är lockigt hår. Jag har som hästtagel, haha.
Ett till tips! Tvätta inte håret för ofta, jag lovar det blir bättre kvalité om ni försöker hålla ut några extra dagar. Jag sätter upp håret i en tofs, duschar runt om efter träning.


Jag har ofta Kevin Murphys produkter. Jag bara älskar dem! Doftar gudomligt och alla deras produkter är fria från sulfat och parabener, samt innehåller naturliga ingredienser. Gör håret mjukt och dessa för torrt hår är galet bra. Har du tex tunna, fina  hårstrån tar du schampo som är för just din kvalité.
Kevin Murphys HÄR. 


Jag har även Kerastase! Den är också för torrt hår, men mitt hår blir bra när jag varierar, jag kör varannan gång typ när jag tvättar.
Kerastase hittar ni HÄR. 


Detta är ett nattserum, jag märker stor skillnad när jag haft detta i håret över natten, man tar en klick och drar igenom hela håret, kan vara blött eller torrt, går åt lite mer om det är torrt. Fläta ihop håret, sov med fläta om du har långt hår. Även bra för korta hår, detta är en grym kur för extremt torrt hår. Behöver inte sköljas ur.
HÄR har du denna. Dryg.


Inpackningen från Joico- har ni testat den? Den står alltid hemma, jag kör inpackning en gång i veckan ungefär.
HÄR har du denna fuktbomb!


Ta hand om era hår! Det mår man bra av, speciellt i dessa tider. Gör inpackning och kör spa hemma, både barnen och mannen kommer gilla det. Massera huvudet på varann, huvudmassage är underskattat. Jag älskar det, vill typ aldrig det ska ta slut, haha.
Kör inpackning, slarva inte med det så kommer ni märka håret blir bättre.
Kram på er

14
0