ANNONS
Integritet på Tailsweep

Hallonmuffins med citron och vit choklad

/


Innehåller annonslänkar
Sladdar in här sent som vanligt! Alltså vad händer med dagarna? Jag har varit i telefonmöten halva dagen, sedan fotat samarbeten- sen ut med Lucy en runda och sen en joggingrunda med mig själv. Och handlat tre gånger och hämtat paket. Äntligen börjar min energi komma tillbaka. Kan inte med ord beskriva hur jobbigt det varit med noll energi utan att fattat varför. (Ska berätta för er vad som hänt)
Men dagen började iaf med en sovmorgon till 07.58 och släpade upp Lucy vid 10 när hon vakande till. Tack gode gud för en hund som aldrig velat ut före 10, haha! Jag tassar på tå som när man hade nyfödd som inte får väckas. Vet att det är en lyx att jag aldrig behöver ställa någon klocka, allra bästa som egenföretagare och vuxna barn. Sover inte länge men ändå skönt slippa vakna av hemskt alarm om inte kroppen sovit färdigt. Men desto längre dagar så det finns fördelar och nackdelar förstås.


Så skönt med vädret nu, äntligen! Jag går både på förmiddagen och eftermiddagen/kvällen. Tränar inget på gymet nu, har inte satt min fot där sedan corona slog till och kör hemma i vardagsrummet och ute och springer istället. Märker resultat på kroppen, tänk vad konditionsträning gör gott för kropp och själ. Huvudet behöver alla dessa rundor nu.


Bästa träningsjackan jag haft, även om det var 15 grader idag är den skön och inte för varm. Tunn och skön när det är vind…  Klicka HÄR. Fickor på sidorna till telefon och nyckel. Har ingen jacka förstås om jag springer, jag har ficka på byxorna i bak istället. Grymma löpartights eller PW byxor HÄR. Älskar byxorna för de sitter uppe.


Sen hem till sol och kaffe! Skulle varit i Barcelona nu, det känns urtrist. Nu kan jag inte låta bli att tycka detta börjar kännas riktigt tråkigt. Men det är ju bara att hålla ut som alla andra. Göra det bästa av det.


Jag har städat, bakat och grejat hemma. Gjorde hallonmuffins som faktiskt blev riktigt bra. Inte söta, inte sura, utan lagom. Lite citron i, färska hallon och lite vit choklad. Har alltid misslyckats
Lite bubbel till det var inte fel! Köpte rosa rosor på Ica, ska bli kul att se hur de håller sig den här gången. Älskar köpa färska blommor, billiga som dyra.
UPPDATERING Lördag– Flera som skriver ”snälla köp inte på Ica, köp blommor på din lokala blomsterhandlare.”
För er som inte verkar följa bloggen varje dag- jag köper mängder med blommor hos min lokala blomsterhandlare. Varje vecka här jag hos Blomsterhallen här i Skövde. Skickar ofta bud till vänner, köper snittblommor, köper krukväxter så jag känner jag inte skäms ett dug om jag köper en stackars rosbukett hos Ica. Så vet ni hur det ligger till om ni inte läser bloggen varje dag.


Så vet ni hur det ligger till 🙂


Glasen HÄR, fick hundra frågor på stories. Jag älskar dessa! Gör även dessert i dem.

Och lite goa hallonmuffins. Så syrligt gott.
Hallonmuffins 16-18 stycken
4 ägg
4 dl strösocker
3 tsk bakpulver
2-3 tsk vaniljpulver eller 4 tsk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
100 gram smör
3 dl mjölk
rivet skal av 1 citron
200 gram hallon
100 gram vit choklad
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Fyll en muffinsform med pappersformar eller ställ ut formarna på en plåt.
Smält smöret, grovhacka den vita chokladen. Man kan ta mer men jag tycker det räcker, blir för sött annars.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt i en bunke. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke och blanda sedan i smöret och mjölken, riv skalet av en citron, inte de vita.
Fyll formarna till två tredjedelar, lägg ner lite hackad vit choklad och 2-3 hallon i varje muffins. Lägg sedan på någon sked smet över, men jag tryckte även ner en hallon till så det syns när de gräddas sen.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter om de är lite större, ta en sticka. De ska inte vara kladdiga.
Ta ut och låt svalna, pudra gärna lite florsocker, njut av en syrligt god hallonmuffins!

14

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00