• 2020-05-20, 22:10
  • 13

Innehåller annonslänkar

Sladdar in här sent som vanligt! Alltså vad händer med dagarna? Jag har varit i telefonmöten halva dagen, sedan fotat samarbeten- sen ut med Lucy en runda och sen en joggingrunda med mig själv. Och handlat tre gånger och hämtat paket. Äntligen börjar min energi komma tillbaka. Kan inte med ord beskriva hur jobbigt det varit med noll energi utan att fattat varför. (Ska berätta för er vad som hänt)

Men dagen började iaf med en sovmorgon till 07.58 och släpade upp Lucy vid 10 när hon vakande till. Tack gode gud för en hund som aldrig velat ut före 10, haha! Jag tassar på tå som när man hade nyfödd som inte får väckas. Vet att det är en lyx att jag aldrig behöver ställa någon klocka, allra bästa som egenföretagare och vuxna barn. Sover inte länge men ändå skönt slippa vakna av hemskt alarm om inte kroppen sovit färdigt. Men desto längre dagar så det finns fördelar och nackdelar förstås.

Så skönt med vädret nu, äntligen! Jag går både på förmiddagen och eftermiddagen/kvällen. Tränar inget på gymet nu, har inte satt min fot där sedan corona slog till och kör hemma i vardagsrummet och ute och springer istället. Märker resultat på kroppen, tänk vad konditionsträning gör gott för kropp och själ. Huvudet behöver alla dessa rundor nu.

Bästa träningsjackan jag haft, även om det var 15 grader idag är den skön och inte för varm. Tunn och skön när det är vind…  Klicka HÄR. Fickor på sidorna till telefon och nyckel. Har ingen jacka förstås om jag springer, jag har ficka på byxorna i bak istället. Grymma löpartights eller PW byxor HÄR. Älskar byxorna för de sitter uppe.

Sen hem till sol och kaffe! Skulle varit i Barcelona nu, det känns urtrist. Nu kan jag inte låta bli att tycka detta börjar kännas riktigt tråkigt. Men det är ju bara att hålla ut som alla andra. Göra det bästa av det.

Jag har städat, bakat och grejat hemma. Gjorde hallonmuffins som faktiskt blev riktigt bra. Inte söta, inte sura, utan lagom. Lite citron i, färska hallon och lite vit choklad. Har alltid misslyckats

Lite bubbel till det var inte fel! Köpte rosa rosor på Ica, ska bli kul att se hur de håller sig den här gången. Älskar köpa färska blommor, billiga som dyra.

UPPDATERING Lördag– Flera som skriver “snälla köp inte på Ica, köp blommor på din lokala blomsterhandlare.”

För er som inte verkar följa bloggen varje dag- jag köper mängder med blommor hos min lokala blomsterhandlare. Varje vecka här jag hos Blomsterhallen här i Skövde. Skickar ofta bud till vänner, köper snittblommor, köper krukväxter så jag känner jag inte skäms ett dug om jag köper en stackars rosbukett hos Ica. Så vet ni hur det ligger till om ni inte läser bloggen varje dag.

Så vet ni hur det ligger till :-)

Glasen HÄR, fick hundra frågor på stories. Jag älskar dessa! Gör även dessert i dem.

Och lite goa hallonmuffins. Så syrligt gott.

Hallonmuffins 16-18 stycken

4 ägg
4 dl strösocker
3 tsk bakpulver
2-3 tsk vaniljpulver eller 4 tsk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
100 gram smör
3 dl mjölk
rivet skal av 1 citron
200 gram hallon
100 gram vit choklad

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Fyll en muffinsform med pappersformar eller ställ ut formarna på en plåt.
Smält smöret, grovhacka den vita chokladen. Man kan ta mer men jag tycker det räcker, blir för sött annars.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt i en bunke. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke och blanda sedan i smöret och mjölken, riv skalet av en citron, inte de vita.

Fyll formarna till två tredjedelar, lägg ner lite hackad vit choklad och 2-3 hallon i varje muffins. Lägg sedan på någon sked smet över, men jag tryckte även ner en hallon till så det syns när de gräddas sen.

Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter om de är lite större, ta en sticka. De ska inte vara kladdiga.

Ta ut och låt svalna, pudra gärna lite florsocker, njut av en syrligt god hallonmuffins!

 

 

Kommentarer

Ulrika 9 månader sen

Tycker löparbrallor för tjejer är ett skämt när det kommer till fickor. Ibland är ju dragkedjan större än själva fickan!
Jag vill åtminstone kunna få plats med en nyckelknippa men inte alltid givet. Faktiskt det första jag kollar när jag ska köpa nya träningsbyxor.
Visst har storlekarna förändrats? XL för mig i tänket är STOR stl men det verkar som 42 anses som det nya XL…?

Muffins, nomnomnom!

“solen skiner alltid i Gbg”. I dag har han rätt : )

Svar på kommentaren:
Sofia 9 månader sen

42 har väl alltid varit XL.

34 = XS
36 = S
38 = M
40 = L
42 = XL
44 = XXL

Är det inte så det är? Tror det iallafall.

Eva 9 månader sen

Längtar faktiskt inte alls bort utan tycker bara det är skönt att vara hemma. Är i och för sig alltid hemma på våren och sommaren för vem längtar bort från västkusten denna årstiden?
Båt, havet och en härlig ö! Vad kan bli bättre❤️

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Håller med! Men jag önskar möta andra kulturer, det är underbart!

Eva 9 månader sen

Icas rosor är dom bästa! Står sig hur länge som helst👍

Jeanette 9 månader sen

Tror jag ska göra dessa muffins och bjuda kollegorna på imorgon. Ha en fin dag!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Gör det, så goda! Tack det samma!

Veronica Borg 9 månader sen

Jag sträckläste din bok 30 om dagen . Tack snälla för din ärlighet , din charm , ditt allvar , dina glada stunder .Tack för att du våga skriva om sorg , panikångest . Du är fantastisk vacker både insida o utsida , omtänksam , driven .Du känns äkta inte tillgjord . Mvh Veronica

Helene 9 månader sen

Snälla, köp inte blommor på Ica! Köp dom hos en blomsterhandel. Ica ska sälja mat, inte blommor! Ica klarar sig bra ändå!

Svar på kommentaren:
Jenny thomasdotter 9 månader sen

Word! 👍👏

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Se svar:

Johanna Toftby 9 månader sen

Oj Helene det märks kanske ni inte följer bloggen. Jag köper mängder med blommor hos min lokala blomsterhandlare, Blosterhallen i Skövde- skriver om det varje vecka. Mängder ;-) Så om jag Icas en gång varje halvår så skäms jag inte för det. Blomsterbutiken hade helt enkelt stängt igår för jag handlade efter 18…

Ulrika Hultberg 9 månader sen

Muffinsen ser god ut, dom ska baka. Jag går ut en runda efter jobbet. Sen på helgen när jag är ledig. Då går jag ut 3 gånger på en runda. . Sen är jag dagmatte till 2 st hundar. Där får jag en runda . Så jag får var ute nu i det fina vädret som vi har nu . Det är inte roligt att ut och gå när det regnar.
Ha en bra dag.
Kram Ulrika

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Idag är det Robinsonfinal! Kanske laga något gott att äta till vid Tv-soffan? Jag gjorde en tacogratäng till mig och Janne igår kväll, fick se den här vackra gamla gjutjärnspannan i skåpet…