ANNONS
Integritet på Tailsweep

Tacogratäng i stekpanna

/


Idag är det Robinsonfinal! Kanske laga något gott att äta till vid Tv-soffan? Jag gjorde en tacogratäng till mig och Janne igår kväll, fick se den här vackra gamla gjutjärnspannan i skåpet som han ärvt och den blev perfekt. Hittade nämligen ingen lagom storlek på form och visst ser det trevligt ut med pannan? Kul att göra något annat än vanlig gratängform, tänk på att det ska vara en panna som klarar värmen.



Jag hade köttfärs, grönsaker, jalapenos och oströra över. Toppa med nachochips och ställ fram en skål med extra nacho så kan du enkelt äta vid Tv-soffan ikväll. Detta blev så gott!
Stek köttfärsen eller quornfärsen direkt i pannan med olivolja, så har du allt i pannan klart och bara ställa in i ugnen som den är.








Här kommer tips på snabb och enkel tacogratäng! Har du ingen gjutjärnspanna tar du en vanlig gratängform. Man kan även ta en sån panna jag hade paella i.
Tacogratäng i gjutjärnspanna 4 portioner 
600 gram nötfärs eller quornfärs
1 stor röd eller gul paprika
8-10 körsbärstomater
1 liten burk majs
1 påse tacokrydda
nypa chiliflakes
10-15 gröna jalapenos beroende hur starkt du vill ha
200 gram stark, riven ost
2 dl creme fraiche
ca 15 nachochips chilismak som topping
olivolja till stekning
(bladpersilja till dekoration, varken jag eller Janne äter koriander om ni annars vill ha det)
Gör så här: 
Sätt ugnen på 220 grader. Fräs färsen i olja och rör ihop kryddorna så färsen får färg och chiliflakes. Skär paprikan och tomaterna i små bitar, häll allt över köttfärsen, ta pannan från plattan och vänd ner majsen, rör runt lite så det blandas ihop. Häll på jalapenos, rör ihop creme fraiche och ost i en bunke, klicka över allt över färsen och stick ner ca 12-15 nacochips över allt.
Ställ in stekpannan i mitten av ugnen ca 15 minuter, allt ska få färg, blir nacochipsen mörka- lägg på folie över pannan.
Serveringstips: Guacamole, nachochips, tacosås, krispig sallad, hackad rödlök
Guacamole:
2 mogna avocado
1 dl lätt creme fraiche
1-2 finriven vitlöksklyfta
1/2 citron, pressa saften
nypa cayennepeppar
salt och peppar
Gör så här:
Mosa mjuk avocado med gaffel, rör ner creme fraiche och resten av ingredienserna. Ställ i kylen.

1

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00