• 2020-05-26, 22:00
  • 8

Den här lövbiffgrytan gjorde jag idag på vad jag hade i kylen, älskar ta lite vad som finns hemma, snabbt ska det gå. Detta tog 30 minuter från jag började skära grönsakerna.
Vi hade lövbiff med massa broccoli igår, jag äter ju mer mat med järn nu så därför jag äter kött flera gånger i veckan.

Strimlad lövbiff, paprika, champinjoner, lök och dijonsenap. Kan inte vara utan dijon, funkar till allt.

Hade potatis hemma så det blev det till och massor med hackad gurka, även salladskål bredvid. Jag gillar det krispiga som det blir med massa hackad gurka. Gott till grytan.

Två rundor har det blivit, vilken sommardag!

Lövbiffsgryta 4 portioner ca 30 minuter

Är det något du inte gillar- tex svamp, är det bara att ta bort. Grytan blir ju jättegod ändå.

ca 600- 800 gram lövbiff
2 schalottenlökar
200 gram champinjoner
1 röd paprika
1 gul paprika
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpure
1 msk dijonsenap
1 msk soja
1 -2 msk kalvfond (lilla glasflaskan vid buljonger mm)
2 dl creme fraiche
1 dl mjölk eller grädde
1-2 msk vitvinsvinäger
salt och peppar
olja, smör

Gör så här:
Sätt på potatisen eller förbered det du ska ha till.

Ta fram köttet så det får vila i rumstemperatur minst 30 minuter. Skär svampen i bitar och fräs i torr panna så den får färg, ta lite olja eller smör och sänk plattan något.

Skär paprikan i bitar, skala löken och vitlöken och skär i små bitar. Fräs lök och vitlök på hög värme i olja, ta upp ur pannan när det mjuknat något. Fräs paprikan snabbt. Strimla lövbiffen i 1 cm breda strimlor.
Stek lövbiffen i olja på hög värme snabbt, ca 30 sekunder, salta och peppra.
Häll i grädde, creme fraiche i pannan, sänk plattan något. Häll i lök, vitlök, paprikan och svampen. Tillsätt dijonsenap, tomatpure, soja, fonden, vinäger, smaka av med salt och peppar.  Låt allt koka på svag värme, späd med mer vätska om det behövs. Låt koka ca 10 minuter.

Serveringstips: Kokt potatis, ris eller klyftpotatis, stor skål med sallad och hackad gurka. Riven pepparrot är också gott till. Ställ gärna fram olivolja och vitvinsvinäger.

Kommentarer

Eva 1 månad sen

Tack för inspiration🙏😋

Marita 1 månad sen

Åhh så gott detta måste testas
Gillar din blogg för här får man verkligen ALLT ha en fin dag i ☀️ från ett soligt 😎 Skåne

Anonym 1 månad sen

Ser så gott ut .Älskar dina recept .Kram från lilla ” mej “.

Mia 1 månad sen

Älskar din blogg Johanna, du blandar så mycket, mat, mode, men även djupa ämnen, blir så tröttsamt med vissa kollegor till dig som bara har en ytlig känsla på bloggen.
Perfekta hem, grannfruar och drinkar. Blir det aldrig tröttsamt tänker jag att bara skriva om ytan.

Kristina 1 månad sen

Jag tackar för ytterligare ett enkelt bra vardagsrecept. Snabbt och enkelt och barnen kan hjälpa till i köket. Barnen är 9 och 12 år. Tack snälla för alla recept du delar med dig av. Har aldrig blivit besviken. Och då har vi lagat massor av dina recept. Sparat dina recept i min egen receptsamling och alla dina recept har jag döpt om så de slutar med Toftby i rubriken. Då är det så enkelt att hitta just dina recept i min samling. 🤗

MariaZ 1 månad sen

Hej,
då har jag ett recepttips.

Man behöver lövbiff, purjolök, grädde och ädelost. Gott med färsk grön eller vit pasta till eller bara sallad. Mängd efter hur många man är som ska äta.

Strimla mycket purjolök och lägg i smord form. Tre stora till 4 personer tex – den smälter ner. Det kan se mycket ut. Men purjo har massor av vitaminer och fibrer så man kan inte få för mycket, och den får en mild smak i värmen.

Fräs strimlad lövbiff och lägg den på purjon. Salt och svartpeppar på.

Smält ädelost i den slags grädde man föredrar och häll i formen.

175 grader i ugnen ca 20-30 minuter beroende på ugn.

Klart :) Det blir som en otroligt smakfull pastasås.

Svar på kommentaren:
Lisa 1 månad sen

Oj, det lät gott 😋 måste provas!
Tack för tipset /Lisa

Kerstin 1 månad sen

Nu har jag beställt din bok. Ska bli jättespännande att se hur den är. Gillar din blogg och jag och min man älskar dina recept. Maken vill bara laga dina recept nu förtiden, hahaha. Boken ör säkert jättebra! Tack för en bra och inspirerande blogg! Kram

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg