ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kladdkaka med Dumlekola-jordgubb

/


Dumlekola är en riktig klassiker som de flesta älskar, men har ni testat den nya som smakar jordgubb? Alltså den var så galet god! Kola men med jordgubbssmak också, jag var tvungen testa att göra en kladdkaka med jordgubbsdumle, den blev hur god som helst. Ni måste bara testa. Tips till helgen till Mors dag kanske? Pudra över lite florsocker, lägg färska goda jordgubbar runt om och servera med glass eller grädde. Det blir succé!


Passa på att ha picknick nu i det fina vädret, inget smakar så gott som när man fikar eller äter ute. Ser att ni är många som gärna vill ha tips på picknick mat, det ska jag ordna fram,  har en hel del i registret.
Min filt är från Greengate jag köpte för många år sedan, älskar picknickprylar. Blir glad av dessa färger!


Tänk att Oliwer fyller 1 år om en vecka- 1 år! Så fort detta året har gått. Det är full fart nu, han har tagit sina första små steg, så go och härlig liten kille!Jannes barnbarn för er som inte vet. Han är så lik Erik och Janne tycker jag.

Liten toker som precis slet av sig mössan, haha han ser för söt ut.
Så här gjorde jag denna enkla kladdis med smak av Dumle jordgubb:


Kladdkaka med jordgubbsdumle ca 8-10 bitar
2,5 dl strösocker
2 ägg
100 gram smör
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
50 gram mörk choklad
1 nypa salt
ca 10-12 Dumle- jordgubbssmak
ev florsocker som pudras över kakan när den är färdiggräddad och har svalnat.
Tillbehör: Färska jordgubbar, glass eller grädde
Gör så här:
Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smör och den mörka chokladen i en liten gryta på låg värme och låt svalna. Rör samman socker och ägg i en bunke, inte vispa. Rör sedan ner mjöl, vaniljsocker, kakao, salt. Tillsätt det smälta smöret och chokladen och vänd ihop allt.
Smöra och bröa en kladdkakeform med löstagbar kant, de är gott att ha kokos i botten om man inte vill ha ströbröd.
Skär dumlekolorna i bitar, tryck ner dem något i smeten i formen och grädda mitten av ugnen ca 15- 18 minuter, alla ugnar är olika, kakan ska vara kladdig.
Servera med jordgubbar, glass eller lösvispad grädde. Så gott!

9
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00