ANNONS
Integritet på Tailsweep

Tre-rätters till Mors dag!

/


Innehåller annonslänkar
Har ni en skön fredag? Vet inte hur många gånger jag ska tjata om värmen, men får ju nästan nypa mig i armen. Sommaren är äntligen är här!
Pingst och Mors dag i helgen! Ska ni äta något gott? Jag har tips på en somrig tre-rätters jag tycker ni ska bjuda mamma eller familjen på hemma.


Parmesanchips med löjrom, torsk med räkor och vårprimörer och kladdig kladdkaka med nougat och hallonsås till dessert!


Alla recept kommer längre ner, så gott och fräscht med torsk med massa krispiga grönsaker och färskpotatis. Parmesanchips kan du göra i god tid, doftar så gott! Ta vilken löjrom du vill.Till parmesanchipsen serverade jag det goda rosévinet Mulderbosch, rosébubbel som funkar till starkare smaker, chili eller parmesan. Festligt med rosa bubbel. (Inte sött) Dessa glas hittar ni HÄR. 


Ugnsbakad torsk, mums! Smälter i munnen bara jag tänker på hur gott det var. Ta en termometer till fisken så får du den perfekt, alla ugnar är olika och man kanske har en större eller mindre bit fisk. Jag körde på 170 grader ca 15 minuter, fisken var 52 grader.


Jag delar på färska potatisen och serverar den ljummen. Som en lätt potatissallad med färska, krispiga grönsaker. Skira lite smör och droppa över, detta kommer ni inte misslyckas med.


Jag serverade ett torrt, vitt vin till, iskallt. Även om det kanske inte får vara kallt enligt experterna 😉
Ingen Mors dag utan en god dessert eller tårta. Jag gjorde en av våra favoritkladdkakor som barnen gjorde alltid när de var små. Så god. Jag har hackad mörk choklad i och ett tjockt täcker med smält nougat, kokos i botten istället för ströbröd. Servera med en syrlig hallonsås och en kula vaniljglass så är middagen fulländad sen.Till kladdkakan serverade jag ett alkoholfritt bubbel, Le Petit Beret som passar till dessert eller bara som drink, detta var så gott! Inte sött, friskt och fräscht. Jag har letat efter något gott alkoholfritt bubbel som inte är massa socker i.
Porslinet Blue Italian hittar du HÄR, underläggen HÄR. Massa fina linneservetter HÄR. Kampanj på dessa nu, så kul att ha tygservetter så passa på att köpa när de är på rea, blir mycket billigare än köpa massa pappersservetter.Här har du alla recept för denna goda tre-rätters middagen, hoppas ni gillar det!
Parmesanchips med löjrom ca 14 stycken
150 gram riven parmesanost
ca 100 gram löjrom, ta den du vill
1 dl creme fraiche
färsk dill
nypa salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Riv parmesanosten, lägg ut i små högar på en  plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter,  akta så de inte bränns. Låt de svalna. Precis innan servering- lägg på en liten klick creme fraiche, klipp över lite färsk dill och lägg upp på fat. Så otroligt gott till lite bubbel som tilltugg eller som förrätt. Räkna med två-tre per person.
Färsk torsk i ugn med vårprimörer, räkor och färskpotatis 4 portioner (Gott med riven pepparrot också)
800 gram färsk torskfilé
800 gram färskpotatis
150 gram sockerärtor
ca 400 gram körsbärstomater på kvist eller babytomater
1 knippe färsk sparris
ca 400 gram färska räkor
1 knippe färsk dill
1 stor citron
200 gram smör
smör till formen
salt och vitpeppar
(ev riven pepparrot att riva över fisken när det är klart)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.

Skrubba och koka potatisen med saltat vatten ca 15-20 minuter. Under tiden: Smöra en form och salta torsken, lägg ett par klickar med smör över fisken. Fisken får inte blir torr, den ska vara ca 48-53 grader om du har termometer, kör i ugn ca 15 minuter.
Koka sparrisen med saltat vatten några minuter och koka sockerärtorna i vatten med salt, de ska koka någon minut. Smält 200gram smör i en gryta, smöret får inte brännas. När du känner den nötiga doften är det klart, rör hela tiden. Ställ åt sidan.
Skär potatisen och halvera sockerärtorna, tomaterna och lägg ut allt på tallriken, lägg en bit torsk över. Lägg på räkorna över fisken och sparrisen. Ringla lite skirat smör över, sist en dillkvist, och en stor citronklyfta.
Servera och njut!
Kladdkaka med nougat och hallonsås ca 8 bitar 
2,5 dl strösocker
2 ägg
100 gram smör
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
75 gram mörk choklad
1 nypa salt
200 gram Odense nougat
ev florsocker som pudras över kakan när den är färdiggräddad och har svalnat.
Tillbehör: Hallonsås och vaniljglass
Gör så här:
Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smör och låt det svalna. Rör samman socker och ägg i en bunke, inte vispa. Rör sedan ner mjöl, vaniljsocker, kakao, salt. Hacka choklad i mindre bitar, tillsätt det smälta smöret och chokladen och vänd ihop allt. Det ska vara bitar av choklad i smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen ca 15-18 minuter, den ska vara kladdig.
Ta ut kladdkakan, hyvla nougat med en osthyvel och lägg på ett tjockt laget, ta hjälp av en sked eller gaffel och bred ut nougaten så det täcker hela kakan. Låt stelna. Kakan är så god när den varit kyld! Seg i mitten och galet god nougattopping över.
Hallonsås :

Ca 3 dl frysta hallon
1/2 dl-1 dl florsocker
lite vatten
Gör så här:
Lägg hallon i en gryta, mosa med gaffel när du satt på värmen på plattan.

Häll i florsocker, lite vatten. Rör ihop allt, låt koka ihop snabbt. Rör med gaffel så det mosas och blir en slät kräm. Låt svalna och servera över kladdkakan med en kula vaniljglass.

7
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00