• 2020-05-29, 18:25
  • 7

Innehåller annonslänkar

Har ni en skön fredag? Vet inte hur många gånger jag ska tjata om värmen, men får ju nästan nypa mig i armen. Sommaren är äntligen är här!
Pingst och Mors dag i helgen! Ska ni äta något gott? Jag har tips på en somrig tre-rätters jag tycker ni ska bjuda mamma eller familjen på hemma.

Parmesanchips med löjrom, torsk med räkor och vårprimörer och kladdig kladdkaka med nougat och hallonsås till dessert!

Alla recept kommer längre ner, så gott och fräscht med torsk med massa krispiga grönsaker och färskpotatis. Parmesanchips kan du göra i god tid, doftar så gott! Ta vilken löjrom du vill.

Till parmesanchipsen serverade jag det goda rosévinet Mulderbosch, rosébubbel som funkar till starkare smaker, chili eller parmesan. Festligt med rosa bubbel. (Inte sött) Dessa glas hittar ni HÄR. 

Ugnsbakad torsk, mums! Smälter i munnen bara jag tänker på hur gott det var. Ta en termometer till fisken så får du den perfekt, alla ugnar är olika och man kanske har en större eller mindre bit fisk. Jag körde på 170 grader ca 15 minuter, fisken var 52 grader.

Jag delar på färska potatisen och serverar den ljummen. Som en lätt potatissallad med färska, krispiga grönsaker. Skira lite smör och droppa över, detta kommer ni inte misslyckas med.

Jag serverade ett torrt, vitt vin till, iskallt. Även om det kanske inte får vara kallt enligt experterna ;)

Ingen Mors dag utan en god dessert eller tårta. Jag gjorde en av våra favoritkladdkakor som barnen gjorde alltid när de var små. Så god. Jag har hackad mörk choklad i och ett tjockt täcker med smält nougat, kokos i botten istället för ströbröd. Servera med en syrlig hallonsås och en kula vaniljglass så är middagen fulländad sen.

Till kladdkakan serverade jag ett alkoholfritt bubbel, Le Petit Beret som passar till dessert eller bara som drink, detta var så gott! Inte sött, friskt och fräscht. Jag har letat efter något gott alkoholfritt bubbel som inte är massa socker i.

De har riktigt fina och goda alkoholfria viner! Uppge Toftby15 så får du 15% rabatt på alla sorter, detta goda bubbel hittar du HÄR! Perfekt på studentskivan, alltid bra att varva med gott alkoholfritt bubbel också.

Porslinet Blue Italian hittar du HÄR, underläggen HÄR. Massa fina linneservetter HÄR. Kampanj på dessa nu, så kul att ha tygservetter så passa på att köpa när de är på rea, blir mycket billigare än köpa massa pappersservetter.

 

Här har du alla recept för denna goda tre-rätters middagen, hoppas ni gillar det!

Parmesanchips med löjrom ca 14 stycken
150 gram riven parmesanost
ca 100 gram löjrom, ta den du vill
1 dl creme fraiche
färsk dill
nypa salt

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Riv parmesanosten, lägg ut i små högar på en  plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter,  akta så de inte bränns. Låt de svalna. Precis innan servering- lägg på en liten klick creme fraiche, klipp över lite färsk dill och lägg upp på fat. Så otroligt gott till lite bubbel som tilltugg eller som förrätt. Räkna med två-tre per person.

Färsk torsk i ugn med vårprimörer, räkor och färskpotatis  4 portioner (Gott med riven pepparrot också)
800 gram färsk torskfilé
800 gram färskpotatis
150 gram sockerärtor
ca 400 gram körsbärstomater på kvist eller babytomater
1 knippe färsk sparris
ca 400 gram färska räkor
1 knippe färsk dill
1 stor citron
200 gram smör
smör till formen
salt och vitpeppar
(ev riven pepparrot att riva över fisken när det är klart)

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Skrubba och koka potatisen med saltat vatten ca 15-20 minuter. Under tiden: Smöra en form och salta torsken, lägg ett par klickar med smör över fisken. Fisken får inte blir torr, den ska vara ca 48-53 grader om du har termometer, kör i ugn ca 15 minuter.

Koka sparrisen med saltat vatten några minuter och koka sockerärtorna i vatten med salt, de ska koka någon minut. Smält 200gram smör i en gryta, smöret får inte brännas. När du känner den nötiga doften är det klart, rör hela tiden. Ställ åt sidan.

Skär potatisen och halvera sockerärtorna, tomaterna och lägg ut allt på tallriken, lägg en bit torsk över. Lägg på räkorna över fisken och sparrisen. Ringla lite skirat smör över, sist en dillkvist, och en stor citronklyfta.
Servera och njut!

Kladdkaka med nougat och hallonsås ca 8 bitar 

2,5 dl strösocker
2 ägg
100 gram smör
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
75 gram mörk choklad
1 nypa salt
200 gram Odense nougat
ev florsocker som pudras över kakan när den är färdiggräddad och har svalnat.

Tillbehör: Hallonsås och vaniljglass

Gör så här:
Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smör och låt det svalna. Rör samman socker och ägg i en bunke, inte vispa. Rör sedan ner mjöl, vaniljsocker, kakao, salt. Hacka choklad i mindre bitar, tillsätt det smälta smöret och chokladen och vänd ihop allt. Det ska vara bitar av choklad i smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen ca 15-18 minuter, den ska vara kladdig.
Ta ut kladdkakan, hyvla nougat med en osthyvel och lägg på ett tjockt laget, ta hjälp av en sked eller gaffel och bred ut nougaten så det täcker hela kakan. Låt stelna. Kakan är så god när den varit kyld! Seg i mitten och galet god nougattopping över.

Hallonsås :

Ca 3 dl frysta hallon
1/2 dl-1 dl florsocker
lite vatten

Gör så här:
Lägg hallon i en gryta, mosa med gaffel när du satt på värmen på plattan. Häll i florsocker, lite vatten. Rör ihop allt, låt koka ihop snabbt. Rör med gaffel så det mosas och blir en slät kräm. Låt svalna och servera över kladdkakan med en kula vaniljglass.

2020-05-29 Johanna Toftby, Recept

Kommentarer

Line 9 månader sen

Det ser så gott ut!
Jag fick hem din bok i går och flera sidor var upp och ner och kom i fel ordning.
Har du hört om fler?
Fantastisk fin bok och väldigt inspirerande!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Hej!

Nej nej, det är fel förstås och kan bara beklaga, så frustrerande detta!

Böcker kan bli fel, men tryckeriet har ansvaret att förstås ta bort dessa innan de skickas till förlaget, för fel kan det bli.
Men klart du ska ha en ny bok, kan du maila förlaget på [email protected]

De löser en ny bok direkt till dig, men du måste höra av dig så vi slipper mig som mellanhand.

Kram och ursäkta!

Line 9 månader sen

Tack Johanna, då mailar jag förlaget . Det är absolut ingen fara och jag är så inspirerad av din fina bok!
Fortsatt trevlig helg☀️
Kram Line

Lotte 9 månader sen

WOW Så gott allting ser ut!!!

Mia 9 månader sen

Åker till Lidköping och tänder ljus i minneslunden…..kanske lite sol vid Vänern och sen hem och hjälpa maken att packa inför hans strålning av hjärna under 6 veckor….i morgon passar vi dock på att festa med havskräftor och champagne en månad tidigare för att fira vår 15 åriga bröllopsdag som infaller den 30/6 men vad passar bättre än att fira den på pingstafton…då vi inte kan göra det den dagen det är …fuck hjärntumörer

Svar på kommentaren:
Anna 9 månader sen

Mia, sänder Er tankar, kärlek och styrka. Har en nära vän som genomgår samma helvete som ni gör just nu, kan bara be och finnas till hands, och tänka positiva tankar åt Er alla. Kramar!!:3

Ulrika Hultberg 9 månader sen

Det ser gott ut allt ihop . Jag gjorde din fläskfilé gryta från bok middag hos mig . Den var supergod . Den var lätt att göra. .
Tusen tack för ett så gott recept. Den kommer jag göra fler gånger. Ha en riktigt mysig helg.
Kram Ulrika

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…