• 2020-05-31, 11:55
  • 4

Grattis alla mammor på Mors dag! Idag hyllar vi alla våra mammor, vilken strålande vacker dag!

Stort grattis till vår fina mamma, fyra döttrar och sju barn barn som älskar dig mest! Så kul att de hyllar mammor i Nyhetsmorgon, haha jag taggade mamma med #nymomamma och vips såg jag mamma i rutan, min syster satte nästan kaffet i halsen, haha, så roligt!

En fin bild på mamma från min bokrelease Middag hos mig! Hurra på din dag idag!

Har ni min bok Middag hos mig har ni massor med goda enkla recept, men bjuder även på ett här inne idag som är med i min bok. Sommarkaka med hallon och rabarber! En lätt sommarkaka som är busenkel att baka, min fina kompis Kicki som alltid bakade denna, krispig kaka med sommarsmaker!

Sommarkaka med hallon och rabarber 16 bitar

6 ägg
4,5 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver

Fyllning: 
400 gram hallon
3 dl rabarber. skär dem i 1 cm tunna skivor
100 gram kallt smör
3/4 dl pärlsocker

Dekoration: 
Florsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader, täck en långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner mjölet och bakpulvret. Bred ut smeten i långpannan. Fördela fyllningen och hyvla över det kalla smöret. Strö över pärlsockret. Ställ plåten mitt i ugnen, sänk temperaturen till 175 grader och grädda 20-30 minuter. Den ska får lite färg och smöret som du hyvlat över blir krispigt.

Ta ut kakan och skär den i rutor. Sätt flaggor, pudra över florsocker och ställ fram!

 

2020-05-31 Recept

Kommentarer

Eva 1 månad sen

Tack för recept gottigott ska absolut baka kakan!
Ha en fin vecka!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 månad sen

Tack! Vad kul, ha en riktigt skön vecka!

Ulrika Hultberg 1 månad sen

Ja grattis till alla mammor på mors dag . Jag miste min mamma för 25 år sen. Jag saknar henne så mycket. Kakan ser god ut. Den ska jag baka .
Kram Ulrika

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 månad sen

ÅH Ulrika, kram till dig <3

Ja testa den, så god och somrig.
Önskar dig en riktigt solig och fin dag.
Kramar

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Hoppas ni har en fin helg! Älskar fredagar och har röjt och städat hela dagen, kanske inte låter som det roligaste en fredag men jag älskar verkligen att städa. Upp med musiken…