ANNONS
Integritet på Tailsweep

Grattis Mors dag och ljuvlig sommarkaka med hallon och rabarber

/


Grattis alla mammor på Mors dag! Idag hyllar vi alla våra mammor, vilken strålande vacker dag!
Stort grattis till vår fina mamma, fyra döttrar och sju barn barn som älskar dig mest! Så kul att de hyllar mammor i Nyhetsmorgon, haha jag taggade mamma med #nymomamma och vips såg jag mamma i rutan, min syster satte nästan kaffet i halsen, haha, så roligt!


En fin bild på mamma från min bokrelease Middag hos mig! Hurra på din dag idag!Har ni min bok Middag hos mig har ni massor med goda enkla recept, men bjuder även på ett här inne idag som är med i min bok. Sommarkaka med hallon och rabarber! En lätt sommarkaka som är busenkel att baka, min fina kompis Kicki som alltid bakade denna, krispig kaka med sommarsmaker!
Sommarkaka med hallon och rabarber 16 bitar
6 ägg
4,5 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
Fyllning: 
400 gram hallon
3 dl rabarber. skär dem i 1 cm tunna skivor
100 gram kallt smör
3/4 dl pärlsocker
Dekoration: 
Florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader, täck en långpanna med bakplåtspapper.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner mjölet och bakpulvret. Bred ut smeten i långpannan. Fördela fyllningen och hyvla över det kalla smöret. Strö över pärlsockret. Ställ plåten mitt i ugnen, sänk temperaturen till 175 grader och grädda 20-30 minuter. Den ska får lite färg och smöret som du hyvlat över blir krispigt.
Ta ut kakan och skär den i rutor. Sätt flaggor, pudra över florsocker och ställ fram!

6

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00