• 2020-06-01, 11:25
  • 1

Jag fick tips av en läsare efter jag lade ut recept på min lövbiffsgryta förra veckan. Tack för det! Så kul när ni kommer med tips här inne så fler kan ta dela av goda maträtter. Jag testar gärna! Detta var med ädelost och massa purjolök, jag älskar ädelost och det blev riktigt gott, lade dock till tomater och toppade med lite stark ost.

Vi hade lövbiff kvar som räckte till en gratäng på två portioner men jag skriver receptet till fyra. Så gott det blev och väldigt enkelt att svänga ihop. Hade endast mobil att fota med så det är inte så bra bilder men hoppas ni ändå vill prova.

Riktigt gott med mycket purjolök, som läsaren skrev- det är nyttigt och blir mild smak i ugnen. Vill ni ha mindre tar ni det, men bra näring och supergott tycker jag.

Lövbiff med ädelost i ugn 4 portioner 30 minuter
ca 600 gram lövbiff
2 mindre purjolökar
2 tomater
125 gram ädelost
3 dl valfri grädde
ca 150 gram stark riven ost
salt och peppar

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Skölj purjolöken noggrant och strimla. Lägg i en form. Strimla lövbiffen i ca 1 cm skivor, fräs i olivolja med salt och peppar på hög värme ca 30 sekunder. Det ska bara få färg. Lägg köttet över all purjolök, skiva tomater och lägg över.
Smält ädelost med grädde på svag värme i en gryta. Häll allt i formen över köttet. Toppa med lite stark, riven ost och gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter tills den fått färg.
Koka under tiden ris eller pasta, eller vad du vill servera. Jag tycker ris passade bra till och massor med grönsaker. Eller bara massa grönsaker.
Jättegott!

2020-06-01 Recept

Kommentarer

Barbro 9 månader sen

Enkla recept tycker man om och med ingredienser man oftast har hemma.
Ha en fortsatt bra måndag i solen.
Kram

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…