ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kycklinggryta med jordnötssmak

/


Igår gjorde jag kycklinggryta med jordnötssmör, har ni gjort den? Jag har flera varianter här inne med jordnötssmör, det är ju så gott! Om man inte är allergisk förstås, då hoppar man över det, blir en god smakrik gryta ändå. Vi hade massa grönsaker och broccoli, lite ris till för det är så god sås, laga detta om ni inte vet vad ni ska ha för middag ikväll!


Knepet för en riktigt god jordnötssås eller gryta är förstås kokosmjölk och lime. De smakerna är fantastiska ihop. Sedan färsk chili, vitlök och lite sötma. Vissa har farinsocker men jag tycker det blir jättebra med sweet chili. Finns inget värre än för söt thaimat man ofta får när man beställer. Det är för att få fram smakerna mer och vi svenskar älskar söta smaker. Ta bort sockret, det blir mycket godare utan och lagom sött av tex sweet chili.


Kycklinggryta med jordnötssås 4 portioner 
4 kycklingfileér
400 ml kokosmjölk
2 vitlöksklyftor
1 stor schalottenlök
2 tsk sambal oelek
1 msk röd currypasta
1 msk sweet chili
1/2 dl jordnötssmör med crunch
1 lime, rivet skal och saft
1/2 färsk chili
1 msk japansk soja (Jag har kikkoman eller Rene Voltaires)
ev lite vatten
Dekoration:
ca 1 dl jordnötter
hackad persilja
Gör så här:
Putsa filéerna och strimla eller skär i mindre bitar. Stek i olja i en stekpanna så det får färg, ta upp och lägg åt sidan. Skär löken och hacka vitlöken fint. Ta bort kärnorna ur chilin och skär i små bitar.

Fräs lök, vitlök och chili i lite olja i en panna så det mjuknar något. Lägg i kycklingen, häll på kokosmjölken, sambal oelek, currypastan, soja, sweet chili, rivet skal av lime och pressa i saften, jordnötssmöret. Rör ihop och låt koka ihop, blir det tjockt kan du späda med lite vatten.
Grovhacka jordnötterna, hacka persilja och strö nötterna över och lite hackad persilja. Servera med ris, nudlar eller grönsaker.
Otroligt gott!
6
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00