• 2020-06-05, 14:42
  • 20

Nu går många in i den roligaste veckan man kan vara med om- Studentveckan! Vi har studenten nästa fredag här i Skövde och jag vet många som håller på att förbereda och frågar efter tips. Jag har ett stort kapitel om just studenten i min bok, där har du allt! Ta fram boken om du har den hemma, det finns mängder med recept och massor med tips om du ska duka och pynta.

Dessutom har jag en rabattkod på boken! Skriv koden Middag hos mig så får du den för 129kr, mot ord pris 189kr! Koden gäller till den 7 juni så ni har helgen på er. Beställ boken HÄR!  
Perfekt studentpresent också för du har 240 sidor med goda recept som passar alla åldrar, vet många som tycker det är en fin bok att ha framme.

Jag älskar studenten! Bästa man kan vara med om,  att fira alla år i skolan, det är en så stor dag med så mycket känslor. Roligaste vi varit med om, för inte tala om alla tårar, åh vad fina alla är, så glada och har hela livet framför sig.

Tips till föräldrar: Häng på studenten en flaska vatten eller ramlösa, även någon godisbit. Mina tjejer bara hällde i sig vattnet och åt upp godiset, lite snabb energi är bra. Full fart för dem nästan ett dygn.  ;-)

Här hade moster med en liten flaska champagne såg jag, haha!

Duka och gör klart allt i tid. Så sover du bättre, haha.

Många frågar om jag hade tårta mm. Ja! Klart man ska ha tårta :) Men jag bakade även cake pops och god sommarkaka, allt det finns i boken. Jag köpte en del färdiga tårtor och blandade, det blev fint att duka upp så det blev en vacker tårtbuffe.

Något många ofta frågar om är även allt pynt. I boken har du med allt. Jag fullkomligt älskar att göra fint, skriv listor och planera, björkar och massor med blommor tex gör allt. Vilda blommor man kan plocka är gratis, be någon hjälpa dig för man klarar inte en hel student själv. Jag var ledig en hel vecka innan. Men roligaste jag gjort.
Massa ballonger, flaggor och även tyg kan man vira runt och göra det pampigt och vackert. Låna saker är smart också.

Jag hade även stora bågar vi gjorde av björkar pappa hjälpte oss med, där hängde jag ett stort kort och ballonger och blå/gula band. Pampigt när gästerna kommer.

Knyta massor med grönt, björk tex är fint runt duken, finns massor med sånna tips i min bok.

Cake pops och studentmössorna är populära! Det ska jag göra till lillebrors Carls student, pappa frågade och klart jag vill göra det. Roligt att hjälpa till!

Sist men inte minst, allra viktigast. Glöm inte njut. Man roddar inte en student själv, ta hjälp. Det är roligare tillsammans.

Njut av en stor dag och grattis alla vackra studenter!

 

Kommentarer

AnnaE 9 månader sen

Vi ska ha student på Torsdag! Fast det blir inte så mycket folk på middagen. Och vädret verkar bli fint så det blir ett partytält i trädgården. Ett tips om det är nån mer här inne som ska ha student. Åk till Dollarstore och köp student grejer.

Stella 9 månader sen

Har haft dina tjejers studentbilder som moodboard i nästan ett år,tycker du hade gjort så fint Och jag kommer kopiera rakt av 😂😂😂👍 Hoppas jag lyckas med ”björkbågen”🤩
Att ta studenten SKA firas med dunder och brak.. Speciellt i år med tanke på distansstudier , ovisshet och allt elände..
På onsdag tar min dotter studenten och det ska bli sååååå kul! Tack o lov har vi stor trädgård och det ska bli sol🌞

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

ÅH så kul!! Heja!
Klart du ska, bågen är inte svår att göra. Ett tips är att ha ganska långa björkar, minst två. En på varje sida. Sen en hög stege så hjälps ni åt att knyta ihop, det är så vackert och pampigt.

Så rätt inställning du har, jag hade gjort exakt samma. Min pappa ska ha stor student i sin trädgård på fredag så vår lillabror Carl tar studenten.

Han säger samma sak! Klart man ska fira stort, han jobbar dessutom på OP och vet hur jobbigt detta virus är, men man får inte deppa ihop för det, utan göra det bästa av det så gott man kan.

Lova berätta hur ni hade det, det kommer bli en fantastisk dag! Solen och värmen är här igen. Så härlig!

Kram Johanna

Susanne 9 månader sen

Köpte just en sommsrpresent till mig själv! Din bok! Sjukt peppad!
Trots Corona kan man väl pynta o göra fint med dukningar osv , det är ju för studentens skull att man firar det o gläds tillsammans än om man blir färre. Sitta ute är ju något de flesta får till med lite fantasi! En picknick på en klippa med student dukning!? I partytält? I parken? Ja bara för man inte kan ha det som vanligt kan vi ju inte strunta fira en sån viktig dag!! Ska bli kul läsa dina tips! Jag har fem år på mig förbereda ;) haha!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Vad kul Susanne! Hoppas du gillar den. Åh jag räknade ner jag med, minns att när det var runt 6 år till studenten så längtade jag. Haha!

Men åren går fort… vips så är man där!

Precis som du säger, man måste göra det bästa av det. Går bara inte deppa ihop för det utan man peppar förstås studenten och ser till att fira med pompa och ståt ändå!

Ännu viktigare nu när vi är hemma så mycket….

K 9 månader sen

Johanna. Det blir en avslagen student ( även om jag inte har en ungdom just nu)
De har tutats fulla med det i flera veckor så varför hymla.
Det bör även vara lite avslaget men sen är det väl vad man gör det till.
Alla har inte möjlighet ( även utan Corona ) att ställa till kalas om ens något.
Det är inte ens i normala tider så att alla ungdomar har fester. Av många olika orsaker.
Självklart ska man fira, så att de känner att det är den här dagen som gäller.
Men stora fester kan man ha längre fram.
Vi ska tyvärr fortsatt hålla oss till Corona och leva därefter.
Utsprungen blir ju heller inte som förr. I år får våra studenter bara ha 2 personer som tar emot ute och på anvisade platser. Omedelbart efter att de sprungit ut ska de med sina två anhöriga lämna skolan även det på anvisad väg.
Hur de sen väljer att görs, hemma eller på ungdomsfester är upp till var och en.
Blir ju inga korteger med studentflak osv heller, så nog blir det avslaget.
Alla som vill fira kan och bör heller inte komma.
Jag vet att det är en viktig dag och man kan ändå göra det bästa av det i kanske lite mindre skala.
Myndigheterna avråder ju t o m från släktmiddagar inomhus. Kan inte tro så värst många har plats inne för alla utan att trängas.
Jag vill inte diskutera, vill bara trycka på att vi lever i en annan tid än ifjol till studenten och att man kan kanske få ge uttryck för vad man känner och tycker utan att allt ska plockas ner i atomer.
Vi alla ska vara rädda om oss och andra så nog håller jag ändå på att det blir avslaget, tolka det som du vill, men allt annat i livet är ju ganska avslaget just nu även om man får försöka göra det bästa av det.
Jag förminskar inte din bok eller ditt sätt att tänka, och tycker inte du ska förringa mitt sätt heller.
Vi har alla olika tankar och möjligheter och vilken tur!’ att man har möjlighet att vädra sin åsikt
Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Herre, herregud.

Jag var tvungen söka på din mail och läsa vad du brukar skriva här inne.
Och som jag misstänkte. Bara klagar, gnäller och ifrågasätter mig. I allt vad jag gör.

SÅ jag släpper att fortsätta diskutera.

Jag skriver om precis vad jag vill här inne, och det är tusentals som uppskattar min mat och mina tips, stora som små fester.
Gör vardagen till en fest med små medel är mitt motto. Du verkar inte riktigt förstått det.

Önskar dig en fortsatt fin national dag, hur du än firar.

Anneli 9 månader sen

Nästa år är det vår tur att fira studenten, är redo med Johannas bok och planerar att göra det till ett riktigt, härligt minne 👍🤩

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Vad kul Anneli! Jag lovar, det är fantastiskt! Och studenterna är så glada och tacksamma vet jag om man gör det fint för dem, det är det största i livet och det vill man fira och göra till en stor dag för dem.

Ni har mycket att se fram emot! :)

Marie 9 månader sen

Jag kan däremot inte fatta varför detta blivit så stort ? Studentexamen avskaffades 1968 ! Nu går ungdomarna ut gymnasiet och får betyg hur dom än klarat sina prov.. så man ” tar ju ingen student ” direkt .

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Hahahah jag känner igen din kommentar, så skrev du även när Marilyn tog studenten.
Fokusera du på ditt så kan vi som vill fira våra duktiga ungdomar får göra det, precis hur vi vill. :-)

Och de får examen, har de inte fått godkänt däremot får de inte sin studentexamen.

//

Sara 9 månader sen

Vi hade en liten fin studentmottagning för vår dotter igår på 18 personer. Kunde inte vara fler eftersom vi var tvungna att sitta utspridda i tältet. Vi kunde heller inte ta hjälp av någon eftersom vi skulle servera mat till personer upp till 91 år och vill ju absolut inte riskera att sprida någon smitta. Idag är vi helt slut! Hoppas verkligen att vi kan ta hjälp av någon om två år när det är dags för nästa dotter.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Men vad kul ändå ni kunde ha mottagning! Grattis till er dotter!!

Så är det, man är totalt slut. Jag sov knappt för jag var så trött, haha. Men vet ingen förälder som tycker det är lätt och ingen match att ha student.
det är mycket jobb, hur mycket som helst. Men väldigt roligt och fint! Ett minne för livet och jag tror din student är mer än nöjd idag. :)

K 9 månader sen

För de flesta lär det bli rätt ”avslagna” studentfester i år.
Alla har inte möjlighet (eller plats) att ha ev fest utomhus. För fortsatt ska man ju undvika familjefester inomhus.
På studenten brukar ju far o mor föräldrar vilja vara med och bor de inte i samma hushåll så är det ju utomhus som gäller.
Jag hoppas hela nästa vecka bjuder på vackert väder så folk ändå kan hålla sina sammankomster och att de unga tänker på de regler som gäller även vid sina egna fester.
Vi lever mitt i en pandemi så några grandiosa firanden bör det inte bli.
Vad jag förstår innehåller din bok många tips om studenten men man kan göra det trevligt även i det lilla.
Jag hade inte möjlighet att vara ledig vid nåt av barnens student med efterföljande fest men trots det blev det trevliga tillställningar som klarades med att jag själv fixade till det mesta dagen innan.
Hoppas i alla fall att alla studenter får en trevlig dag trots de omständigheter som råder och att de, som ju ändå är vuxna, har förståelse och förstånd om att man faktiskt kan ta igen detta längre fram.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Om du hade haft en student i år så hoppas jag inte du hade skrivit så här. Säg till en student som är överlyckligt att “Det kommer bli avslagen student nu, bara så du vet”.

För den som tar studenten är detta en stor dag, den som tar studenten i år är självklart riktigt ledsen, förtvivlad över att det inte blir som de hade tänkt, att få springa ut som alla andra och ha stora sammankomster.
MEN. Alla jag träffat som faktiskt har studenten i år säger samma sak. Man måste peppa dem och göra lika fint ändå.

Och hade du haft min bok handlar allt om att göra fina middagar eller fester med små medel. Allt du ser på bilderna förutom ballongerna har jag gjort själv, haft hemma, lånat eller köpt på second hand.
Bara för man gör det snyggt och fint behöver man inte tro att det kostar mängder med pengar. Bara för jag hade möjlighet att vara ledig hela veckan så kan man göra en fin student ändå.

Studenten har vi föräldrar vetat i tre år. Man kan frysa in, förbereda lite varje dag. För man jobbar inte 24 timmar per dygn. Man kan planera i god tid. Ta hjälp.

Och ingen säger ju att din student du fixade dagen innan var sämre. Man gör ju som man vill, eller hur? Vill man inte pynta och fixa så gör man inte det.

Men kom inte och säg att bara för att corona har ställt till det för våra stackars studenter så ska de inte får lika trevligt firande. Man ska peppa dem ändå. Och det är ju lika för alla.

Vädret verkar vara med oss, vi ska ha studenten hos min pappa nästa fredag, jag ska hjälpa till och fixa inför den, klart Carl ska få en fin student ändå.

Sedan kanske många har haft corona, som kan ses ändå. Se på doktor Mikaels insta, han visar bilder när han står med sin gamla mor, för han har haft corona.

Så alla har det olika, och om du hade haft min bok så skulle du nog förstå att just denna bok på 240 sidor är smarta knep för att lyckas med en god middag- med det lilla.
Jag är expert på att vända kronor, men duktig på att duka och göra fint ändå. Och det är så roligt att ni är så många om gillar boken och ta del av mina smarta tips.

Marie 9 månader sen

Jag har Johannas bok, den har hjälpt mig massor. Hon är så duktig och påhittig, du borde ha boken tror jag ;-)

Finaste studenten jag sett, nästa år har vi student och jag ska ta efter mycket! Mycket roliga tips och saker man kan göra själv.

Susanne 9 månader sen

Ja vi ska göra vårt bästa för att fira! Man får anpassa sig lite bara! Vore ju idiotiskt av mig tex som har två december barn att säga- ni föddes tyvärr lite tidigt, jag hade tänkt januari men nu blev det julmånaden o då går det inte ha kalas också. Du får bara julklappar! Nä så gör vi ju inte så klart utan man firar o gör trevligt lika mycket för det än om det är mitt i lucia och julstök!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Precis så Susanne. Man blir helt matt….

Vet du, mina tvillingssystrar fyller år på JULAFTON. Kanske inte den roligaste dagen på året. Men som du säger. Vi gör alltid lika fint kalas ändå, fi har alltid en tårta, paket förstås och när de var små gjorde vi en helt egen dag för dem.
Mamma var noga med sånt, hon ville inte att de skulle komma i skymundan utan de fick en annan dag som vi hade stort kalas istället.

Min Lisa-Marie fyller också i december. Mitt i allt julstök och advent. Självklart ska hon firas precis lika mycket ändå. Det vore fruktansvärt annars.

Jenny 9 månader sen

Fantastiskt! Alla har ju inte möjligheten att vara en hel vecka ledig för att förbereda en student. Min kollega har 1 dag ledigt innan själva studentdagen.
Visst kan man få inspiration ifrån din bok men inte alls den tiden att förbereda allt..

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Tack!

Så är det men då får man ta hjälp, planera i mycket god tid, laga mycket innan- frysa in- göra saker så fort man är ledig.

Jag gick på knäna pga jag är ensamstående, vänt på varenda krona när tjejerna var yngre så vet precis hur tufft det är.

Planering är A och o när man har student. Oavsett om man jobbar eller är ledig. Man kan INTE göra allt på en dag innan… då kommer man får det tufft ;)

Man vet ju om studenten iaf i tre år.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg