• 2020-06-06, 20:28
  • 34

Innehåller annonslänkar

Grattis Sverige! Idag är det din dag, jag är så stolt och glad över att bo i vårt Sverige, vårt vackra land! Vi brukar fira i Slottsslogen, ha picknick och lyssna på Göteborgs symfoniker. Så otroligt vackert och pampigt.

Men som allt annat så är det ett annat firande i år. Vi ställer inte in- vi ställer om. Så självklart ville jag göra något gott ändå. Vi älskar smörgåstårta, men gör det inte så ofta, så det fick det bli. Jag gjorde en ny variant med skaldjur och löjrom, ett glas champagne och finservisen dagen till ära.

Ni ska få recept på denna! Blev faktiskt riktigt bra.

Fått mängder med frågor på insta efter min klänning me den är dessvärre slut, men kolla in DENNA som också är blå med lång ärm, ljuvligt vacker och nu 40% rabatt. Fin till midsommar! Hårband med blommor är fint, ska visa er hur man kan sätta fast. Somrigt och fint till festen eller midsommar.  Har ni sett att LYKO har massor med fina hårband med blommor, kostar nästan ingenting, superfina! HÄR!  Lindex har även en del söta.

Jag hade räkröra, laxröra och avocado mellan. Bubbel till smörgåstårta är så galet gott och festligt.

Tog fram mina Efva Attling glas jag fick i födelsedags present av Janne ett år, det är så kul att ha några lyxiga finglas man bara har någon gång ibland.


Och för er som verkar störa er på om jag pyntar mycket och grejar. Jag har alltid gjort det, oavsett om man är två eller 80 pers. Det är det bästa jag vet. För det kan aldrig bli för fint eller för mycket tycker jag. Om så jag skulle fika själv med Lucy så kommer jag att duka fint. Jag mår bra av sånt, jag älskar att se ett vackert dukat bort. Färska blommor, porslin jag tycker om och lite fina servetter.

Mer behövs inte. Och vet ni, det allra viktigaste är ju att ni trivs. Att sedan ta efter eller hitta inspiration, ta lite här och ta lite där så kan du själv skapa din personliga touch. Jag skriver mycket om det i min bok. Låna, loppis, fynda och plocka från naturen är smarta knep.

Men bara för att jag visar vad jag gör och vad jag tycker är fint, betyder ju inte det att alla ska gilla eller göra samma.

Ni är många tusentals som köpt min bok och jag får så fina komplimanger varje dag. 💖 Blir varm i hela hjärtat ska ni veta, om något litet kan hjälpa er när ni ska laga vardagsmiddagen eller studenten eller kalas när någon fyller år gör mig glad!

Man kan göra mycket med små medel och jag har alltid älskat tänka- gör vardagen till en fest, det blir så mycket roligare. Speciellt när jag levde ensam med mina barn.

Jag hoppas ni haft en riktigt fin nationaldag, stor kram på er alla! 🇸🇪

 

 

Kommentarer

Camilla 9 månader sen

Hej johanna
Allt det ljuvligt ut 😊 tänkte höra när receptet på smörgåstårtan kommer😊😊

Helene 9 månader sen

Så fint du alltid dukar💕🌸
Är likadan älskar att göra fint till mig och min man jag mår bra av det.
Vi var hemma igår och hade det så mysigt med en god middag😀
Kram till dig💖

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Tack snälla du, ja det gör så mycket. Jag känner exakt samma, älskar det! Älskar greja och lägga ner min själ till gästerna som kommer.
Eller om vi ska äta själva. Som vi oftast gjort den sista tiden…
men då vill jag duka ännu mer. Mår som du säger bra av det.

Mysigt med en god middag hemma och lite gott att dricka till, det kan bli nog så festligt.

Kram!

Arne Nilsson,Borås 9 månader sen

Det är alltid härligt med nationaldagen vill jag lova. Det känns bra att kunna korka upp utan att känna sig karaktärslös, att ta ett glas eller fem i landets ära – patriotism! Själv tillbringade jag min nationaldag ute på balkongen i sällskap med whiskey och ett uppslagsverk, band 13. Ha det bra,
Arne Nilsson, pensionerad arbetare

Annika 9 månader sen

Åååå Vilka härliga bilder.
Klart man ska göra fint när det är vardag som fest.
Kramar

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Tack snälla!

Ja visst är det kul!

Ha en skön söndag, kram Johanna

Marie 9 månader sen

Mycket kan man störa sig på men inte om någon dukar fint .. jättemycket goda recept i boken och bra text , grattis till den .. 😉

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Tack Marie! Vad glad jag blir :-))
Stor kram!

Birgitta 9 månader sen

Hej Johanna! Vad fint du dukar.Hur kan någon störa sig på det.Det är så trevligt att komma hem till någon som har lagt ner lite arbete på just dukningen.Då känner man sig extra välkommen. Ha det så bra.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Tack snälla du!

Jag tror en del känner att alla inte kan, men det är ju därför jag tipsar :-)
sen väljer man själv, men att sätta sig tillett piffat bord är så mycket trevligare än om det inte är piffat. Så är det ju bara.

Man känner sig mer välkommen helt klart.

Ha en skön dag, snart kommer solen!

Majvor 9 månader sen

Tack för alla tips och för världens bästa kokbok <3

Sänder alla mina tankar till er och era läsare i dessa Corona tider <3 Tillsammans kan vi klara det <3<3<3. Här är mina bästa shoppingtips under min karantän <3

Frida 9 månader sen

Fick hem din bok häromdan och tycker den är såå härlig och levande, underbara recept som alltid.
Är likadan, sparar aldrig på krutet och kör all in när jag dukar, oavsett om det är vardag, helg eller fest, alltid älskat det, och man äter ju med ögat sägs det.
Ha en go söndag, Kramar Frida

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Tusen tack Frida, vad glad jag blir.

Ja visst är det så, det är helt underbart och så roligt!
Sen är alla olika, men jag tycker det är tråkigt när en del känns som de inte orkar anstränga sig lite, allt är jobbigt typ.

Och visst är det så, man äter med ögat.

Ha en skön söndag, här blir det båt snart.
Kram Johanna

Sofia 9 månader sen

Det bara vattnas i munnen! “Kan” dock inte äta nåt sånt just nu då jag håller på att gå i vikt. Jag fick panik i mars och tänkte att jag inte kommer överleva Corona-viruset med kraftig fetma. Och mycket riktigt så klassas fetma idag som en riskgrupp, och majoriteten som hamnar på intensiven är överviktiga. Har gått ner 23 kg på dessa 3 månader, måste ner ännu mer (40 kg). Helt galet hur man kunnat hamna på en så hög vikt och hur man misskött kroppen. Jag håller det väldigt strikt. Har tendenser till hetsätning (och dålig karaktär 😊) och tror att jag kommer börja hetsäta om jag skulle äta en bit smörgåstårta. Men när jag gått ner allt jag ska då ska jag unna mig en bit smörgåstårta, som är det godaste som finns. Älskar att du sätter guld på vardagen och ännu en gång vilken underbar klänning du har på dig!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Åh Sofia, vad glad jag blir över din kommentar. Vad roligt också att du trivs här inne.

Stort grattis till att du gått ner så mycket i vikt. Fantastiskt!! Du har ju verkligen lyckats, så tufft att gå ner när det är ganska mycket.
Så bra jobbat! Du kommer klara att gå ner resten galant med din inställning, och som du säger är det smart att vara strikt, håller inte att “unna sig” eller småäta lite här och där utan jag tror man måste vara fullt fokuserad.

Ja, tyvärr är överviktig en riskgrupp, också hört det är mycket överviktiga som har drabbats tyvärr… Kanske immunförsvaret som kollapsar…
Men detta klarar du! Stort grattis, heja heja!

Kram Johanna

Anna 9 månader sen

Kämpa på Sofia! Så bra jobbat🤗

Lisa 9 månader sen

Johanna, det skulle va tacksamt om man kunde zooma bilderna på din blogg här. En tanke bara.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Hej, varför då? Haha kanske bra om man inte kan det. Haha!

Men från mobilen är det ju bara att zooma.

Erika 9 månader sen

Älskar din blogg. Tack, grym blandning å kul m många inlägg 😍👌🏻🙏🏻 Å håller med, ”piff” i vardagen är ALLT. Huuur kan man störa sig på dig? Kram e

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Tack Erika! Vad glad jag blir.

Älskar piffet!

Ha en skön söndag, kram Johanna

Susanne 9 månader sen

Det är ju hur kul som helst med fina dukningar och pynt, oavsett antal personer.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Visst är det! Älskar det.

Elisabeth 9 månader sen

Hur många kunde äta av din smörgåstårta och bli nöjda

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Jag gjorde en som är till 8-10 stora bitar.

Jessica 9 månader sen

Hej Johanna! Du har skrivit en jättebra bok. Har redan lagat många recept 😊 Fina klänningar visar du också. Har beställt lite för många…😂

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Hahaha Tack söta du!

Jag är likadan, men sälj dem vettja! Grannar eller på second hand, eller ta hem tjejkompisarna. Istället för plastparty kan man ha klädparty, haha.

Kram

Gunilla 9 månader sen

Du gör så fint, fortsätt med det! Du inspirerar, tack

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Tack Gunilla! Stor kram

Kristina 9 månader sen

Du gör alltid så fint😊 fortsätt inspirera mig. Smörgåstårtan såg för ut. Jag älskar smörgåstårta. Skulle kunna äta det en gång i veckan. Såg att du hade avokado i din, det har jag aldrig provat. Vill du dela med dig av receptet? Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Tack snälla du, ja men visst är det gott. Håller med dig! Lisa-Marie sa att åh mamma detta är det allra bästa jag vet! Så det var kul att fixa denna idag.

Jag ska lägga upp recept i morgon, jag hade även pepparrot i rörorna så det blir lite sting i. Och ja, det var avocado ett lager!

Man kan ju göra en liten variant också om man bara vill ha till två pers. Recept kommer i morgon!

Kram Johanna

Mia 9 månader sen

Älskar din blogg och dina tips, köpte din bok och fick den förra veckan, den är ju HELT FANTASTISK! Vilken bok du gjort.

Ser fram emot recept på smörgåstårtan, den ser ljuvlig ut.

Emelie 9 månader sen

Hur kan man störa sig på att du gör ”det där lilla extra” ?! Det är ju en anledning till att jag följer dig och köpt din bok! Du är inspiration 👏🏼

Anna 9 månader sen

Jag har köpt så fina gamla assietter på secondhand som jag har min morgonmacka på. Blir mycket trevligare att starta dagen så😊 Och det behöver ju inte kosta mycket för att det ska bli fint.

Svar på kommentaren:
Lisa 9 månader sen

Eller hur

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg