• 2020-06-07, 18:43
  • 21

Hoppas ni har en skön söndag, vi har varit ute med båten, vilken dag vi fick. Värmen är tillbaka! Nu ska jag berätta något riktigt roligt för er! Jag älskar spännande behandlingar och blev nyfiken när jag fick höra av en kompis som testat CoolSculpting.

Hur kan det vara möjligt att kyla kan ta bort fett utan att skada något i kroppen och dessutom få så fantastiska resultat? Jag tränar, äter bra kost och lever hälsosamt, men det senaste året har jag fått kämpa för att bli av med fett som bitit sig fast på magen och därför tyckte jag detta lät riktigt spännande.

Att ta till kniven och operera är absolut inte aktuellt för mig, det är en för stor grej. Därför lät CoolSculpting som ett intressant alternativ. Det första jag gjorde var att ta reda på hur maskinen fungerar vid en konsultation på Akademikliniken i Göteborg, där jag fick lära mig att antalet fettceller kan minska med genomsnitt 20-25%.

Men detta är ingen viktminskningsmetod, har man för mycket övervikt måste man göra något åt det först. Samtidigt var jag nervös över hur det skulle kännas, eftersom jag läst att det kan kännas obehagligt efteråt. Att behandla ett område tar från 35 minuter, man sätter fast ett munstycke som skapar ett vakuum, det blir kallt och området domnar bort så man känner ingenting då.

Man kyler alltså ner det området med -11 grader för att frysa bort fettcellerna, som heller inte flyttar sig till något annat ställe i kroppen. Jag gick hem och funderade, men efter att ha läst och pratat med andra som gjort CoolSculpting ville jag testa. Jag var för nyfiken för att kunna låta bli! 

Den första dagen skulle vi behandla fem områden. Jag var så galet nervös! Först var det jättekallt, men känslan försvann snabbt och jag kände mig så lättad över att vi verkligen var igång. Jag hade kaffe och vatten, lite frukt och hörlurar så jag kunde lugnt och skönt sitta och lyssna på min ljudbok och till och med jobba lite under tiden.

När 35 minuter hade gått och munstycket kopplades bort blev jag spänd igen eftersom det var dags att massera den hårda klumpen som hade frysts på min mage. Jag blundade, försökte slappna av och väntade på obehaget – som aldrig kom. Så skönt! När vi körde på sidorna av magen kändes det mer efteråt.

Det sved och brände i huden efter massagen och jag kände mig illamående. Det var en ganska jobbig känsla, men vips så gick det över efter bara några minuter. Allt som allt gjorde jag nio områden på magen och sidorna vid två besök. Det kändes förstås, men efteråt mådde jag jättebra!

Efter den första behandlingen gick jag ut och tog en promenad och drack massor av vatten, men jag kände mig ganska öm där vi hade behandlat så resten av kvällen fick jag ta det lugnt. Efter några timmar fick jag känslan av en tuff träningsvärk, och det är ju inte så dumt att få känna sig lite duktig.

Jag sov inte särskilt bra första natten, eftersom jag ofta sover på sidan eller magen, och de närmaste dagarna kände jag mig öm och några dagar senare att det kliade. Men snart kändes allting som vanligt igen. Det tar några veckor innan jag får se det slutliga resultatet och nu är jag jättenyfiken! 

Jag lovar att visa och berätta hur det blev till sist! Jag är så nöjd och glad över att ha varit på Akademikliniken i Göteborg, kika gärna HÄR för att hitta en klinik som gör CoolSculpting där du bor.

 

 

 

 

2020-06-07 Hälsa

Kommentarer

Viktoria 1 månad sen

Hej Johanna
Hur länge var du svullen om magen efteråt? Jag gjorde min behandling i förrgår och ser lite smått gravid ut.. 😬
Trevlig helg!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 månad sen

Oj, två dagar räcker inte. Jag var som värst efter fyra dagar! Man ser hemsk ut, men det lägger sig!
Kommer bli så bra så bra!! Spännande!

Viktoria 1 månad sen

Oj då, ja men då vet jag att allt är som det ska då.. 😅 Ja, det ska bli spännande att se. Hoppas du lägger ut före/efter bilder. Så roligt att se. ☺️

Annika 5 månader sen

Jag vill köra på mina ridbyxlår men hört att just där kanske det inte händer så mycket. Får läsa på och fundera en vända till.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 månader sen

Detta är ingen viktnedgångsbehandling, men har man tex mer fett på ett område som inte försvinner så kommer 20-25% fett försvinna. Garanterat.

Jag har redan märkt på magen, helt fantastiskt.Sedan kan man köra igen efter 12 veckor.

Kontakta en klinik så du får prata med någon. Brukar ha gratis konsultationer på vissa kliniker så det är bra!

Lycka till!

Annika 5 månader sen

Jag har full koll på vad det är och att det inte är tal om viktnedgång. Ridbyxlår är ju svåra att bli av med över lag. Vare sig kost eller träning rår riktigt på dem. Min kusin har kört Cool Sculpting på dem och fick inte något resultat alls därav min tveksamhet eftersom det kostar en slant.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 månader sen

Jag är ju inte någon från kliniken så ta allt med dem istället :)

Annika 5 månader sen

Självklart en konsultation innan ett beslut :-)
Nyfiken på ditt resultat.

MosterM 4 månader sen

Jag har gjort en kur x 6 på ridbyxlår. Och kan säga att på mig gjorde det i gen skillnad alls. Var då 45-år. Men min vännina som körde magen fick superfina resultat. Så jag jag tror att det är väldigt individuellt.

Annika 4 månader sen

MosterM, tack för respons!

Marie Larsson 5 månader sen

Jag har läst om denna behandling och är nyfiken.. men jag undrar om man ska gå flera gånger för att behandla samma område? Eller räcker det med 1 gång? Är priset för varje behandling?
Kram Marie

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 månader sen

Hej!

Jag kommer köra en vända nu på ett annat område, då kostar varje område 4900kr.
Jag märker redan fina resultat det jag gjort så jag tycker det är värt det helt klart.

Sedan kan köra igen om man vill, det måste ha gått 12 veckor. Men man behöver inte, men vissa kör igen.

Kramar

Eva 5 månader sen

Spännande att få höra resultatet sen. Vet dock inte om jag skulle våga själv.
Vet du om man alltid kan välja att gå till akademikliniken i vilken stad som helst och veta att dom är bra?
Skulle vilja gå och få råd i att ta bort hängande ögonlock. Vet dock inte om jag vågar och har ingen aning vart jag skall vända mig eller vet vem som behandlar sånt.
Tacksam gör tips hur man går till väga.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 månader sen

Ja så kul! Jag har redan märkt resultat, helt otroligt. Har även en kompis som gjorde detta och säger det är det bästa hon gjort.

Jag vet att Akademiklinken är riktigt duktiga på ägonlock, har själv frågat om det.

Kolla deras hemsida vilka städer de finns. Annars kan det vara värt att åka kanske till en som har bra rykte osv. Inte alltid man kanske hittar rätt klinik i sin stad.

Börja med att kolla AK hemsidan! De har ett bra rykte om sig.

Annalinda 4 månader sen

Eva, jag opererade mina ögonlock förra året hos Dr Ulf Garpered, Akademikliniken i Malmö. Fantastiskt, rent makalöst fint resultat. Ärren syns inte!! Jag är såå nöjd. Valde att vara vaken, och alltså inte någon lätt narkos. Sparade in 4.000 kr på det :) Det var lite läskigt men gick snabbt. Nu vet jag ju inte om du bor i Skåne, men om du inte bor för långt ifrån AK Malmö så rek jag dem varmt.

Lisa 5 månader sen

Vad kostade det? Nyfiken att prova!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 månader sen

Det är helt beroende på vad och hur många områden du ska göra. Klicka på länken så kommer du till deras hemsida!
Jag är redan nöjd, haha efter bara ett par veckor!! Så kul detta :)

Eva 5 månader sen

Spännande Johanna! Vill också göra, hört det ska vara riktigt bra.
Hur ont gjorde det tycker du?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 månader sen

Vad kul att du tycker det, det gör jag med!
Det känns helt klart, men går jättebra! Efter ett kort tag blir man bedövad i området så det känns ingenting.
Har hört så många som är nöjda med detta så ser fram emot återbesök efter sommaren och fota och se före och efterbilder på kliniken!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

I fredags hämtade jag min nya Lexus på Lexus Jönköping! Wow vilken känsla det var! Jag var pirrig som ett barn på julafton, en fredag dessutom och champagnens dag. Kunde ju inte…