Sista dagen med rabatt på min bok!


Idag är det sista dagen ni kan handla min bok för endast 129kr! Ord pris 189kr. Vi har beställt en tredje upplaga (SÅ tacksam!) så det finns böcker i lager. Skriv koden Middag hos mig så får du den för 129kr! Rabattkoden gäller dock enbart hos mitt förlag HÄR! 


Boken finns hos så många nu och jag är så oerhört glad och stolt ska ni veta när jag får så fina kommentarer varje dag. Om något litet kan hjälpa er i vardagen med recept och kanske även tips till festen eller kalaset gör mig så glad.I boken har du 240 sidor, fullproppat med recept, tips, massor med bilder på hur man kan duka och få en fin middag som inte kostar mycket. Jag har mycket knep som jag lärt mig från mina föräldrar och mor och farföräldrar som var fantastiska på att ordna kalas.


Midsommar om knappt två veckor, självklart har jag ett stort kapitel även om det 🙂 Jag älskar midsommar!

Det ska vara som på gamla dar, i boken får du även berättelser och minnen, för mat är inte bara något som man ska bli mätt av. Mat för mig är så mycket mer. Gemenskap, kärlek och trygghet. Det skapar så mycket minnen kring middagsborden.I  boken finns även tips som detta tex, ta en gammal balja du har hemma. Häll i vatten och is, plocka lite blommor och lägg i, blir fint att ha alla flaskor du ska bjuda på!
Mängder med snittar och plock finns också.Grill till midsommar och såser och tillbehör,  mammas goda potatissallad hittar du även i boken.

Hoppas du får mycket glädje av min bok och välkommen hem till Middag hos mig! 


Nu blir det båt! Ha en skön söndag 🇸🇪☀️

3
0

Smörgåstårta och champagne! Grattis Sverige på din dag!


Innehåller annonslänkar
Grattis Sverige! Idag är det din dag, jag är så stolt och glad över att bo i vårt Sverige, vårt vackra land! Vi brukar fira i Slottsslogen, ha picknick och lyssna på Göteborgs symfoniker. Så vackert och pampigt.


Men som allt annat så är det ett annat firande i år.

Vi ställer inte in- vi ställer om. Så självklart ville jag göra något gott ändå. Vi älskar smörgåstårta, men gör det inte så ofta, så det fick det bli. Jag gjorde en ny variant med skaldjur och löjrom, ett glas champagne och finservisen dagen till ära.


Ni ska få recept på denna! Blev faktiskt riktigt bra.
Fått mängder med frågor på insta efter min klänning me den är dessvärre slut, men kolla in DENNA som också är blå med lång ärm, ljuvligt vacker och nu 40% rabatt. Fin till midsommar! Hårband med blommor är fint, ska visa er hur man kan sätta fast. Somrigt och fint till festen eller midsommar.  Har ni sett att LYKO har massor med fina hårband med blommor, kostar nästan ingenting, superfina! HÄR!  

Lindex har även en del söta.
Jag hade räkröra, laxröra och avocado mellan. Bubbel till smörgåstårta är så galet gott och festligt.


Tog fram mina Efva Attling glas jag fick i födelsedags present av Janne ett år, det är så kul att ha några lyxiga finglas man bara har någon gång ibland..

Älskar att duka fint, oavsett om man är två eller flera. Eller varför inte lyxa till det om du ska äta själv, tända ljus eller göra fint är mysigt även om man äter ensam.Man kan göra mycket med små medel och jag har alltid älskat tänka- gör vardagen till en fest, det blir så mycket roligare. Speciellt när jag levde ensam med mina barn.


Jag hoppas ni haft en riktigt fin nationaldag, stor kram på er alla! 🇸🇪

34
2

Studenttips!

Rickard L Eriksson


Har ni student eller ska hjälpa någon som ska ta studenten? Att ha barn som tar studenten är otroligt häftigt och kul att få vara med om. Så mycket känslor och glädje.
Men man ska ju överleva också, hehe. Inte slå knut på sig själv så man stupar dagen D.

I min bok Middag hos mig som släpptes hösten 2019 så har du massor med studenttips, tips på dukningar, mat och mycket mer.


Rickard L Eriksson
Tips till föräldrarna. Häng på studenten en flaska vatten eller ramlösa, även någon godisbit. Mina tjejer bara hällde i sig vattnet och åt upp godiset, lite snabb energi är bra. Full fart för dem nästan ett dygn.  😉
Här hade moster med en liten flaska champagne såg jag, haha!


Duka och gör klart allt i tid. Gör listor och bocka av.


Jag hade både tårta och en del småplock efter maten, vi gjorde cakepops och sommarkaka med hallon.

Älskar svenska flaggan!

Porslin kan vara jobbigt om man är många. Låna, köp på second hand osv. Jag köpte 50 vita tallrikar på Ikea, de har jag fått användning av många ggr nu. Även deras champagne glas är bra!

Färdiga köpta tårtor funkar ju hur bra som helst om man vill! Dekorera med flaggor, jordgubbar och maränger så blir det festligt.


Något många ofta frågar om är även allt pynt. I boken har du med allt. Jag fullkomligt älskar att göra fint, skriv listor och planera, björkar och massor med blommor tex gör allt. Vilda blommor man kan plocka är gratis, be någon hjälpa dig för man klarar inte en hel student själv. Jag var ledig en hel vecka innan. Men roligaste jag gjort.

Börja i tid. Sista veckan är det mycket förberedelser, laga maten i tid och frys in om det går och om du ska laga själv.
Handla i god tid. Inte samma vecka. Om det går.
Hämta allt du ska hämta som tex skylten, present osv i god tid så du slipper fixa med sånt samma vecka.

Pynt är kul!

Massa ballonger, flaggor och även tyg kan man vira runt och göra det pampigt och vackert.

Finns faktiskt mycket fint pynt även på Ica och Coop numera, har för mig jag köpte den lilla söta ”Studenten” på Coop Extra faktiskt.
Annars finns det massor på nätet, Partaj i Skövde köpte jag massor med fina ballonger och pynt också.


Jag hade även stora bågar vi gjorde av björkar pappa hjälpte oss med, där hängde jag ett stort kort och ballonger och blå/gula band. Pampigt när gästerna kommer.

När gästerna kommer-servera dem något att dricka. Ställ fram lite att tugga på om det inte ät mat direkt. Det gör att gästerna klarar sig en stund utan att du som värdinna behöver känna stress.

Musik. MUSIK. Finns det något stelare än om det är tyst och ingen bakgrundsmusik? Nej. Skön musik gör massor!


Köp billiga lakan och lägg på borden, jag hittade för 30kr styck på rea. Sätt björk runt om och knyt så blir det festligt.

Spara inte på blommor, björkar, flaggor och ballonger. Det är en stor dag för den som tar studenten. Man kan lösa en fin student även med små medel, låna, be om hjälp och pynta med kärlek.Cake pops och studentmössorna är mycket uppskattat på studentfesten. Jag gjorde det till båda tjejerna och även till lillebror Carl förra året. Så kul!

Rickard L Eriksson


Sist men inte minst, allra viktigast. Glöm inte njut. Man roddar inte en student själv, ta hjälp. Det är roligare tillsammans.
Njut av en stor dag och grattis alla vackra studenter!

20
2