• 2020-06-11, 17:36
  • 12

Vilka dagar! Oj oj, full fart med det mesta och jag vill göra allt på samma gång, och vara ute i fina vädret. Sommaren är här!

Men först och främst. Tusen tack för ert engagemang kring min blodbrist och järnbrist. Ni har nog aldrig engagerat er så mycket i alla mina kanaler som i det här ämnet, många verkar gilla när jag berättar om hälsa och svåra saker, ni kan känna igen er och även kanske ta prover om ni har lika jobbiga och svåra symtom jag har haft.

Sedan har jag även fått ris för att jag biter ifrån om ni ska rätta mig, min läkare och tala om minsann vad fel jag har. Vi stora bloggare, offentliga personer får bara ta alla era åsikter. Nej, det gör vi inte. Man uppför sig lika mycket här som om ni skulle komma hem till mig i mitt hem. Men vi tar detta i nästa inlägg, har skrivit en sak jag vill berätta.

Nu till roliga saker! Idag har jag haft det bästa mötet sedan jag fick mina bok-kontrakt på mitt förlag. Herre, herregud. Jag kan nästan inte hålla mig från att berätta, men får inte än. Gillar inte sånna här inviter egentligen, säger man A säger man B. Men jag är bara så glad för detta. Ett väldigt stort samarbete med ett stort företag och det är kläder det handlar om ;) SÅ glad, så glad! Trodde nästan inte det var sant när vi hade mötet idag.

Mitt i alla kaos med corona så händer det fantastiska saker, så tacksam ska ni veta.

Mamma kom med blommor igår, vi stod från balkongen och pratade, så fina pioner som snart kommer slå ut, vackraste blommorna jag vet.

Lucy har jobbigt med värmen så vi går flera korta rundor istället, vi har en fin bäck med rinnande rent vatten som hon älskar att svalka sig i. Skönt att få motion, jag är piggare, hurra!!

Pälsen växer enormt snabbt, ska klippa ner henne lite till så hon blir av med den tjocka varma pälsen.

Jag har för första gången idag på ganska länge bra aptit, mått galet illa, speciellt av de hemska tabletterna som stoppar blödningar, har ni också så? Sedan hög dos järn på det. Sen en annan galen grej på det men det får ni veta snart. (Inte gravid, haha)

Så igår åt jag en glass och ett stort glas med grön juice med spenat, har ni gjort den? Älskar den, en riktigt energibomb. Men mer blev det inte, får inte ner mat. Idag är det bättre så jag har vräkt i mig goda grönsaker och kött. Inte velat ha det på flera veckor. Vågen dock är väldigt glad, tappat 5 kilo men när man går ner i vikt på det sätter blir man även orolig. Men ska nog bli ordning på allt. Nästa vecka ska jag ta nya prover på mitt järn, men jag känner att allt är bättre. Orkar mer och mår bättre. Underbart är det. Bästa är att det jobbiga öronsuset och mina sömnproblem som är borta. Fryser inte lika mycket heller.

Kolla vilka vackra rosor jag fick av Janne när jag fyllde år förra tisdagen. Så fina!

Jag har gjort massor med cakepops idag till lillebrors Carls student i morgon, pappa frågade om jag även ville göra studentmössorna på drinkpinnarna och sommarkakan, så klart jag vill! Så kul att få hjälpa till!

HÄR gör jag mina cake pops. Glöm inte tålamod, håll pinnen i luften en stund när ni doppat i choklad, snurra så den torkar. Sen sätter man ner den på fatet. Då blir det nämligen ingen sån där ful platta under bollen om chokladen smälter ut. Pinnen måste även frysas fast i frysen innan ni doppar de i smält choklad, så blir de inte mos, speciellt nu i värmen.

Alla födda -01 tar studenten och i morgon är det alltså Skövdes tur! Hurra! Pappa och hans familj bor i stort hus och stor trädgård så vi ska förstås vara utomhus, vilket väder alla får! Så kul det ska bli.

Har fixat presenter, blommorna och nu ska jag iväg och hämta en sak till, sedan göra klart studentmössorna och sätta fast drinkpinnarna. Salong Toftby fick öppna salongen sent i går kväll så Lisa-Marie blev ljus och fin igen, hjälp vad hår de har båda tjejerna.

Nu måste jag iväg, rörigt inlägg med allt möjligt men ville bara in och säga hej och kram till er alla!

 

2020-06-11 Hälsa, Recept

Kommentarer

Veronica Johansson 9 månader sen

Tack för alla tips om hur man fixar fina Cake Pops!! Har alltid försökt få till dom bra men nu blev dom SUPER 🥳 Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

ÅH vad roligt!! Kramar

Ingrid 9 månader sen

Skulle vilja ge dig en stor kram. Jag blir så glad när jag läser din blogg. Den har allt. .skönhet, kläder, recept, och dessa sista inlägg om blodbrist har jag läst flera gånger om. Jag känner så igen mig i det du skriver. Reagerar precis likadant. Kan inte tänka klart. Tur du har Janne som är lugn. Jag har också en lugn o trygg man som tur är.
Lycka till med det nya.

AnnaE 9 månader sen

Det låter spännande! 🤗
Vi hade våran student igår! Den blev lyckad och fint väder blev det ju också . Idag är vi nöjda och trötta 😂

Sussie 9 månader sen

Lite rörigt inlägg….;)
Men en HEL DEL CLIFFHANGERS!!!!!
Spännande och intressant ♡

Svar på kommentaren:
Linda 9 månader sen

Det är ju sånna här inlägg som flesta bloggare skriver, vad dom gjort på dagen 😃

Jag tycker det var ett härligt inlägg ja!

Tror du ska designa något Johanna 🎉🎉🎉

STINA 9 månader sen

Sitter här med “Middag hos mig” och vill bara tacka för denna underbara bok. Vilken härlig inspiration! Vill laga och bjuda på allt… Snälla Johanna, gör böcker av alla dina recept, älskar dem! Kram❤️

Ann Bengtsson 9 månader sen

Spännande 😀😀.
Ha så kul på studenten!
Kram ❤️

Marie.S 9 månader sen

ÅH Ska du designa egna kläder för ett företag kansk?? Hoppas hoppas!
Du är inspirerande!

Lotte 9 månader sen

Nu blev jag sååå nyfiken!! Längtar tills du berättar om dina hemlisar :)

Karin 9 månader sen

Spännande det låter
Hoppas ni får bra väder i morgon

Ulrika Hultberg 9 månader sen

Hej!
Spännade , ska bli kul att höra. Vad är för saker du ska göra.
Har det så trevligt på studentkalaset i morgon. Det är alltid roligt att gå på student.
Kram Ulrika

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg