• 2020-06-16, 20:58
  • 82

Nu ska jag berätta: Jag har haft covid-19, sjukdomen man får av coronaviruset! Jag testade positivt med PCR- prov i näsan hos sjukvården så vi fick veta det ganska tidigt i förloppet. Att få veta att man har covid-19 sätter sig även på psyket, jag förde dagbok under tiden och kommer köra delar av den såhär i efterhand, bit för bit.

Att jag inte nämnt något här inne beror på att jag mått riktigt dåligt och inte orkat med alla som ska ha synpunkter, fråga ut mig och säga till mig vad jag ska göra. Det hade aldrig gått. Ett antal bilder som jag använde under tiden var alltså gamla. Vi var sjuka i flera veckor och nu ska jag berätta.

Vi smittade varandra i familjen, Janne fick det först med feber och allt gick väldigt snabbt. Tre dygn efter att Janne blivit sjuk så kände jag mig helt plötsligt varm och rödmosig på kvällen. Nästa morgon började jag få det jobbigt med mina luftrör blev andfådd och fick jobbigt att andas. Fy fan säger jag rent ut sagt! :( 

Självklart tänkte jag på corona. Hur ska jag klara detta? Tankarna for runt. Jag försökte vara lugn, Janne var ju också sjuk så vi hade varandra. Hostan och luftören blev sämre för varje dag som gick, men jag hade som tur var inte hög feber, bara runt 38. Jag har runt 36,0 i vanliga fall så 38 hos mig är inte kul, men det var åtminstone inte 40 som andra berättat om.

Det kändes som ett lotteri, hur hårt ska just jag drabbas? När slår det till? Kommer jag få svårare att andas?  Ovissheten var jobbig, men inte alls lika tuff som att redan nästa dag inse precis hur illa det skulle bli.

Fjärde dagen minns jag knappt. Jag sov nästan inget alls det dygnet, jag bara mådde så fruktansvärt dåligt. Jag har skrivit dagbok i min telefon och även skickat ett sms till en läkare som jag känner privat, men kommer knappt ihåg det, så väck var jag.

Jag hade svårt att andas, att ta ett djupt andetag var nästan omöjligt. Mina luftrör brände och pep. Massor med slem satt fast i mitt svalg och jag fick en hemsk torrhosta. Men det gick inte att hosta upp något, det satt helt fast. När jag måste hosta fick jag ångest, varenda hostattack var som en nära döden-upplevelse. Det gjorde så ont, så ont, jag fick knappt luft. Jag minns att jag skrev sms till läkaren om att jag vill testa syremätningen.

Jag satt upp hela natten, andades i ånga, drog i mig både pulmicort och bricanyl, drack mängder med vatten och honung… jag gjorde allt jag kunde komma på.  Jag vankade runt hemma, låg inte ner om jag inte måste och andades med sugrör i en flaska med vatten – jag vet det är bra att träna lungorna om man har fått covid-19 så inte de kollapsar.

Det dygnet var ett helvete. Och nästa morgon hade jag tappat både lukt och smak. 

Min pappa ringde flera gånger varje dag för att kolla hur allt gick och hjälpa oss med massa tips. Han jobbar på OP och ser och hör mycket om just Covid-19. Att röra sig lite var A och O, åtminstone sitta upp pga lungorna och luftrören. 

Janne hade det inte lika tufft med luftrören som jag men mycket hosta, feber och en hemsk trötthet jag aldrig sett innan.

Nu är vi friska och jag är tacksam över att det ändå gick lindrigt för oss jämfört med de som ligger på IVA. Det är ett fruktansvärt lurigt och hemskt virus. Men de flesta som är friska i övrigt klarar detta bra. Nu när vi haft covid-19 känns det som en stor seger. Vilken känsla! Att faktiskt kunnat bocka av detta, jag slappnar av lite mer även om vi fortfarande följer alla råd från Folhälsomyndigheten. 

Men var försiktiga där ute, speciellt med nya människor ni inte träffat. Jag berättar snart mer ur min dagbok från coronaveckorna, ni ska få veta allt. 

 

 

2020-06-16 Hälsa, Johanna Toftby

Kommentarer

Ronny Pettersson 4 månader sen

Hej jag hade covid-19 i veckan innan midsommar och det enda symtomen var lukt och smak. Men jag har bara fått tillbaka ca 80% för vissa smaker och lukter är konstiga.

Orolig 8 månader sen

Hej! Sjukdomen jag fruktat sedan i mars har nog kommit till mig. Jag med den mest extrema handhygien du kan tänka dig och aldrig några fingrar ansiktet. Nu ligger jag här. Testat mig idag och inväntar svar. Covid-19 är mycket mer spridd i samhället än vad vi vill tro. Jag har säkerligen blivit smittad av någon som går runt med lätta symtom, som kanske inte ens vet om att de är sjuka.
Vilken dag kände ni att det började vända?Jag ligger här med stor rädsla och ångest.

Avslutar med en uppmaning till er alla!
Håll avstånd och vid minsta minsta lilla symtom håll dig hemma!

Eva 9 månader sen

Är det inte rätt vanligt att dom flesta ligger på 36 grader i temp och inte 37? Jag gör det med och tycker man hör att dom flesta gör det. Konstigt tycker jag att dom alltid pratar om att 37 är det ”normala”!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Nej det är nog väldigt olika …

Hanna 9 månader sen

❤️❤️ sånt här är då viktigt! Att ni/de som varit sjuka beskriver så alla fattar och inte nonchalerar!!
Blev sjuk berörd av detta!! Stor varm kram fina du!!! ❤️❤️

Marianne "majsan" 9 månader sen

Men usch och fy, låter inte kul :( men skönt att du/ni är på bättringsvägen! Jag bävar för att bli sjuk i covid-19, gick på semester idag från hemtjänsten! Har fått stor spridning här i Hälsingland, men där jag jobbar har vi än så länge ingen smittad eller sjuk. Krya på och ta hand om er!
Sommarhälsningar från Hälsingland :)

Anonym 9 månader sen

Jag blev sjuk i slutet av mars, trodde det var en vanlig förkylning med lite konstig snuva, sen kom feber och något konstigt halsont- men det var när jag låg i soffan och blev andfådd som jag började misstänka corona. Sen följde lite hosta, trötthet, hög puls och en massa andra konstiga symptom (pirr i benen, “kyla” i bröstet, nässelutslag), och jag är fortfarande inte helt frisk.. helt galet. Jag har testat för antikroppar nu, men det var negativt :( Så kanske var det något annat lika elakt virus, eller så var det för lindrig variant för att få antikroppar. Inte skoj :/

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Stackare ! Många tror samma, jag med i mars…
men det klassiska är luftören och smak och luktbortfall.
Då vet man säkert, haha

Det finns ju många andra sjukdomar/virus som alltid går men man glömmer av det lite.

Men det kan vara nog så jobbigt, usch.

Krya på dig! Ps jag hade också pirr i benen i mars med halsont, men nu var det hela andra symtom. (fort pirr i benen , Janne fick även massor med klåda över rygg och mage… sjuka symtom.)

Kram!

Sofia 9 månader sen

Det som verkar vara problematiskt för Sverige som gått en annan väg än resten av världen vad gäller “lockdown” är ju att man kan smitta långt innan man har symptom, så om man under den tiden vistas bland folk (tex barer, restauranger) så sprids det ju mer än om sådana ställen hade stängt.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Smittar som allra mest precis när det bryter ut, och det stämde på oss alla….

Men det är just därför man ska ha avstånd.

sara 9 månader sen

Haha Karma! Nu vet du hur det känns! :) Synd att du antagligen smittat många människor som blir mycket sämre än du.

Svar på kommentaren:
Madde 9 månader sen

Du är fan sjuk i huvudet.

Ingen normal jävel skriver eller säger “KARMA, haha!”

Johanna har ju varit hemma, lagt ut andra bilder, du får lära dig läsa.

Usch, skulle explodera om jag drev en blogg och hade sånna pack som dig.

Grymt kämpat Johanna, många tusentals som får covid och dom flesta går det bra för.

Kanske inte för Sara då.

//

Johanna Toftby 9 månader sen

Hej Sara!

Med din vänliga inställning skulle jag hoppas att det inte finns någon karma.

Sussi 9 månader sen

Men va!!?? Vilken sjuk kommenatar!! Varför ?? så jäkla onödigt…. Är det inte nog med hur läget är med covid19? För en del går det bara inte att vara snäll bara och tänka på sina medmänniskor. Nästa som drabbas kanske är just Du…..

Sofia 9 månader sen

Men usch så otäckt! Har inte märkt något av att du varit sjuk. Förstår att man inte orkar berätta. Riktigt otäckt virus. Och många tyvärr som dör, 104 nya dödsfall idag såg jag precis.

Liselotte 9 månader sen

Hoppas mötet gick bra, spännande projekt du har på gång! Jag tror du ska designa något :-)
Hoppas!

Kristina 9 månader sen

Hej, men fy så hemskt att ni varit sjuka, men det glädjer mig att ni är friska nu😊 förstår att du inte berättade här på bloggen under sjukdomstiden. Jag läser din blogg varje dag och inte kunde jag ana att ni varit sjuka. Du är en kämpe Johanna som delat recept, klädtips och annat smått och gott under tiden 😍 kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Tusen tack snälla du.
Nej det var otänkbart. Jag kunde knappt lyfta mina händer så inte alltid ens jag kunde skriva. Det var väldigt jobbigt
vissa dagar. Då är det bra med recept mm :)

Ser ofta på facebook folk som varit sjuka och de berättar det efteråt. Man fixar inte hemska kommentarer när man mår så dåligt, det går inte.

Vad det gäller corona behöver man vara stark mentalt och det räcker med nyheterna man hör i bakgrunden om tv:n stod på, men jag försökte stänga av precis allt och bara fokusera på att klara detta bra.

Ha en fin midsommar!Kram

Monica karlsson 9 månader sen

Fy för denna corona. Jah har klarat mej från det, men en kusin till mina söner åkte på det rejält. Han har legat 20 dygn i respirator och även gått ner 20 kilo. Hela maj månad var man orolig för att han skulle dö, men som tur är så är han på rehab nu sen några dagar och han går med rullator. Killen är 52 år så det är inte bara äldre som råkar så här illa ut. Skönt att höra att du och Janne är friska nu.

Eva 9 månader sen

Ja usch inte kul och kan bli galen på folk som inte följer folkhälsomyndighetens rekommendationer.
Vi har varit friska vad vi vet. Men är tyvärr orolig nu inför sommaren här på västkusten då vi har invaderats av badgäster senaste månaden och nu börjar man höra här om folk som fått covid. Så ja man undrar hur sommaren blir och hur belastad vården kommer bli😢
Märks tydligt i matbutiken nu när folk inte håller avstånd och så har det inte varit innan. Tråkigt och ledsamt!

Nilla 9 månader sen

Låter helt fruktansvärt. Livrädd för Covid 19. Ta hand om er!

Annika 9 månader sen

Skönt att ni klarade er någorlunda bra ut på andra sidan. För egen del har jag väl aldrig varit så frisk som i år, inte ens en liten snuva har passerat. Bara väntar på ett bakslag.
En kompis var riktigt sjuk i veckor, hade alla symptom men via stick i fingret fick hon negativt på testet. Har uppmanat henne att testa igen via blodprov istället.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Ja det är tyvärr inte alla tester som är korrekta…. därför många får missvisande provsvar om man ska ta antikroppar..

Skönt! Vi sa samma innan detta, inte sjuk på hela vintern. Sen sa det pang, haha. Men gick ju fint:) För de flesta gör går det bra, men det är IVA vi läser om tyvärr..

Malin 9 månader sen

Men fy va hemskt!!! Förstår att du valde att inte skriva här under tiden du va sjuk, jag skulle inte heller palla kommentarer som skrämmer upp en! Jag lever med Katastroftankar , och denna Corona tar knäcken på mig😥 Ångesten skjuter i höjden bara av tanken att bli sjuk och inte kunna andas😰 Jag jobbar på en gruppbostad och det är såklart mycket vårdnära arbete, och i början av denna pandemi klarade jag knappt av att gå till jobbet, blev livrädd för människor. Å att vara nära… Nu har ångesten lagt sig lite och jag måste hitta ett sätt att leva med vetskapen att corona finns. Jag måste gå till jobbet , och då lämnar jag ångesten utanför dörren och gör mitt jobb. Sen på fritiden kan jag välja hur jag ska leva. Jag kan välja vilka jag vill ha i mitt liv, träffa dem och inte utsätta mig för nya bekantskaper . Handla mycket över nätet .. Tyvärr så har jag tonåringar i huset som lever helt som innan och det kan stressa mig… Men de har ju gått i skolan och träffat massa människor varje dag så jag kan ju inte förbjuda dem att inte träffas på fritiden…
underbart att ni är friska och att ni klarade av denna skitsjukdom ❤️❤️❤️ Fuck corona👊🏽

Anneli 9 månader sen

Tror att jag och min man hade corona i januari efter en inrikesresa, fast då pratades det ju inte om det, inga tester togs heller…
Har ännu haft en del “efterskalv” med rejält magont och fumlighet, snubblar och tappar saker osv
Känns ändå “bra” att läsa om dina symptom (förstå mig rätt) så behöver man inte oroa sig för andra sjukdomar.
Stort tack för att du delar med dig!
Ta väl hand om dig och familjen!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Ja det är nog många som haft detta tror jag, men sen är de ju andra vanliga sjukdomar också. Jag trodde jag hade det faktiskt i mars, tog tester… men nix, det var en vanlig lätt influensa eller vårförkyling med feber och lite halsont, huvudvärk.

Men inte i närheten av vad detta var. Nu var det lufrör och lungor så vi fattade detta var corona. Det är ju en luftvägsinfektion men på vissa är det extremt lindrigt…

Jag hoppas ändå ni haft det, testa er för antikroppar?

Ha en riktigt fin midsommar, kram!

Gullan 9 månader sen

Nästan komiskt att läsa detta. Du som uppmanade alla att åka tåg, handla kläder och äta på restaurang m.m. Förstår nu varför det vart tyst på dina uppmaningar efter ett tag. Hoppas bara att ingen vart smittad tack vare dej. Speciellt ingen överviktig. Du vet väl att det är bättre att vara överviktig än skitviktig.

Svar på kommentaren:
Marie J 9 månader sen

Var är detta KOMISKT?

Var har Johanna uppmanat alla att åka tåg, äta ute? Jag läser bloggen varje dag och här ligger det nog i betraktarens ögon.
Du verkar vara lite bitter Gullan.

Usch, skäms på dig

Johanna Toftby 9 månader sen

Hej Gullan!

Om du läser några rader innan du kastar dig över kommentarsfältet så förstår du att jag naturligtvis inte gick på restaurang när jag var sjuk. För övrigt verkar det går bra att vara både överviktigt och skitviktig.

Gullan 9 månader sen

Innan du vart sjuk uppmanade du alla på instastory att gynna restaurangerna och visade film när du var nästan själv på tåget till Malmö samt handlade i en klädbutik.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Absolut, det kommer jag fortsätta att göra. :)

Är man frisk utan några symtom alls kan man det. Åka tåg också. Man sitter ensam, sköter man sig går det fint.
Jag smittades däremot av en i familjen, men det spelar ingen roll. Får man det så får man det.

Jag stöttar mer än gärna alla butiker.

Och du behöver inte oroa dig Gullan, vi var helt isolerade under veckorna vi var sjuka.

Och farlig övervikt är en riskgrupp, tyvärr.

Emma 9 månader sen

Jag ligger också sjuk just nu. Fick positivt testresultat förra veckan…jätteotäckt. hur många veckor var du dålig? Inne på min andra som sagt. Bättre nu , feber och värk borta, men fortfarande rosslig och tät i näsan…blir så förvirrad när man läser om antikroppar. Vill veta om man får viss immunitet eller inte. Sa läkaren nåt om det till dig?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Krya på dig! Kämpa!
Var gärna uppe mycket, ute i luften och gå litegrann. (NEJ förstås inte om det är folk, ni som ska påpeka detta, man ska vara i luften och uppe och gå för lungorna)

Man blir ledsen och rädd när man får beskedet även om man fattat det.Jag hade alla symtom man kan ha, även Janne, även barnen.

Jag var sjuk i två veckor där jag mådde skit, men allt gick fram och tillbaka, efter en vecka blev det lite sämre men gick jättebra det också. Jag ville inte äta, inte dricka men tvingade i mig. Vet hur viktigt det är för att inte bli sämre så drick juicer, smoothie, glass, näringsdrycker och resorb.
Jag har haft så galet mycket slem, första veckan var tuff. Sen har jag varit rosslig också.

Janne var hemma från jobbet helt i tre hela veckor. Man smittar inte om man har lukt och smakbortfall, heller inte om man har rethosta.
Vi har fortfarande rethostan, även smaken är konstig, men helt friska. Läkaren var tydlig med att man smittar mest i början, har man symtom som feber, “blöt hosta” osv så smittar man.

De vet tydligen hur man smittar, det gör man alltså inte när man blivit av med dessa symtom. Vi tog ändå det säkra före det osäkra och träffade inga veckan efter.

Läkaren sa att har man varit sjuk, alltså alla symtom så har man garanterat aktikroppar men bästa är ju att testa sig så vet man. Jag är mer avslappnad helt klart än innan men ändå försiktig.

Bästa känslan är nu att ha fixat detta, en känsla man bara fattar om man haft detta hemska virus.

Kram och krya på dig! Snart vänder det helt.

Lotta 9 månader sen

En fråga Johanna hade du ont i lederna, svullnade dom? Hade det i typ en månad men inte problem med andningen konstigt var det. I mitt fall har jag fått testat för Borelia…

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Ja jag ska berätta mer i nästa inlägg men det hade blivit så långt annars.

Ja hade jättejobbigt med lederna, det kom efter en vecka. Vaknade av en hemsk smärta inne i armarna, kunde inte röra händerna, jag tappade saker.
Kunde inte skriva, det var jättejobbigt. Men satt i en vecka ungefär.

Har du testat för covid så du vet det var det?

Lotta 9 månader sen

Stackars er det är tufft tack för du delar med dig. Pratade med min läkaren om Covid och att man bildar antikroppar om man haft det. Tyvärr vet man inte med säkerhet än sa han att man blir immun man kan insjukna igen. Men som sagt det är mycket vi inte vet än om viruset. Glad att ni är friska nu. Ha en fin midsommar, köpte din bok jättefin! Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Tack Lotta, ja det göra jag gärna nu efteråt.
Det gick ju bra för oss!

Vi vet inte som du säger, så sa min läkare också när jag testade positivt. Men hon sa exakt samma.
Har du varit sjuk, med tydliga symtom och testat positivt dessutom så har man antikroppar.
(Viktigt man tar korrekt test förstås när man tar för antikroppar)

Vad roligt att du köpt min bok, hoppas du får mycket glädje av den.

Kram och trevlig midsommar!

Birgitta 9 månader sen

vi är fyra i familjen som har haft det. sämst var den tränande 26 åringen.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Ja det kan slå hur som helst. Men nu när jag haft detta är jag glad kan jag säga att tränat mycket innan, att inte ha övervikt.
Fetma är en riskgrupp så det är inte någon nackdel alls att vara i form. Snarare en fördel.

Oavsett hur det slår.

Skönt att ni klarade det bra, det gör ju de flesta så det är därför jag valde att gå ut med detta även om jag förstås inte har en skyldighet att berätta något.

Birgitta 9 månader sen

precis, tränar också en del känns bra. Lider ff av sviterna nu flera veckor efter, orken är inte tillbaka vid fysisk aktivitet.
Det är inget jag vill ha igen för det var värre än allt annat men känns bra nu att vi haft det och tog oss igenom utan större problem. Håller tummarna för att det inte kan komma tillbaka. Kram

Helene 9 månader sen

Fy vad läskigt det låter, är livrädd för att få det. Man vet ju inte hur kroppen kommer att reagera.
Skönt att ni mår bättre.
Kram

Mia 9 månader sen

Usch va läskigt , livrädd för att få Corona .
Jättekul att se lite sommar inspirerande kläder men har så svårt för allt blommigt , det blir så tantigt . Det blir som Pernilla W kläder 😨 lite tantigt . Säger som Bianca inte ett blommigt plagg till mamma”😂

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Du får tycka det är tantigt, du köper ju det du trivs i. Eller hur?

Går alldeles för mycket i tråkiga, mörka och enfärgade kläder på vintern så nu älskar jag massa färg och blommigt! Ursnyggt!

Ser du på modet är det det som gäller, inte direkt tantigt utan snarare tvärtom ;)

Anya T. Velickovic 9 månader sen

Allt blommigt är inte vackert men mycket. Oavsett årstid. Och det är verkligen inte tantigt! Jag har gillat blommiga mönster i hela mitt liv, inte bara för att det är modernt. Hoppas ni får vara friska nu.

Susann 9 månader sen

Blommigt är väl ändå fantastiskt vackert. Enligt mig inte alls tantigt :-)
Vad skönt att ni kryat på er och allt gått bra.
Trevlig Midsommar

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Finns ju liksom ingen lag om det är snyggt eller inte, haha!
Tack Susanne, riktigt skönt är det :)

Trevlig midsommar du med!

Kram

Elizabeth 9 månader sen

Usch o fy. Skönt att höra att ni mår bra igen. Glad midsommar.❤

Therese 9 månader sen

Har inte haft det själv(vad jag vet), har däremot nära anhörig och kollega som legat nedsövda på IVA , så ni har kommit rätt lindrigt undan ändå.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Ja så är det.Och det är viktigt att tala om att det går bra, läkaren sa till mig att det är ju få som hamnar på IVA. Men det är de vi får läsa om.

Många tusen har corona, de flesta fixar detta bra! Så det är extremt få fall som blir så allvarligt sjuka, men lika viktigt att vara försiktig.

Framförallt riskgrupper. Vi klarade detta bra! :)

Cissi 9 månader sen

Skönt att ni mår bättre 🙏🏼 vilken pärs ni gått igenom. För info, jag har en kompis som haft Covid-19, positiv PCR men har trots det inga antikroppar. Så det är ingen garanti att man har antikroppar trots att man haft Covid-19.
Jag hoppas ni får en fin sommar och att ni får vara friska ❤️

Svar på kommentaren:
Lotta 9 månader sen

Då har din vän haft extremt lindriga symtom.
Då KAN det bli så…..

Men de allra flesta som testat positivt har antikroppar.

(Arbetar på lab)

Heja dig Johanna som fixat detta, inget enkelt virus. Kram till er alla i familjen.

Cecilia 9 månader sen

Tack för att du delar med dig . Låter som en mardröm . … som kan drabba vem som helst. Skönt att det går åt rätt håll.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Tack snälla! Jätteskönt!

Ja jag har ju liksom ingen skyldighet att berätta allt här inne. Men valt att göra det men det var skönt att skriva efteråt och inget alls under tiden. Hade inte funkat…

Carolin 9 månader sen

Skönt att det är förbi!!
Bra val att bearbeta det själv först.
Ha en fin sommar nu!!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Ja precis så. Skulle INTE klarat av att skriva här inne under tre veckor när vi hade corona, fy vad hemskt, haha.
Vill inte tänka på alla skrämmande kommentarer vissa skulle skriva.

Såg en kompis på facebook som skrev att dessa 10 dagar var de värsta i hans liv, så jobbigt och så sjuk skrev han.

Vad händer? Jo en smart tjej skriver- oj oj men man kan bli ännu sämre dag 10-12 så ha koll.

Han svarade- ja jag kan ju dö på kuppen också!!

Jag blev helt matt av den kommentaren, helt sjukt. Vissa tänker inte innan fingrarna smattrar på tangentbordet.
Det är ingen omtanke att säga så alls, då får man tänka till lite.

Ha en skön sommar du med!

Katarina 9 månader sen

Skönt att ni mår bra igen ❤️

Pernilla 9 månader sen

Jag har dålig lung kapacitet redan i vanliga fall så jag är så rädd om jag får detta, hur ska det då gå att andas, när det redan är sämre, usch. Skönt att ni tog er ut i bra skick.

CAMILLA 9 månader sen

Jag har också haft Covid 19 med ”endast ” lukt och smak bortfall och fruktansvärd huvudvärk . Fick testa mig då jag jobbar inom vården . Jag har ff inte fått 100% smak tillbaka och det är nu 9 veckor sedan jag testades.
Nu känns det skönt att man haft det och håller tummarna att man blir imun.

Ann Bengtsson 9 månader sen

Fy sjutton vilken pärs. Är ibland livrädd för att få det. Jobbar i matbutik så jag är väldigt utsatt. Har en vän som ligger nersövd i Covid-19 på Säs.
Så skönt att ni mår bra nu båda två.
Kram ❤️

Anna 9 månader sen

Fy så läskigt.. skönt att ni mår bättre. ❤️

Lotte 9 månader sen

Fy sjutton. Jag har en i min närhet med som har det just nu men än *peppar peppar* går det bra.
Hörde om en sjuksköterska som har blivit konstaterad 2 gånger att hon har det så det går visst få igen :(

Zita 9 månader sen

Covid19 er en uønsket gæst. Pas godt på hinanden og tag de forholdsregler som bliver anbefalet. Jeg kan se flere skriver jamen nu har I jo antistoffer. Dette er en ny virus. Ingen ved hvordan den udvikler sig eller om antistoffer giver garanti for ikke st blive smittet igen Så I gør det rigtige. Følg retningslinjerne.
De bedste og varmeste tanker til jer fra Danmark 😊

Lotta 9 månader sen

Men oj va jobbigt, så hemsk o lynnig sjukdom! Skönt att ha klarat av det och att ni mår bra igen🤗
Vi som följer har ju inte märkt något alls🌸 Kramar

Maria 9 månader sen

Men hur har ni hunnit med Corona?! Ni har ju varit i farten, båtutflykter, arvingarna, löfvingkliniken, cool sculpting m.m men förstår att det ser mer ut än vad det är i verkligheten, på sociala medier och att det kan bli missvisande Skönt att det gått bra för er och att ni nu kan lägga detta bakom er!

Svar på kommentaren:
Eva 9 månader sen

Funderar på samma sak, uppdateringar på Insta i stort sett varje dag, känns lite märkligt när man varit så sjuk.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Hej Eva och Maria som undrar

Mina leder var katastrof så kunde tyvärr inte skriva alls utan det gjorde mina döttrar vissa dagar.
Det ni ser på sociala kanaler är inte alltid i nutid. ;) Se på alla matbloggar. De står liksom inte och bakar hela dagarna. Det är gamla bilder de lägger ut.

Coolsculpting gjorde jag tex i slutet av april. Men lade ut den 7 juni. Samarbeten tex är aldrig den dagen du är där och gör det, man ska skriva texten, skicka till företaget, de ska godkänna osv osv.

Matbilder är ofta i realtid hos mig- men förstås inte när vi var sjuka.

Har vi varit med människor har vi förstås varit helt friska. Vi var helt isolerade i 3 veckor. Janne var helt sjukskriven.

Så bara för ni följer mig i dagliga livet, är det inte säkert ni ser allt här och nu.
Speciellt inte om man är svårt sjuk eller är med om saker man inte vill visa upp för er.
Man har även ett liv bakom allt här, även om många inte tror det.

Jessica 9 månader sen

Usch så fruktansvärt när var ni sjuka så svårt att se på bloggen, att du lagt upp gamla inlägg inte ens tänkt på det 😊Skönt att ni är friska 👍

Lisa 9 månader sen

Vrf följa FHM råd, när ni nu har antikroppar?

Svar på kommentaren:
Sofia 9 månader sen

Anders Tegnell i dagens DN:

Men man ska inte ta ett positivt svar som intäkt för att man kan röra sig som vanligt?
– Nej, och det finns ju en solidaritetsaspekt i det här som man ska komma ihåg. Det vore väldigt konstigt om vissa i befolkningen inte håller avstånd medan andra gör det. Det står ju inte tatuerat i pannan om du är immun. 

Marita 9 månader sen

Usch 😢 jag tror inte man kan föreställa sig så hemskt detta är livrädd för att få det
gör allt vad jag kan för och inte bli smittad
Stackars er ❤️❤️ Hoppas tjejerna har klarat sig
Ta hand om er ❤️

Camilla 9 månader sen

Men fy, vilken mardröm att inte få luft😱 Att inte kunna andas ordentligt. Skönt att ni mår bättre. Ha en fin sommar ☀️🥂🌸

Annika 9 månader sen

Men asså…. och så är du så positiv på din blogg!!!
Underbara du – hur orkar du?
Jamen hur orkar du lägga upp alla inlägg och jamen träna, laga mat, vara med på studenten m m?
JAG SÄGER DETTA I ALL VÄLMENING SKA DU VETA!!!! Är imponerad. <3 Vill ha dina krafter. <3
Influencer och tjänar pengar – jag fattar – men jag fattar inte hur du orkar.
Du – ta det lite lugnt och detta säger jag i all välmening – hoppas att du förstår det!
Kram, kram, kram!

Jenny 9 månader sen

Fy vilka hemska veckor du haft❤️Många kramar till er, tack för att du delar med dig om dina erfarenheter 🌸🌸🌸

Maria B 9 månader sen

Jag var riktigt svårt sjuk precis före jul, låg inne & de va kritisk…lunginflammation & farligt nära sjunka in i sepsis..Syrgas & massa olika medicin, de va fruktansvärt & jag var så rädd…Ringde faktiskt lung häromdagen & frågade om de kunnat vart Corona & de tror de att de va så…vill ALDRIG mer bli så sjuk igen…skönt för Er att de gått så pass bra ändå…kram t Er

Svar på kommentaren:
Mona 9 månader sen

Hej Maria! Jag var också sjuk från Lucia och i 5 veckor. Inte så att jag blev inlagd. Men det var ändå jättejobbigt. Blev nekad att komma in på Jourcentralen 2ggr. Jag blev frisk tillslut men det tog lång tid. Har funderat mycket på om det kan ha varit detta och jag misstänker det. Hade feber, hosta och flera andra symtom. Hoppas man snart kan testa om man haft det tidigare..
Skönt att du mår bra igen och att Johannaoch Janne tagit sig igenom det också.
Önskar er alla en fin midsommar!
//Mona

Maria B 9 månader sen

Ja de jag hade va riktigt otäckt, fick åka in akut på natten, åh va så sjukt rädd…
Ja de skulle va skönt & veta, hoppas de kommer så man får testa…kram till dig Mona

Mona 9 månader sen

SKOJA INTE!! Men fy fan :(( STACKARS dig!

Men nu har ni ju antikroppar! Härligt!

Peter Gustafsson 9 månader sen

Hej Johanna, det var ingen kul läsning, men så glad och tacksam att ni mår bättre. Kramar från mig och Anna-Carin ❤️

Pillan 9 månader sen

Fy fasen vad läskigt! Skönt att ni kryat på er!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg