• 2020-06-17, 17:16
  • 56

Först och främst. TACK alla för era fina kommentarer från förra inlägget om corona.

När jag vaknade till den femte dagen efter en nästan helst sömnlös natt märkte jag att något nytt var fel. Jag kände inga lukter. Ingen smak heller. Jag testade till och med dijonsenapen som jag hade i kylen – ingenting! Parfymerna luktade inte heller något. Allt var helt väck.

Janne hade exakt samma symtom. Allt vi åt och drack smakade bara vatten. Det var helt sjukt. Vi hade varken ont i halsen eller snuva, men luftrören var hemska, torrhostan och febern vägrade att ge sig. Och nu lukt- och smakbortfall. Då blev vi helt säkra på vad det var för elände vi drabbats av. 

Jag blev ledsen och förtvivlad, samtidigt blev jag stark av att känna att nu ska jag bara fixa den här skiten. Jag gjorde allt jag kunde. Även om jag grät som ett barn varje dag när jag mådde som sämst fysiskt så fick jag ändå krafter att bli förbannad på det här skitviruset. Och vi klarade det också. Känslan är oslagbar! 

Varken jag eller Janne har kunnat äta dessa veckor. Det har bara inte gått. Jag vet också hur viktigt det är att få i sig massor med vätska och näring för att kroppen ska orka bli frisk igen, så vi hällde i oss juicer, näringsdrycker och jordgubbar, som var det enda jag kunde äta. Vissa dagar kunde jag inte äta något alls, först vid tiotiden på kvällen fick jag ned en liten smörgås. Allt var liksom avstängt. Men vi var duktiga på att få i oss vätska och näring trots allt. Vågen blev nöjd däremot! Man tappar några kilon under en sån här pärs. 

Mina leder började göra ont efter en vecka. Jag vaknade av att det smärtade inuti armarna, Janne hade riktigt ont, jag kunde knappt röra fingrarna och barnen fick hjälpa mig blogga vissa dagar. Det gick inte skriva.

Janne hade även hemsk klåda, han kliade nästan sönder sig på ryggen och magen. Jag hade mest pirr. Benen pirrade så jag blev tokig.

Så det är riktigt konstiga och märkliga symtom när man får corona.

Jag förstår er som tycker att det är konstigt att bloggen levt på som vanligt, men när jag ser på Facebook och andra kanaler så berättar många först efteråt att de haft corona. Det är för jobbigt att läsa en del kommentarer. Vissa som tycker sig vara experter tänker nämligen inte längre än näsan räcker. 

Jag har en kompis på Facebook som skrev att han varit sjuk i corona i tio dagar och att det varit ett rent helvete, ja men då skriver en smart person att vänta du, dag tio till tolv kan det vända och bli ännu värre. Det ville jag inte, orkade jag inte, utsätta mig själv för. Men jag var tvungen att uppdatera bloggen, det är mitt jobb, mitt levebröd. 

Tänk tre gånger innan ni skriver till någon. Man kan faktiskt bara skriva krya på dig. Det räcker alldeles utmärkt. 

Och nej, vi var helt isolerade när vi var sjuka, ni behöver inte oroa er för det. Bloggen är inte hela mitt liv även om många tror man lägger ut allt.

 

 

 

2020-06-17 Hälsa

Kommentarer

Marie 2 månader sen

🎄God fortsättning!🎄
Jag fick bekräftad Covid-19 för 20 dagar sedan. Ingen lukt eller smak tbx( tränar med olika kryddor o parfym), fått tinnitus 🙄🤦🏻‍♀️, galet andfådd vid minsta lilla promenad, ont i kroppen emellanåt, helt täppt fortf så toktrycker nässpray, hosta! Annars är livet rätt bra ändå😄😍
Ta hand om er!♥️⭐️

Eva 3 månader sen

TAACCKK för ett glädjande inlägg! Jag var helt utan smak och lukt i 4 dagar och sedan har det successivt kommit mer och mer för varje dag! Min man hade covid samtidigt som mig och han fick tillbaka sin lukt och smak helt efter 3 dagar.

Jag är fortfarande väldigt ångestfylld av att inte känna alla dofter och smaker, men det kommer säkert. Var det så även för dig? Att de kom successivt?

Ann-Helen 3 månader sen

Hej! Både jag och min man ligger i covid. Vi är 50+, Idag är dag 5 för min del och idag försvann lukt och smaksinnet. Skumt!! Hoppas verkligen det kommer tillbaka till julen! Har även haft väldig smärta i rygg och ben, djupt in liksom. Och en hemsk klåda på kroppen i början. Skönt att läsa din blogg och se att det finns hopp! Just nu känns det jobbigt och mörkt. Ha det gott!

Rita 3 månader sen

Blev rätt orolig av att läsa alla kommentarer här (och på andra ställen) så tänkte bara ge ett positivt exempel då lukt & smak kom tillbaka. Nu efter 9 dagar är det som innan jag blev sjuk – dvs jag känner lukt och smak som vanligt (började komma tillbaka efter 7 dagar). Min pojkvän känner ingen lukt och smak och vi har varit sjuka lika länge så det verkar vara helt olika från person till person.

En kompis till mig fick tillbaka lukt & smak efter 2 veckor, en annan kompis efter 2 månader.

Lycka till alla, det är riktigt jobbigt att bli av med lukt & smak. Var orolig och ledsen i princip varenda dag men plötsligt kom det tillbaka! Det kommer gå bra.

Tillägg: jag kände absolut INGENTING i 7 dagar.

Svar på kommentaren:
Eva 3 månader sen

TAACCKK för ett glädjande inlägg! Jag var helt utan smak och lukt i 4 dagar och sedan har det successivt kommit mer och mer för varje dag! Min man hade covid samtidigt som mig och han fick tillbaka sin lukt och smak helt efter 3 dagar.

Jag är fortfarande väldigt ångestfylld av att inte känna alla dofter och smaker, men det kommer säkert. Var det så även för dig? Att de kom successivt?

Klas 4 månader sen

Hej, fick reda på att jag har corona igår.. Jag har förlorat smaksinnet helt. Har tröttnat på att äta. Någon som har tips på vad man kan göra? Känns som det får bli näringsdrycker. Hur lång tid tar det innan smaken är tillbaka?

Svar på kommentaren:
Rita 3 månader sen

Jag kände lukt och smak efter 1 vecka (inte lika bra som vanligt), nu efter 9 dagar är det som innan jag blev sjuk. Min pojkvän känner ingen lukt och smak och vi har varit sjuka lika länge.

En kompis till mig fick tillbaka lukt & smak efter 2 veckor, en annan kompis efter 2 månader.

Verkar vara stor skillnad från person till person :) Förstår dig i att tappa lusten att äta, varit samma för mig.

Tommy Sarenbrant 4 månader sen

Hej Johanna!
Du har många här som drabbats av Parosmi. Vi har skapat en FB grupp där vi delar erfarenheter och tips: https://www.facebook.com/groups/666130844288744/?ref=share

Malin 5 månader sen

Hej! Jag har fått konstaterad Corona och känner inga dofter eller smaker, hur lång tid tog det tills ni fick tillbaka det?

Svar på kommentaren:
Katta 4 månader sen

Jag var helt utan smak och lukt i fem veckor när jag fick Corona, sen kom det sakta tillbaka, nu efter ett halvår har jag fortfarande nedsatt smak och lukt. Så tråkigt då de mesta blir smaklöst. Sen har jag börjat känna en konstig artificiell lukt av olika produkter som jag aldrig känt innan. Det kan vara av godis, sköljmedel, schampo mm.

Staffan N 5 månader sen

4 månader för mig nu med nedsatt lukt och smak, allt luktar konstigt och enbart söta saker, som mjölkchoklad och godis smakar som förut, gjorde alldeles nyss en sås till steken vi ska äta, kände inte igen smaken alls, så vet inte hur den smakar när vi ska äta ,,, börjar bli riktigt jobbigt 😑

Svar på kommentaren:
Veronika O 3 månader sen

Samma här, det har gått 6 månader redan :(

Lina Vidarsson 5 månader sen

Sen på tråden men för första gången läser och hör jag om någon som har samma märkliga och äckliga smak/lukt i mun/svalt som håller i sig. Jag kan inte riktigt beskriva lukten/smaken men den är konstigt unken och sitter inte i munnen utan mer mellan näsa och mun. Jag tappade också HELT smak och lukt i nästan tre månader. Fil och ketchup var precis lika smaklöst när barnen gjorde blindtest. Nu 6 månader från att jag var sjuk så kommer och går smaken och lukten fortfarande men den försvinner aldrig helt längre utan är bara mer eller mindre nedsatt. Det känns som att jag aldrig kommer att få tillbaka normalt smak och luktsinne igen. Det är verkligen en petitess i jämförelse vad andra har för bieffekter efter covid-19 men det är ändå tröstande och intressant att någon upplever detsamma som en själv. En annan sak som är konstigt är att allt som luktar illa – sopor, svett, rå lök etc luktar nästa likadant, dvs samma lukt oavsett vad det är. Känns detta bekant?

Svar på kommentaren:
Elin Brolin 5 månader sen

Jag har haft en smak i munnen i ca 7 dagar och nu i 2 dagar har det även luktat så. Hade Corona för va 3 månader så antar att de är på grund av Corona. Jag tycker personligen smaken är som falafel 😅 jätte jobbigt att allt smakar och luktar falafel

Antonio 7 månader sen

Inne på vecka 11 utan smak och lukt :)

Svar på kommentaren:
Jenny 6 månader sen

Halloj!
Nu har jag också varit utan smak och lukt i 11 veckor- det har varit en dötrist sommar!
Hur mår du nu, känner du nån skillnad? Man undrar ju hur länge man ska behöva dras med det här.
Nu upplever jag dessutom att en konstig lukt “fastnat” i näsan vilket gör att mycket av det jag äter smakar precis så- riktigt äckligt. Är det nåt du upplevt?

HT 6 månader sen

Hej Jenny!
Jag har varit utan smak sedan 25 maj och har precis som du nu börjat få en äcklig ”doft”/smak i munnen.. kan nästan inte äta något som klassa som mat pga detta. Hur skulle du beskriva smaken du har?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 månader sen

Hej!

Jag hade hemskt konstig smak länge efteråt, men det är för doft och smak hör ihop. Tappar man smaken blir det tydligen så..
Jag har inte kunnat dricka mina citronshots förrän nu! Det smakade HEMSKT. Beskt och bara så äckligt.
Men nu – tre månader senare är det bra/bättre!

Eva Lindström 5 månader sen

Jag hade corona i cirka 4 månader.först utan smak och lukt.nu med konstig lukt och smak tror det är falafel.Det är jobbigt.

Sara 8 månader sen

När var du sjuk? Alltså hur länge har du dragits med symtomen?

Madde 8 månader sen

Hej 👋 alltså tårarna rinner oavbrutet från mina ögon ner till mina kinder, vilket elände ni hade. Du låg och grät Johanna av rädsla av viruset.
Hoppas ni kan bearbeta känslorna nu efteråt med hjälp av en expertis, så inte ni får men för livet.
Stor eloge till er 🌸

Camilla 8 månader sen

Tack för påminnelse om detta vidriga virus. Det är lätt att börja tänja på gränserna efter ett tag och tro att faran är över. Jag fick en tankeställare när jag läste vad du/ni gått igenom. Har hört att man blodgrupp kan påverka hur hårt man drabbas, A är tydligen värst. Vill du dela med dig om vad du tillhör för blodgrupp?
Ha en fin midsommar! 🌸🇸🇪
Hlsn
Camilla

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 månader sen

Tack Camilla, ja det var lite därför jag skrev allt.
Och framförallt också att det går bra.

Jag har 0, har också hört att det är så…

Trevlig midsommar!

Kramar

Eva 8 månader sen

Ja den här sjukdomen vill man inte ha😢

Har dina tjejer klarat sig? Tänker hur smittsamt det är. Har hört familjer där bara vissa haft det medan andra familjemedlemmar klarat sig och tänker att då är det inte smittsamt för alla utan mer en slump?
Eller att vissa är mer mottagliga?

Erica 8 månader sen

Önskar dig och familjen trevlig midsommar.
Jag är en av alla som önskar att man håller avstånd och är noga med hygien.
Är en i mängden som jobbar med att ta hand om alla som är smittad och hamnar på sjukhus med allt vad covid innebär.

Kattis 8 månader sen

Skönt att ni mår bättre. Jag och min dotter var sjuka kring påsk. Jag tappade också helt smak och luktsinne. Så himla egendomlig känsla ju. Kan faktiskt än idag märka av att jag inte känner vissa smaker. Men det är inte något jag lider av. Men tänk va konstigt virus ändå.
Önskar er en glad midsommar och så skönt att ni mår bra igen.

Minna 9 månader sen

Hej Johanna! Jag har följt din blogg länge och jag brukar inte kommentera utan jag är enbart glad att du delar med dig av delar av ditt liv och din vardag. Den här våren har jag liksom alla andra med fasa följt med nyhetsrapporteringen kring corona och Covid-19. Stundtals har jag varit riktigt rädd och ångestfylld eftersom det är en lömsk infektion som drabbar och ingen vet riktigt hur. Mest orolig har jag förstås varit över mina föräldrar som båda är i olika riskgrupper. Jag har också varit orolig eftersom jag är pedagog och även tvingats ha ansvar över tonåringar i åldern 13-15 under den här turbulenta tiden.

Jag är ledsen att höra att ni drabbats men skönt att ni återhämtat er och kan njuta av sommaren. I inlägget ovan som handlar om att du förlorade lukt- och smaksinnet skriver du även att du förlorade matlusten och att hela sjukdomsförloppet bidrog till att du förlorade några kilon och att vågen är glad. Det är den här kommentaren jag reagerade på. De flesta vuxna har några trivselkilon som man vill bli av med och de flesta försöker träna och äta rätt. Inget ont med det och var och en har ansvaret över sin vikt och sin hälsa. Jag tycker dock att det är okänsligt att du, visserligen i skämtsam ton, tar upp viktförlusten på några kilon och förhåller dig positiv till viktminskningen i samband med det här förskräckliga sjukdomsförloppet som drabbat många på så vitt skilda sätt och som alla inte överlevt. Det är en annan sak att skämtsamt förhålla sig till viktförlust i samband med kraftig vinterkräksjuka för det är mer normaliserat och därmed inte heller lika allvarligt. Det kan vara just de här extra kilona som bidrog till att underlätta ditt sjukdomsförlopp, givetvis i kombination med din ålder, din i övrigt goda hälsa och sunda levnadsvanor. Det vet förstås ingen men vi ska vara försiktiga att skämta om den här sjukdomen eftersom vi vet så lite och eftersom den påverkar alla, men så olika.

Jag önskar dig allt gott och en skön midsommar!

Anna 9 månader sen

Usch så otäckt men skönt att ni mår bra. Har ni någon misstanke på hur ni smittades ?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Familjen, men skriver bara om mig själv, kommer alltså inte “hänga ut” någon i min familj, för det är inte det viktiga här.
Jag vill berätta att det gick bra. Vi läser för mycket om alla hemska IVA patienter bara, man ska detta på allvar, men det är minst lika viktigt
att berätta om oss som klarat av det. Som dessutom haft det konstaterat. Allt för många går runt och TROR de haft det.

Så ser man bilder när de umgås med alla möjliga, fester, krogar, inomhus, inte minsta avstånd.

Christina Hernvall 9 månader sen

Skönt att ni klarade er igenom det🙏Hoppas det försvinner snart så livet kan bli som vanligt igen❤️Ha en skön midsommar🌸🇸🇪🍓🥂💕

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Tack! Ja nu är vi friska, men man har en del konstiga saker som släpar länge.
smaken mm, rethostan. Allt detta kan sitta i månader….

Men skönt känns sig pigg och frisk!

Trevlig midsommar till dig och alla andra!

Christina 9 månader sen

Hej, nåt helt annat men du har ingen rabattkod nu på blueco? 😊🤗❤️☀️
Skönt att du blev frisk från viruset… ❤️🙏🏻 Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Hade förra veckan! Men kommer igen efter midsommar tror jag :)

Tack, ja det är skönt, Usch vilken pärs.

Trevlig midsommar!

Anette 9 månader sen

❤❤❤

Monica Larsson 9 månader sen

Hej och hoppas att ni fortsätter vara på bättringsvägen!
Har läst om sjukdomssymptom som ni haft och fastnar för detta med att tappa lukt- och smaksinnet, har tidigare läst att det händer för en del av er i samband med denna virussjukdom då.
Min fråga är om ni inte kunde känna salt, surt, sött, beskt då dessa smaklökar sitter i tungan? och inte har med luktsinnet att göra.
För att du ska förstå min fråga, jag är född utan luktsinne, klassat som 0, men känner salt surt sött och beskt. Kan någon gång känna lukten av kaffe, apelsin ex. men det är sällan. Frågan är därför intressant för mej och hoppas du vill svara. Hoppas också att ni får luktsinnet tillbaka och kan njuta av god mat igen!

Svar på kommentaren:
Maria 9 månader sen

Jag drog på mig vad jag misstänker var covid i början av maj. Bl.a. för att jag dag 2 successivt blev av med lukt och smak. Det är sex veckor sedan idag och smaksinnet har gradvist förbättrats sedan 2 veckor tillbaka. De första två veckorna hade jag INGEN smak alls. Trodde, som du, att ’grundsmaker’ skulle tränga igenom – men icke! Däremot var salt och sött smaker som jag började få tillbaka först. Är nu nästan helt återställd smakmässigt vilket jag är oerhört tacksam för. Luktsinnet var helt borta och är fortfarande rejält eftersatt. Men igår anade jag doften av sopor – ett framsteg! Det här har varit en mycket märklig upplevelse och jag känner med dig som har det såhär jämt.

Susanne 9 månader sen

Jag tycker detta virus är riktigt obehagligt. Man läser om än det ena än det andra symtomet.
Tack för att du orkar dela med dig av din upplevelse.

Sussi 9 månader sen

Tack Johanna för att du delar med dig, du har en stor blogg och kan påverka.
Själv läser jag inte många bloggar numera, läste en matblogg innan men nu är den bloggen mest drinkar, fest och inget djup alls. Ser att hen sprutat botox, filler, men ska leka lite helylle med lchf recept och barnfamilj, men ingen ärlig blogg.

Jag frågade om alkohol en gång hur hen kan dricka så ofta och förespråka hälsosam livstil. Den kommentaren kom inte med. Fniss

Fortsätt skriva öppet om ditt liv Johanna, älskar dina böcker!

Anita 9 månader sen

Låter som en fruktansvärd jobbig tid ni har haft!Skönt att ni mår bättre nu🥰Hoppas ni får en fin midsommar 🍓🇸🇪 Kram och tack för en bra blogg och väldigt inspirerande böcker👍🏻

Nonno 9 månader sen

Skönt att ni mår bra nu!
Jag har också haft covid. Var jättesjuk i över tre veckor. Hade nog alla symptom man kan ha. Värst var ändå dödsångesten som kom när det var svårt att andas. Det var inte tungt för mig att andas in utan det var mer som om luften inte innehöll nån syre. Fyfan!

Tänk om alla kunde följa restriktionerna till punkt och pricka så vi fick bli av med skiten snart. Tyvärr ökar det ju igen istället.

Emma 9 månader sen

Åh Johanna! Jag känner så väl igen allt du skriver. Jag ville inte heller berätta att jag var sjuk när jag och min sambo låg isolerade. Minns du att jag skrev till dig då? eller när jag blev frisk delade jag ett inlägg för att peppa dig och alla andra som kanske rent av är livrädda för detta virus.
Allt handlar inte om död och antal smittade även fast man ska ha full respekt för viruset. Men ovisshet och rädsla är människans största fiende tyvärr och skapar ångest. Jag fick också kommenterar att på dag 6 då vänder det. Tänk dig för då? Såklart av välmening men att få denna diagnos med oviss prognos var sååå jobbigt psykiskt och då vill man bara höra krya på dig! Jag finns här. Lärorik upplevelse vi varit med om. Kram!

Annika 9 månader sen

Intressant jag har just nu Corona och tackar att jag inte har på luftvägarna mer än att när jag fick det för 3 veckor sen så blev jag lätt andfådd genom att bara prats och tryck över bröstet. Hade jättekonstig sjukdomskänsla var nästan apatisk orka inget och mådde illa med huvudvärk, orka knappt gå. Sen kom en kväll att det börja bränna i huden så intensivt och pirr i händer och fötter. Efter en dag till kom intensivt kliande utslag över hela kroppen, som jag hade i 2 veckor. De försvann i ca 1,5 dag nu är dem tilllbaka igen. Så är snart inne på 4:e veckan med detta. Mycket konstigt virus med olika symptom för alla.

Åsa 9 månader sen

Så skönt att ni klarade er och är friska nu!
Bodde Janne hos dig så ni kunde hjälpas åt? Så otäckt om någon som bor själv blir sjuk.
Fick du hjälp med Lucy? Dina tjejer kanske bor hemma?
Fy för detta virus. Jag är rädd men mest rädd för min man som bl a lider av astma och nedsatt lungkapacitet. Hoppas det kommer vaccin snart.
Sköt om er!

Katja 9 månader sen

Ja, fy sjutton för detta virus som tar mångas liv. Hemskt! Förstår att du inte velat skriva under tiden just för kommentarer. Jag har klarat mig hittills, isolerat mig en del pga kronisk sjukdom. Inte åkt tunnelbana eller buss på 3 månader. Lite socialt liv måste man ha…

Agneta 9 månader sen

Huuu🥴detta virus är fruktansvärt!
Gott att höra ni båda är återställda🌹

Karin 9 månader sen

Så glad att ni klarade av det, och mår bättre nu. Önskar er trevlig midsommar och skön sommar! Kram

Barbro 9 månader sen

Vilken pärs som du o Janne råkade ut för men skönt att ni är på bättringsvägen nu.
Nu önskar jag er en fin midsommar.
Kram o hälsa tjejerna samt Lucy också.

Sarah 9 månader sen

Låter hemskt. Skönt att ni är på benen ❤️och att ”vågen är nöjd” 🤢 vilket sätt att beskriva viktnedgång i samband med en fruktansvärd sjukdom. Utseendet framför allt?

Svar på kommentaren:
Anya T. Velickovic 8 månader sen

Det är väl ändå en bagatell att hänga upp sig på hur Johanna uttryckte sig angående viktnedgången? Jag förmodar att hon ville förlora några kilon, och nu slapp hon anstränga sig för att göra det! Det kom liksom på köpet.

Charlotte 8 månader sen

Jag förstår att du reagera på det uttrycket för det gjorde jag oxå. Kan man ju inte hjälpa , MEN jag tänkte ett steg längre att även jag hade nog varit lite glad om mina något överflödiga valkar försvann. Givetvis hade valkarna fått bestå eller blivit större t.o.m om mitt utgångsläge varit värre I sjukdomen såklart. Häng inte upp er på allt allt allt.

Glad midsommar 🍓

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 månader sen

Nej men snälla. Hur kan ni hänga upp er på varje ord jag skriver.

Jag är ju jag, ni kan inte rätta mig, bestämma vad jag ska tycka eller skriva, eller känna.
Vi har varit sjuka, riktigt jobbig period, vet man att man har viruset i sin kropp vet man precis känslan.

Och vi kan skoja ändå. Jag skojade även när jag var allvarligt sjuk efter en OP för många år sedan. Hade HB på 60.

Skämtade efteråt och slutar man med kan man lika gärna sluta leva. Jag är som jag är. Tycker inte jag ska tänka mig för i varje ord jag skriver.

Och ja, vi skojar fortfarande om att vi tappat i vikt efter corona. Har man några extrakilo så är ju det bra.

Trevlig midsommar till er också!

Anonym 9 månader sen

Usch, läskigt och lömskt. Som jag skrev i föregående inlägg nyss så blir jag lite förvirrad eftersom jag följt dig dagligen på instastory och där har du verkat frisk och pigg ute på promenader, sthlm, student, båtturer, arvingarna, restauranger, sthlm, åre… får inte ihop att ni varit sjuka och hemma i flera veckor, inte sett tillstymmelse till sjukdom eller att du varit hemma längre tid på flera månader så blir förvirrad. Hoppas ni får en fin sommar och härlig midsommar.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Det står i texten varför jag inte ville berätta att jag var sjuk medan jag var det. Och att flera bilder var gamla.

Trevlig midsommar!

Sofia 9 månader sen

Usch så otäckt virus! Tänker plötsligt på den kommentaren om blodbrist där han skrev om dom som är sjukare som har Covid. Och så har du varit såhär svårt sjuk i det. Det är därför man aldrig ska uttala sig om andra och om andras sjukdomar osv. För man vet ingenting om hur andra har det och hur nånting är för någon annan.

Anette 9 månader sen

Veckan före påsk vaknade jag på fredagen, och var jättesnuvig, jag stannade hemma det gick några dagar och jag var fortsatt snuvig, både min son och sambo var också snuviga och hostiga ingen feber. Efter 4 dagar vaknade jag på morgonen och kände varken lukt eller smak, jag har ett doftljus som luktar så starkt så jag hostar till när jag luktar på det inte ens det kände jag 😢 efter 4 dagar ungefär när jag gick upp och luktade på ljuset så kände jag en svag lukt jag grät av glädje och sprang och väckte sambon för att berätta efter ytterligare någon dag var det tillbaka i full kraft. Jag har aldrig varit med om detta tidigare. Jag har funderat ibland om det var Covid 19 jag hade men jag tycker att det var så väldigt svaga symtom, ingen feber.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar Vad kallt det var i morse när jag var ute med Lucy, men jag gillar det! Frisk luft och lite varmare kläder är skönt. Jag tränade på morgonen idag, härligt…