ANNONS

Beasås med chili, testa denna!

/

Gillar ni beasås? Finns det något godare till grillat? Allra helst flera såser! Vill ni göra egen beasås är det busenkelt. Denna kallas för ”Falsk bea” och det är dessutom mindre fett men lika god! Perfekt när ni ska göra mycket för den här goda såsen går åt!


Gott till kyckling, kött, halloumi- allt på grillen!

Jag har även ett recept i min bok på ”falsk beasås” utan ägg, men här är ett jag fick av min kompis, så lätt att göra, dessutom med chili. Älskar när det blir lite mer ”smak”.

Vill du ha tips på goda marinader och grilltips finns det i min bok Middag hos mig men även HÄR.




Falsk chilibea 3-4 portioner Gör DUBBELT. Den går åt.
3 dl creme fraiche valfri fetthalt
1 msk kycklingfond eller grönsaksbuljong  (vegan vill ha grönsaksfond tex. Smula ner tärningen.
2 tsk chiliflakes- jag tog lite mer
2 äggulor
1-2msk torkad dragon
2 tsk färsk hackad bladpersilja, även till dekoration.
lite salt och svartpeppar

Gör så här: 
Värm upp creme fraiche i en gryta under omrörning, smula ner buljongen eller häll i fonden och chiliflakes. Låt det puttra ihop, rör samtidigt tills buljongen löst upp sig.


Ta av kastrullen från plattan och låt svalna en minut. Vispa ner äggulorna, det får inte vara för varmt. Vispa ner dragon och persilja. Smaka av, jag har ganska mycket så det blir bra smak.
Ställ tillbaka på plattan, öka värmen något. Rör tills det tjocknar. Smaka av, kanske mer dragon? Chiliflakes.. det är en smaksak. Jag gillar när den smakar mycket.
Häll upp din krämiga chilibea i en skål och servera till grillat. Citronmarinerad kyckling eller annat kött är gott.

6
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00