• 2020-06-18, 11:36
  • 5

Dagen före midsommarafton. Värmeböljan är här! Vilken sommar vi har, jag sitter och jobbar lite och ska snart ut på stan för att handla det sista, i eftermiddag blir det även en sväng med båten! Jag har faktiskt gjort en liten smörgåstårta till mig och Janne, jag gjorde en variant på den jag tipsade om och det blev en liten “stubbe”. Har även köpt en fin champagne för jag ska fira något riktigt kul! Förutom att vi klarat av corona, hehe.

Ni frågade efter min klänning jag hade igår kväll, en fin sommarklänning som är både skön och sval, trots längre ärm, men den är luftig. Ni har den HÄR.

I morgon är vi hembjudna till våra vänner Jessica och Johan, de bor i Billdal i en vackert, stort hus och en grym trädgård så det blir trevligt. Perfekt när man kan vara utomhus hela tiden. Ska bli så kul! Vi kör lite knyt så jag står för desserten och tillbehör till grillen, gjorde en kaka igår och ikväll förbereder jag en tårta jag hoppas blir bra.

Ska ni grilla eller vill göra en hemmagjord “fusk Bearnaisesås har jag tips! Jag gjorde en falsk chilibea förra vecka hemma, det blir så gott!

Jag har även ett recept i min bok på “falsk beasås” utan ägg, men här är ett jag fick av min kompis, så lätt att göra, dessutom med chili. Älskar när det blir lite mer “smak”.

Man kan ta lätt creme fraiche om man vill ha mindre fett men man tar vad man vill. Jag hade vanlig creme fraiche. Denna är utan smör, vi gör den ofta, så gott till allt grillat.

Vill du ha tips på goda marinader och grilltips finns det i min bok men även HÄR. 

Falsk chilibea 2-4 portioner 

3 dl creme fraiche valfri fetthalt
1 msk kycklingfond eller grönsaksbuljong
1 tsk chiliflakes- jag tog lite mer
2 äggulor
1 msk torkad dragon
ca 2 tsk färsk hackad bladpersilja, även till dekoration om man vill.

Gör så här: 

Värm upp creme fraiche i en gryta under omrörning, smula ner buljongen eller häll i fonden och chiliflaksen. Låt det puttra ihop, rör samtidigt tills buljongen löst upp sig.
Ta av kastrullen från plattan och låt svalna en minut. Vispa ner äggulorna, det får inte vara för varmt. Vispa ner dragon och persilja. Smaka av, jag har ganska mycket så det blir bra smak.

Ställ tillbaka på plattan, öka värmen något. Rör tills det tjocknar. Smaka av, kanske mer dragon? Chiliflakes.. det är en smaksak. Jag gillar när den smakar mycket.

Häll upp din krämiga chilibea i en skål och servera till grillat. Citronmarinerad kyckling eller annat kött är gott.

 

 

 

2020-06-18 Recept

Kommentarer

Birgitta Börjesson 9 månader sen

Supergod enl maken (han är kräsen) Tack för recept!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Kul!! Hälsa maken :)

Maria B 9 månader sen

Spännande va Ni firar, har Ni köpt sommarhus nu tro…

Anneli 9 månader sen

Vet inte om jag ska skratta eller gråta, men precis innan jag gick in här på din blogg, så satt jag och googlade på goda såser till grillmaten, önskade då hitta nån smal variant på en chilibea, hittade inget som föll mig i smaken förräns jag hamnade hos dig ( då skulle jag ju bara göra mitt vanliga, dagliga besök) 😁
Tack för receptet 👍👍

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg