Antikroppar mot corona- hurra!


JA! Jag är så lättad! Idag kom provsvaret som visade att jag utvecklat antikroppar mot covid-19. Så galet skönt! Visst, det står också i provsvaret att det inte är någon garanti för att jag är immun mot eländet, men det ger åtminstone en viss immunitet. Detta vill jag aldrig behöva vara med om igen! 

Jag tog provet på privatsjukvården i Göteborg, som har marknadens säkraste test. Det görs med ett sk venprov från armvecket i stället för snabbproverna med ett stick i fingret, som inte är lika pålitliga. Svaret kommer efter ca två dygn i en app – som jag knappt vågade titta på. Alla får inte antikroppar hur sjuka de än har varit nämligen. 

Ni kan läsa mer här: https://www.aleris.se/

När jag väl vågade öppna ögonen och läsa svaret, fy sjutton vad skönt! Jag vill absolut inte ha detta jobbiga virus igen och hoppas att vi snart slipper oroa oss för det hela tiden.

Ja, jag vet man ska följa Folhälsomyndighetens rekommendationer ändå, men de anser att man faktiskt får immunitet efter genomgången covid-19, men de vet ändå inte hur länge mm.

Men en sak är säker- känslan är underbar! 

Jag har skrivit om mina veckor med corona HÄR och HÄR om hur jag mådde när jag hade corona och det var inga roliga veckor. Luftrören och svårigheten att andas var värst fysiskt, men vet man om att man har viruset i sin kropp är det också riktigt jobbigt mentalt. Jag tänker på alla som är svårt sjuka och har blivit inlagda, det är så hemskt! Men det är också viktigt att tänka på att många klarar sig bra och inte behöver läkarhjälp. Därför berättar jag hur jag hade det när vi var sjuka. 

Nu borde alla testa sig, även medan man är sjuk och även test om man har antikroppar, för det bidrar med data och kunskap till forskare och folkhälsomyndigheterna. 

Först gjorde jag PCR-testet som man tar i näsan medan man är sjuk och det visade också att jag hade covid-19. Men inte längre! Nu visade det antikroppar istället. 

Tack för det min kära kropp!