• 2020-06-23, 18:00
  • 38

JA! Jag är så lättad! Idag kom provsvaret som visade att jag utvecklat antikroppar mot covid-19. Så galet skönt! Visst, det står också i provsvaret att det inte är någon garanti för att jag är immun mot eländet, men det ger åtminstone en viss immunitet. Detta vill jag aldrig behöva vara med om igen! 

Jag tog provet på privatsjukvården i Göteborg, som har marknadens säkraste test. Det görs med ett sk venprov från armvecket i stället för snabbproverna med ett stick i fingret, som inte är lika pålitliga. Svaret kommer efter ca två dygn i en app – som jag knappt vågade titta på. Alla får inte antikroppar hur sjuka de än har varit nämligen. 

Ni kan läsa mer här: https://www.aleris.se/

När jag väl vågade öppna ögonen och läsa svaret, fy sjutton vad skönt! Jag vill absolut inte ha detta jobbiga virus igen och hoppas att vi snart slipper oroa oss för det hela tiden.

Ja, jag vet man ska följa Folhälsomyndighetens rekommendationer ändå, men de anser att man faktiskt får immunitet efter genomgången covid-19, men de vet ändå inte hur länge mm.

Men en sak är säker- känslan är underbar! 

Jag har skrivit om mina veckor med corona HÄR och HÄR om hur jag mådde när jag hade corona och det var inga roliga veckor. Luftrören och svårigheten att andas var värst fysiskt, men vet man om att man har viruset i sin kropp är det också riktigt jobbigt mentalt. Jag tänker på alla som är svårt sjuka och har blivit inlagda, det är så hemskt! Men det är också viktigt att tänka på att många klarar sig bra och inte behöver läkarhjälp. Därför berättar jag hur jag hade det när vi var sjuka. 

Nu borde alla testa sig, även medan man är sjuk och även test om man har antikroppar, för det bidrar med data och kunskap till forskare och folkhälsomyndigheterna. 

Först gjorde jag PCR-testet som man tar i näsan medan man är sjuk och det visade också att jag hade covid-19. Men inte längre! Nu visade det antikroppar istället. 

Tack för det min kära kropp! 

 

Kommentarer

Anonym 8 månader sen

Hej Johanna!

Jag försöker få reda på om man via 1177 kan ta detta antikroppstest flera gånger?

Ringt 11313 och de hänvisar till 1177.

Men där får man bara kopplas in om man har pågående misstänkt Corona och de hänvisar till hemsidan. Där står det dock inget om detta.

Skulle vilja veta om jag haft detta. Men om de visat negativt vill jag gärna göra ett i framtiden sen då man börjat jobba eter sommaren och åker kommunalt igen.

Mvh

Liv 8 månader sen

Vet Janne hur han blev smittad av Covid-19? En fråga som kanske är för privat.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 månader sen

Ja det är privat för jag hänger inte ut någon här.
Men vi smittades genom familjen.
kram Johanna

Milla 9 månader sen

Skönt att du är frisk, samt o veta att du haft det. Något annat – botox, har hört någon säga att man kan få ”tung panna” o trötta ögon om man lägger botox i panna samt runt ögonen – vet du hur det funkar, du ser ju toppen pigg o fräsch ut

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Tack, det är riktigt skönt!

Man måste alltid anspassa efter individen, vi lägger extremt lite enheter i min panna.
Skulle jag lagt 20 enheter botox i pannan som migränschemat säger så skulle jag ser för JÄVLIG ut. Fruktansvärd.
Så man anpassar dosen, alla är olika….

Kramar

Natalie 9 månader sen

Hej igen:)

Kommer de hem och tar prov gör Corona eller hur gör man? Tänkte på risken att smitta andra och så.

Är verkligen så himla glad för din skull!

Lena M 9 månader sen

Härligt att höra Johanna, nu kan du njuta av sommaren utan en massa oro. Tack för att du delar med dig, det betyder mycket för många.
Min vän fick corona och hon hade ingen huvudvärk utan mest illamående, så ambulanspersonalen tog av skyddsutrustningen och hon fick ligga ihop med andra på akuten. De tog heller inget corona test, de sa att hon har inte de rätta symtomen. Hon var jättematt och svimfärdig också.
Sedan tog hon test då hennes arbetsgivare beordrade, det visade på Corona. Tänk vad denna smittan bara från en person orskade skada.
Kram och ha en fin vecka.

Barbro 9 månader sen

Skönt att du mår bättre nu.kram o ha en underbar dag.❤

Anna 9 månader sen

Så skönt för dig (er?) gissar på att Janne också har fått svar på antikroppar? Önskar jag också har haft det, hade torrhosta och tryck över bröstet i ca 2v innan påsk där nån gång. Tänkte inte på det då men har börjat fundera nu i efterhand ifall det kan ha varit det. Är sugen på att skicka efter ett antikroppstest men eftersom jag hade väldigt lindriga symptom så kanske inte det visar något ändå?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Janne ska ta men kunde inte komma iväg när jag gjorde det. Han hade också konstaterad med PCR test och de flesta utvecklar antikroppar om man varit sjuk. Men tyvärr inte alla… så jag var så galet glad igår!

Jag hade hosta och feber i april, men det var en jobbigare förkyling, tog testet faktiskt och tänkte som du- nu har jag corona (hoppas typ) men nix, det var inte det. Och nu i efterhand går det inte att jämföra med dessa hemska veckor vi hade konstaterad covid-19- fy sjutton vad sjuka vi var.

Det går ju mycket annat också som man lätt glömmer av, men man ska ju alltid vara försiktig ändå.

Hoppas ändå du haft det, ta ett ven test i armen så får du veta!

Kram

Lotta 9 månader sen

Så skönt för dig att veta det.
Har också börjat äta järntabletter efter ditt inlägg har haft dåliga värden länge börjar känna bättring nu faktiskt. Hur länge åt du? Eller gör du fortfarande, självklart ska jag följa upp med läkare. Ha fina härliga dagar nu! Hur går det med planer till Göteborg?
Kram

Ulrika 9 månader sen

En närstående till mig har bekräftad Covid-19, men endast huvudvärk. Inga andra symtom alls.

Testade pga att hen fick veta att en arbetskollega hade det. Så tyvärr har nog en del viruset utan några tydliga symtom. Huvudvärk är ju självklart ett symptom, men kanske inte det man främst kopplar till Covid-19. Inte jag i alla fall.

Skönt att du fått anti-kroppar! Och framförallt skönt att du är frisk! 🤗

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Ja huvudvärk är ett symtom helt klart….

Så är det men de allra flesta blir sjuka säger de.
Alla jag känner, läst om har varit sjuka.

Tur är ju det, bästa är när man vet om det och jag tror man ska vara rejält sjuk för att utveckla antikroppar för då har man en rejäl dos virus i kroppen..

Nu är det natti här! 😃

Susanne 9 månader sen

Måste varit en riktig lyckokänsla när du läste provsvaret 🙏🏻 Skönt att veta.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Alltså ord kan inte beskriva.
Satt själv i gräset med Lucy och solade, hon låg i skuggan och åt sitt ben.

Jag ville bara vråla högt! Grät nästan.

Man förstår känslan om man själv varit sjuk.

Vilken lättnad!!

Hoppas många blir immuna nu 🙏🏻

Lisa 9 månader sen

Antikroppstest tas bara privat än så länge, va? Till skillnad fr Covid test som kan tas mot vanlig patientavgift på alla vårdcentraler nu

Svar på kommentaren:
Katja 9 månader sen

Nej, du kan testa dig på vanliga lab för antikroppar. Gå in på 1177, där ser man vilka lab som utför testet och man bokar där!

Mona 9 månader sen

Nej det är ingen som vill ta emot på vanlig vårdentral, lovar… har testat.

Kry däremot men fortfarande kostar det.

Men hade gärna betalat för att få veta på en gång!

Majsan 9 månader sen

Å vilket härligt besked för dig🙏💞Förstår du är lättad.

Natalie 9 månader sen

Hej! Vad glad jag är för din skull!

Förstår att du är lättad! Jag både tror och hoppas att antikropparna håller rätt länge ändå.

En fråga, hur går de till då de testar under pågående infektion?

Ha en fin kväll

Svar på kommentaren:
Lisa 9 månader sen

Då tar de sticka i näsan

Johanna Toftby 9 månader sen

Tack snälla! Så skönt :)

Jag tog PCR-test, en lång pinne långt upp i näsan. 6 sekunder.
Inte kul alls men bar göra det, går snabbt.

Ha en fin kväll du med!

Johanna Toftby 9 månader sen

TACK snälla! Ja det är en obeskrivbar känsla. Grät nästan när jag läste svaret idag.
Vilken lättnad.

Jag tror också det, de har ju forskning på hur virus fungerar och har sagt att nu vet man att man har immunitet. Men man ska ändå vara försiktigt.

Jag är glad om jag slipper skiten det här året iaf, nu har jag gjort mitt med covid-19 ;)

Ritva 9 månader sen

Jag har också antikroppar mot covid-19. Jag blev inlagd på sjukhus för långvarig feber 26/4.Corona testet var negativ. Blev kvar där till 22/5 då jag äntligen fick åka hem 😀😀😀. Nu är det bara några månader rehab och vila som gäller.
Glad att du är frisk och att du har antikroppar. Ha en skön sommar kramis

Eva 9 månader sen

Hej! Min undran är om du vet var/när du blev smittad? Skönt att allt gick bra för er😊

Anna 9 månader sen

Så skönt för dig. Har din sambo med antikroppar

Ann 9 månader sen

Hur vet du att det är marknadens säkraste test?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Pga de som tillverkar vet det. Man tar i venen. INTE snabbtest i fingret.

Liksom inte jag som hittar på det ;)

Sussi 9 månader sen

Ja fast nu vet de ju så lite om detta virus: Jag testades negativ i april inför lungröntgen: Dagen efter s läkaren _ Du kan ha haft cofid19 Och du kan ha det, proverna är inte 100% enl henne. Men hade väldigt många symtom dock. Hoppas jag haft det:)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Ja men det är ju även många andra sjukdomar som går som man nu glömmer av…virus, förkylningar, influensa osv…

Har ett par vänner som tror de haft covid- men jag tror faktiskt inte de haft det. Pga inte tydliga symtom, och dessutom negativt på ett säkert test de testat.

Viktiga är att ta prov i venen i armvecket, jag testade ju även när jag var sjuk under tiden så nu vet de 100% på mig. Går inte få fram mer tester, haha.

Jag hoppas fler tar tester nu så forskarna och folkhälsomyndighetern får mer data och information.

Ta nytt test så får du svar!
Kramar

Eva 9 månader sen

Inte alla som har symptom fast har covid. Har en vän som jobbar på vårdcentral och där fick personal testa sig förra veckan. Min vän plus en personal till hade covid och fick gå hem från jobbet, dom hade ingen symptom alls så det är verkligen inte lätt att skydda sig mot detta.
Är man inte sjuk alls kan man ju inte veta.
Så jo man kan ha covid med ingen symptom.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Det är ganska ovanligt säger de att man inte har ett enda symtom, dessvärre verkar man heller då inte utveckla antikroppar.

Men det är olika detta, nu är jag lättad och känns ändå “bra” att varit riktigt sjuk och hade det jobbigt i flera veckor, det var hemskt.

Men jag visade ju positivt både under sjukdomstiden och nu efteråt med antikroppar.

Många kan ha covid och i början när man smittar som mest vet man inte om det. Som tur är blir de flesta sjuka så man märker det.

Katja 9 månader sen

Ja, en vän till mig testades och hade antikroppar. Det enda symtom hon hade var ett pirr i kroppen några timmar. Tegnell har ju sagt att många nog haft det men inte märkt något och andra blir svårt sjuka.

Anonym 9 månader sen

Tyvärr tror många detta är över. Dvs nyser rakt ut och hostar. Sitter som packade sillar på kafeer och restauranger. Hur kan ägarna tillåta det. ?Det är inte bra. Vi måste fortsätta ta hänsyn.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

För att var och en har ett ansvar.

Jag är iaf galet glad över antikroppar nu!

Hoppas så många som möjligt testar sig nu.

Maria 9 månader sen

Anmäl de som inte följer regelverket. Har gjort det flera gånger. Det är platsen som ska se till att deras besökare inte kan sitta så tätt ihop m.m. Folk rättar sig ofta i ledet när de får det tydligt framför sig.. tyvärr har vi svenskar, särskilt ungdomar, svårt att visa den hänsyren vad gäller avstånd osv vilket också gjort att det sprids lättare och att äldre och andra utsatta grupper drabbas hårt.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Platsen (restaurangen) är den som ansvarar för avstånd MELLAN borden.
Inte sällskapet.

Är man samma sällskap sitter man ihop.
Så var och en har sitt ansvar där.

Myndigheterna gör kontroller hela tiden så de har ögonen på sig.

Ulrika Hultberg 9 månader sen

Det är bara gratulera att du har bildat anti kroppar mot covid-19 . Jag har hållit mig frisk än så länge mor covid -19. Ha det så bra.
Kram Ulrika

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

När jag hade corona kunde jag aldrig ana hur länge en del besvär skulle sitta i efteråt. Efter fyra veckor kände jag fortfarande av mina luftrör, jag harklade mig konstant. Jag hatade att jag…