• 2020-06-26, 11:58
  • 21

Innehåller annonslänk

Hur har ni det i hettan? Hjälp alltså, smälter bort snart. Men vi får njuta av vackra dagar nu, dricka massor och vara ute i det fina vädret, bada och ha det skönt i skuggan. Sånna här dagar ska jag minnas i höst.

Om jag skriver slarvigt är det för att jag har fortfarande svårt med mina leder efter covid-19. Jag tappar mycket, händerna lyder mig liksom inte och jag har även svårt att hitta “rätt ord”. När jag var sjuk var det jättejobbigt, kunde aldrig hitta rätt ord när jag pratade. Nu är det bättre men inte helt bra. (Jag är frisk, smittar inte men man kan ha det jobbigt i många veckor efter)

Svart linne med volang hittar ni HÄR. Så sött på, ta normal storlek.

Jag tycker om att ha med mig Lucy så mycket jag kan men hon har det jobbigt med värmen så det är viktigt hon får svalka sig mycket med bad. Eller så ställer jag henne i duschen och spolar med kallt vatten på magen som hon gillar. Jag har kyldyna men hon gillar däremot inte ligga på den. Är det för hett ute får hon vara inne i skuggan och ha det skönt.

Men häromdagen gick jag till babybutiken och köpte ett bebisparasoll till henne, haha! Bästa köpet jag gjort.

Vi låg flera timmar i slottsskogen där det fläktar skönt och jag satte parasollet i gräset. Hur bra som helst till en liten hund som Lucy. Hon låg där hela tiden och njöt med sitt ben, vatten förstås tillgängligt och jag låg bredvid ute i solen och solade.

Perfekt!

Min bikini fråga många efter och den är från Odd Molly HÄR. Mina favoritshorts har ni nog inte missat, bara älskar dessa. Har tre (!) par i vitt, haha.

Vita shorts HÄR. Man kan om man tvekar gå ner en storlek men jag gillar när shorts är lite “slappa”. Finns även fler färger, jag har även svart.

Igår mötte jag upp min vän Michela igen som var på återbesök hos Berne, hon skriver öppet om detta på sin blogg, och så grym på alla sätt hon är Michela som jag känt sedan 2012. Hon har haft flera fina klädbutiker men nu arbetar hon heltid som gymnasielärare på Lerums gymnasium där hon undervisar i italienska och sociologi. Allt har sin tid och det är smart att ha något att gå tillbaka till om man vill byta bransch. Hon är utbildad gymnasielärare och är så glad för hennes skull att hon har ett skönt, långt sommarlov och jobbar med något hon älskar.

Min ljusblå blus är riktigt sval och skön i värmen, klicka HÄR så hittar du den.

Hade först svårt att hitta ett ställe där det inte satt smällfullt med folk. Men vet också myndigheterna kollar alla ställen ofta i Göteborg så jag tror många har ögonen på sig.

Farellis däremot hade bra avstånd och skönt med skugga. Vi tog var sin ceasarsallad och så gott med lite lättare mat i hettan när man gått mycket.

Tack Michela för en mysig lunchdejt, älskar sitta och prata länge utan att behöva stressa iväg!

Snart ska jag på ett riktigt roligt möte med ett stort företag jag jobbar mycket med, så spännande så jag nästan spricker. Och jag kommer få vänta med att berätta vad jag ska göra, men är så glad för detta!

I eftermiddag blir det poolparty hos några vänner, så kul!  (Som dessutom också haft corona och testat positivt för antikroppar.) I morgon blir det båt så nu ska jag njuta av vädret så mycket jag kan.

 

 

 

2020-06-26 Mode / Skönhet

Kommentarer

Ann-Sofie 3 månader sen

Hej

Köpte de vita shortsen, så himla sköna :)
Tack för alla bra tips på din blogg

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Vad kul! Jag älskar dem, har tre par haha! Så bra och skön kvalite!

kramar Johanna

Siw andersson 3 månader sen

Hej. Vilken bra ide. Sånt paraply ska ja köpa. Ja har 3 små hundar. Även om dom får bada i pool. Dom har 1 baby pool. Men är man på en strand så är det toppen. 2 tikar men dom är ljusa 1 hane som är svart. Det känns mer på hanen. Men som sagt det är jobbigt för alla djur. Ha en trevlig kväll du och janne.mvh siw

Susanne 3 månader sen

Läste vad du skrev om dina leder och att du ibland tappar ord. Läskigt virus och även att det kommer biverkningar efter.
Önskar dig en skön dag i solen och att du blir fri snart från biverkningar

Sussi 3 månader sen

Finns en jättebra kylväst till hund. men lille Lucy kanske är för liten:) Vi har en till vår 58kgs hund. Väldigt bra i denna hetta.

Marie 3 månader sen

Ett tips till dig o Lucy…. badda tassarna/trampdynorna med vatten för det svalkar jätteskönt för dom. Hjälper att få ner kroppstemperaturen 🙂
Bäst är ju såklart om dom badar eller liknande men det är ju inte alla hundar som tycker om det, eller alltid man har den möjligheten heller.

Kram Marie

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Hon älskar gå i vattnet!
Duschar henne flera gånger per dag med kallt vatten under magen och på tassarna, hon bara står och njuter :)
Så jobbigt för alla djur i värmen nu, Lucy har även underpäls, ull så det är varmt. Idag ska vi ut med båten hela dagen och sova över så det blir svalt och skönt ute på sjön.

Ha en härlig lördag!

Kram Johanna

Ulrika Hultberg 3 månader sen

Hej!
Jag har beställt den blåa blusen som du har på dig och ett par till sneakers skor , jag tog dom vita
Kram Ulrika

Michela 3 månader sen

Hej Anya,
jag var själv lite förvirrad när rektorn tittade på mina studier och lärarexamen och berättade för mig att jag även är behörig att undervisa i sociologi. Tror att sociologi är ett gymnasieämne sedan 2014 (det kan du lätt googla dock) och vi har ämnet på ekonomiprogrammet men även min dotter som läser humanistisk linje i Borås har studerat det så inte så ovanligt som du kanske tror men ofta en kurs som varar under en termin. Du kan nog läsa mer om det på Skolverket men detta hittade jag när jag snabbt googlade.
Rektorer har sagt till mig att samhällslärare är som jag skrev tidigare inte egentligen behöriga att undervisa i sociologi så de som även har det som undervisningsämne kan skatta sig lyckliga. Jag fick utan att veta om det ett extra ämne så skickade in mina papper till Skolverket och fick behörigheten. Vi lär oss alltid något nytt i livet eller hur? Det som är så spännande och tacksamt med livet.

“För att bli behörig sociologilärare gäller förordningen (2011:326) om behörighet och legitimation för lärare och förskollärare, där framgår att en lärare är behörig i ämnet sociologi i gymnasieskolan om denne har fullgjort ämnesstudier om minst 90 hp i ämnet sociologi. För övrigt behöver man ha Lärarexamen.”

Svar på kommentaren:
Anya T. Velickovic 3 månader sen

Jag ifrågasatte aldrig din behörighet, utan skrev bara att sociologi inte är ett vanligt gymnasieämne. Utan brukar vara ett universitetsämne. Men som du själv påpekade, detta kan ha ändrats de senaste åren.

Michela 3 månader sen

Anya,

förstod att det inte var det du ifrågasatte men ville bara berätta att ämnet finns numera som gymnasieämne, något jag själv var omedveten om fram tills 2 år sedan.
Vissa gymnasieskolor har även kriminologi som ämne så det ser ut som att valen för eleverna.
Då du har flera poäng i ämnet kan det kanske vara intressant för dig att veta, ville bara dela med mig om detta, inget annat.
Önskar dig en trevlig dag.

Anya T. Velickovic 3 månader sen

Michela – ha en trevlig dag själv. Jag har aldrig tänkt eller velat bli lärare, och har inte heller den pedagogiska behörigheten, utan skulle hellre inrikta mig på forskning, så jag har inte haft samma syfte med mina studier.
Johanna – trevlig dag till dig också.

Michela 3 månader sen

Tack för snälla ord min vän. När det gäller vilka ämne jag är behörig att undervisa i som gymnasielärare och har papper på detta från Skolverket är det: psykologi, sociologi och italienska.
Sociologi är sedan några år tillbaka ett ämne man kan läsa på gymnasiet och samhällslärare är inte egentligen behöriga att undervisa i det även om de ofta gör.
Jag läser kriminologi som också går under ämnet sociologi även om den kursen läser jag bara för att det är intressant och inte för att den ingår i min utbildning.
Johanna har därför rätt i vad hon skrev förutom att jag undervisar även i psykologi. Var själv förvånad att sociologi var ett undervisningsämne då så var inte fallet när jag undervisade på gymnasiet för 17 år sedan men saker ändras :)
Dina badhanddukar är helt underbara, perfekta till bland annat båtlivet …
Ses snart igen vännen och så glad att ditt möte gick så bra!

Ulrika Hultberg 3 månader sen

Jag väntar på spänning. Vad du ska berätta. Vad fin den blåa blusen är . Jag älskar blått
Ha det så bra och trevlig helg
Kram Ulrika

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Tack, ja jag kan knappt hålla mig men måste….

Hoppas du också får en skön helg Ulrika!

Kramar

Anya T. Velickovic 3 månader sen

Vad har mitt påpekande att göra med att det är din blogg? Givetvis är det du som bestämmer.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Lägg ner dina påståenden hur andra skriver för det är inte din rättighet att bestämma eller rätta oss.
Rätta din egen text istället.

Anya T. Velickovic 3 månader sen

Sociologi är sällan ett gymnasieämne, däremot samhällsvetenskap. Jag såg på Michela’s blogg att hon undervisar i psykologi på gymnasiet. Däremot har hon själv läst kriminologi, vilket är en inriktning inom sociologin.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Hahahaha vad bra att du rättar mig Anja. Du har verkligen behov att göra det.

Otroligt

Anya T. Velickovic 3 månader sen

Jag har ca 300 universitetspoäng i samhälls- och beteendevetenskap, däribland högskoleexamen i sociologi, därav att jag reagerade på dina formuleringar.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Vet du, jag skriver ingen uppsats eller artikel du ska rätta.

Min blogg, mina ord. Skiter fullständigt i hur många poäng du har.
Min blogg, jag bestämmer. Du får rätta bäst du vill.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar Vilket väder! Idag är det helt underbart ute. Jag har tagit en långrunda och måste ut igen snart, luften är skön, solen steker idag. Vilken höst! Sitter och skriver fakturor…

Innehåller annonslänkar Vilket väder! Idag är det helt underbart ute. Jag har tagit en långrunda och måste ut igen snart, luften är skön, solen steker idag. Vilken höst! Sitter och skriver fakturor…

Idag har jag varit iväg hela dagen hos min mormor som fyller 88 år idag! Vilken mysig och fin dag vi fick. Hon hade även en tid på ortopedtekniska på sjukhuset så…