• 2020-06-28, 21:20
  • 42

 

Jag trodde inte mina ögon. Det var folk överallt! Så fort solen kom fram glömde tydligen folk bort att hålla avstånd så Näsets badplats hade blivit en enda gryta av folk. Och i värsta fall en smitthärd som gör att coronan blossar upp igen längs hela västkusten. Men det verkar vara kaos på de flesta stränderna och inga regler verkar gälla på badstränder.

Vi ville ta ett kvällsdopp häromdagen och valde Näset med sina höga klippor att sitta på. Doppet blev kort, vi lyckades hitta en plats att sitta ensamma på, men det tog bara sekunder innan någon satte sig precis bredvid oss. Snabbt ned i vattnet och sedan hem. Hade jag inte haft antikroppar så hade jag knappt vågat titta på alla människor som nästan satt på varandra. Det var galet.

Detta var ändå på kvällen, det hade varit ännu värre på dagen.

 

Dessutom var det sunkigt med skräp överallt. De som satte sig bredvid oss rökte en äcklig vattenpipa, mumsade solrosfrön som de spred omkring sig, drack öl och kastade flaskorna direkt i vattnet. Hade jag inte trott att det var något betydligt starkare än tobak i vattenpipan så hade jag skällt ut dem, men jag vågade verkligen inte när någon såg helt galen ut och betedde sig som en gris.

Hur tänker folk? Hur vill man ligga på en sandstrand med så mycket människor i en pandemi? Ni har glömt av corona och jag lovar er, ni vill inte ha detta hemska virus. Även om vi klarade detta ganska lindrigt när vi var sjuka mot de som blivit inlagda är det den värsta perioden jag varit med om med alla hemska symtom vi hade. 

För inte tala om den mentala biten av oro när du vet att du har viruset i din kropp.

I fredags lyssnade jag på Nyhetsmorgon med Anders Sönnerborg som är professor i klinisk virologi och infektionssjukdomar. Han pratade exakt om detta, att det smittar även utomhus i stora folksamlingar som på en badplats, viruset flyger vidare med vinden. Även om det är flera meter mellan människorna så blåser det rejält. Och här var det inte ens en halvmeter till nästa person.

I morgon ska jag ringa till kommunen i Göteborg och berätta om detta elände på Nästets badplats, det här var inte säkert att visas i.

Varför måste Liseberg stänga medan alla badplatser tillåter kaos med folk? Varför får Ullared ha öppet med hur mycket folk som helst, men en musiker får inte jobba på en utomhuskonsert med avstånd mellan sittande gäster? Det håller inte, det är bedrövligt!

Tack och lov har vi båt och hädanefter badar vi enbart från den. Jag kommer inte sätta min fot på äckliga Näsets badplats igen, trots att den annars är så vacker. 

 

2020-06-28 Johanna Toftby

Kommentarer

Louise 8 månader sen

Tyvärr så förstår inte folk vad covid-19 innebär, en del verkar ju tro att det är som en “vanlig” förkylning…Och då är man illa ute. Coronan kommer allt närmare, nu har två i släkten insjuknat, samt en väns morfar har avlidit…Så detta är ingen lek. Fortsätt att göra din röst hörd, Johanna! Du hjälper så många med din styrka och ditt engagemang. Måtte din drivkraft o glöd aldrig försvinna. Ha det bäst, njut av sommaren o var rädd om er, du o de dina. Kram!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 månader sen

Tack Louise. Nej nej nej. Detta är ingen förkylning. Detta är vidrigt. Ändå klarade vi oss lindrigt, men det var ändå fruktansvärt.
Så jag kommer skriva mer, kommer påminna, jag kan lägga ut bilder och ännu mer skit hur jag mådde, framförallt nu efteråt.

Vi får hoppas folk inser och börjar fatta allvaret innan det kommer en andra våg i höst.

Kramar

Emelie 8 månader sen

Va på stranden igår med barnen, var vi och en barnfamilj till där på hela stället, efter en liten stund kommer ett annat sällskap dit och lägger sig mindre än 50 cm från min filt där jag låg, säger ifrån att dom inte kan va så nära, men inget som helst svar från dom, slutade med att det var jag och barnen som fick flytta på oss, blir så arg och irriterad på folk som inte bryr sig.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 månader sen

Ofattbart. Jag blir galen! Har sagt ifrån flera gånger, i kön på ica ska vi inte tala om.

VILL de få corona? Jag tror jag ska skriva exakt hur man mår, det är VIDRIGT. De fattar inte hur tufft viruset är.

Otroligt att ni fick flytta på er men vad ska man göra när de inte fattar.

kramar

Susanne 8 månader sen

Trollhättans stad introducerar badvärdar m a p rådande situation. Det tycker jag var ett bra initiativ. 👏🏼

evaelenor2020 8 månader sen

Skicka detta till folkhälsomyndigheten Johanna!
Du formulerar dig så bra
FHM finns på Facebook, kanske också på Instagram
Finns inte ord för detta! Tycker det är bedrövligt dåligt hur folk beter sig dessa tider. Vadå hålla avstånd?? Det visar sig klart o tydligt hur illa detta sköts! Man ser på nyheterna, man ser olika klipp på mobilen. Riktigt skrämmande. Vi ska tänka på vården hälsar FHM, men ändå ger de fritt fram att ha semester hur som haver, res fritt i Sverige…. ser dom inte själv hur folk e funtade??? Det fungerar ju inte alls! Själv är jag mest hemma, trots jag har semester. Skulle aldrig vilja blanda mig med en massa okända folk inpå mig. Som sagt, det finns inte ord, blir så jäkla förbaskad på detta!
Gör fin röst hörd Johanna 🙏🏼

Katarina 8 månader sen

Vi var oxå på Näset i lördags o jag håller verkligen med om att det var fruktansvärt skräpigt där. Vi var där kl 10 o då började de städa MEN varför slänger inte folket skräpet i containrar ??? Skrev in till Göteborgs stad oxå o hoppas fler gör det. Inte en soptunna stod det runt om vid bryggorna heller som det brukar göra men hur kan man bara slänga sin skit överallt?!Vi plockade undan en hel del på berget där vi satt men man blir bedrövad hur folk beter sig…

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 månader sen

Ja man blir uppgiven, det är så tragiskt. Vi plockade massor förra året också…

Man blir bedrövad. De ska skämmas!

Jag har försökt tinga Göteborgs kommun idag, både om denna soptipp och även pandemin.

Lise 8 månader sen

Jag håller med dig, det är inte klokt att badplatser inte har vakter som ser till att det hålls avstånd , i och med att värmen kom så exciterar inte viruset alls, tror folk att de är säkrare utomhus?!!, vi badade mitt i veckan i Sigtuna och det var ganska lugnt men sedan kom det mer o mer, till slut hade vi ett par som parkerade högst 1 meter från oss trots att det fanns mer utrymme, tordes ej säga till om avståndet då de var rysk/polsktalande…så efter ett dopp så gick vi tillbaka till vårt B&B. Det är svårt i sommar Sverige att hålla avstånd..så helgen tillbringades på vår stora tomt o använde vattenslangen för att svalka …det blir nog en egen pool el spa till nästa sommar.

Svar på kommentaren:
Anki 7 månader sen

Blir så trött på trångsynta människor, bara för att de talade ett främmande språk med varandra betyder det inte att du kan 1. försöka säga till på svenska 2. säga till på engelska om du inte tror att budskapet gick fram på svenska. Men du kanske inte kan engelska?

Mia 8 månader sen

Samma sak vid Simsjön på midsommar …..de allra flesta höll godkänt avstånd men sen kom det ja jag räknade inte men det var allt för många nysvenskar som satt och hade med sig i princip hela bohaget inklusive minst 10 vattenpipor…de satt så trångt så trångt så då valde vi att packa ihop….då vi är i riskzonen och ej vill ha covid

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 månader sen

Herregud, jag fattar inte hur de tänker. Och dessa jävla rent utsagt vattenpipor som stinker apa. De kommer i stora gäng och sitter med sina äckliga pipor. BLÄ!

Skönt ni tog er hem, det smittar lätt med vinden ute nu sa de på nyhetsmorgon i helgen.

Maria 8 månader sen

Jag har sett många utlänningar som skräpar ner och tar badplatser m.m som sina egna vardagsrum. De tar med sig massa skräp som de inte tar hem efteråt. Har vuxit upp i områden som förr var skötsamma, ser förändringen som kommit smygande och nu exploderat bara de senaste åren. Vår svenska vackra natur, djurens fristad, tystnaden.. detta är utbytt mot jävelskap, trots och förstörelse. Och vad görs? Vem vågar ens prata om det. Ska dessa människor få bete sig hur som helst. Är arg och besviken över hur vårt samhälle tillåter folk att förstöra och att det inte ska kunna diskuteras. Det är kulturella skillnader som vi inte är vana med och som vi inte heller ska vänja oss vid. Förutom vanligt hyfs att städa upp efter sig som definitivt inget har med annat än hänsyn att göra.

Lotta Strömvall Karlholm 8 månader sen

Fy fasen för alla människor som trängs. Såå obetänksamt. Som du skrev – viruset tar inte semester. Vi semestrar dock hemma i mysiga lilla trädgårn på Ekerö, ingen trängsel här inte.
Ang nedskräpningen så håller jag med alla tidigare. Man vill ju bara halshugga folk som inte kan bete sig!
Tror det beror på ålder & vad man fått med i ryggan: född på 70talet så självklart plockar man med sig allt skräp. Vi var på underbar picknick i fredags till Hovgården, Adelsö (världsarv). Inte en fimp/pappersbit lämnade vi efter oss!
Men naturen betyder ju så olika för oss…

Birgitta 8 månader sen

Hej Johanna!
Jag höll på att smälla av när jag läste det du skrev.Men herre gud ,hur korkade är folk.Exakt vad är det dom inte förstår. Och detta att skräpa ner och slänga flaskor i vattnet.????
Skall inte skriva vad jag tycker om dessa människor för då är man väl rasist.Eller?Men nästa gång du ser någon bete sig så korkat,ring polisen.Ha de

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 månader sen

Jag vet. Värsta jag sett. Jag spar mina ord om detta, men det var inga svenskar som betedde sig så uselt på detta ställe. Värsta jag sett.

Har aldrig svårt att säga till, men jag hade åkt på en propp kan jag lova dig om jag talat om för honom att han får hoppa i och hämta glasflaskan han kastade i och städa upp efter sig.

Polisen har fult upp med värre fall så tror tyvärr inte de hade kunnat göra något.
Sorgligt är det, så vacker badplats annars ute på Näset.

Sofia 8 månader sen

Hej Johanna! Hur har det gått med ditt järnvärde? Är i exakt samma sits, med ok Hb men låga (8) depåer. Äter också sider al forte och undrar om du fått resultat av dem?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 månader sen

Hej Sofia!

Jag ska ta prover slutet på denna vecka, skulle egentligen tagit för två veckor sen men hade ju missat att jag måste sluta helt med alla järntabletter två veckor innan man ska ta ferritin värdet, annars blir det missvisande. Nervöst!

Men mår så mycket bättre så det måste bara gått upp. Hade lite otur för jag drabbades av corona under flera veckor så kunde knappt äta. Men åt dubbelt av järntabletterna så jag hoppas verkligen det stigit något iaf.

Jag hade 10 och mådde så dåligt, förstår precis hur du mår. Jag åt sideral forte, två tabletter varje dag, även lite blutsaft för att komplettera ännu mer.

Vi får kämpa på! Har mitt värde inte stigit kommer jag se till så jag får järnsprutor.

Kramar

Sofia 8 månader sen

Tack för svar! Håller tummarna att det gått upp. Intressant att man ska sluta två v innan, den infon har de missat att ge mig, bra att jag fick veta det! Kram

Maria 8 månader sen

Ja detta är verkligen hemskt att se. Jobbar nära Corona och vet vad som kan hända,gör ont i mig att folk inte fattar bättre. Bor i Halmstad så är tacksam över våra långa sandstränder. Behöver verkligen inte trängas..

Maria 8 månader sen

Ja detta är verkligen hemskt att se. Jobbar nära Corona och vet vad som kan hända,gör ont i mig att folk inte fattar bättre. Bor i Halmstad så är tacksam över våra långa sandstränder. Behöver verkligen inte trängas..

Barbro 8 månader sen

Fy satan så förbannad jag blir på dessa människor som du beskriver här.
Min väninna ringde polisen när jag enda gången för iår var på Fiskebäck långt bort från folk. Men så kom det några med stor lös hund spelade hög musik och skräpade ner. Men inget hände så det blir att sitta på balkongen med duschflaska. Lyckliga er som kan åka båt och ha med er lilla söta Vovven.

Åsa 8 månader sen

Jag blir både beklämd men samtidigt upplyft eftersom du i din yrkesprofession kan nå ut och belysa sånt här. Upplyft av att att se att det finns solidariska medmänniskor som håller med och tar ansvar. Oerhört beklämd över de som INTE gör det.
Som mamma till en gravt funktionshindrad älskad tolvåring med överkänslighet i luftvägar och som vid varannan infektion hamnat i högflödesgrimma, legat i respirator och tajtats är detta livet rena rama helvetet. Instängda i över tre månader som innan dess toppades av sjukhusinläggningar gånger TRE så utgångspunkten när covid var kan knappast förklaras bättre än jag var helt slut. Således har en hel termin utan skolgång passerat och det gör ont I mammahjärtat och magen….tack för att Du skäller och belyser, heja dig och fortsätt pigga upp.

Anonym 8 månader sen

På en strand i stockholm var det nästan alla som höll avstånd så det fungerade Men tyvärr skräpigt. Fimpar överallt. Stockholm har blivit skräpigare och det är synd. Skulle vara böter om man inte sköter sig.

Svar på kommentaren:
Nonno 8 månader sen

Det är faktiskt 800 kr i böter på nedskräpning

Mia Bohman 8 månader sen

Blir både ledsen och arg av att människor inte tänker😡på att hålla avstånd även på badplatser. Hur svårt kan det vara? För många av oss är det en självklarhet. Och jag vill inte straffas genom att bli sjuk eller att samhället stängs ner för att andra inte sköter sig. Sen det där med nedskräpning, helt sjukt….

Charlotte 8 månader sen

Sitta och kasta flaskor rätt ner i vattnet!!?? Blir så förbannad så jag vänder mig ut o in😤dom skulle ha straff att städa upp hela stranden de j.vlarna!!

Nu vet ju jag efter ha läst din blogg lite då och då att du har civilkurage , men förstår att du backade att säga till just pga att de verkade tokiga .

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 månader sen

Om du visste. Kan inte skriva exakt allt här för då blir jag väl rasist också.
Det var vidrigt. Han kastade flaskan rakt i vattnet, fatta om det hade varit en sten rakt under. Vad hade hänt med alla som badade?

Blir galen. Skällde och gapade på frugan som satt snällt bredvid och fick naturligtvis hålla tyst bara medan han spottade ur sina äckliga fröer precis överallt.

Jag ville säga till, men det hade blivit kaos. Vi kan inte säga något nu sa Janne direkt för han vet hur jag funkar.

Så jag hoppas någon gång de får tillbaka med råge.

Eva 8 månader sen

Ja jävla idiot! Jag hade blivit asförbannad😡 !!! Du skulle ringt polisen!
Man kastar fan inte flaskor i vattnet eller slänger skräp heller för den delen.
Blir så arg så jag kokar.

Här blir det också båt hela sommaren. Ut på en holme och njuta.
Där finns inga såna idioter heller, det är det bästa.

Lotta Strömvall Karlholm 8 månader sen

Du hade fått hela släkten på dig. Och fått höra att hela din släkt ska ”knollas” alt utrotas på allehanda uppfinningsrika sätt. Tyvärr gjorde du rätt. Hoppas de träffar på ett HA gäng nästa gång! 😂😂

Anita 8 månader sen

Detta är så hemskt att folk inte begriper. Jag har inte haft viruset vad jag vet och vill absolut inte ha det.
Blir så in i helvete förbannad när folk bara tränger sig o inte håller avstånd.
Jag tror att om folk inte lyder kommer de att stänga ner samhället o då går det illa för alla företagare så för guds skull använd hjärnan och håll avstånd

Emma 8 månader sen

Jag håller helt och hållet med! Galet hur oförsiktiga människor är? Viruset tar INTE semester? Ingen som haft viruset vill som sagt ha det igen jag vet. Oron, och känslan av att ha en hel kinesisk djurmarknad i sig är hemsk🙈och vart är respekten mot oss inom vården som redan sliter och som kommer få slita ännu mer nu?
Galet?

Tur ni har båt så ni kan njuta där! Jag håller mig långt från folk och blir precis som du väldigt upprörd över sånt här.

Hoppas ni kan fortsätta att njuta av sommaren i lugn och ro utan nonchalanta människor.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 månader sen

Jag känner exakt så för vi har haft kostaterad covid-19. Man vill INTE INTE ha detta.
Jag vill heller inte skrämma folk för jag mådde själv dåligt innan, men snart skriver jag ner allt.
Hur jävligt det är att inte få luft, de var det värsta jag varit med om.
Viruset tar död fan i mig på allt, de flesta klarar sig men det är ändå en vidrig sjukdom som jag inte vill att någon ska få vara med om.

Jag njuter av sommaren från båten, ta hand om er!

Kristina 8 månader sen

Jag är rätt glad över att vi har egen strandtomt här på landet. Vi är så tacksamma att vår ngt varma vik ligger i sundet och inte på andra sidan bron där tyvärr algblomningen satt fart. Här har vi avstånd….vi yngre får tillbringa dagar/kvällar utomhus (tack värmebölja) Pensionärerna dvs min far med fru som är i riskgruppen får gå in när myggen kommer..,vi andra lär få lära oss att packa rätt i sommar. Utomhus med 2 m avstånd (oavsett väder) gäller för oss barn (40-50 år) i sommar om vi vill vara på landet.

Marita 8 månader sen

Helt jäkla sjukt är det nu kommer väl snart prognoserna efter Midsommar också sen Semestrar på det 😢 läste nånstans att det kan ta 10 år innan vi är fria från denna Pandemi
Ullared ska vi inte ens snacka om hörde att där var knökfullt 😏

AnnaE 8 månader sen

Vi va ute och åkte igår och tänkte åka till spiken utanför Lidköping. Men vi vände när vi kom dit . Så mycket folk! 👎

Svar på kommentaren:
AnnaE 8 månader sen

Det kunde vi ju i för sej räknat ut att det var mycket folk där på spiken. Men vi tänkte gå och kolla vid vattnet men inte ens det kändes lockande. Vi drog till Läckö istället. Där var det större ytor och mindre folk. 😊

Ulrika Medin 8 månader sen

Ja, jag är nästan “glad” att jag inte kan ta mig till sjön eller havet med tanke på alla bilder man ser. Helt jävla galet! Och de ni råkade på, finns inte tillräckligt med ord för att säga vad jag tycker om sådant beteende. Skönt att ni iaf kan bada från båten!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 månader sen

Samma här. Jag höll på att explodera. Fy fan rent utsagt. Allt var kaos.
Så äckligt att bete sig, kasta skräp som de var på en soptipp, äckliga vattenpipor, kastade frön och gapade och skrek som en dåre.
Sen glasflaskan rakt ut i vattnet. USCH!

Och sen allt kaos med folk. Puh. Ja du ska vara glad du inte är där.

Anette 8 månader sen

Obehagligt att folk inte förstår! När solen kom försvann tydligen vettet hos många 😩
Om ni vill ut till ”landet” kommer här ett tips, är ngt gott på https://hede-gard.se/ ( mysigt lantdagen) och är det fint väder bada vid Sätila Sand, fantastisk strand med havskänsla och stranden är magiskt mjuk och stor så avstånd är lättare.

Svar på kommentaren:
AnnaE 8 månader sen

Anette: Tack för tips! 😊

Anette 8 månader sen

Lantligt café ska det ju vara🤣… typiskt autostavning

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…