ANNONS

Kycklinggratäng i het chilisås

/


Halloj på er!
Vi är i Skövde ett par dagar och har precis ätit kycklinggratäng till middag. Den här är med chilisås och lite starkare smaker, den är så god!
Jag älskar dessa smaker, chilisås med lite grädde, sambal oelek och grönsaker. Stark riven ost och in i ugnen på hög värme i 20 minuter sedan klart. Vissa dagar vill man göra det enkelt för sig men ändå vällagad mat.







Kycklinggratäng med het chilisås 4 portioner 

4 kycklingfileér
1 röd paprika
1/2 purjolök
200 gram champinjoner
3 dl valfri grädde
1/2 dl creme fraiche
1 dl chilisås
2 tsk sambal oelek
1 msk soja
1 tsk paprikapulver
nypa chiliflakes
200 gram stark ost för gratäng
salta och svartpeppar (rikligt, smaka av såsen)
olivolja till formen 

Gör så här:

Sätt ugnen på 220 grader.

Putsa kycklingfiléen och skär i bitar. Stek snabbt bitarna i lite olja i en stekpanna så de får färg. Häll lite olivolja i en form, lägg i kycklingen. Skär paprika, champinjoner, purjolöken och lägg över kycklingen. Salta och peppra allt. 
Såsen: Häll grädde, creme fraiche i en bunke, häll ner chilisås, sambal oelek, soja, paprikapulver, chiliflakes, smaka av med salt och peppar. Vispa ihop och häll över allt i gratängen. Strö på osten. 

Gratinera i ugnen på 220 grader ca 20 minuter tills det fått fin färg.
Serveringstips: Ris, klyftpotatis eller smash potatoes, krispig god sallad.
Ställ gärna fram lite olivolja och vit balsamvinäger. Så gott att ringla syrlig vinäger över salladen som passar bra till gratängen.

10

Följ mig på Instagram!

@johannatoftby
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00