• 2020-07-02, 11:50
  • 54

Ni var många som reagerade när jag skrev om kaoset på badstranden jag skrev om här.Tyvärr är det lika illa på uteserveringar, stränder och många andra ställen nu. Hur tänker ni som trängs och skiter i pandemin? Vill ni få corona? Nej det vill ni inte!

Jag fick covid-19, konstaterat med PCR-prov, pågående infektion. 

Vi fick det alltihop i familjen och smittan spreds sig som pesten. Enskilda badrum och att inte äta tillsammans hjälpte inte. Att plötsligt känna hur den höga febern slår till och nästa dag vakna av att du hostar som en kolpatient och inte får luft med halsen full av slem… det är inte så trevligt, kan jag lova. Men ändå ska ni trängas på badstranden och glömmer bort coronaviruset. “Det drabbar inte mig”-syndromet verkar ha flugit i var och varannan svensk den här sommaren. 

För oss gick det bra till slut. Att leva med lukt och smakbortfall under många veckor och smärtsamma leder överlever man. Jag känner fortfarande inte mycket aptit, men jag lyssnade på lungorna förra veckan och de lät fint, vi har testat oss för antikroppar och vi är immuna. Hurra! Johanna – corona 1-0!

Vi blev inte alls så sjuka som många andra, men jag vill ändå säga en sak till er: Ni vill inte ha detta virus i er kropp! Även om en del bara får en lätt förkylning medan andra måste ligga på IVA – eller inte överlever – så har du inte en aning. Covid-19 slår till mot vem som helst. Jag kände av en ångest jag aldrig känt innan,  förutom slemmet som satt fast, luftrören som brände och hur jag än försökte hosta upp slemmet så gick det inte. Mina luftrör var kaos. 

Och jag är inte i någon riskgrupp.

Jag skriver inte detta för att skrämma er, jag vill att ni som glömt av viruset och lever på som vanligt ska tänka er för. Det kanske inte är du som blir värst drabbad, det kanske är din mamma, dina barn, eller din bästa vän. För inte tala om alla som tror att de haft det. Men testa er då!?

Livet är här och nu, vi ska inte gå runt och vara rädda. Det räcker med att ta hänsyn och respektera Folkhälsomyndighetens råd, så vi får stopp på det här skitviruset snart. Men om ni lever som om det inte finns, då blir vi aldrig av med det.

 

2020-07-02 Hälsa, Johanna Toftby

Kommentarer

K 9 månader sen

Jag är i riskgrupp och tycker det är bra att ni ”normala” beskriver hur jobbigt det ändå är med Corona.
Har multipla sjukdomar varav flera i sig skulle bli enormt svårt om jag skulle få Corona.
Tycker det är så bra att ni beskriver symptomen och hur svårt det är.
Om folk ändå kunde ta det till sig.
Borde finnas nån form av officiell sida där de som haft / har Corona kunde gå in och beskriva HUR det är och vilka symptom de har. Anonymt för den som så önskar.
Samt att ingen kunde kommentera.
Nån form av statligt ”berättarregister” så att folk kunde ta det till sig.
Jag vill verkligen inte ha detta.
Känner att jag trots mina sjukdomar måste få finnas kvar ett tag till.
Har ju saker att göra och människor att finnas till för.
Synd att inte Sverige stängt sina gränser. Inga utländska turister här och vi själva stannar hemma.
Så skulle hela världen göra nu ett tag.
Var och en semestrar ( och håller avstånd ) i sina egna länder.
Bara varutransporter skulle tillåtas över gränserna.
Men nu ska jag inte sväva ut.
Tack för att du berättar ❤️

Annelie 9 månader sen

Nej tack,

Malin 9 månader sen

Jag tycker alltid att du är sund i dina åsikter men när det gäller det här har du dubbelmoral! Du har själv varit runt och ätit ute, gått på fest, åkt kollektivt osv. Sen att du har möjlighet att åka ut med egen båt och inte behöver trängas på en badplats är en lyx som inte alla har. Att vistas på badplats med barn är behövligt när det är varmt, och den sista aktiviteten som finns kvar. Om man nu inte har eget hus, pool, båt osv. Jag själv har varit väldigt restriktiv och inte besökt restauranger osv men badat har vi gjort när det var fint väder! Men håller med, viruset vill man inte ha!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Man måste ju inte tycka om allt på en blogg, det vore ju konstigt nästan om jag skriver vad ni vill höra. Här inne skriver jag vad jag tycker och mitt liv.

Handlar inte om dubbelmoral, det handlar om avstånd, ha respekt. Folk står i kön på ica, flåsar folk i nacken. Hur sjukt är det? Avstånd och vara utomhus är A och O.

Skulle jag behövt åka till en badstrand och inte haft något alternativ och det låg folk med 50 cm avstånd så hade jag inte lagt med där, nej. Aldrig.

Jag skulle inte riskera att få corona mot att ligga på en badstrand med kaos med folk. Det finns andra alternativ beroende på barns ålder.

Vi har varit på tre restauranger den här våren med rejält med avstånd. Vi är annars ute på restaurang varje vecka.
Har vi gått på fest är det vid två tillfällen, där folk hade antikroppar som redan hade det.

Vi smittades dessutom genom familjen, alltså ett av barnen. Så vi har inte varit i närheten av folk, jag får väl tyvärr hänga ut snart hur vi smittades för att ni ska fatta allvaret och inte ifrågasätta eller tjafsa.

Håll era avstånd säger jag, fatta att viruset är som ett lotto, vissa blir svårt allvarligt sjuka, vissa får som en influensa, vissa får “bara” feber och tappar lukt och smak.

Malin 9 månader sen

Ja det var ett långt svar! Att du bara varit på fest där folk haft antikroppar är väl ändå inte sanning!? Hade alla på Arvingarna tillställningen verkligen det? Det har ju dessutom varit osäkert om antikroppar ger skydd under lång tid… Så det kan man ju inte ha haft som en säkerhet vid inbjudan.. Undrar vad du syftar på när man kan bada med barn på annat sätt? Självklart har jag inte tagit mina barn till en strand där man ligger som ”packade sillar” – valde en sjö då man kunde ha bra avstånd. Är själv väldigt försiktig och har tagit alla restriktioner på största allvar – har stor respekt för folk i riskgrupper. Var alltså inte gått på resturang, varit på fester osv. Har verkligen hållit oss hemma. Barnen har inte träffat mormor o morfar, farmor och farfar under hela våren och vi har haft dem hemma vid minsta lilla symptom – vilket inneburit en massa stress – då vi varit hemma från jobbet i långa perioder (ingen annan som gör jobbet då..) Så med mina synpunkter mot dig menade jag att jag tyckt att du ändå gjort en hel del saker som gått emot restriktionerna. Att du sedan nu när du haft Covid reagerar starkt mot andra som inte följer tycker jag är märkligt. Men då har vi samma syn på att folk över lag inte sköter sig och inte har respekt! Väldigt tröttsamt och livsfarligt beteende. Vem du smittades av spelar väl ingen större roll egentligen – vi läsare har väl inget intresse av att veta det tänker jag. Det är jobbigt att du fick det men samtidigt skönt för dig att lägga det bakom dig! Jag själv hade det i Mars och var ganska dålig men inga bestående men efter! Din åsikt om att stränder borde stängas – i relation till att Liseberg inte har öppet – tycker jag som småbarnsförälder inte är rimligt. Bada är verkligen ett sommarnöje som barnen älskar – som inte kostar pengar och är till för alla. Besök på Liseberg är inte till för alla – och där tar man i betydligt fler saker än på en strand! Gå på konserter kan man också vara utan en period även om det är trist. Men bada när det är 30 grader varmt känns mer nödvändigt! Men man bör göra det med sunt beteende och dvs hålla avstånd! Önskar dig en fin helg 🤗

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Önskar dig en skön helg och att ni slipper covid-19.

Hälsningar Johanna

Anonym 9 månader sen

Men i stockholm är det många som tar hänsyn och håller avstånd. Så ni verkar glömma att många har stor respekt och jobbar hemifrån. Man måste se det positiva med.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Jag bor inte i Stockholm så kan ju inte skriva om saker jag inte upplever.
Ni glömmer ofta att det JAG skriver är MIN upplevelse och saker jag är med om. Sedan skriver andra läsare om sina upplevelser.
Att många jobbar hemifrån är ju toppen, men tyvärr sprids ju viruset oavsett eftersom många har glömt av viruset och står i köer och trängs och lever som vanligt.
Det är så ledsamt.

Karin 9 månader sen

Människor beter sig olika över allt
Blir inte förvånad längre

Törs man fråga om du Janne tillhörde någon riskgrupp

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Klart du får fråga 😃
Vi är ingen riskgrupp någon av oss i vår familj.

Therese 10 månader sen

Hej johanna, handlar inte om ditt inlägg men tänkte höra med dig om linda larsson har slutat trakassera dig? Fick ett tips ifrån en bekant om ditt blogginlägg förut och då var det bilder på mig och min son som hon använt. Jag hoppas verkligen att hon fick straff för detta när de togs upp i tingsrätten. Återkom gärna till mig.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Hej Therese, beklagar du också varit utsatt.
Så ledsamt och tråkigt.

Hon har inte hört av sig med sitt namn men smyger runt under många alias just nu tydligen…
Ja hon dömdes på alla punkter.
Fick fängelsedom och skyddstillsyn så åklagaren och vår målsägandebiträde var mycket nöjd.

För mig var det allra viktigaste att hon blev fälld, hon har jävlats här inne och mot många andra i många år.

Annica 10 månader sen

Jag har en kronisk lungsjukdom (har aldrig rökt) jobbar inom vården och jag är livrädd för att dö. För att kvävas på det mest fasansfulla sätt. Hade hoppas på att kunna söka bidrag som riskgrupp snart men man kan ju inte få det förrän i slutet av september som tidigast jag har redan sålt typ allt jag äger. Jag vet inte hur jag ska överleva ekonomiskt jag vill vara hemma tills detta har blåst över. Det här är ingen lek jag vet vad mina kollegor på sjukhuset sliter med. Jag fattar inte hur en del kan ta så lätt på det!

Marina 10 månader sen

Johanna kan du precisera var du fick din Corona? I en stor folkförsamlingen? Ute på lite jobb? Vet du varifrån du blev sjuk i covif-19! Vore bra om du berättar detta eftersom många inte förstår problemet/uppkomsten.

Svar på kommentaren:
Anya T. Velickovic 10 månader sen

Johanna har skrivit flera gånger i olika inlägg att det var inom familjen, men att hon inte lämnar ut vem i familjen. Varifrån denna person drog på sig smittan vet de kanske inte. Men man får respektera att hon inte berättar mer än så.

Anna 10 månader sen

Jag ser på saken helt annorlunda. Det är verkligen inte min mening att verka otrevlig, däremot behövs det mellan denna Corona-frossa ett litet verklighetssamtal:
Folk sätter skräck i varandra, tidningar kämpar för att öka på den paniken, samtidigt som världsekonomin går åt helvete, jag ser inte meningen med det. Vad vinner vi med det här? Inget. Vad får alla panikslagna människor ut av det här?
Jag hade hellre sett att du byggt ett inlägg på fakta. Statistiken visar att 2020 inte är ett värre influensa år än något annat. De som har dött har egentligen dött till följd av andra sjukdomar. Det här vet ju egentligen alla, men det säljer inga tidningar.
Du skrev också på din Instagram att det är “såna som jag” som sprider smittan vidare. Det är ju precis det jag ville komma fram till: folk börjar mästra varandra och peka finger istället för att slå på hjärnan.
Du har haft det. Din familj har haft det, precis som jag har haft det, det var jobbigt men nu mår vi bra. Den som har massa otäcka sjukdomar får ta eget ansvar och isolera sig. Ingen big deal 😉

Svar på kommentaren:
Anette 10 månader sen

Har du legat under en sten och precis krupit ut i verkligheten? Hur har du missat Corona utvecklingen? Läser du bara rubrikerna? Corona kan drabba alla! Gammal som ung, med och eller utan underliggande sjukdomar. Man kan få lindriga symtom, man kan hamna i respirator. Och folk kan dö, ja även de som inte har underliggande sjukdomar. Vad är det du inte förstår?

Lena 10 månader sen

Snälla! Är du helt borta?

Folk med sjukdomar får isolera sig?
Har du inte fattat att Corona kan drabba vem som helst? Min grannes dotter har varit nära att stryka med! Inte sjuk innan. Ingen övervikt.
som Johanna skriver kan detta drabba precis vem som helst.

Vem vet, kanske du som får ligga på mage på IVA nästa gång.

Anita 10 månader sen

Det är just sådana som du Anna som är farliga ute i samhället som inte fattar någonting.Lever precis som vanligt .
Vad vet vad personerna dött av .

Anya T. Velickovic 10 månader sen

Håller med dig helt, Anna. Poängen med Folkhälsomyndighetens rekommendationer är just EGET ANSVAR och frivillighet, det är därför Sverige inte har haft någon lockdown. Och det är därför som man inte ska vare sig mästra varandra eller peka finger åt varandra.
Sedan kan jag à andra sidan tycka att vi BORDE haft en lockdown, och satt in kraftåtgärder från början för att stoppa smittspridningen. Men det är inte det jag kommenterar på, hur det borde ha sett ut det, utan den faktiska situationen och de faktiska rekommendationer som gäller i Sverige just nu.

Maria 10 månader sen

Orksr inte läsa hela inlägget. Ändå var det Du som skojade att Du skulle fly till en ö och raka håret på Din hund. För att folk var Coronatokiga. Vaknat och insett allvaret?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Orkar du inte läsa ska du inte kommentera –
För då vet du inte vad texten handlar om.
Felet många gör, läser kvällspressens rubriker men läser inte vad hela artikeln handlar om och kastar sig på tangentbordet och skriver ut sin ilska 😂

Kommer fortsätta skämta och skämtade under tiden vi var sjuka också.

Humor är ännu viktigare då.
Så räkna med fler skämt. 😊

Anette 10 månader sen

Varför kommenterar något som man inte läst?

Maria 10 månader sen

Nej det är sannerligen inget att ha denna skit. Har levt i en levande mardröm sen mitten på Maj då min pappa insjuknande efter att han smittades på sjukhus. Efter ngn vända på infektion och hem en sväng lades han i respirator i slutet av Maj. Nedsövd 13 dygn och hade under den tiden flera hjärtstop bla som de räddade upp då han var på rätt plats. Piggnade till rätt snabbt och flyttades till avd. Efter ngn vecka var det dags att åka tillbaka till Iva då imunförsvaret ballat ur och han är okontaktbar. Tas massa prover och odlingar som visar flera infektioner i kroppen med bla bältros som vandra upp i huvudet. Så nu har vi levt i sorg igen under 1 vecka då vi inte vetat vart det ska ta vägen. Idag är han mer vaken och de tror det vänt men inga garantier för ngt. Vi vågar inte tro ngt än men som sagt han har lurat Coviden och övervunnit den tillsammans med sådana kompetena läkare så vi lever på ett stort hopp. Vi andra i familjen blev smittade med av min mamma och jag smittade nog mina barn osv. Alla fick testa sig tillslut, vi har haft samma symptom och varit ungefär lika sjuka. Fick det lindrigt allihopa men typiska med lukt och smak bla. Hälften av oss fick positivt på testen och hälften negativt. Har flera bekanta som vara med om samma, sjuka samtidigt med samma symptom men testen visar olika. Detta tycker jag gör att man än inte vågar lita på dem samt finns än så länge alldeles för lite forskning för att jag ska gå ut och tro att jag är “safe” nu för att jag ev har antikroppar. Allt känns så ovisst än med detta virus och alla säger olika. Vågar lova att ingen vill byta med varken pappa eller oss som gått bredvid nu i 1,5 månad. Vi har fått träffa honom 1 gång under denna tiden och då var han full av sömnmedel och smärtstillande på Iva och vi i full skyddsutrustning. Tänk er för även om ni haft det, vi vet alldeles för lite. Vi måste hjälpas åt igenom detta!!

Svar på kommentaren:
Anna 9 månader sen

Maria: måste fråga. Har du och dina släktingar visat negativt på pågående eller för antikroppar. Jag tog test i måndags som visar negativt. Men har symtom ännu med feber och sjukdomskänsla som kommer och går.

Maria 9 månader sen

Vi har testat oss för smittan och hälften av oss fick positvit och hälften negativ. Då bor vi under samma hus och har inte skyddat oss från varandra. Alla har haft liknade symptom så troligt att vj haft det men testades i när sjukdomen var i olika förlopp. Vi har inte testat oss för antikroppar då det inte går här ännu via vårdcentralen. Inte sugna på att lägga ut flera tusen på de testerna när man inte ens vet ifall antikroppar skyddar mot viruset. Läkarna som vårdar pappa på IVA har hela tiden sagt till oss att man vet alldeles för lite för att säga om det skyddar eller inte.

Maria 10 månader sen

Vet du när/hur du själv smittades?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Japp, har skrivit om det här på bloggen. Men skriver enbart om mig själv, hänger alltså inte ut någon.

Men i familjen. Och snabbt gick det…

Åsa 10 månader sen

Så bra att du tar upp detta. Alla måste ta sitt ansvar. Jag och en kollega blev ovänner angående Corona, hon gick till jobbet och var hes, jag ifrågasatte det så att det inte kan vara corona, hon blev skit sur och sa att det inte är ett symtom,veckan efter låg hon hemma med hosta och jag själv ned huvudvärk och yrsel. Jag pratade med en sköterska på vårdcentralen och hon ifrågasatte vad min kollega gjorde på jobbet, hon skulle självklart varit hemma när hon hade lindriga symtom som tex hes. Jag blir så trött.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

ÅH herre herregud. Jag hade försökt skickat hem henne. Blir galen på sånt!!
Vad är det folk inte fattar? Minsta lilla symton- STANNA hemma. Punkt.

Anette 10 månader sen

Såg på nyheterna i morse att första charterplanet till Rhodos skulle gå. Seriöst varför vill man sätta sig på ett plan där smittor säkert sprids och åka utomlands! 😳 tänk om man blir sjuk? Vilka prioriteras, greker eller svenskar? Man kan ju bli sjuk i veckor! Hur ska man lösa det?

Sorgligt att detta land är fullt med så många idioter! 😡

Svar på kommentaren:
Anette 10 månader sen

Helt galet att folk frivilligt sätter sig på ett plan och drar till Grekland. Man undrar om de kollat över sina försäkringar? För de lär inte få hjälp någonstans ifrån om de skulle insjukna i Corona. UD har ju sagt att de bistår inte med hjälp.

Sarah 10 månader sen

Tack Johanna så bra du tar upp detta
Hoppas att många läser den här texten!
Vi måste alla tänka till.

En fråga bara, hur o var testar man om man haft de eller är immun?

Svar på kommentaren:
Ulrika 10 månader sen

Du har ju hela internet framför dig och med all säkerhet även Google!

Åsa Lé Mon 10 månader sen

Kan du hjälpa mig med tips på mysiga hotell i Göteborg med omnejd, som har det där lilla extra, kanske vid vattnet. Min man fyller jämt och vi tänkte åka till Göteborg i september. Tacksam för tips :-).

Yvonne 10 månader sen

En nära vän till mig dog i Covid-19. Så var försiktiga man vet inte hur hårt man drabbas.

Svar på kommentaren:
Ulrika Hultberg 10 månader sen

Jag beklagar verkligen sorgen Yvonnes. Det var tråkigt att din nära vän dog i covid -19.
Kram Ulrika

Carina H 10 månader sen

Näe,folk fattar inte allvaret i detta. Jag är inte i en riskgrupp men håller mig på min kant,går eller cyklar om vädret tillåter,trängs inte på restauranger heller, finns ett fåtal ställen jag besökt utomhus och där det är 2 meter i mellan borden.har gjort ett test men det var negativt. mer kan jag inte göra i dagsläget. tur man har hundar så man kommer ut i naturen och slippa trängas med andra,skönt att Ni alla har friska på Er.

Lena 10 månader sen

COVID-19 ä verkligen inget någon vill ha. Håller med, många är väldigt oförsiktiga och håller absolut inte avstånd. I samband med fint väder hängs det på både stränder och uteserveringar utan tanke på avstånd.

Maria i Kalmar 10 månader sen

Blir galen på alla egoister som lever som att det inte finns någon pandemi.
Jag tillhör riskgrupper, så jag handlar min mat online och är aldrig ute på ställen där det rör sig mycket folk. Jag bor nu på ett ställe där jag har skogen runt husknuten likaså kusten, så jag kan ändå gå ut på dagliga promenader och njuta.
Sen blir man ledsen när man läser om alla dessa studenter som insjuknar nu och min tanke blir…var det värt det att propsa på att få ha sin studentfest/utsläpp som vanligt? JAAA det ÄR en stor dag i en ungdoms liv men…den dagen blir inte så stor om man själv insjuknar svårt eller en kär anhörig dör, då blir den stora dagen den värsta dagen i deras liv. Har själv 2 barn som tagit studenten men för flera år sedan, lyckligaste dagen i deras liv…ja absolut. Men hade det varit en pandemi då hade dom gladeligen struntat i alla festligheter den dagen (deras egna åsikt)
Skönt ni är friska nu och jag hoppas innerligt att den här skiten försvinner snart och att folk börjar ta ansvar igen…

Anneli 10 månader sen

Samma här, försöker hålla avstånd men vad gör man då en flock odödliga “fjortisar” kommer emot och inte fattar att väja,
fräser mitt i flocken, alternativt försöker hålla andan :(
Tror fortfarande att vi kanske haft det, min man och jag, men vi får inte testa oss på vårdcentralen “under rådande läge” säger de.
Så vi fortsätter sprita och hålla avstånd osv, gör så gott vi kan…
Skönt att ni mår bättre!

Svar på kommentaren:
Cia 10 månader sen

Man kan testa sig på många olika sporter om man bokat tid via nätet, litet tips om ni gärna vill testa antikroppar.

Lise 10 månader sen

Min man och stora son på 21 år fick corona och var både sjuka (min man 16 dagar med 39+ i feber) – min yngste son och jag lyckades att isolara dom i huset (dom fick inte gå i köket, inte i vardagsrummet och vi hade enskilad bad) så att vi inte blev sjuka (tror vi – har inte fått kollat antikroppar) – detta är inte en influensa … !!! – Ta hand om verandra! (förlåt mit språk – jag är dansk)

Marita 10 månader sen

Så bra Johanna! Så tacksam att du tar vara på din möjlighet att göra din stämma hörd. Det här är så viktigt!
Det handlar om hänsyn och hälsa.

Jag var med i Aftonbladets wellobeklubb för att gå ner i vikt men kände mig tvingad att gå ur när Anders Bagge bröt mot varenda föreskrift, kramade och gick nära. Hoppas innerligt att fler av dina kollegor följer ditt exempel!

Stefan 10 månader sen

Min kusin och hans fru fick det efter dom varit hos veterinären och båda typ arbetar hemifrån, två dagar efter dom varit där så var det stängt pga sjukdom, och inte långt efter det låg båda sjuka.

Eva 10 månader sen

Jag blir galen på badgäster som inte håller avstånd i mataffären! Man undrar hur dom tänker.
Men jag tycker det här viruset är jättekonstigt! Känns inte som att det är smittsamt till vem som helst utan mer att det är slumpen och vem som är mottaglig.
Vet flera familjer där bara en haft det och varit riktigt dålig och resten familjemedlemmar inte fått det.

Skärp er folk och håll avstånd!

christel 10 månader sen

Ja detta är helt sjukt hur tänker folk egentligen Och alla 70 plussare trängs på maxi när där är som mest folk seriöst stanna hemma eller handla om ni inte har ngn som hjälper er tidigt på morgonen Kram till dig Johanna och din familj skönt att ni är på benen igen

Sussi 10 månader sen

Corona finns nog inte i Skultorp verkar det som. Jag åkte förbi Sjötorpasjön varje dag när det var varmaste dagarna.
Jag har aldrig sett så mycket bilar och mopeder på parkeringen som då. Och hur alla de människorna fick plats på den lilla plätten vid sjön fattar jag inte.
Men om man då blir smittad tycker jag man ska låta bli att söka vården, som har alldelses för mycket att göra.
Nej då får man skylla sig själv

Ullis 10 månader sen

Bra Johanna! Du har ju haft detta, ska dela på min facebook och hoppas någon tänker till.
Vill få bort viruset nu!!

Klart man ska ta tester om man tror man haft sjukdomen, jag har en jobbarkompis som går omkring och säger hon haft corona men inte har hon testat sig heller.

Ann Stenman 10 månader sen

Instämmer till 100% med dig Johanna! Kram🥰

Tina 10 månader sen

Besinningsläge…..kolsjuk!!!!

Lotta Strömvall Karlholm 10 månader sen

Jag håller med dig till fullo. Är noga med att hålla avstånd i tex mataffären, blir galen på folk som plötsligt kommer för nära! Handlar på tider då det är glest med folk. Semestrar i trädgården, promenerar i skogen. Skulle aldrig lägga mig på en packad badstrand, ännu mindre hoppa på ett charterflyg! Hur tänker folk? Nä men nu är det safe så vi drar till Rhodos lixom..
Nu slappnar alla av. Grattis till andra vågen.

Ulrika Hultberg 10 månader sen

Hej!
Jag håller med allt vad du skriver. Jag inte haft corna än så länge. Jag håller avstånd i affären och lyder dom råden som folkhälsomyndigheten.säger. Jag tycker synd om alla som haft corna. Vi vill ha bort
viruset. .
Kram Ulrika

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Ja så är det Ulrika, skönt du klarat dig.

Kram!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg