• 2020-07-03, 19:41
  • 9

Hoppas ni har en fin helg! Älskar fredagar och har röjt och städat hela dagen, kanske inte låter som det roligaste en fredag men jag älskar verkligen att städa. Upp med musiken och sen kör jag.

Nu är vi i Göteborg och har varit ute och gått med Lucy precis, så konstigt väder men skönt ändå att det inte är 34 grader som förra veckan. Men i värmen är det gott med hemmagjord, svalkande glass. Jag gjorde två olika smaker i veckan och shit så gott det blev.

Ni kommer inte misslyckas, så enkel hemmagjord glass.

Jag älskar Daim och Coco! (Det kommer efter detta recept) Jag har tips på hemmagjord klassisk Nutellaglass här på bloggen så jag bara bytte ut Nutellan.

Jag tar två dubbel Daim i glassen, tre stycken som jag hackar grovt och blandar i glassen och en Daim som jag strör över glassen. Den här glassen smakar som den köpta men ännu godare, ni måste bara testa!

Hacka inte för smått, jag tycker inte det ska vara smuligt, gärna lite större bitar. Ni minns när man åt glass som barn, även som vuxen, haha. Och fick större bitar i glassen av smaken man valt. Mmm!

Knepet är att inte vispa grädden för hårt, rör i den kondenserade mjölken och resten av ingredienserna. Den glassen är känd hos många bakbloggar men alla kör sin touch. Jag har gärna i en nypa flingsalt, typ kola havssalt.

Hemmagjord glass med Daim ca 6-8 personer
En form på 24 cm i diameter eller en avlång sockerkaksform
5 dl vispgrädde 40%
1 burk kondenserad mjölk
2 dubbelDaim
1 nypa flingssalt
1 krm vaniljpulver

Gör så här:
Vispa grädden, inte för hårt. Vänd ner kondenserade mjölk, salt och vaniljpulver. Vispa ihop igen men inte för hårt. Hacka tre Daim, gärna lite grovt så det inte blir smulor. Häll i den krossade Daimen i smeten och rör runt. 
Häll ner smeten i en form,  hacka den fjärde daimen och strö över glassen i formen. Ställ i frys i minst 6 timmar. Ju längre desto bättre, jag brukar alltid göra den dagen före. 

Ställ fram ca 10 minuter innan servering.

Njut av din hemmagjorda glass!

Kommentarer

Caroline 9 månader sen

Var har du köpt de fina serveringsglasen?

Stina 9 månader sen

Ska grädden bli fluffig eller något fast? Eller bara vispas kort stund?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Alla vispar är olika starka så det är svårt att skriva kort eller länge.

Grädden ska inte vara fast, utan som jag skrev, inte för hård. Vad ska jag skriva, lagom kanske. Haha!

Vispa så den är lite fluffig, men detta är inte ristat i sten. Glassen kommer bli jättebra.
Ja prövar mig alltid fram med det mesta och skjuter alltid från höften ;)

K 9 månader sen

Den glassen är den bästa. Man kan ju smaksätta med precis vad man vill.
Testa med saffran till jul !
( förresten, det är gott annars också)
Varför krångla till det när det är så enkelt.
Blir inga äckliga iskristaller i den heller.
Bara så len och god.

Annelie Zakrisson Bolin 9 månader sen

Mums gjorde oxå glass igår man vispar ett paket vaniljvisp och krossar i daim häller det i en form o fryser så enkelt😊👍🏻

Maria 9 månader sen

Åh herre Gud så gott det låter! Ska göra det imorgon, lördag.
Har precis sett ”Mystic river” på femman. Den kan jag rekommendera, om du inte redan sett den.
Nu dags att sova!

Johanna 9 månader sen

Hej Johanna,
Jag scrollade på insta för några v sedan och en bild från din sida kom upp. Du skrev om blodbrist. Jag klickade in på din blogg och ALLT stämde på mig. Haft dubbelslag i nästan 10 år. Legat inne 3 ggr när det spårat ut rejält men de hittar inget fel. Senaste året har jag tappat mkt hår, huden ser risig ut, fått massor av pigmentfläckar samt är jätte jätte trött och yr. Bokade ett privat test via medisera. Järnvärdet låg på 10 och Ferretin 19 samt D-vitamin på 67. Tack snälla för att du skrev om detta. Bokade läkartid på tel och hon rekommenderade time released iron som är slut. Vad äter du?

Så tacksam att jag hittade din blogg och antagligen förklaringen till att jag mått dåligt.

Mår du bättre? Krya!

Kram från en annan Johanna 😊

Lotta 9 månader sen

Mm, låter jättegott 😋🌟
Måste testa👍

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Ja gör det, så otroligt gott!

Ha en skön fredagkväll!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg