ANNONS
Integritet på Tailsweep

Hemmagjord Daimglass!

/


Hoppas ni har en fin helg! Älskar fredagar och har röjt och städat hela dagen, kanske inte låter som det roligaste en fredag men jag älskar verkligen att städa. Upp med musiken och sen kör jag.
Nu är vi i Göteborg och har varit ute och gått med Lucy precis, så konstigt väder men skönt ändå att det inte är 34 grader som förra veckan. Men i värmen är det gott med hemmagjord, svalkande glass. Jag gjorde två olika smaker i veckan och shit så gott det blev.
Ni kommer inte misslyckas, så enkel hemmagjord glass.

Jag älskar Daim och Coco! (Det kommer efter detta recept) Jag har tips på hemmagjord klassisk Nutellaglass här på bloggen så jag bara bytte ut Nutellan.
Jag tar två dubbel Daim i glassen, tre stycken som jag hackar grovt och blandar i glassen och en Daim som jag strör över glassen. Den här glassen smakar som den köpta men ännu godare, ni måste bara testa!


Hacka inte för smått, jag tycker inte det ska vara smuligt, gärna lite större bitar. Ni minns när man åt glass som barn, även som vuxen, haha. Och fick större bitar i glassen av smaken man valt. Mmm!


Knepet är att inte vispa grädden för hårt, rör i den kondenserade mjölken och resten av ingredienserna. Den glassen är känd hos många bakbloggar men alla kör sin touch. Jag har gärna i en nypa flingsalt, typ kola havssalt.
Hemmagjord glass med Daim ca 6-8 personer
En form på 24 cm i diameter eller en avlång sockerkaksform
5 dl vispgrädde 40%
1 burk kondenserad mjölk
2 dubbelDaim
1 nypa flingssalt
1 krm vaniljpulver

Gör så här:
Vispa grädden, inte för hårt. Vänd ner kondenserade mjölk, salt och vaniljpulver. Vispa ihop igen men inte för hårt. Hacka tre Daim, gärna lite grovt så det inte blir smulor. Häll i den krossade Daimen i smeten och rör runt. 
Häll ner smeten i en form,  hacka den fjärde daimen och strö över glassen i formen. Ställ i frys i minst 6 timmar. Ju längre desto bättre, jag brukar alltid göra den dagen före. 

Ställ fram ca 10 minuter innan servering.
Njut av din hemmagjorda glass!

9

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00