ANNONS
Integritet på Tailsweep

Hemmagjord glass med Marabou Co-Co choklad

/


Hej hej denna regniga söndag! Vi sitter i bilen och är på väg till Kungshamn och en bit uppåt för att kolla på två båtar, så spännande! Vi letar efter en större båt och en av dessa verkar lovande.
Är ni inne och myser i dag har jag tips på en god glass jag gjorde ihop med Daimglassen i veckan, recept HÄR. Hade massor med grädde över så därför blev det två smaker. Jag älskar kokos! Marabous Co-Co med kolasmak är ju bara hur gott som helst, hacka det grovt och blanda i glassen, det är riktigt gott.


Denna glass smakar verkligen som äkta glass, mjuk och len, inte isig. Låt den stå minst 6 timmar, gärna över natten i frysen så blir den perfekt.


Lägg chokladen i kylen innan ni skär så blir det bättre.
Formen har hängt med ett tag, denna snodde jag med från mammas kök när jag flyttade hemifrån, haha!Hemmagjord glass med Marabou Co-Co choklad ca 8 portioner
En form på 24 cm i diameter eller en avlång sockerkaksform
5 dl vispgrädde 40%
1 burk kondenserad mjölk
2 dubbel Co-Co
1 nypa flingssalt
1 krm vaniljpulver

Gör så här:
Vispa grädden, inte för hårt. Vänd ner kondenserade mjölk, salt och vaniljpulver. Vispa ihop igen men inte för hårt. Hacka tre Co-Co gärna lite grovt så det inte blir smulor. Häll i det i smeten och rör runt. 
Häll ner smeten i en form,  hacka den fjärde chokladbiten och strö över glassen i formen. Ställ i frys i minst 6 timmar. Ju längre desto bättre, jag brukar alltid göra den dagen före. 

Ställ fram ca 10 minuter innan servering.
Njut av din hemmagjorda goda glass med kokossmak och kola

7
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00