• 2020-07-06, 17:31
  • 28

Innehåller annonslänkar genom Nordic Feel

Visst är håret viktigt? Jag tycker det är hela personligheten. Älskar att ta hand om håret så mycket jag kan. Sedan vet jag de som är sjuka, hur tufft det är, minns stackars Annica hur ledsen hon var när hon tappade allt sitt tjocka hår. Det betyder mer än vad man kan förstå.

Jag har dock alltid torrt hår i min kvalité för det är lockigt, men efter min järnbrist och det här vädret är det inte bättre direkt. Har börjat äta kollagen och märker skillnad! Läs mer HÄR, mycket kommer inifrån. Tre veckor nu och märker faktiskt skillnad.

Men det är lika viktigt med produkter. “Jag har ingenting” i håret sa en del kunder när jag hade salong, men faktum är att det är inte det bästa. Håret blir svårhanterat, torrt och frissigt. Har man dessutom tunna hårstrån är det ännu värre.

Använd produkter! Jag har precis varit och färgat min utväxt, hatar utväxter men är ju lite arbetsskadad också. Så skönt få bort utväxten, lite nyansering på längderna och en beigare ton.

Lite vita strån här och där också. ;)

Om vi inte färgar håret hemma går jag till Lisa-Maries gamla arbetsplats, Alexandra är duktig på färg. Finns inget skönare än att njuta i några timmar i frisörstolen och bli omhändertagen.

Så här blev det efter! Något mörkare botten men gillar inte när det blir stor kontrast från mörkt och ljust. Måste vara ton i ton men det är ju jag. Många frågar ofta vad färgen heter eller vilket nummer. Sällan finns det ett nummer när man är på en salong, man blandar allt. Min botten är iaf en 7A och lite 7N. Jag har nästan inga grå hårstrån så behöver knappt någon natur som man måste ha för att täcka grått hår. Sedan slingor i utväxt och en beige nyansering.

Jag blir även väldigt lätt varm i botten så därför jag vill ha en ask som är det kallaste. Akta er för hemmafärger om ni inte har koll eller får hjälp, ser hemska färger ibland när man har lagt tex. en för ljus färg i botten och sotiga längder….  Ska ju vara tvärtom…. så har ni ingen möjlighet att gå till en frisör, be om hjälp. Ju mer färg du lägger på längderna desto mörkare, för färg adderar.

Även män som färgar sig, sällan det blir bra för det är svårt att få det “naturligt”. Ser ofta ut som en peruk. Mardrömmen är om man råkar ta fel och får en varm eller mahogny ton på en kille. Vissa salonger säljer hemmafärg, men inte många. Men köp hellre toningen där än på Ica. Grått är inte fult på killar, påminn de om det när de vill färga ;)

Mitt hår är extremt tjockt men har ju tappat massor när jag haft järnbrist. (Ofta ett tråkigt symtom) men har jag bra produkter är det mycket enklare att styla och få ordning på burret. Har man lockigt behöver man något som “lugnar ner” håret. Har man torrt, ska man ha produkter med extra fukt. Har man trasigt hår som är blekt och svagt ska man ha återuppbyggande produkter med protein och keratin.

Jag älskar märken som Kerastase, Kevin Murphy och Joico. Kan inte hitta en enda produkt som är bättre än dessa och har testat allt!

Letar ni bra grejer till bra pris har Nordic feel kör bra kampanj på Kerastase just nu HÄR! 

Man måste inte ha samma serie eller samma märke. Jag har schampo för torrt hår men inpackning med protein som är för skadat hår. Detta köpte jag precis:

Schampo HÄR, balsam HÄR, inpackning HÄR. 

Älskar bra och sköna krämer som även är värmeskydd, de får heller inte tynga ner. Jag tar alltid en klick efter handukstorkat hår, sedan låter jag det självtorka en stund, sedan fönar med svag värme och borste. Aldrig upp och ner på, mitt hår skulle bli som svinto. Sedan en olja, föna igen. Håret ska vara riktigt torrt innan du lockar det eller stylar det. Annars raknar det snabbt.

Riktig bra kräm med både värmeskydd och lugnar frisset. Ta i blött hår, föna och styla. Bra kräm som är för trasigt och svagt hår.  HÄR. 

Tips! Vill du få en mer avslappnad look och inte för lockigt? Locka lite lösare, sedan platta topparna. Då känns även håret längre och lite coolare look tycker jag. Men en smaksak. Har svårt för när det blir för lockigt.

Hoppas ni fick lite hårtips och har en skön start på veckan. Håll tummarna, nu har vi lagt bud på en större båt!

 

 

 

 

Kommentarer

Annie 5 månader sen

Tack för många bra hårtips! Vill bara lägga till att grått är inte fult på tjejer heller 😊 Jag har vågat spara ut mitt och är helnöjd! Får en massa komplimanger och känner mig snyggare än på länge. Om man funderar i dom banorna är mitt tips att prova. Trivs/passar man inte i det är det bara att slänga i färg igen, inte svårare än så.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 månader sen

Tack vad roligt att du gillar!

Nja, jag håller inte riktigt med. Men en smaksak, jag hade kunder som ville testa spara ut och håret blir alltid svårhanterat om man har sitt egna grå.
Ju mer vita andelar man har desto sämre kvalitet, därför många färgar om man vill ha långt grått hår för det är flygit,statiskt, inget “liv” i det.
Kan räcka med en toning för att det ska bli lättare. (Täcker dock inte de vita)

Har du långt hår och färgat är det heller inte “bara att prova”. Färgen måste bort, inte den enklaste ;)
Man får avfärga i många steg, eller låta allt växa ut.

Men det allra viktigaste- är att man själv trivs. Många tycker man ser betydligt äldre ut med grått hår vet jag kunderna sa och man har väldigt olika antal vita andelar, vissa är kritvita (äldre) och vissa har blandat mörkt och kanske 25% vita. Då upplevs man heller inte lika grådassigt.
(Det är väldigt få kvinnor med längre hår som har en grå jämn ton tyvärr)

Glad att du trivs iaf och är nöjd med ditt hår!

Linda 5 månader sen

Tips på locktång! Har så svårt att få till lockarna på min dotter som har långt halt hår?

Sussi 5 månader sen

En liten fråga… Stämmer det att sjukdom kan göra så att håret inte har lockar, som jag alltid haft? Kan vitaminer hjälpa?
Tycker jag upplever vid sjukdom att håret `tar stryk`också.
Tack för en bra blogg med många blandade ämnen:)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 månader sen

Hej!

Håret kan bete sig väldig märkligt och speciellt om man har varit sjuk eller äter mediciner.
Även hormoner, man kan få mer lockar eller mindre lockar.
Det enda man kan göra är att äta bra och vårda håret, det är det viktigaste.

Kramar

Anonym 5 månader sen

Hej,
Har du privat instagram nu? Stängd alltså?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 månader sen

Japp!
Vill man in där och snoka eller skriva skit med nyöppnade konton med 0 bild, 0 följare, 0 som följer är man inte längre välkommen.
Accepterar ingen med 0 följare eller 0 som följer.
😊 Vill man utrycka sin åsikt står man upp för vem man är och elaka dårar behöver inte smyga längre för mitt konto är inte längre offentligt. 😊

Elsa 5 månader sen

Tack för inspiration och tips.
Själv lider jag av alopecia och har just nu återväxt efter att ha tappat massa hår i ett skov i vinter. Jag snaggade kort det som var kvar och nu känns håret mjukt och friskt igen. Ganska glest iofs så skallen lyser igenom här och där men jag är nöjd så länge jag är ute ur skovet.
Visst är håret viktigt för utseendet, det skriver jag under på. Har lidit massor av min sjukdom men på något sätt har jag ändå landat i det, jag är inte min alopecia, en hel del skönhet kommer ju inifrån också sägs det. 😊
Ha en fin sommar och hoppas ni får många sköna stunder på båten.

Petra Karlsson 5 månader sen

Hej Johanna!

Skulle du kunna ge lite tips till mig som har oljigt hår, tunna hårstrån och lite normal mängd på huvudet, men som resulterar i att det ser ut som jag har lite hår? Jag har märkt på senare tid att även om hårbotten är oljig, så är topparna något torra. Det tar liksom emot att tillföra olja i håret, jag som kämpat MOT olja i hela mitt liv.
Tack för en bra blogg /Petra

Josefine 5 månader sen

Även jag har fått tips här tidigare om KMS revival cream. Tack, den har räddat mitt hår! Jag har supertunna hårstrån men samtidigt lockigt/frissigt hår så det är jättesvårt att hitta produkter som passar. Har de senaste åren dessutom haft enorma problem med att håret blivit torrt och gått av. Ska nu kolla mitt järnvärde för säkerhets skull för att se om det är det som spökar. Tack igen för alla tips!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 månader sen

Kms Revival cream lever jag inte utan, den är grym grym! Men jag har flera, för den har ingen direkt värmeskydd, den återfuktar och ger mycket fukt. Så bra!

Kolla era järnvärden säger jag bara… puh.

Kram och tack för din kommentar!

Jenny 5 månader sen

Oxå nyfiken va du tycker om Olaplex .? 😉

Lotte 5 månader sen

Jag undrar om du har något tips, jag ska operera i huvudet och kommer bli rakad 5cm där de ska snitta och borra. Har du något tips på hur jag ska kunna dölja det sen? Något som snabbar på utväxten? Jag tänker bara på hur det ser ut som en utvuxen gräsmatta på 1cm stubb🙈

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 månader sen

Hej!

Hårband! Man kan sätta hårbandet hur som helst nu, fram, mitten eller lite bakåt… men även stora fina hårspänne kan man färsta och lägga håret liksom över fläcken, gå till glitter, de har hur mycket som helst. Även Lindex och Hm!

Lycka till med din operation, kommer gå bra, kramar

Michela 5 månader sen

Jag håller tummarna och hoppas isf kunna få njuta av en varm och solig sommardag på båten, vore riktigt trevligt :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 månader sen

Jaaaa Michela, nu är det nära!!

Jenny 5 månader sen

Tack för tips 🙏🏻 Snyggt 😘

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 månader sen

Tack snälla!

Cec 5 månader sen

Tack, älskar dina hårtips och köper ofta det du tipsar om. En fråga- du skriver aldrig om Olaplex? Tycker du att de är bra?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 månader sen

Tack, vad roligt!

Nja, så där faktiskt om jag ska vara ärlig. Men inte dåligt men har bättre grejer som jag tycker funkar på mitt hår.

Sandy 5 månader sen

Du har verkligen jättefin hårfärg! Jag undrar om du möjligtvis har färgat/ljusat upp ögonbrynen lite? Det ser i alla fall jättesnyggt ut! Skulle vara intressant om du kunde skriva lite om det någon gång. Jag har nästan mörkbrunt hår av naturen, men har nu mörkblont (askig) ton, ungefär som din. Tycker nog att det hade varit finare på mig med lite ljusare ögonbryn nu. Jag undrar då om det blir ”utväxt” på ögonbryn? Alltså, om det blir ”spräckligt” då nya, mörka, strån växer fram? Tänker att om man vill fortsätta att ljusa upp dem då det börjar växa nya, mörka strån, då blir väl de som var ljusare ännu ljusare. Eller?! Tack för jättefin och intressant blogg! Så bra blandning av alla mina intressen :) Hittade först hit då jag letade svar på just hårfrågor. Ha en skön sommar!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 månader sen

Hej Sandy!

Ja det gör jag för jag har kolsvarta bryn och det blir så hårt på mig. Man ska alltid ha mörkare bryn än hårfärgen dock
så det får inte bli för ljust.
Men kruxet är att man kan inte göra det själv hemma utan be din frisör ta lite ljusfärg. Jag tar en 8 natur. Blir super!
Ingen utväxt utan efter ett tag ser man bara att färgen är något mörkare. Jag klipper även intill mina bryn något.

Vad roligt att du hittade hit, hoppas du trivs. Finns mycket frisörämnen om du gillar sånt :)

Kram och ha en skön sommar

Carolin 5 månader sen

Tack för tips. Jag har självlockigt frissigt hår och tar tacksam emot alla tips för att slippa det burriga. Hade varit kul att ser hur du stylar dina egna lockar… jag är självlockig för det mesta, men ibland lockar jag det med en av GHDs locktänger. Jag undrar om du har märkt skillnad på hyn under din sjukdomsperiod? Jag förstår att detta är ett samarbete, men nyfiken på din hudvårdsrutin. Rengöring, serum o.s.v…. Jag har själv rynkor under ögonen, som jag har komplex för, och undrar hur din “panda”-behandling gjorde nytta eller ej. Gjorde du bara en gång? Kan man få se före och efterbilder på dig..?

tack för en härlig blogg!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 månader sen

Detta är inget samarbete utan produkter jag valt själv, står för varje sak jag tipsar om, däremot länkar jag till produkterna och då måste jag markera.

Under tiden jag hade blodbrist hade jag alla hemska symtom man kan ha men jag fattade inte just då att jag hade helt slut på mina järndepåer.

Hyn var hemsk, men håret var värst. Tappade massor, håret var så torrt så jag trodde jag skulle få raka av allt… det var hemskt.

När jag började med järn blev det bättre och nu även med kollgenet som börjar ge resultat.

När jag gjorde plasmapen för 1,5 år sen fick jag så grymma resultat! Sök plasmapen här på bloggen så kommer alla inlägg upp!

kram och tack för din kommentar, roligt att du trivs här inne!

Carina H 5 månader sen

Detta med hår är ett gissel.har tunna fina hårstrån rena rama baby hår säger min frissa. men får olika svar varje gång jag vart där. först skall jag ha olja efter tvätt,nästa gång skall jag ha saltvatten.vilket är rätt vet jag inte. så kör mitt schampo och inpackningar som vanligt.sätter i lite färgning då och då. Vilket rek Du till håret olja eller saltvatten?

Camilla 5 månader sen

Jättesnygga lockar, precis sådana jag gillar mest MEN får inte till det så där fint. Har som dig, tjockt, frissigt o burrigt hår. Använder märken som du nämner samt olja från May Beuty. Har stor konformad locktång, locktång, plattång och även både värmeborste samt varmluftsborste. Det blir lockigt men inte så där snygga övergångar mellan varven. Har du gjort ngn video tidigare? Annars får du gääääärna göra en vid tillfälle. Tack och trevlig sommar

Marita 5 månader sen

Så kul med lite hårtips alltid kul 😀 håller tummar och tår för att 🚤 blir er
Hur gick det med sommarhuset hittade ni ngt ? Kommer ni bli sambo när Janne flyttar till nya lght eller ni fortsätter vara särbo
Lycka till och kram på dig ❤️

Cecilia 5 månader sen

Tack för tips. För många år sedan tipsade du om KMS utslätande kräm. Kan säga att jag köpt mååånga tuber av den, även min dotter älskar den. Så tack 🙏

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Vilken härligt fredag! I Skövde hade vi flera minusgrader i morse men det känns som vi närmar oss jul mer och mer. Underbart! Nu får det mer än gärna komma snö också. …