• 2020-07-07, 23:24
  • 10

Hur har ni det? Första semesterveckan? Snart kommer värmen igen, men jag tycker ändå på något sätt att det är lite skönt med blandat väder, får mer gjort hemma eller lägga sig en stund i soffan med en ljudbok. Eller träna! Äntligen har vi varit inne på gymet, så jäkla skönt. Vi tog en paus från gymet under våren pga corona och körde utomhus istället. Men tyvärr blir det inte lika mycket träning då tycker jag. Nu har vi antikroppar och oavsett så är det bättre än att inte ha antikroppar. Vi är även försiktiga.

Idag har jag äntligen tagit nya prover på mitt Ferritin. (Blodförrådet i kroppen, tar det helt slut rasar ditt blodvärde väldigt snabbt)

Jag har haft järnvärde som var i botten som du kan läsa om HÄR och nu har jag ätit starka järntabletter i tre månader. Jag känner mig bättre men har ju haft corona och en jobbig trötthet efter så det har varit lite svårt att veta vad som är vad…

Man skulle vara helt utan järntabletter två veckor innan provtagning, annars blir proverna helt missvisande. Snälla säg att ferritinvärde har gått upp. Det måste bara ha gått upp! (Började med en gång att äta efter provtagningen och kommer inte sluta förrän jag vet hur depåerna ligger till.)

Ni är så många som berättar om era symtom och ni också har låga värden men inte fått någon bra hjälp, sedan är det många som har svårt för att hitta bra järntabletter som gör att blodvärdet ökar och samtidigt som magen klarar det. Puh, en djungel.

“Det kostar” att ta massa prover men stå på er. Det räcker inte bara med ett HB för det kan luras rejält. Det är Ferritin ni ska ta. Tvinga dem att ta det om ni har jobbiga symtom som trötthet, öronsus, blekhet, svaghet, sömnrubbningar, pirr i benen, deppighet, torrt hår mm. Dessa symtom är vanliga så det är inga roliga grejer man kan känna. Ju lägre ferritin ju sämre mår man. Mitt var nere på 9 och jag mådde inte bra alls men fattade inte vad det berodde på.

Kanske är effektiva och bra järntabletter jag ska försöka ta fram med tanke på hur många som har de jobbigt med järnet.

Nu är det snart natti här, har suttit med papper hela eftermiddagen så ögonen går i kors, men så skönt att alltid vara i fas, har världens bästa ekonom som hjälpt mig så mycket med bolaget. Älskar driva företag!

Sov gott eller god morgon till er som dricker kaffet till detta inlägg.

 

 

 

2020-07-07 Johanna Toftby

Kommentarer

Johanna 3 veckor sen

Jag vill oxå veta vilka du äter!

Karin 3 veckor sen

Att få järn intravenöst är annars något jag rekommenderar för er som inte fixar att ta järntabletter. Får sedan flera år en intravenös dos ca 2 ggr/år och det gör susen på bara någon vecka.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 veckor sen

Man kan inte välja det, naturligtvis en kostnad så de väljer inte det i första hand…

Men som du säger, klarar man inte tabletter ska man försöka få sprutor istöllet.

Anonym 4 veckor sen

Dom flesta gymen är tomma för många är rädda för Corona. Håll avstånd och ta hänsyn till andra människor.

L 4 veckor sen

En liten sak ang. antikroppar mot covid-19 så ser det ut som om det mesta går ur redan efter dryga 2 månader så förlita dig inte på antikroppar. En riktigt lömsk liten jäkel är detta virus.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 veckor sen

Ja gud ja, har haft skiten i min kropp så vet hur det känns.
Hemskt är förnamnet.

Men njuter så länge jag kan 😊

LenaM 4 veckor sen

Jag håller verkligen mina tummar för att du har fått upp ditt värde. Du är värd lite medgång nu efter denna pärsen med sjukdom och dåligt mående.
Alla har vi något som vi kämpar med, och när man sitter hemma med sina problem är det lätt att känna sig ensam. Faktiskt skönt att läsa om andra då, och känna att vi finns för varandra. Man märker vilka som är ens vänner när det blåser runt en. Inte alltid de man trodde.
Kram och ha en fin dag du härliga människa!

Elsa 4 veckor sen

Ja vilken pärs med lågt ferritinvärde!
För några år sedan mådde jag inte bra alls och mitt värde låg på 1! I princip obetydligt alltså. Läkaren ringde hem och jag fick komma genast och få järn i dropp.
Det fortsatte jag med sedan varje vecka i flera veckor den sommaren. Jag fick ändra om alla mina planer eftersom jag skulle infinna mig på vårdcentralen för dropp en ggn/ vecka. Men jag blev piggare och värdet gick upp.
Jag hade annars kunnat äta tabletter men eftersom mitt förråd var såpass uttömt så behövdes det fyllas på snabbt.
Håller tummarna att ditt värde stigit. Det borde det ha gjort efter dessa månader.

Ullis 4 veckor sen

Nyfiken på vilka järntabletter du äter, då jag har samma problem. Mitt värde var 4 när jag tog mitt första ferritin prov.

Svar på kommentaren:
Isabelle 4 veckor sen

Det vill jag också veta!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar  Nu är vi hemma efter en vecka ute med båten, de sista dagarna har vi varit på mysiga Gullholmen, en underbar skärgårdsö som ligger bara 10 minuter med färja från…

Innehåller annonslänkar  Nu är vi hemma efter en vecka ute med båten, de sista dagarna har vi varit på mysiga Gullholmen, en underbar skärgårdsö som ligger bara 10 minuter med färja från…