• 2020-07-09, 14:11
  • 12

Jag älskar flera grillsåser till grillat, ju fler desto bättre. Mina favoriter är beasås och djävulsås om jag ska välja två. Visst är det något speciellt med just grillmat i sommar? Men har man ingen grill kan man enkelt grilla i ugn eller grillpanna. Marinera kycklingen eller köttet oavsett hur du grillar så får du den där goda grillsmaken.

I nästa inlägg kommer mina bästa tips på god potatis till grillat!

Jag brukar göra en fuskbeasås med chili som du inte misslyckas med, den är riktigt god. Sedan en “djävulssås” som är som en barbequesås som passar ihop.

Sallader och massa olika tillbehör är ju också ett måste. Fetaostsallad, melonsallad, en bricka med massor med tillbehör som majskolvar, sparris, tomater eller vad man önskar. Man äter med ögat!

Djävulssåsen svänger du snabbt ihop, allra helst kvällen före så smakerna sätter sig under natten i kylen.

Du har även massor med recept på grillmat i min bok Middag hos mig! 

Såser, sallader och gärna en god Tzatziki ! Har ett bra recept HÄR. Tips på goda sallader med HÄR. 

och HÄR. 

Här kommer tips på mina favoritsåser:

Fuskbea med chili ca 2-4 port

3 dl creme fraiche valfri fetthalt
1 msk kycklingfond eller grönsaksbuljong
1-2 tsk chiliflakes
2 äggulor
1 msk torkad dragon
2 tsk färsk hackad bladpersilja +  lite till dekoration

Gör så här: 

Värm upp creme fraiche i en gryta under omrörning på medelvärme, smula ner buljongen eller häll i fond om du har fond istället. Vänd ner chiliflakes. Låt det puttra ihop, rör samtidigt tills buljongen löst upp sig.
Ta av kastrullen från plattan och låt svalna någon minut. Vispa ner äggulorna, det får inte vara för varmt. Vispa ner dragon och persilja. Smaka av, jag har ganska mycket av alla kryddor så det blir bra smak.

Ställ tillbaka på plattan, öka värmen något. Rör tills det tjocknar. Smaka av, kanske mer dragon?!

Häll upp din krämiga chilibea i en skål och servera till grillat. Citronmarinerad kyckling eller annat kött är gott.

Djävulssås 4 portioner
1 dl chilisås
1 dl ketchup
1/2 dl flytande honung
1/2 dl Worchestersås
1 liten hackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk oregano
1 tsk rosmarin
1/2-1 tsk grovmald svartpeppar
nypa salt

Gör så här: 

Hacka löken smått, pressa vitlöken. Blanda ihop alla ingredienser i en skål och låt stå helst över natten i kylen.
Servera till grillat kött eller kyckling, lite barbequesmak! Otroligt gott.

 

 

 

2020-07-09 Johanna Toftby, Recept

Kommentarer

Lena 3 veckor sen

Men alltså såååå himla goda såser. Hela familjen älskart👍Har gjort så många av dina goda maträtter och det blir alltid en fullträff. Tack för att du du delar med dig av alla goda recept men också av livet.❤️

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 veckor sen

Men tack Lena! Vad roligt!

Ha en skön sommar!
Kram Johanna

Sofia 3 veckor sen

Hur gör man för att den ska bli krämig?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 veckor sen

Menar du beasåsen? Den blir krämig när man rör ner äggulorna, sedan ställer grytan på plattan och rör, men rör inte för fort.
Såsen blev grym!

agda den förste 3 veckor sen

Mmmmm…den Beasåsen är så himla god.
Tog du bort att ha instagram privat så kvickt?
Hälsningar Skåneland.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 veckor sen

Va? Vad då tog bort kvickt? 😄

agda den förste 3 veckor sen

Ja, jag kommer in där nu igen i alla fall, så därför trodde jag det, eller har du godkänt mig sen jag frågade sist?
Hälsningar Skåneland.

Kristina 4 veckor sen

Jag är helt galen i såser, både kalla som varma. Kan inte vara utan det🙈 Denna djävulssås är ny för mig men låter helt fantastisk så den får det bli nästa gång. Nu när jag ändå skriver så ville jag berätta att din smörgåstårta var sååå god och den fick bli startskottet på vår semester, tack snälla😍 kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 veckor sen

Jag håller med helt! Bara älskar såser, grillmaten, kötträtter på vinter… så galet gott!

Ja du måste bara testa denna sås, min vän Helene gjorde alltid den när barnen var små och vi umgicks så den är även med i min bok.

Vad glad jag blir att ni gillade smörgåstårtan, jag är galen i smörgåstårta, festligt och svenskt! :)

Blir sugen igen att göra en nu, på midsommar gjorde jag faktiskt en stubbe till mig och Janne, den stora varianten men hälften av ingredienserna.

Trevlig fredag! Kram Johanna

Maria 4 veckor sen

Ok jag förstår. Tack för svar

Maria 4 veckor sen

Djävulssåsen verkar ju väldigt god. Undrar bara om den inte blir väldigt söt? Har du någon idé om hur jag skulle kunna ändra lite på recepten och få lite ”hetta” i den?
Tack

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 veckor sen

Detta är ett sånt recept, löken och chili ihop med worchester.
Som barbecuesås och ska inte vara ”het”.
Eftersom bearnaisesåsen är med het chili passar denna perfekt! 👌🏼

Men vill man ha den som en annan sås och ”hetare” skulle jag tagit sambal oelek och chiliflakes.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar  Nu är vi hemma efter en vecka ute med båten, de sista dagarna har vi varit på mysiga Gullholmen, en underbar skärgårdsö som ligger bara 10 minuter med färja från…

Innehåller annonslänkar  Nu är vi hemma efter en vecka ute med båten, de sista dagarna har vi varit på mysiga Gullholmen, en underbar skärgårdsö som ligger bara 10 minuter med färja från…