ANNONS
Integritet på Tailsweep

Goda grillsåser till kyckling eller kött

/


Jag älskar flera grillsåser till grillat, ju fler desto bättre. Mina favoriter är beasås och djävulsås om jag ska välja två. Visst är det något speciellt med just grillmat i sommar? Men har man ingen grill kan man enkelt grilla i ugn eller grillpanna. Marinera kycklingen eller köttet oavsett hur du grillar så får du den där goda grillsmaken.
I nästa inlägg kommer mina bästa tips på god potatis till grillat!


Jag brukar göra en fuskbeasås med chili som du inte misslyckas med, den är riktigt god. Sedan en ”djävulssås” som är som en barbequesås som passar ihop.


Sallader och massa olika tillbehör är ju också ett måste. Fetaostsallad, melonsallad, en bricka med massor med tillbehör som majskolvar, sparris, tomater eller vad man önskar. Man äter med ögat!
Djävulssåsen svänger du snabbt ihop, allra helst kvällen före så smakerna sätter sig under natten i kylen.


Du har även massor med recept på grillmat i min bok Middag hos mig! 


Såser, sallader och gärna en god Tzatziki ! Har ett bra recept HÄR. Tips på goda sallader med HÄR. 
och HÄR. 


Här kommer tips på mina favoritsåser:
Fuskbea med chili ca 2-4 port
3 dl creme fraiche valfri fetthalt
1 msk kycklingfond eller grönsaksbuljong
1-2 tsk chiliflakes
2 äggulor
1 msk torkad dragon
2 tsk färsk hackad bladpersilja +  lite till dekoration
Gör så här: 
Värm upp creme fraiche i en gryta under omrörning på medelvärme, smula ner buljongen eller häll i fond om du har fond istället. Vänd ner chiliflakes. Låt det puttra ihop, rör samtidigt tills buljongen löst upp sig.


Ta av kastrullen från plattan och låt svalna någon minut. Vispa ner äggulorna, det får inte vara för varmt. Vispa ner dragon och persilja. Smaka av, jag har ganska mycket av alla kryddor så det blir bra smak.
Ställ tillbaka på plattan, öka värmen något. Rör tills det tjocknar. Smaka av, kanske mer dragon?!
Häll upp din krämiga chilibea i en skål och servera till grillat. Citronmarinerad kyckling eller annat kött är gott.


Djävulssås 4 portioner
1 dl chilisås
1 dl ketchup
1/2 dl flytande honung
1/2 dl Worchestersås
1 liten hackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk oregano
1 tsk rosmarin
1/2-1 tsk grovmald svartpeppar
nypa salt
Gör så här: 
Hacka löken smått, pressa vitlöken. Blanda ihop alla ingredienser i en skål och låt stå helst över natten i kylen.
Servera till grillat kött eller kyckling, lite barbequesmak! Otroligt gott.

12

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00