Grillad oxfilé med chilibea och krispig potatis


Hoppas ni har en skön helg! Den här helgen har flugit fram men nu har Janne semester och vi ska ta dagarna lite som det kommer. Men har en spännande vecka framför oss så vi är pirriga som barn på julafton!
I fredags var vi i Skövde för att fira mina tjejer som kommit in på högskolan! Så roligt och så stolt jag är över dem. Det var en pirrig torsdag när de stod i kö på antagning.se för att kunna se om de var antagna eller inte. Och lyckan när de fick läsa ANTAGEN, vilken lättnad! Nu håller de på att kolla runt och fixa lite. Berättar vad de ska plugga osv  när de är helt klara med allt.
Älskar er mest av allt! <3


(Ni behöver inte kommentera att de är blanka i pannan, det är min blixt som slår. Finns ett par här inne som inte tänker till innan fingrarna smattrar)
Köpte oxfilé på Kvantum i Skövde som vi grillade, så bra kött! När barnen var små hade jag inte råd att köpa dyrt kött, men jag tyckte rostas var minst lika bra som oxfilé, har ni testat? Mört och fint.


Vi hade rostad färsk potatis med timjan och rosmarin, olivoja och flingsalt. Krispig potatis är nog det godaste som finns.Jag gjorde beasåsen jag skrivit om HÄR, den kan du inte misslyckas med. Så god! Och djävulssåsen du hittar HÄR. Marilyn älskar även Kvantums egna tryffelbea så den köpte hon med efter hon jobbat i fredags. Ju mer tillbehör desto bättre.Grattis mina älsklingar och alla andra som kommit in på era val på högskolan!

21
1

Fredagstips!


Innehåller annonslänkar genom Ellos
Härliga fredag! I Göteborg skiner solen och jag har varit ute på en långrunda, kroppen är inte helt återställd efter corona, märker jag har svårt med kondisen uppför trappor men det blir bättre för varje dag! Så hemskt, lömskt virus.


Men idag blir det en mysig dag, jag har suttit och jobbat hela förmiddagen med bokföring och fakturor, strax ska jag möta min fina vän Michela för en lunch på Tyska bron havsbar. Dit ska ni gå om ni är i Göteborg.


Men först en del fint jag måste tipsa er om, älskar dessa outfits! Bra pris, bra passform.


Blommig oversize klänning HÄR. Faller fint! Nättare upptill som jag gillar, lite mer vidd i kjolen. Knäpp upp några knappar för en annan look. Jag gillar bryta av med lite annan stil på väska och skor till en blommig klänning. Sneakers eller sandaler är fint till.Svart LJUVLIG klänning Jag älskar klänningar som man kan ha på flera sätt, dra ner den så har du plötsligt en off shoulder. Jag blir alltid varm om solen skiner, perfekt att kunna hasa den ner den. Modellen är nätt upptill med vidd nertill.
HÄR har du denna skönhet.Samma klänningen, den sitter även där den ska när man hasar ner den.Har två tips till! En strandklänning i leopard, har bikini i samma under. Sval och skön kvalité! Perfekt att dra på sig, man kan dra ner den på axlarna om man sitter tex i en strandbar.
Klicka HÄR så hittar du denna.
Sist men inte minst en supersöt kortare klänning med fina ärmar, lite puff och lösa ärmar är så snyggt.
HÄR har du den!Hoppas ni gillar! Nu är det dags för lunch, kolla stories om ni har mig på instagram så ska jag filma restaurangen Tyska Havsbron.


29
0

Goda grillsåser till kyckling eller kött


Jag älskar flera grillsåser till grillat, ju fler desto bättre. Mina favoriter är beasås och djävulsås om jag ska välja två. Visst är det något speciellt med just grillmat i sommar? Men har man ingen grill kan man enkelt grilla i ugn eller grillpanna. Marinera kycklingen eller köttet oavsett hur du grillar så får du den där goda grillsmaken.
I nästa inlägg kommer mina bästa tips på god potatis till grillat!


Jag brukar göra en fuskbeasås med chili som du inte misslyckas med, den är riktigt god. Sedan en ”djävulssås” som är som en barbequesås som passar ihop.


Sallader och massa olika tillbehör är ju också ett måste. Fetaostsallad, melonsallad, en bricka med massor med tillbehör som majskolvar, sparris, tomater eller vad man önskar. Man äter med ögat!
Djävulssåsen svänger du snabbt ihop, allra helst kvällen före så smakerna sätter sig under natten i kylen.


Du har även massor med recept på grillmat i min bok Middag hos mig! 


Såser, sallader och gärna en god Tzatziki ! Har ett bra recept HÄR. Tips på goda sallader med HÄR. 
och HÄR. 


Här kommer tips på mina favoritsåser:
Fuskbea med chili ca 2-4 port
3 dl creme fraiche valfri fetthalt
1 msk kycklingfond eller grönsaksbuljong
1-2 tsk chiliflakes
2 äggulor
1 msk torkad dragon
2 tsk färsk hackad bladpersilja +  lite till dekoration
Gör så här: 
Värm upp creme fraiche i en gryta under omrörning på medelvärme, smula ner buljongen eller häll i fond om du har fond istället. Vänd ner chiliflakes. Låt det puttra ihop, rör samtidigt tills buljongen löst upp sig.


Ta av kastrullen från plattan och låt svalna någon minut. Vispa ner äggulorna, det får inte vara för varmt. Vispa ner dragon och persilja. Smaka av, jag har ganska mycket av alla kryddor så det blir bra smak.
Ställ tillbaka på plattan, öka värmen något. Rör tills det tjocknar. Smaka av, kanske mer dragon?!
Häll upp din krämiga chilibea i en skål och servera till grillat. Citronmarinerad kyckling eller annat kött är gott.


Djävulssås 4 portioner
1 dl chilisås
1 dl ketchup
1/2 dl flytande honung
1/2 dl Worchestersås
1 liten hackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk oregano
1 tsk rosmarin
1/2-1 tsk grovmald svartpeppar
nypa salt
Gör så här: 
Hacka löken smått, pressa vitlöken. Blanda ihop alla ingredienser i en skål och låt stå helst över natten i kylen.
Servera till grillat kött eller kyckling, lite barbequesmak! Otroligt gott.

12
14