• 2020-07-15, 23:30
  • 5

Nu är vi i Hamburgsund och har fixat och grejat inför i morgon, nu är det nära! I morgon gäller det :) Håll tummarna-Vi kanske snart är båtägare!

Har flängt typ överallt efter att blivit skjutsad från Göteborg av Jannes snälla morbror Romeo, ingen liten packning vi körde upp. Haha! Allt går är mitt motto. Åt middag vid vattnet på Harbour house, pizzorna var supergoda. Och mättande, kunde knappt resa mig upp efter.

Men först något helt annat som jag lovat. Jag gjorde en blåbärspaj med jordgubbar häromdagen när vi hälsade på Jannes föräldrar, ni var många som frågade efter tips på paj och här kommer det!

Jag älskar pajer i alla dess former, har med massor i min bok Middag hos mig om ni har boken hemma. Detta recept däremot är inspirerat av min duktiga kollega Camilla Hamid, hon är så duktig på bakverk och har ofta smarta tips. Dessutom ödmjuk och alltid lika trevlig så det är kul att göra hennes grejer och tipsa om hennes recept.

Jag minskade något på sockret i fyllningen och bytte ut hälften av blåbären till färska jordgubbar. Och himmel, vad gott detta blev. Vill ni göra en paj med bär och extra knäckig , då ska ni göra denna.

Knäckig blåbärs och jordgubbspaj ca 6-8 portioner

Fyllning:
300 gram frysta eller färska blåbär
200 gram färska jordgubbar eller hallon
ca 3 msk syltsocker (går bra med vanligt socker men detta håller ihop pajen.)
2-3 tsk potatismjöl

Knäckig smuldeg:
175 gram smör
2 dl socker
2 krm salt
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl sirap

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop bären i en skål och rör ner socker och potatismjöl. Lägg bären i en pajform.

I en annan bunke blandar du ihop havregryn, mjöl, salt, socker och bakpulver. Smält smöret i en gryta, häll smör och sirap i havreblandningen. Rör ihop till en jämn smet och klicka ut över bären försiktigt i pajformen.
Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30-40 grader tills den fått färg.
Låt den stå en stund, ytan är knäckig och frasig! Servera till glass och mer bär, vi hade så goda blåbär som Jannes pappa plockat.

Gott även med vaniljsås men en kula vaniljglass är hur gott som helst till detta.

2020-07-15 Recept

Kommentarer

Johanna 3 veckor sen

Mumsigt! Hur har det gått med dina järnvärden??

Camilla 3 veckor sen

Hej!
Håller tummarna för er med båtköpet!
Så god pajen ser ut måste jag testa att göra.
Du gör alltid så goda rätter och alltid så fina foton.
Din blogg är kanonbra gillar den jättemycket.
Kram ❤

Ulrika Hultberg 3 veckor sen

Hej!
Vilken paj . Den ser god ut. Jag måste man göra. Den pizzan ni åt ser också god ut .
Lycka till med båtköpet. Ha en helt underbar dag.
Kram Ulrika

Cilla 3 veckor sen

Det kommer bli en toppendag och lycka till med båten! Alltid roligt när man sett fram emot något och dagen är där!

Ingrid 3 veckor sen

Lycka till med båtköpet. Wow den pajen måste jag göra. Tack för alla bra recept och tips.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Äntligen! Kantarellsäsongen är igång! Kantareller med lök och grädde, toppa med parmesanost och lägg på rostat bröd. Himmelskt gott! Fick hur många meddelanden som helst på inststories när jag filmade och lade…

Jag läser när Jonas Gardell skriver i Expressen om varför en teater inte kan vara fullsatt när Ullared kan vara fyllt till bristningsgränsen. Om kulturministrar ska avgå eller inte bryr jag mig…

Nu är vi i Göteborg efter några mysiga dagar i Varberg. Älskar hänga med tjejerna, vilka mysiga dagar vi haft. Det är inte så lätt att få till datum som passar alla,…