Blåbär och jordgubbspaj med havreknäck


Gillar ni knäckig blåbärspaj? Testa denna! Jag hade jordgubbar så jag tog både och. Den är så ljuvligt god.

För enbart blåbärs paj som är galet gott : ta enbart 500 gram blåbär och skippa jordgubbar!


Jag älskar pajer i alla dess former, har med massor i min bok Middag hos mig om ni har boken hemma. I min bok har jag en blåbärspaj med smulpaj, det är också ljuvligt gott.Man kan ha bara blåbär men jag tycker det är gott att ta både blåbär och jordgubbar. Har ni inte syltsocker, ta vanligt socker men öka då potatismjölet till 2 msk.
Jag hade även lite färska blåbär till. Och glass eller vaniljsås. Eller båda!


Knäckig blåbärs och jordgubbspaj ca 8 bitar

Fyllning:

350 gram frysta eller färska blåbär eller 500 gram om du inte har jordgubbar
200 gram färska jordgubbar
3 msk syltsocker (går bra med vanligt socker men ta då mer potatismjöl)
2-3 tsk potatismjöl
Knäckig smuldeg:
175 gram smör
2 dl socker
2 krm salt
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl sirap
(nypa vaniljpulver är gott också)


Gör så här:
 Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop bären i en skål och rör ner socker och potatismjöl. Lägg bären i en pajform.
I en annan bunke blandar du ihop havregryn, mjöl, salt, socker och bakpulver. Smält smöret i en gryta, häll smör och sirap i havreblandningen. Rör ihop till en jämn smet och klicka ut över bären försiktigt i pajformen.
Grädda pajen mitt i ugnen ca 30-40 min tills den fått färg.
Låt den stå en stund, ytan är knäckig och frasig! Servera till glass och mer bär, vi hade så goda blåbär som Jannes pappa plockat.
Gott även med vaniljsås men en kula vaniljglass är hur gott som helst till detta.

6
32

Spenat och c-vitamin och guldskor på bryggan


En liten kvällshälsning innan jag loggar ut, har druckit min favoritdrink och mosat i mig paprika som snacks.
Visste ni att det är smart att äta vissa grönsaker ihop för att kroppen ska ta upp det lättare? Spenat innehåller mycket vitaminer och antioxidanter, men jag äter det för att få i mig så mycket järn jag kan. Ta röd paprika till så får du C-vitamin. Broccoli och tomat är också bra ihop. Har ätit så galet mycket jordgubbar nu så måste hitta andra bra saker med mycket järn i.
Har ni tips kanske? (Klarar inte inälvsmat dock) Äter även dubbel dos järntabletter som jag måste. För er som vill läsa vad som hänt skrev jag om min järnbrist HÄR. Kanske kan hjälpa någon som också haft svåra symtom.


Min gröna passion med spenat, citron, apelsin, passionsfrukt, älskar den här gröna fräscha juicen.
Grön passionsjuice 2 stora glas
4 dl osötad äppelmust (kullamust) eller pressade äpplen
1 pressad apelsin
1 pressad citron
2 stora nävar färsk bladspenat
2 passionsfrukter, köttet
1-2 msk färsk riven ingefära
(1 avocado om du vill ha den mer mättande och något tjockare)
Gör så här: Pressa citron och apelsin och häll i, jag tar med köttet från apelsin också. Skrapa ur passionsfrukten, häll i alla ingredienser och mixa rejält i en mixer. Häll upp i två glas och njut av en nyttig god hälsodrink.
Har beställt lite nya inredningsgrejer, blir det båt nu så kommer bland annat dessa att flytta in. ”Köp inte för mycket inreding nu säger Janne varje dag. Hehe.


Visst är det lite fint? Lykta och brickor köpte jag från Artwood. Hittade en del från Lexington på NK som var 50% rabatt, kika in där om ni är i Göteborg. Så duktig och härlig personal. Tjejen var grym. Går hellre långa omvägar för att handla hos en som är trevlig och ödmjuk än personal som sitter på röven och inte ens hälsar.
Allt var förstås inte på rean, varför hittar man annat som förstås är på ord pris. Alltid.


Och mina guldjuveler kom idag. Beställde dessa för två månader sen, min födelsedagspresent. Båtlivet kräver inte bara praktiska skor, eller hur? Måste vara snygg på bryggan också.
Fotad med blixt, vissa ljus är det rosé.


Vissa ljus, guld..


Vi hörs i morgon, då ska jag berätta om mina nya provsvar.
Natti natti

28
6

Kalas i Göteborg!


Innehåller annonslänk till Ioaku
Vilket kalas det blev i lördags! Inte mycket som slår västkusten, sol och härliga vänner. Magdalena hörde av sig och var i stan och skulle ut och äta med kompisar hon lärde känna i Thailand som bor här. Jag har känt Magdalena i många år men inte ofta vi hinner ses, första gången hon var hemma hos oss var 2013 när vi spelade in en rolig ”återträff” från Ensam mamma söker på TV3. Så mycket humor, kärlek och äkta värme det rymmer i denna lilla kropp alltså. Jag älskar människor med energi och humor, inte mycket som slår det.

Detta var inte igår, haha!
Och lika störda nu som då. Bara 7 år senare.Detta är dock inte 2013 utan från i lördags på Mr P i Göteborg. Ett av våra favoritställen, det ligger vägg i vägg med Toso, sjukt grym stämning och alltid bra mat. Stort plus för superproffsig personal och service.


Här är gänget! Goa Hanna och Markus från Kungsbacka och ”EnergyLinda”-energigalen PT och Martin Melin som såg till så vi skötte oss.Mobbade Janne och Martin som inte kunde läsa menyn utan dubbla glasögon och förstoringsglas.Min kärlek, vi hade en så mysig och rolig kväll! Visst är det kul att få kvalitetstid med både vänner och kärlek.


Just det! Örhängena frågar ni efter på stories, de är från Ioaku och finns HÄR. Ni kommer älska dem, jag gillar även deras stora ringar jag brukar ha HÄR. Skriv koden Johanna15 så får ni 15% rabatt på allt! Så fina och annorlunda smycken, Fanny som designar är grymt duktig. Kul att handla från de mindre mindre butikerna som får kämpa så mycket mer nu.  Här är de större ringarna, bra pris och passar till allt. Jag är sån som ofta får favoriter till smycken, gillar inte stenar eller för mycket färg, men dessa älskar jag.


Är ni här på Västkusten kan jag ger lite tips ute på öarna om i vill, finns så mycket fint där ute och färjor man enkelt kan ta sig ut med.
Nu är det natti här,
Puss och kram

35
3