ANNONS
Integritet på Tailsweep

Blåbär och jordgubbspaj med havreknäck

/


Gillar ni knäckig blåbärspaj? Testa denna! Jag hade jordgubbar så jag tog både och. Den är så ljuvligt god.

För enbart blåbärs paj som är galet gott : ta enbart 500 gram blåbär och skippa jordgubbar!


Jag älskar pajer i alla dess former, har med massor i min bok Middag hos mig om ni har boken hemma. I min bok har jag en blåbärspaj med smulpaj, det är också ljuvligt gott.Man kan ha bara blåbär men jag tycker det är gott att ta både blåbär och jordgubbar. Har ni inte syltsocker, ta vanligt socker men öka då potatismjölet till 2 msk.
Jag hade även lite färska blåbär till. Och glass eller vaniljsås. Eller båda!


Knäckig blåbärs och jordgubbspaj ca 8 bitar

Fyllning:

350 gram frysta eller färska blåbär eller 500 gram om du inte har jordgubbar
200 gram färska jordgubbar
3 msk syltsocker (går bra med vanligt socker men ta då mer potatismjöl)
2-3 tsk potatismjöl
Knäckig smuldeg:
175 gram smör
2 dl socker
2 krm salt
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl sirap
(nypa vaniljpulver är gott också)


Gör så här:
 Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop bären i en skål och rör ner socker och potatismjöl. Lägg bären i en pajform.
I en annan bunke blandar du ihop havregryn, mjöl, salt, socker och bakpulver. Smält smöret i en gryta, häll smör och sirap i havreblandningen. Rör ihop till en jämn smet och klicka ut över bären försiktigt i pajformen.
Grädda pajen mitt i ugnen ca 30-40 min tills den fått färg.
Låt den stå en stund, ytan är knäckig och frasig! Servera till glass och mer bär, vi hade så goda blåbär som Jannes pappa plockat.
Gott även med vaniljsås men en kula vaniljglass är hur gott som helst till detta.

6
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00