ANNONS

Lyxig kantarellsmörgås

/


Äntligen! Kantarellsäsongen är igång! Kantareller med lök och grädde, toppa med parmesanost och lägg på rostat bröd. Himmelskt gott! Fick hur många meddelanden som helst på inststories när jag filmade och lade ut. Bjöd Janne på en kvällssmörgås, äter sällan bröd på veckorna men ibland är det gott.
Testa på surdegsbröd som också passar till, finns ju även mycket man kan baka själv som även är glutenfritt.



Lyxig kantarellsmörgås till två personer 
200 gram kantareller
1/2 gul lök
1 vitlök
1 msk smör
1 dl grädde
20 gram parmesan
1/2 tsk timjan
hackad persilja
salt och peppar
2 skivor formfranska eller surdegsbröd som man rostar
Gör så här 
Rensa och putsa kantarellerna. Skär de större svamparna. Stek dem i en stekpanna på hög värme utan smör så vattnet i svampen försvinner. När de krymp och fått lite färg, lägg i 1 msk smör, sänk plattan. Rör runt, salta och peppra, hacka lök och vitlök och lägg i med svampen och fräs på medelvärme.
Lägg ner timjan, häll på grädde lite i taget och rör om. Det ska bli som en stuvning men jag har inget mjöl. Det blir supergott ändå. Häll på sista grädden, vänd om allt. Ställ åt sidan.
Rosta brödet, de ska vara nyrostade. Bred lite smör eller färskost på. Lägg på kantarellblandningen över hela smörgåsen. Hyvla rikligt med parmesanost över och toppa med hackad persilja.

3
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00