• 2020-07-24, 14:00
  • 1

Äntligen! Kantarellsäsongen är igång! Kantareller med lök och grädde, toppa med parmesanost och lägg på rostat bröd. Himmelskt gott! Fick hur många meddelanden som helst på inststories när jag filmade och lade ut. Bjöd Janne på en kvällssmörgås, äter sällan bröd på veckorna men ibland är det gott.

Testa på surdegsbröd som också passar till, finns ju även mycket man kan baka själv som även är glutenfritt.

Lyxig kantarellsmörgås till två personer 

200 gram kantareller
1/2 gul lök
1 vitlök
1 msk smör
1 dl grädde
20 gram parmesan
1/2 tsk timjan
hackad persilja
salt och peppar
2 skivor formfranska eller surdegsbröd som man rostar

Gör så här 

Rensa och putsa kantarellerna. Skär de större svamparna. Stek dem i en stekpanna på hög värme utan smör så vattnet i svampen försvinner. När de krymp och fått lite färg, lägg i 1 msk smör, sänk plattan. Rör runt, salta och peppra, hacka lök och vitlök och lägg i med svampen och fräs på medelvärme.
Lägg ner timjan, häll på grädde lite i taget och rör om. Det ska bli som en stuvning men jag har inget mjöl. Det blir supergott ändå. Häll på sista grädden, vänd om allt. Ställ åt sidan.

Rosta brödet, de ska vara nyrostade. Bred lite smör eller färskost på. Lägg på kantarellblandningen över hela smörgåsen. Hyvla rikligt med parmesanost över och toppa med hackad persilja.

 

2020-07-24 Recept

Kommentarer

Barbro 1 vecka sen

Vad gott med kantareller-hoppas att jag kan hitta när jag kommer till skogen nästa gång.
Har hittat en hel del blåbär och det är gott ha i vinter.
Ha nu en fortsatt bra fredag o helg.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar  Nu är vi hemma efter en vecka ute med båten, de sista dagarna har vi varit på mysiga Gullholmen, en underbar skärgårdsö som ligger bara 10 minuter med färja från…