Lyxig kantarellsmörgås


Äntligen! Kantarellsäsongen är igång! Kantareller med lök och grädde, toppa med parmesanost och lägg på rostat bröd. Himmelskt gott

Testa på surdegsbröd som också passar till, finns ju även mycket man kan baka själv som även är glutenfritt.


Lyxig kantarellsmörgås till två personer 
200 gram kantareller
1/2 gul lök
1 vitlök
1 msk smör
1 dl grädde
20 gram parmesan
1/2 tsk timjan
hackad persilja
salt och peppar
2 skivor formfranska eller surdegsbröd som man rostar
Gör så här 
Rensa och putsa kantarellerna.

Skär de större svamparna. Stek dem i en stekpanna på hög värme utan smör så vattnet i svampen försvinner. När de krymp och fått lite färg, lägg i 1 msk smör, sänk plattan. Rör runt, salta och peppra, hacka lök och vitlök och lägg i med svampen och fräs på medelvärme.
Lägg ner timjan, häll på grädde lite i taget och rör om. Det ska bli som en stuvning men jag har inget mjöl. Det blir supergott ändå. Häll på sista grädden, vänd om allt. Ställ åt sidan.
Rosta brödet, de ska vara nyrostade. Bred lite smör eller färskost på. Lägg på kantarellblandningen över hela smörgåsen. Hyvla rikligt med parmesanost över och toppa med hackad persilja.

3
1

25% på Ellos och mer energi


Tack för alla kommentarer och tips i mitt förra inlägg om järnbrist, oj vad många som har samma problem. Älskar att vi kan dela med oss så det kan hjälpa andra och nå ut mer. Uppenbarligen tar inte alla läkare ferritinprov, be om det om ni har jobbiga symtom.
Vi har precis tagit en runda med Lucy, det är skönt att känna att kroppen orkar mer, ingen hjärtklappning för en liten uppförsbacke. Ingen andnöd om jag går lite för fort. Mina luftrör har verkligen varit kaos efter corona, nu efteråt fattar jag hur jobbigt det varit. Järnbristen hjälpte inte till direkt, blä så vill jag inte må igen. Nu kan det bara bli bättre!


Men nu något helt annat. Ellos har bra rea nu så passa på om ni vill fynda, mycket som funkar även i höst.
Den aprikosa med mönster är samma modell som den svarta i formen, vidd nertill och nättare upptill. Med knappar, jag knäpper hellre upp för en annan avslappnad look.
HÄR! Skinnjacka Acne.


Tips på svart, ljuvlig klänning med  vidd nertill men nätt upptill så det blir en fin form. Det är så mycket vida klänningar nu, ju mer tyg desto bättre.


Denna svarta finns HÄR. Finns många storlekar, skön och sval! Jag har den på olika sätt, är det varmt kan man dra ner den något, älskar off shoulder.


Lila klänningen HÄR  Skön och söta ärmar! Fått så många komplimanger när jag haft denna.Den här blusen i blått är ni många som ofta frågar efter, så skön kvalite om det är varmt. Har den både i blått och gult.
HÄR! Snygg till DESSA vita shorts, favoritshortsen. Har tre par, dessa finns hos Ellos år ut och år in, bra basplagg.


Lexington strandhandduk HÄR! Vi har en hel del Lexington i båten, så fina grejer och bra kvalité.
Sneakers HÄR Bra pris nu, ni är så många som köpt sneakers från Agnes och Cecilia och är nöjda, jag älskar dessa. Har även vita och svarta. (Normala i storlek! Något litet större än mindre om ni förstår)


. Vit randig top HÄR. 


Strandklänning HÄR, jag har den även i rosa. Torkar snabbt och lätt i strandväskan.


12
1

Nu ska järnbristen bort!

När jag var ute på min morgonrunda i dag så kände jag något nytt i kroppen. Jag hade energi igen! Jag kände mig piggare och kunde pressa på utan att känna mig svimfärdig, som det varit på senare tid. Jag har haft den otroligt jobbiga covid-19 och dessutom rejäl järnbrist, så det har varit svårt att veta vad som är vad. Oavsett vilket så märker jag skillnad helt plötligt. 

Stort tack för allt ni delar med er när det gäller järnbrist och blodbrist. Vi kan hjälpa många som har samma problem genom att berätta och prata. Jag har skrivit HÄR och HÄR om hur jag kämpat för att få upp mina järnvärden, i slutet av mars hade jag ett ferritinvärde på 10 och jag hade länge känt av jobbiga symtom men inte kopplat att det var så illa som järnbrist.

I dag hade jag telemöte med en läkare på min vårdcentral och pratade om hur jag ska fortsätta med mina järntabletter och så vidare, eftersom jag bara gått upp till 21 när vi tog det nya provet för ett par veckor sedan. Han

tyckte att järnet hade ökat väl långsamt så nu ska jag äta dubbel dos av Dureferon, alltså två gånger 100 mg per dag! Är det någon av er som äter så hög dos?  Låter jättemycket!

(Läkaren sa även att jag kan ta upp till 400mg om jag skulle behöva) 

Jag har ätit Sideral forte 60 mg per dag och magen har klarat det bra, men nu blir det en utmaning med en så hög dos. Inte konstigt att mina värden inte har ökat mer om jag ätit en för låg dos järn.

Vi pratade om järnsprutor också, men det är inte aktuellt. Man ger det till de som är sjuka och som inte tål järntabletter. Det är som jag trodde, järnsprutor ger en hel del tuffa biverkningar och dem slipper jag helst.

Ni tipsar om hormonspiral om man blöder mycket, som jag gör. Men det är inte aktuellt alls för min del, eftersom jag har ett stort myom som sitter dumt. Nu diskuterar vi om jag ska ta bort livmodern, men vi får se. Jag är inte framme mentalt än för en så stor operation, men samtidigt vill jag inte lida av järnbrist hela tiden.

Nu ska jag göra ett försök att äta mer järn, kroppen har klarat av corona så då ska den nog klara detta också. Det finns de som har det mycket värre och mår mycket sämre. Ibland skäms jag för att jag klagar och tycker att detta är tufft, men samtidigt känns det jobbigt när kroppen inte gör som jag vill.

Tack än en gång för alla era tips och råd! 

56
0