• 2020-07-31, 23:30
  • 1

Nu sitter jag och nattbloggar igen, lite som när jag hade salong och bloggade på nätterna. Men det har varit kaos med storm,  blåst och teknikstrul som grädde på moset. Jag skulle egentligen haft ett annat inlägg här ikväll med ett roligt jobb jag gör men tekniken vägrade fungera pga en bugg. Efter tre timmar instängd i hytten gav jag upp. Vi ska försöka lösa allt i morgon istället.

Lucy och Janne väntade i solen uppe på däck, haha! Kolla Lucys min rakt ner på mig där jag står och jobbar i köket på båten. SÅ trött på att vänta. Inte ens paprikan var rolig.

Ni har nog inte undgått stormen vi haft på västkusten, alltså det var helt sjukt. I förrgår kväll gick vi en sväng med Lucy när vi satt fast på Åstol i tre dygn och vet ni… sjöräddningen letade efter en person, helikopter körde och letade med sina strålkastare längs kanterna, flera sjöräddningsbåtar var ute, det var tydligen en båt som de hade hittat och en människa borta som de sökte efter.

Så jäkla hemskt, otäckt och man får verkligen respekt till havet. Efter ett par timmar upphörde sökningen och jag hoppas verkligen allt gick bra. Vet någon hur det gick?

Där bestämde vi oss att vi stannar på Åstol tills allt har lagt sig. Både mina och Jannes föräldrar hörde av sig och var oroliga.  Just då blåste det över 25 sekund meter.

Vi fick bli kvar på Åstol i tre dygn, men det gick ingen nöd på oss trots sjögunget i huvet, vi åt god mat på Åstols rökeri och blev så fint omhänderhändertagna.

Och idag, äntligen vaknade vi upp till vindstilla och klarblå himmel. Herregud vilken känsla att äta frukost med gott kaffe på båten.

Vi älskar verkligen detta, att få sitta mitt ute på havet, det är en sån frihet och en fantastisk avkoppling.

Vi körde uppåt Skärhamn, Kyrkesund, Mollesund och nu är vi på underbara Gullholmen. Mötte upp våra vänner Charlotte och Erik som bor på Mollösund och satt i båten en stund, älskar att många vänner också har båt så man kan ses ute på havet.

Lucy vaktar båten, haha. Innan ni kommenterar och ifrågasätter- ja, hon har förstås flytväst och båten ligger still.

Hon är kung på båten, allra helst vill hon gå omkring hur hon vill, upp på däck, längs med kanten, ner och upp. Hon är inte det minsta rädd.

Idag har jag dock märkt av hennes första sjösjuka, jag tror det är efterdyningar efter de jobbiga dagarna vi haft med hemska gunget i båten. Hon har vägrat äta, men druckit mycket och jag lade i energipulver i vattnet och godis tog hon emot så hon har ändå fått i sig energi. Jag blir alltid nojig och orolig när hon inte äter men garanterat sjögunget som varit lite jobbigt nu efteråt för henne stackarn. Ska testa med lite annat i morgon. Skinka åt hon glatt idag iaf så jag ska nog inte oroa mig…

Gullholmen!

Livet!

Vi har ätit på Skottarn och sen suttit och bara njutit av lugnet i båten, lite godis och snart sova, Ser så fram emot en solig skön dag i morgon! Ligga och sola på båten, lyssna på ljudböcker, sommarprat, en träningsrunda på ön ska vi ta förstås, sist vi tog en PW här var med Magnus och Mats när Magnus spelade på Skottarn för några år sen.

Lucy är med överallt, hon är inte ensam en minut på båten. Här på kusten får hundar följa med på varenda restaurang, eftersom många båtägare har hund, hur grymt som helst. Trevliga och vänliga är de också och fixar alltid vattenskål och ser till att även hunden har det bra.

Lilla “ET” som sover bäst inlindad i en filt.

Nu ska jag också sova, Janne sover sedan en timma på soffan i båten, vi hörs i morgon. Då hoppas jag tekniken är med mig.

Natti natti

 

2020-07-31 Johanna Toftby

Kommentarer

Lena 4 månader sen

Underbara bilder ni ser ut att ha det ljuvligt ♡

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Vilken härligt fredag! I Skövde hade vi flera minusgrader i morse men det känns som vi närmar oss jul mer och mer. Underbart! Nu får det mer än gärna komma snö också. …

Vilken härligt fredag! I Skövde hade vi flera minusgrader i morse men det känns som vi närmar oss jul mer och mer. Underbart! Nu får det mer än gärna komma snö också. …