Klart vovven ska med på restaurangen!

När jag skrev om restauranger som inte tar hänsyn till gästernas önskemål så blev det en skön debatt om vad som borde och inte borde finnas på krogen. Särskilt om hundar. Själv tycker jag det är enkelt: Visst ska vi få ta med våra hundar när vi går ut och äter! 

De senaste veckorna har jag haft med Lucy på olika restauranger och tagit bilder och lagt upp. Visst är det andra här inne som tycker att hunden inte hör hemma på en restaurang, men om stället tillåter klart att vovven får vara med. Det är ju inte gästerna som bestämmer det. Jag älskar att ha med Lucy så länge hon har det bra. Fler och fler ställen tillåter hundar, även inomhus. 

På var och varannan båt som man möter ute på vattnet går det att se hundar, det är en perfekt semester för att låta vovven vara med överallt. Även när vi går i land och äter på någon mysig restaurang är självklart hundar välkomna, restaurangerna skulle tappa otroligt många båtgäster annars. 

Men allergikerna då, hör jag redan från hundra arga människor i mitt kommentarsfält. Är man allergisk så tror jag inte man sätter sig bredvid någon som har hund med sig – eller som stinker parfym för den delen, det finns ju ganska mycket som man kan vara allergisk mot. Alla restauranger tillåter förstås inte hundar, självklart kommer många restauranger att fortsätta med hundförbud och vara säkra för den som har en allvarlig allergi. Det finns ju något för alla!

Den som är allergisk mot hundar har förstås också ansvar att ta reda på om det får vara husdjur på just den restaurangen eller inte. Det är ju inte hundägarens fel om ägaren till stället tillåter hundar. 

Har man hund med klart den ska uppföra sig, klart inte hunden kan sitta och skälla och störa andra. Men det är ju lika självklart som med småbarn. Eller vuxna gäster, för den delen. Jag hatar när barn bara sitter och skriker rakt ut på restaurangen, särskilt när föräldrarna inte gör något om det. I värsta fall byter de till och med bajsblöjan på stolen vid bordet bredvid andra gäster som äter. (JA, jag vet det är kaos som småbarnsförälder ibland, men vissa perioder kanske det inte funkar att vara på restaurang om barnet inte är nöjd) 

Jag vet många som är ensamma och som gärna har med sin hund ute, det är ju en familjemedlem. Man kanske vill ta en spontan lunch, det finns så många bra ställen i Göteborg både inne och ute där man får ha hunden med sig. Personalen är alltid trevlig och kommer med vattenskål direkt. Om ni letar efter något bra där ni får ha med era vovvar så finns förstås Beebar, men även ett riktigt bra ställe som heter Levantine. Där har vi varit flera gånger, ett sånt trevligt brasseri med grym mat (de har Moules frites!) Och personalen är härlig mot både gäster med två och fyra ben.