• 2020-08-06, 22:28
  • 3

Nu är vi i Göteborg efter några mysiga dagar i Varberg. Älskar hänga med tjejerna, vilka mysiga dagar vi haft. Det är inte så lätt att få till datum som passar alla, men nu så! Min syster Linnea har också varit med och vi har som tradition att vara i Varberg ett par dagar i pappas familjehus varje sommar.

Första dagen var vi på stranden och solade och badade, igår regnade det lite men vi hade att göra ändå. Varberg är verkligen så fint. Jag har varit där mycket som barn och även med mina barn när de var små, pappa har vuxit upp där och det är roligt när de har kvar ett ställe som betyder så mycket.

Vårt namn Toftby kommer från min pappas farfar och det är från Tofta som inte ligger långt från deras gård :)

Även om jag varit hur många gånger som helst på Fästningen så är det alltid lika kul att strosa runt där. Vi tog även en fika på Nestet som ligger vid fästningen för det kom en regnskur precis när vi skulle gå en runda.

Sen tog vi en match på minigolfbanan! Sjukt roligt, även om jag kom SIST! Jag får alltid dessa poäng: 2, 7, 2,7, 2, 7 typ.

Slår jag inte i den direkt ger jag upp. Marilyn vann med två poäng över Lisa-Marie och det var jag som fick ta disken. Den som vann fick en cava och den som förlorade fick ta disken, haha.

Vi skippade lunchen och fikade och köpte glass istället, alltid ett besök på Tre toppar i Träslövsläge, de har godaste rånen som de bakar själva. (har gjort iaf)

Jag tog mjukglass med nöttopping och polkaströssel, galet gott. Deras mjukglass var så god. Stort plus för att det var “lagom” och inte megastort. Jag tycker det är så onödigt med enorma glassar som man mår illa av om man äter upp hela.

Hem till huset och har ni sett mina stories eller instagram hade vi spökvandring uppe på vinden. Haha! Så sjukt mörkrädda var vi. Ni vet den “där vinden” man inte går upp på men som man ändå inte kan låta bli. Vi skrattade och skrek så vi nästan kissade på oss.

Tjejerna kollar mycket på skräckfilmer, de älskar det. Jag hatar det men kan heller inte låta bli.

Kan säga att det var nog ingen av oss som sov speciellt bra efter den spökvandringen, vi hörde ljud överallt, men det var en riktigt mysig och rolig kväll ändå, haha.

Idag tog vi en runda och frukost, sedan ut mot båten som vi har på Saltholmen! Där väntade Janne och Ida (hans äldsta dotter) och vi tog en heldag ute på sjön.

Svenska sommaren när den är som bäst! Tacksam för denna vecka med de bästa jag vet.

2020-08-06 Johanna Toftby

Kommentarer

Fashionmallan 1 månad sen

Tips på finaste badstranden i Varberg.

maria 1 månad sen

Hej!
Vet du var L-M s svarta väska kommer ifrån? Den hon har på sig när ni spelar minigolf? Ha en mysig helg till havs!

Maria 1 månad sen

Ja visst bakar dom rånen själva..där satt jag och bakade för hundra år sedan 🤪 I Träslövsläge ( Läjet som vi säger) är jag född..och nu bor vi här åter jag och min familj 💙 härligt att ni hälsade på!! Och Varberg 👌🏼👌🏼

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag såg på Nyhetsmorgon om språkpoliser i morse, där de intervjuade folk på stan om missarna vi älskar att hata! Vad älskar du att hata när det kommer till språkmissarna? Det sämsta och roligaste…

Jag såg på Nyhetsmorgon om språkpoliser i morse, där de intervjuade folk på stan om missarna vi älskar att hata! Vad älskar du att hata när det kommer till språkmissarna? Det sämsta och roligaste…