• 2020-08-12, 09:53
  • 8

Igår kväll kom vi till Saltholmen efter fyra ljuvliga dagar ute med båten. Vilket väder augusti bjuder på, helt underbart! Vi stannade tre nätter med båten ute på Käringön och vilken idyll. Vänner har hälsat på, ljuvliga bad och massa god mat och skön sol!

För en skaldjursälskare som jag är ju detta helt klart paradiset för här har du de bästa kräftorna på hela västkusten. Den lilla fiskaffären är så populär så folk åker långt från andra öar för att köpa de nyfiskade kräftorna hos Folke och Kristina.

Och det stämmer. Jag har aldrig ätit så goda kräftor. Det är så häftigt att få stå där och titta när de häller upp kräftorna, nykokta och nästan ljumna när du äter dem. Färskare skaldjur finns inte. Det är på västkusten man ska äta skaldjur!

Vi köpte med oss skaldjur även igår så vi åt kräftor och räkor när vi hade lagt till på Saltholmen där vi har vår båt. Underbart!

Vi träffade Bettan och Dave, vänner från Göteborg som har hus här ute, tack snälla för så fina dagar! Vi blev rejält bortskämda med god mat hemma hos dem och härligt bad precis utanför deras altan, kolla så vackert.

Kristallklart!

Vi åt även middag på några ställen på ön, första kvällen åt vi på Petersons krog som jag skrivit om HÄR. Andra kvällen åt vi med Bettan och Dave på Käringöns Brygga som även har hotell, där åt jag en fantastisk ryggbiff! Inte ofta ryggbiff blir så bra men kan varmt rekommendera att äta kött där. Bettan tog en skaldjurspasta som var bra och Janne och Dave hamburgare.

Vi var så nöjda! Ni vet att jag alltid är ärlig med vad jag tycker om maten och servicen på restauranger. Tyvärr inga bra bilder alls pga ljuset så ni får lita på mitt omdöme istället. Jättebra personal!

Lucy var med förstås, älskar verkligen hur personalen välkomnar hund om man är ute med båt.

Sista kvällen blev vi hembjudna på en så god Tacorulle Bettan bjöd på, så gott så jag måste testa hemma och tipsa er om den, högrevsfärs och smördeg som bakades i ugn.

Vi hade med en Moet Ice som vi bjöd på innan, har ni testat? Gott med massor med is och passar perfekt som en fördrink ute i solen. Moethinken var vår “gå bort present” så den lämnade vi kvar. Finns att beställa hos “Allt inom champagne” på instagram.

Sköna dagar på båten, det är mysigt att ligga där och sola, bädda ner solbäddar och bara njuta. Tror detta är det bästa köpet vi gjort, så mycket glädje och minnen vi får med den här båten.

Parasollet är också mitt bästa köp, haha! Lucy älskar vara där vi är och är nöjd och mår bra bara hon har skugga och vatten förstås. Fick en kommentar på instagram av en tant att hundar minsann inte behöver parasoll, för djur letar upp skugga själva.

Hur är man funtad undrar jag när man IFRÅGASÄTTER att jag har parasoll så Lucy har skugga? Jag kommer aldrig sluta att förvånas. Aldrig.

Här är Lucy nyduschad av kallt skönt vatten vi har på badbryggan, vi har både kallt och varmt så det är perfekt att vi kan duscha av oss där efter bad. Men även för vovven som jag  ofta spolar av om det är varmt.

Den här lilla bädden är verkligen hennes favorit, ombonad och “trångt” gillar hon. Hon sover i den på natten precis bredvid vår säng i hytten. Vi har en stor säng vid köket men även en dubbelsäng under akterdäck, där brukar vi sova för där är det kolsvart och tyst.

Bädden finns i flera storlekar hos Dashing Dogs. Så fina grejer där. Parasollet köpte jag i en babybutik. Funkar sätta fast på båten med en klämma eller ett “spett” man trycker ner i marken. Hur bra som helst.

Tack för underbara dagar och vänner kommer och hälsar på oss i båten. På fredag åker vi ut igen men redan idag kommer mina tjejer ner så nu ska vi snart åka ner till Saltholmen där båten ligger.

 

 

2020-08-12 Johanna Toftby

Kommentarer

Marita 1 månad sen

WOW vilka fantastiska ställen det finns i vårt vackra Sverige 🏖 vem behöver åka utomlands liksom …. i detta strålande väder ☀️😎 älskar era stories som ni lägger ut med alla vackra ställen , avundsjuk ? Nej jag unnar och tycker absolut att ni är värd det bästa avundsjuka är inte min grej enbart glad för er skull , ha en underbar helg i 🛥☀️😎🍾🥂🦞

Sussi 1 månad sen

Vilka bilder:) Lite avundssjuk blir man allt:).
Ja vi duschar våra hundar i kallt vatten också, effektivt och lätt och ger verkligen svalka om de har tjock päls som lille Lucy.
Hon är ju såå sockersöt

Annika S 1 månad sen

Lucy verkar ha det så bra som det bara går. Tack för att du delar med dig av alla fina bilder och tips!

Ann-sofie 1 månad sen

Har oxå en amstaff som älskar ligga i solen får ta in henne när hon blir för varm:.köpte en barnpool till henne så hon kan svalka sig men hon går bara i om jag kastar i bollen är bara havet som duger där älskar hon o bada:)

Elisabeth 1 månad sen

Härligt. Ska snart till Bohuslän en semestervecka så får åka till Käringön och äta kräftor. Tack för tips. Kan tala om för tanten att det inte stämmer med hundar och skugga. Vi har en liten vovve här ibland. Hon letar alltid upp varmaste soligaste stället att ligga på. Helst i uterummet där det blir säkert 50 grader. Vi får bära bort henne hela tiden.

Svar på kommentaren:
Maria 1 månad sen

Har en gammal amstaff på 10 år som också letar upp solen och lägger sig där tills han flämtar. Han är gammal och vi får också hjälpa till med skugga och vatten.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 månad sen

En självklarhet man ser till så hunden har skugga.
Bland den dummaste kommentaren jag fått tror jag – att hunden ser till själv att ha skugga.
Vet inte om jag ibland ska skratta eller gråta. 😂🙈

Moa 1 månad sen

Vilka härliga bilder! så mysigt med båt :)

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag såg på Nyhetsmorgon om språkpoliser i morse, där de intervjuade folk på stan om missarna vi älskar att hata! Vad älskar du att hata när det kommer till språkmissarna? Det sämsta och roligaste…

Jag såg på Nyhetsmorgon om språkpoliser i morse, där de intervjuade folk på stan om missarna vi älskar att hata! Vad älskar du att hata när det kommer till språkmissarna? Det sämsta och roligaste…