• 2020-08-17, 15:11
  • 7

När jag hade corona kunde jag aldrig ana hur länge en del besvär skulle sitta i efteråt. Efter fyra veckor kände jag fortfarande av mina luftrör, jag harklade mig konstant. Jag hatade att jag var tvungen att harkla, det gick liksom inte att sluta. Även om jag orkade träna så var konditionen sämre än någonsin. Jag var så pepp på att röra mig och äntligen få flyga fram på våra rundor igen, men det var som en tegelsten satt i bröstet. Jag fick gå saktare än en stapplande 95-åring.

Jag var sjuk i nästan tre veckor och har skrivit om det HÄR. För att hjälpa andra som drabbas och kan känna igen sig har du även en del tips HÄR om hur vi gjorde. 

Nu när jag är ute och går och till och med har börjat springa mer och mer så märker jag stor skillnad. Herregud, vad jobbiga veckor efter covid-19! 

Jag vill få upp min kondis rejält! Jag har mål för varje runda, jag börjar att gå och sedan när jag klarar att springa så sätter jag upp ett mål längre fram, som runt en park, eller en sträcka som jag vet är till exempel 300 meter eller 500 meter. Så håller jag på. 

Är jag ute en timma och kanske går sju km så joggar jag mer och mer under den sträckan, kroppen vänjer sig om man alltid kör samma sträcka så det är därför det är smart att ändra och springa lite längre för varje gång. 

NU är jag så redo för vardag, för en härlig höst med skön träning och bra mat, jag bara älskar alla våra årstider och framförallt våra rutiner. 

Har du själv blivit frisk efter coronan? Hur känns kondisen? Har du några tips? 

2020-08-17 Johanna Toftby ,

Kommentarer

Maria 2 månader sen

Tack, Johanna.
Det var min chef som sa detta om 72 h, men hon kanske har fel? Vet att man kan ta antikroppstest efteråt, men då tidigast 2 v efter. Hm, får nog kolla upp det där…
Ha en skön tisdag

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Ja det har hon faktiskt, pcr prov kan man ta så länge man har symtom, Janne tog sitt coronatest när han hade varit sjuk nästan 2 veckor och det visade positivt. Han var ändå bättre och ingen feber alls. Ingen hosta heller.

Men antikroppstest är däremot annat, då måste man ha varit helt utan symtom i minst 14 dagar, dels för att minska smittorisken men också för att kroppen ska ha hunnit utveckla antikroppar.

Krya på dig! Kramar

Maria 2 månader sen

Hemma och sjuk just nu, men oklart om det är Corona. Tyvärr är det försent att testa, då det gått 72 h sedan insjuknandet (visste inte detta). Har ont i kroppen och halsen, väldigt trött och orkeslös men ingen feber.
Tar det lugnt, vilar och hoppas det går över fort. Kommer ta antikroppstest efteråt.

Svar på kommentaren:
Eva 2 månader sen

Det var ingen som sa när jag testade mig🤔
Är det verkligen så?

Johanna Toftby 2 månader sen

Hej Maria! Men nej, det stämmer inte. Man kan visa på test att man har corona i flera veckor…
Ring dem igen! För man kan absolut ta PCR prov.

Varmt krya på dig!

Linda 2 månader sen

Jag var sjuk i konstaterad Corona vid midsommar. Precis som du har jag försökt hålla igång och belasta lungorna hela tiden och var eg bara helt i vila de dagar jag hade feber. Jag är övertygad om att det är därför jag kom ganska lindrigt undan och har hämtat mig riktigt bra. Jag är fortfarande lite mer trött på kvällarna och får ibland ansträngningshosta och låter lite tung i bröstet när jag anstränger mig men det skrämmer mig faktiskt inte. Jag ser det som att jag behöver ‘blåsa ut’ skräpet ur lungorna hahaha. Hur hårt man orkar pressa sig är såklart individuellt, men jag tror inte att man ska vara rädd för att bli flåsig och anstränga sig :)
Ett annat tips är att ta c-vitamintillskott av god kvalitet (inte brustabletter utan en bra tablett). Man behandlar ju tom sjuka med det i vissa länder. C-vitamin är antiinflammatoriskt, och gör blodkärlen mer elastiska och starkare och blodet flyter lättare. Det tror jag har hjälpt mig oxå :) Krya på!

Annie 2 månader sen

Jag var sjuk i 3 v i mars/april och tycker fortf jag är trött. Promenader funkar men gymmet har jag inte orkat…. vet inte om det är pga coronan el lathet men är helt orkeslös. Vill så gärna komma igång igen 😔

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Härliga fredag! Hur mår ni? Här är det jobb i köket hela dagen men ska ge mig ut på en runda vid lunch tror jag. Det har ju varit kolsvart och regn…

Gillar ni asiatiskt och sötstarka smaker? Heta nudlar med strimlad biff och wokade grönsaker, soja och oystersås, krossade limeblad…Detta lagade jag till lunch idag.  Oj oj så gott detta blev! Jag är…