• 2020-08-18, 22:39
  • 28

Kära läsare i Skövde, när jag skriver det här sent på tisdagskvällen har jag just fått höra att det ska vara en hemsk nollning för nya elever på Västerhöjd i morgon. 8.30 i Boulogner ska de äldre eleverna samlas för att ge sig på de nya på Västerhöjd. Även om det varit en nollning idag, där de bland annat kastade ballonger fyllda med urin på de nya stackars eleverna- så kommer det bli en till i morgon tydligen. 

Och för några har mardrömmen redan börjat.

En kille som står mig väldigt nära har redan drabbats. Han möttes av vidrigt klotter riktat mot just honom så fort han kom till skolan idag. Nu får han höra att de är “är ute efter honom och ska ta honom” i morgon. Det måste bli slut på denna terror som nya elever utsätts för varje år! DET MÅSTE FÅ ETT STOPP! Kan ni fatta att detta är på riktigt?!! Jag kokar!!

 

I stället för att gymnasiet börjar som ett roligt steg mot vuxenåldern så vet jag minst en kille som fruktar att gå dit i morgon, trots att det ska tas skolfoto. År efter år är det samma sak och varken skolledning, lärare eller föräldrar klarar av att få slut på det.

Jag är i Skövde just nu, eftersom jag bor nära Västerhöjd kommer jag vistas där i morgon, jag kommer filma allt jag ser.
Filma, tipsa ni också om ni ser något!

Nu hjälps vi åt! Ni som bor i närheten av Boulogner -ha gärna koll på vad som händer där. Och den som vet vem eller vilka som klottrade ned skolan med hot och hemskheter mot en stackars elev  (tydligen flera som var utsatta) får gärna berätta det för mig så kommer det in i en polisanmälan direkt. Det vidriga hemska klottret ska tydligen skett i söndags. Har ni sett något?  

Dags att sätta stopp för eländet! DETTA skrev jag för exakt ett år sedan. 

 

2020-08-18 Johanna Toftby

Kommentarer

Ulla 2 månader sen

Heja dej Johanna! Hoppas andra skövdebor backar upp dej!

Paula Lückner 2 månader sen

Förstår inte detta. Hur kan skolan acceptera det?? Pennalism nästan. Mobbing definitivt. Tycker det finns en enkel lösning. De treor som gör detta får helt enkelt sluta. De har förverkat sin plats i skolan o kastat bort 2 år av sitt liv. Enkelt. Mobbare har inte där att göra. Skolan måste ha en mycket klar policy

Katarina 2 månader sen

Fy vad hemskt! Det är jobbigt nog att börja gymnasiet utan att behöva utstå nollning. Är så tacksam att mina barns skolor i Göteborg inte har nollning.

christina 2 månader sen

förbjud nollning det har inget med skola att göra. bojkotta skiten herregud hur svårt kan det vara?

Yllevind 2 månader sen

Vidrigt,sjukt,idiotiskt helt galet!
Är det 2:ornas sätt att säga så här gör vi på den här skolan.
Värsta var väl att klottret fick stå kvar under dagen. Vågade personalen inte beordra någon att tvätta bort skiten.
Jag har svårt att förstå sådant beteende!
All omtanke till Marcel!

Anette 2 månader sen

Vad är det för vidriga människor som kan göra så mot någon annan? Vad är det för fel i huvudet på dom? Kan dom ens stava till empati och medmänsklighet?
Lider så med de som nu skall börja plugga och får en sådan här start. Fy fan jag blir så arg på sånt här. Barnsligt och omoget.
Bra att du finns på plats och jag hoppas att du får fler med dig❤️

Lena 2 månader sen

Jag bor i en stor stad i Mellansverige och här förekommer ingen nollning vid gymnasiestart. Ouppfostrade ungar som inte lärt sig hur man uppför sig mot andra. Sådana föräldrar, sådana barn.

SB 2 månader sen

Blir det inga konsekvenser som känns så händer det igen. Hade det hänt i skoldistriktet där jag bor så hade de elever som varit ansvariga blivit avständag i flera dagar med prickar på sina betyg. Ok jag bor i USA men denna typ av beteende tolereras inte ostraffat. Av med silkesvantarna.

Eva 2 månader sen

Fyyy faaan säger jag vara!!! Idioter😡 vem fan gör så?
Bra Johanna att du tar upp detta och ryter ifrån💞

Annika 2 månader sen

Men är det för jvla skit jag läser? Kasta ballonger med urin??? Maken till äckelhet och varför? Aldrig varit med om något som ens liknar nollning men detta är ju helt fruktansvärt.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Vidrigt är ordet. Har en kompis dotter som varit på skolan denna veckan, ballonger med urin på sig och mindre trevliga saker har hänt.

Sjukt.

Liselotte 2 månader sen

Mina tårar rinner när jag läser detta… och jag saknar ord. Men tack Johanna för att du engagerar dig!! Tack! Ingen ska behöva utsättas för något så grymt!!!

Carina 2 månader sen

Bra Johanna!!! Hade jag bott i Skövde så hade jag självklart varit med dig där! 💪🏼😣 Vilken jäkla omognad till idioti dessa nollningar som går över styr!!! Mobbing på hög nivå och över stor! Omoget!!! Jag sitter bredvid på Chalmers i Göteborg och ser dagligen nollningarna här på universitets området. Än så länge hyfsat lugnt av det lilla jag hunnit se. Men jag backar inte att säga ifrån om jag skulle se något som går över styr! 😣. Hopoas ni blir ett gäng som finns på plats 🙏🏼Kram Carina

Carina H 2 månader sen

Vilket idioti.trodde faktiskt att detta inte förekom i dag. men ack vad man bedrog sig. Bra att Du är där och dokumenterar.

Jessica 2 månader sen

Jag har en tjej som börjar sista året på kavelbro och där är det lugnt. Känner ingen oro alls. Igår hade de en bra kväll igår i boulogner. De hade vattenkrig med varandra. Inget urin där! tills några rötägg kommer som går i 2:an från Västerhöjd som beter sig som svin. Kastar bengaler osv.
Hon sa att stämningen var glatt till de som är födda 2003 kom.
Detta är så typiskt Västerhöjd. Elevkåren har gått ut där och sagt att de inte ska ta med sig saker. Men vad hjälper det. Föräldrar blundar, för det är inte mitt barn. De gör inte sådana saker.

Marita 2 månader sen

Detta är helt makalöst. År efter år.
Blir så förbaskad.
Vad är det med ungdomarna?
Och nånstans föräldrarna – hur har man uppfostrat sina barn om de tycker att det är “kul” att kasta urinfyllda ballonger på andra?? Hallå, du mamma och pappa!!

Bra att du filmar. Bra att du agerar.
Hoppas innerligt att politikerna tar sitt ansvar och är på plats!
Om inte – så ser vi till att sprida detta.
För är det något som Skövdes politiker är rädda för så är det dålig pr.
Och det här visar sidor av Skövde ingen vill se!

Än värre är att det nu är i pandemitid.
Så glad att jag bor i grannkommunen!

Susanne 2 månader sen

Det är verkligen inte okej någonstans!!! Jag hoppas att de lärde sig av incidenterna förra året och vad som hände då!
Bra att du är där som vuxen och visar dig.

Wenche Bye 2 månader sen

Bra Johanna att du är där o passar på 😍.Detta är ju så vidrigt 😡😡😡😡

Anita 2 månader sen

Nu blir jag riktigt förbannad .Så här får det inte gå till skolans personal måste ju oxå känna till det och rektorn måste ju kunna ta i det. Skolan är en arbetsplats för barnen så detta måste polisanmälas.
Man ska inte behöva vara rädd att gå till skolan .
Så Johanna stå på dig jag bor inte i närheten annars hade jag gått dit o stöttat dig,men ett slut måste det ta.

Anneli 2 månader sen

Vad i herrans namn är detta för idioti!!??? Trodde på allvar att sånt inte förekom nu längre! När min dotter började gymnasiet för några år sedan här i Göteborg, då såg hon fram emot nollningen som var upplagt på ett roligt sätt, detta som verkar pågå i Skövde är ju sjukt!!! Fan vad förbannad man blir!!! 😡😡😡

Lisa 2 månader sen

Bra Johanna!!! Detta är för j…ligt!! Måste sättas stopp!!! Civilkurage nu gott folk o visa var gränserna går!!

Ulrika 2 månader sen

Fruktansvärt att de ska behöva gå till så.
Men de intressanta måste jag ändå säga är att de som håller i nollningen nu är ju dom som utsatts för de innan🧐😩

Jag hoppas sannerligen att de får ett slut

Tanja Wahlgren 2 månader sen

Får ont i magen när jag läser detta!
Vad är meningen med detta? Stackars elever som blir utsatta för dessa vidrigheter!
Har en dotter som ska börja högskolan i Skövde nästa vecka och hoppas att det är lugnt där för dom nya

Svar på kommentaren:
Marita 2 månader sen

Ja. Det hoppas man ju att Skövdeungdomarna vuxit till sig.
Jag undviker stan nu för tiden.
Obehagligt.

Maria i Kalmar 2 månader sen

Det här med nollning är rent jävla bedrövligt, omoget 😠 förstår inte vitsen med denna förnedring. Man börjar en utbildning för att skaffa sig ett yrke men även för att få nya vänner. Jag hade då rakt inte velat bli vän med någon som hade börjat med att förnedra mig.
Så håller med dig Johanna, det måste få ett slut!

Camilla 2 månader sen

Stod parkerad utanför Arenan idag, kommer till bilen och den har kastade ägg på sig… känns lite onödigt att kasta ägg som står på en parkering… blev raka vägen till biltvätten!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Man blir helt matt.

Lotta 2 månader sen

Får ont i magen, hörde nämligen att det skrivits hemska saker på Västerhöjd idag.
Vart är världen på väg? :(

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

I fredags hämtade jag min nya Lexus på Lexus Jönköping! Wow vilken känsla det var! Jag var pirrig som ett barn på julafton, en fredag dessutom och champagnens dag. Kunde ju inte…

I fredags hämtade jag min nya Lexus på Lexus Jönköping! Wow vilken känsla det var! Jag var pirrig som ett barn på julafton, en fredag dessutom och champagnens dag. Kunde ju inte…

Innehåller annonslänkar Hej på er! Jag hoppas ni har en riktigt skön helg och har njutit av det vackra vädret! Jag och Marilyn körde ett skönt benpass på gymet i förmiddags, jag…