• 2020-08-19, 16:41
  • 82

I måndags började min systerson Marcel på Samhäll på Västerhöjd. Det första han och alla andra elever fick se var att någon eller några klottrat MARCEL ÄR BÖG och TIK TOK BÖG eftersom han är stor på Tik Tok. På tisdagsmorgonen fanns klottret fortfarande kvar. Att han själv var kvar på skolan visar hur otroligt stark han är. Han och hans föräldrar vet förstås om att jag skriver detta, alla borde hjälpa honom att hålla sig på benen efter terrorn!

Hela måndagen fick han och alla andra läsa det på skolans fasad. Bilden av klottret spreds på nätet och Marcel och alla andra ettor utsattes för en vidrig nollning. Enligt rektorn och SLA gick det lugnt till, men när jag gick upp till skolan i dag fanns det vakter där. Tredje dagen efter att de börjat så behövs det vakter. Hur kan tidningen påstå att det gått lugnt till då? Har de ens gått utanför redaktionen eller ringde de bara rektor och skrev blint vad som sades i telefon utan att kontrollera om det stämde?

Jag och Lisa-Marie var uppe tidigt i morse och åkte till Boulogner, där det skulle fortsätta med nollning i dag. Men tydligen var det en så stor fest i går att de inte orkade, det fanns några få bakfulla treor som vi pratade med och som sade att de kanske skulle ta det senare.

Ingen rektor eller lärare har kontaktat Marcel eller hans föräldrar. Och de lät klottret vara kvar över hela första skoldagen. Hur tänker rektorn egentligen? Det kan inte vara så svårt att leta upp elevens kontaktuppgifter så fort de fick se detta hemska. 

Detta har pågått i årtionden nu, år efter år är det samma elände. När jag läser i tidningen att det varit lugnt blir jag upprörd. Jag lovar att det var många ettor som inte tyckte att det var lugnt alls. De måste väl också räknas, inte bara treorna och lärarna?

Marcel är nämligen inte ensam. Flera vänner har berättat om hur deras barn gick hem från första skoldagen efter att ha fått vattenballong fyllda av kiss på sig. Det kallar jag inte lugnt, jag kallar det vidrigt. Att några av barnen inte vill gå tillbaka till skolan, ja det förstår jag. Är det ok tycker ni? Och jag skiter i om det är “bättre nollning” än förra året. Jag tycker det är riktigt illa ändå. 

Mitt hjärta går i tu. Detta handlar inte bara om att moster vill rädda sin systerson, även om jag vill det också. Det handlar om att detta MÅSTE stoppas! Skolan accepterar det och tidningen låtsas som det inte finns. Då måste vi själva göra något åt det!

Jag vill ha fram vem eller vilka som gjort detta. En del kanske tycker att man ska stoppa huvudet i sanden för det kan bli ännu värre, men detta är INTE okej! Säger ingen ifrån så fortsätter de här fega kräken bara. 

Vet ni något om vilka som gjort detta mot Marcel? Berätta det för mig så kommer det med i en polisanmälan. Jag ger gärna hittelön om vi får fast dem. Att utsätta någon för hot och trakasserier är olagligt och jag har suttit i rättegång förut som vittne till två personer som klottrat massa skit på skolfasaden innan. 

Framför allt: backa Marcel och de andra utsatta ettorna nu allihop!

 

2020-08-19 Johanna Toftby

Kommentarer

Eva 1 månad sen

Helt ortoligt!!! Vad är det för jäkla påhopp!
Hoppas de som skrivit detta får nåt straff och dess föräldrar bör skämmas vilka ungar de har😡
Usch och fyy!!!

Lillemor 1 månad sen

Bedrövligt!!!
Har aldrig förstått att man finner ett nöje i att kränka en annan människa.
Ta bort nollningen helt och hållet.
Tack för att det finns en sån som du Johanna som törs stå upp när det händer saker som inte är okej!
Hoppas många i Skövde ställer sig bakom dig och att det är många som tänker till i hela Sverige.
Hoppas din systerson får en ursäkt av både elever och skolledning.

SB 1 månad sen

Var är skolledningen? Föräldrar? Kommunansvariga? Var är civilcuraget?

Anitha Zandelin Kjell 1 månad sen

Johanna, skönt att Du både vågar att säga ifrån och vågar att agera.
Jag förvånas storligen över att skolan inte direkt tar tag i sådant här!

Jessica 1 månad sen

Hej Johanna

Fruktansvärt detta som Har hänt din syster son. Så får det inte gå till. Jädra slö skolledning
Skäms på er!
Det som du skriver om är ju personligt mot M och skriva så är ju fruktansvärt. Är det inte förtal?
Har andra ungdomar blivit droppade personligt? Vet du det? Eller har dom hakat upp sig M?
Hur som helst: VIDRIGT
Styrke kram till dun syster son och till er!
Vilken kämpe han är 🙏

Marita 1 månad sen

Om ryktena som nått mig är sanna så har Västerhöjd stängt igen.
Enligt uppgift ska det skyllas på corona. Men det handlar nog istället om handfallna lärare, skolledning och politiker.
Eleverna på Kavelbro fortsätter, men de kan också uppföra sig som anständiga människor.

Svar på kommentaren:
A 4 veckor sen

Hej! Ryktet om stängning stämmer inte. Tvåor och treor kommer att läsa på distans varannan vecka, endast med anledning av att trycket på kollektivtrafiken ökade enormt under måndagen.

Elisabeth Hallgren 1 månad sen

Fruktansvärt!
Jag är bestört över att se detta år 2020.
Trodde att vi medmänniskor accepterade varandra som vi är.
Det här är inte acceptabelt!
Jag upplevde 1980-talet, och hur jobbigt det var för många då
och tidigare.
Detta är skamligt och rektor bör ha en lektion i allmänt uppförande.
Man kan ju alltid hoppas att det skulle hjälpa.

Låt inte andra trycka ner dig!

Tina 1 månad sen

Jag blir så upprörd! Avskyvärt!!! Hur kan en skolledning tolerera något så fruktansvärt, hade jag varit förälder hade jag anmält skolan direkt!!!

Svar på kommentaren:
Elton 4 veckor sen

Vart får du för dig att man tolererar detta beteende? Vakter, poliser och låsta lokaler visar väl på att man absolut inte vill ha med detta att göra.

Barbro Franzson 1 månad sen

Beundrar dig Johanna, du har verkligen civilkurage, något som långt ifrån alla har i vårt samhälle idag! Det behövs fler som du som inte nöjer sig med att sticka huvet i sanden! Säga ifrån, inte nöja sig, ställa krav på myndigheter m fl. Jättebra gjort av dig! Hoppas Marcel får både stöd och sympati av kompisar och lärare i detta hemska.
Polisanmäl direkt säger jag, bara att hoppas att de själva inser vad de har gjort! Ha det gott!

Annie 1 månad sen

Usch får en klump i magen, det är bedrövligt hur det spårat ur totalt..och vad är det för jäkla ouppfostrade ungdomar som håller på med sånt här, SKÄMS!!!! 🤬 Min dotter ska börja gymnasiet nästa år och Västerhöjd känns just nu inte som ett bra alternativ. Någon/några ansvariga måste verkligen ta tag i det här + att föräldrar måste ta sitt ansvar och ha koll på vad deras barn sysslar med!!

Lena W 1 månad sen

Helt chockad över det du berättar. Ingen av mina barn har behövt uppleva nollning men mobbning i skolan har förekommit för båda. Du gör helt rätt som agerar! Kram

Linnea 1 månad sen

Lär dig fakta innan du uttrycker dig. Vakterna står inte där för att det varit en grov nollning utan att det var tvärtom. Det blev knappt en nollning därför var vakterna kvar för de trodde 3:orna skulle nolla en annan dag istället.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 månad sen

Lär dig fakta?
Marcel fick ägg kastat på sig när han började, en kompis dotter ballonger med urin kastat på sig. Hon fick gå hem. Är det mysigt och roligt tycker du?

Jag var dessutom på Västerhöjdskolan igår, några omogna treor ville in på skolan men blev stoppade.
Då tog de sin bil och åkte ner en bit på gatan istället.
Där kastade de ägg på ettor som kom uppspringandes in på skolan. De berättade för oss så vi såg med egna ögon.

Moget? Kul?

Om du upplever det blev en lugn nollning skiter jag fullständigt i. För det gjorde nämligen inte ettorna.

//

Anonym 1 månad sen

Försvarar inte detta någonstans. Tycker som du det är bedrövligt. Det som stör mej lite i ditt sätt att skriva är att du inte tar till dej att det faktiskt va det lugnaste året på länge. Mycket lugnare än när båda dina tjejer börja trean. Skrev du då om detta då också???

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 månad sen

Hej Anonym

Bara att gå tillbaka alla år och läsa. Jag har skrivit om nollningar när det spårat ur. I år spårade det ur rejält.
TYCKER JAG. Och många ettor.
Jag skiter i om treorna är nöjda. Ettorna som inte vill gå tillbaka till skolan är inte lika nöjda.
Det är väl dem man ska lyssna på kanske?

Värsta året var 95- sedan har det blivit värre för varje år. Förra året var det riktigt illa. Det kan du även läsa om här inne.

Är det tre svin eller 10 svin får alla som ingår i nollningen skulden, så är det tyvärr- därför nollningen ska förbjudas på Västerhöjd för de klarar inte av att ha en rolig nollning. De måste tydligen kasta ägg, kasta ballonger med urin.

Det tycker inte jag är mysigt iaf. Men det kanske du tycker.

Kolla hur Lidköping har sin nollning, gymnasichefen idag berättar i SLA att han inte tycker eleverna på Västerhöjd klarar en fin nollning. Dagens SLA.

//

Anonym 1 månad sen

Ja är ju tyvärr så att om det är några som missköter sej så dras alla över en kant. Jag har en som började trean och han hade ingen aning om att det kastats ballonger med urin i. Pratade även med en som började första året och hon hade inte upplevt det obehagligt utan bara en kul grej. Hörde att det hade startats en fb grupp om detta med nollning och hon som hade gjort det hade blivit anhållen och förhörd så tror nog dom försöker få ett stopp på det. Så därför skrev jag min kommentar om att jag inte tycker du tar till dej att det varit lugnast på många år.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 månad sen

Vet du vad.

Det räcker med om EN ENDASTE elev är utsatt- så är det illa.
EN.

Eva 1 månad sen

Anonym!

Hallå där! Lugnaste året på länge!? Det är väl fortfarande inte ok att bete’ sig som ett svin och kasta urin och ägg och behandla andra på det viset!
Lär er uppföra er och behandla andra människor väl.
Har aldrig varit med om sånt här och känner inte till nån som varit med om det men blir fan rädd hur man kan uppföra sig så.
Herregud!!

Marie 1 månad sen

Vi backar inte dig/er i detta alls.
Jag har en 04a som började på Västerhöjd nu. Hon fick ägg kastat på sig.
Jag tycker det är oacceptabelt.

Stella 1 månad sen

Linnea, är du lärare på Västerhöjd eller mamma till ett av kräken till treor som begår övergrepp? Det ena eller andra är det när du skiter i offren men blir upprörd av att Johanna skriver.

Elton 4 veckor sen

Fast det du säger stämmer inte. Det har inte varit eskalerande sedan 1995. Nollning var förbjudet på Västerhöjd och det hände inget alls under flera år i början av 2000-talet.

Att många av treorna betedde sig som svin är det nog ingen som försöker förneka men på skolan var det lugnare än på många år. Dock drog folk runt på stan och svinade men det är inget som personal på Gymnasiet kan stoppa. Där är majoriteten anställda som lärare och saknar utbildning för att vara ordningsvakter. Det var därför man hade utbildad personal på plats, för att förhindra att ettorna skulle utsättas för kränkningar på skolan. Tyvärr leder detta till att man utsätts utanför skolan istället.

Sen är nollning inte tillåtet. Det är ett återkommande problem men det är knappas så att skolan står bakom det.

De du borde rikta fokus på är just elever i årskurs tre och deras föräldrar som med glada miner köper ut alkohol och skjutsar sina barn till dessa nollningsfester. De möjliggör detta beteende genom sin passivitet.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 veckor sen

Skolan kan inte förbjuda nollning, fråga gymnasiechefen. Min syster hade möte med honom.
Och jag skiter fullständigt i om det är EN eller 100 elever som mobbar eller trakasserar.
ÄR det EN elev som blir utsatt på SKOLAN. Är det EN för mycket.

Elever födda 95- jo då- där började den värsta nollningen. Jag har själv gått på Västerhöjd, född -73 och det var nollning då också.

Det allra värsta här är att skolan inte såg till att klottret kom bort på studs, det fick stå kvar ända till tisdagen.
Jag riktar all min kritik nu till ansvariga på skolan för detta, när skadan är skedd, av ett svin så måste skolan ta ansvar att få bort detta hemska som riktades till en enda stackars elev.

Jag skiter i om ärendet fastande på vägen när de anmälde till en städfirma, man kan inte anmäla och sen tro att det löser sig. Ingen tar sitt ansvar, då man får se till att ta reda på OM en städfirma kontaktats, eftersom klottret på eftermiddagen fortfarande står kvar.

Ofattbart.

Marie 1 månad sen

Enkelt! Så här får det INTE gå till. Alla som stöttar: ta reda på mailadressen till rektor, skicka ett mail där det står (förslag): Jag har tagit del av vad dom pågår på din skola och vill med detta mail tala om att detta är ett arbetsmiljöbrott och en kränkning. Vad avser ni göra för de som drabbats i år och hur ska ni förebygga att detta inte fortsätter?
(Lägg en kopia till pressen också så ser de att människor reagerar starkt)

Ebon Jansson 1 månad sen

Fruktansvärt dåligt av skolan att de inte genast tar bort klottret! Klart att det inte är ok.
Jag hoppas av hela mitt hjärta att de får fast de som gjort detta. Och att de verkligen får ett straff för det som de förtjänar. Stackars Marcel och alla andra ettor som blir utsatta för vidrigheter.
Är det inte meningen att nollningen ska vara en kul grej? Jag ser inget som helst kul med det här!

Jessica 1 månad sen

Stöttar Marcel till 100% Detta måste ju stoppas på något sätt, varför reagerar inte fler på föräldrar som har barn på skolan är en tanke jag har?? Något måste göras och denna nollning måste stoppas !!!!

Eva Marie Hagström 1 månad sen

Tur det finns såna som dig Johanna som tar tag i sånt här!
Fruktansvärt alltså 😡😥
Finns inte ord till detta

Katja 1 månad sen

Jisses! Fy så dåligt gjort! Borde inte få förekomma nollning!

Ulrika 1 månad sen

Ger mitt stöd till 100% och hjälper mer än gärna till “praktiskt” för att stoppa detta vidriga som pågår! Vad kan jag göra?
Hade ingen aning att sådant här avskyvärt fanns!
Kanske börja med att åka och vrida om örat hårt på rektorn?

Jeanette 1 månad sen

Önskar att varje person som utsätter någon för denna hemska nollning blir filmade och att den personen tillsammans med sina föräldrar tvingas titta på filmen sedan. Då får föräldrarna se hur deras barn beter sig när de tror att ingen vuxen ser eller hör. Detta ska polisanmälas direkt anser jag. Hur kan skolan förklara/försvara att det inte tas bort direkt?!

Susanne 1 månad sen

Fy fan. Nu måste skolan sätta stopp för detta. Sånt här får inte förekomma. Man blir både arg och ledsen.

Agnetha Rydh 1 månad sen

Fy fan vad arg jag blir. Men än är inte den sista idioten född🤬 Stay strong Marcel vi är med dig🏳️‍🌈🏳️‍🌈🤚

Maria 1 månad sen

Förstår inte hur skolor kan låta detta fruktansvärda pågå!!!!
Detta är ju våra barn det handlar om.
Stor respekt för det du gör Johanna!

Jas 1 månad sen

Det är verkligen inte okej! Ingen elev ska behöva gå igenom detta. Jag förstår verkligen inte vitsen med all denna grova och faktiskt kriminella handling bland ungdomarna och deras sk. nollningar. Det blir ju bara värre och värre som varje årskull måste ge igen på nästa.

Dock Johanna tycker jag att du ska uttrycka dig med ordet elever och inte barn om de andra ungdomarna. Jag jobbar i en skola för åk 4 – 9 och använder aldrig ordet barn. De är elever!
Du talar här om ungdomar.

Svar på kommentaren:
Linnea 1 månad sen

Fast dem är ju barn?
Och är det ens relevant i detta sammanhang?

Josefine 1 månad sen

Men fyfan! Hur kan det finnas folk som tycker att det där är kul?! Alla backar vi Marcel, och alla andra terroriserade ettor eller mobbade personer överlag. Det där är 0% okej, hur kan de treorna vara redo för en vuxenvärld?! Blir gråtig och arg! Usch!

Jessica 1 månad sen

År efter år får den här vidriga ”nollningen” som är rena trakasserier och misshandel pågå! Jag får så ont i magen när det återigen tillåts ske, skolan ska vara en trygg plats.
Tänk att behöva gå till sin första gymnasiedag med rädsla och oro för vad som ska hända, man är ju nervös som det är ändå när man ska börja ny skola.
Vad stark han är, din systerson, som vågade och orkade vara kvar på skolan sin första dag trots välkomnandet han fick. Respekt.
Rektor och kommun måste ställas till svars för det som eleverna tillåts utsättas för, det måste få ett slut, nu!

Eva Asplund 1 månad sen

Blir så ledsen att höra detta om Marcel. Fina Marcel som jag hade förmånen att ha i förskoleklassen. Alltid glad och med glimten i ögat. Hoppas verkligen att det blir ett slut med dessa nollningar i gymnasiet och det går bra för Marcel i fortsättningen. Kram till Marcel från Eva.

maria malmgren 1 månad sen

Någon måste väl veta vem som gjort detta? Eller är det hot som ligger bakom? Att folk skräms till tystnad?
Ett stort problem
I samhället att dagens barn inte får ett nej. Det är inte sunt. Då blir det tyvärr så här. Man kan inte komma på när barnen är stora att dem måste uppfostras-då är det för sent. Jag jobbar själv med barn och ser detta varje dag. Hur svårt det är med gränssättning. Självklart har dessa ungdomar ett ansvar men lägger även ett stor skuld på föräldrarna.

Mia 1 månad sen

Men fy vad vidrigt det börjar gå för långt med dom där nollningarna🤬 Bara för att det är en ”tradition” med nollning så behöver det inte gå överstyr!! Man kan undra om rektorn har ngn koll vad som händer!

Charlotte 1 månad sen

Jag upplever mer och mer att dagens rektorer är allmänt flata och konflikträdda. Inget go i många. Saknar handlingskraft.

Evelina 1 månad sen

Hoppas du fattar du jävla bra du är som tar upp det här, borde finnas fler som du!!!

Maria B 1 månad sen

Men fy, ja klimatet f våra ungdomar är inte så bra, har haft min 17 åriga systerdotter jär i en vecka, hon har så jobbigt & ville inte allsång hem t sin stad i fredags…Mitt hjärta blöder vi har pratat & hon har gråtit & fått ur sig allt..
Kännsså skönt hon kan lätta för någon i de här fallet vart de f mig em moster, lite äldre än hennes föräldrar…
De är allas vuxnas ansvar & se & finnas när barn/ungdomar mår dåligt…Tack för att du tar upp de här & hoppas innerligt de blir bra….Stor kram fr en Moster

Malin 1 månad sen

Men fy fan va arg man blir!! 🤬🤬🤬

Lotta 1 månad sen

Ja vad säger man… så sorgligt att starten på en ny skola ska behöva börja så här. Ingen elev ska behöva utsättas för mobbing i skolan!
Fortsätt kämpa Johanna👏👏👏

Johanna 1 månad sen

Fruktansvärt! Alltihop! Menar verkligen det.
Klotter om en själv i känslig ålder i känsligt läge för Marcel.
Och allt det andra med nollningen verkar ju helt sinnessjukt att det får pågå.
& skolans lama agerande. Herregud!

Kan ändå inte låta bli att fundera kring att vara eller inte vara ”bög” (fortfarande) är så laddat…
Förstår såklart att de som klottrat inte gjort det i positiv bemärkelse.
Att bög ändå är är ett ”skällsord” hos ungdomar 2020?
”Detta vidriga hemska”
Om han skulle vara gay? Eller inte?
Vill förmodligen inte ha det skrivet på skolväggen ändå jag fattar.
Får inte riktigt fram min tankegång känner jag och erkänner att den är en spinof …

Heja dig Johanna!

Tina 1 månad sen

Jag mår riktigt dåligt när jag läser detta😢. Hur kan ledningen på skolan få sitta kvar?

Anonym 1 månad sen

Hur kan skolan tillåta nollning? Det gör de ju om man får göra det på skoltid. Helt oacceptabelt. Klottret skulle sanerats bort innan skoldagen började!

Magdalena 1 månad sen

Nej Nej Nej!!! Bara NEJ!!! Det är 2020 & jag trodde i min enfald att vi kommit längre! Men tydligen inte alls… 1993 började jag själv i gymnasiet i Uppsala , nollningen var brutal , jag mådde illa hade ont i magen & var rädd mest för min fina vän som sen hon var lien fått utstå mobbning pga hennes röda hår & ” övervikt ”. Jag är än idag en människa som säger ifrån när någon eller några sätter sig på andra mänskor . Mitt kall i livet , min bästa vän mår bra idag men har haft depressioner pga mobbningen & bantat i hela sitt liv. Trots att hon är helt perfekt som hon är! Hennes röda hår är magiskt . Då jag blev lämnad i fred pga ” populär ” i skolan så blev jag henne skyddsängel men jag fick pga detta utstå vidriga påhopp , en fest slutade i nästan våldtäkt på mig en ensam tjej på 10 killar …jag polisanmäla allt men fick bära hela skulden pga detta . Sen dess har jag aldrig tvekat att stå upp för alla som är ensam eller blir utsatt för vidrig mobbning !! Ingen ska behöva stå ut!!! Det är olagligt med hot förföljer olaga hot mm allt detta ska polisanmälas!! Att skolan har inte agera 2020 är för mig så jävla fel & flat av rektor som har allt ansvar för att alla ska må bra i skolan !! Vart är alla föräldrar till dessa drägg?!? Hade jag vart rektor hade jag kallat ALLA vårdnaden til ett akut möte om vad som sker & vad skolan gör & agerar . Jag hade letat upp din fina systerson Marcel & pratat m honom & hans föräldrar samma dag, sen hade jag tagit bort allt klotter , kosta vad det kosta vill . Att få en ballong m urin på sig är INTE KUL det är förnedring på hög nivå !
Vill även tillägga att på min skola tog tyvärr en kille livet av sig där just nollningen blev droppen …detta var 1993 ….läste högre upp att någon kille hoppat från taket i en skola i måndags , inte nog med det så hade de som bevittnat detta vidriga hemska filmat…

Jag blir så arg ledsen & engagerar då jag är fritidspedagog & jobbar m barn & ungdomar. På min skola min arbetsplats tillåts inte mobbning & jag är väldigt observant på alla barn jag känner .

Du är så grym Johanna som uppmärksammar detta !! All styrka all kärlek 💓 till Marcelo m familj

Blir galen på sånt här! 1 månad sen

Helt otroligt hur sådant beteende kan få fortgå år 2020!

Där jag bor har gymnasieskolorna insparksvecka med 1:orna. Det bygger på att klasserna ska svetsas ihop och bilda sammanhållning. De har olika teman varje dag där de ska klä ut sig till något speciellt t.ex en dag färgtema (mötte ett helt gäng blåklädda ungdomar på vägen till jobbet häromdagen), de har olika uppdrag t.ex få en hälsning av en kändis, gör en musikvideo mm… Det verkar fungera bra och alla uppdrag ska läggas ut på insta för godkänning. På så sätt ser också mentorerna vad som händer.

Åsa 1 månad sen

Oh, jag blir så förbannad och ledsen när jag läser detta 😢😭. Detta måste få ett slut, hoppas det finns någon som vet något och att dem våga tala om vem som gjort detta. Styrke kramar till Marcel

Maria i Kalmar 1 månad sen

Kommer det inte fram vem som ligger bakom så anmäl skolan. Finns föräldrar som gjort det när deras barn blivit mobbade och skolan skiter i att ta tag i eländet. “vi har en handlingsplan vid mobbing” heter det så fint…mmm kiss my ass att dom har, varför används den inte då?
Två av mina 3 barn har varit utsatta och jag blev skogstokig och rev upp himmel och jord.
Det är ALDRIG okej att mobba, förnedra eller på annat vis kränka/vara dum mot någon annan.
Om det kommer fram vem som klottrat, låt föräldrarna betala saneringen…

Camilla 1 månad sen

Det är helt sjukt! Jag blev själv förbannad när jag läste i tidningen att det var lugnt… vart då??? Min bil stod parkerad vid arenan igår… jag fick åka raka vägen till biltvätten och tvätta bort ägg 🤨
Hoppas han får upprättelse ❤️

Kristina 1 månad sen

Men så hemskt att det får gå till så här. Vad är det för fel på skola? föräldrar till dessa barn som utsätter andra för mobbning? Hur kan ens skolan säga att det gått lugnt till? de borde tagit dit en klottersanerare direkt sen kontaktat alla vårdnadshavare. Fast jag vet inte om det hjälper alla gånger. Så himla starkt och bra gjort av marcel att gå till skolan även fast klottret fanns kvar. På dem bara Johanna. Denna förnedring måste få ett slut NU. Kram

Mimmi 1 månad sen

Blir så fruktansvärt less & förbannad på det du skriver. Har själv en son som blev utsatt & trakasserad på gymnasiet. Detta ledde till psykos & depression som utvecklats till kronisk sjukdom. Om personerna som utsätter andra kunde ana vad det kan leda till. Men antagligen är de helt utan både iq & eq Dessa fega jävlar skulle bara veta vad deras offer & familjer får genomlida. Sitt för f** inte i tv senare i livet & be om ursäkt. Då är det för sent!!!

Annika 1 månad sen

Jag tycker detta är så fruktansvärt! Blir då ledsen och arg för att nån ska behöva utsättas för detta. Till Marcel vill jag bara ge en stor kram fast jag inte känner dig. Du ska inte behöva utstå nåt sådant här. Aldrig någonsin! Inte i skolan, inte någonstans.

Camilla Brännberg 1 månad sen

Finns inte ord för detta!
Om en endaste förälder/lärare/ansvarig i skolledningen/kommunen inte står bakom att få ett slut på dessa trakasserier är dom helt och hållet medansvariga hela bunten!

Sussi 1 månad sen

Det var det jävligaste!!! Var är föräldrarna till dessa elever?? Nu får det vara nog! Var är Västerhöjds ledning i detta? De visste ju att det skulle hända grejer?? Stäng av treorna rakt av tills det kommer fram vilka som var med på detta.
Jag blir så ledsen Och förbannad

Eva 1 månad sen

Alltså man blir mörkrädd! Är det dessa ungdomar som är vår framtid och ska ta hand om oss på hemmen när vi blir gamla? Hujedamej☹️
Har inte skälv hört om nollning på våra gymnasieskolor här runt omkring är det nåt som förekommer på många ställen?
Idioter är vad dom är!!

Svar på kommentaren:
Eva 1 månad sen

Själv ska det stå☺️

Alexandra 1 månad sen

Heja dig Johanna jag har stor respekt för dig och allt du gör , då kan jag berätta vad som hände här på vår skola i Måndags 😢 en kille som blivit mobbad i många år som valde och ta sitt eget liv genom och hoppa från taket på skolan så fruktansvärt hemskt så jag finner knappt orden . Ovan på alltihopa så står mobbarna runt honom när han ligger på marken och fotar och lägger sen ut det på Instagram att dom ens orkar leva med detta själv är mig helt ofattbart 😢

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 månad sen

NEJ NEJ NEJ!!!!! ÅH herregud mitt hjärta brister :(

Det är ju det som kan hända, jag finner inga ord. Är detta på riktigt, åh jag tror inte det Sverige 2020. :(

Sussi 1 månad sen

Fy Fan!! Hoppas mobbarna får ha den synen på sin näthinna tills de själva dör. Så fruktansvärt!
Man finner inte ord….

Jenny 1 månad sen

Åh gud! Detta är ju fruktansvärt. Jag blir så arg och ledsen 😢😢😢 finns inga ord som räcker till

AnnaE 1 månad sen

Näää nej nej! Så jäkla hemskt!!! 😢😢

Eva 1 månad sen

Nej fy vad grymt! Åh vad mitt mammahjärta bara vill brista😢❤️
Kan vi alla inte bara tillsammans göra världen bättre! Vi hjälps åt här och nu❤️

Monkan 1 månad sen

Jag finner inga ord. Har själv en son som börjat gymnasiet nu och är som en hök. Frågar och engagerar mig, men märker att många andra föräldrar tycker att jag överdriver och ”att det hör till”. Aldrig i livet att jag kommer att acceptera att någon mobbas eller förnedras.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 månad sen

Finns INGET man kan överdriva i detta. INGET. Du gör helt rätt. Vi ska backa, stå upp för alla som utsätts och få stopp på denna sjuka MOBBING!!!

Birgitta 1 månad sen

Vad är det som pågår? Hoppas verkligen att dom fega kräken åker dit så det smäller om det.Dom har visst ingen aning om vad det här får för konsekvenser.Att dom utsätter nya elever för så mycket lidande.Nollning är inte det minsta roligt.Bort med det omedelbart.Tycker nog att dom är lite korkade som gör detta.Usch jag blir vansinnig .Kramis till Marcel .

Birgitta Fredriksson 1 månad sen

Jag blir både ledsen och arg! Så här ska det inte vara!! Det ska inte vara ok att unga vuxna beter sig som idioter och förnedrar på detta sätt! Vart är de som ansvarar för skolan?

Lotta/ Skövde 1 månad sen

Värsta jag läst, hur är det möjligt att de låter det sitta kvar, om dom inte får tag på någon städfirma får dom väl städa undan skiten själva.
Vilken skolstart :(

Svar på kommentaren:
Anya T. Velickovic 1 månad sen

Städfirma är väl mindre väsentligt i sammanhanget. Det värsta är naturligtvis att de förnedrar de stackars “nollorna”. Ingen borde behöva få börja sin skolstart på gymnasiet på det sättet!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 månad sen

Nej då borde de tvättat bort detta vidriga hemska som Marcel fick läsa på skolväggen hela dagen.

Anya T. Velickovic 1 månad sen

Javisst borde de tvättat bort! Jag säger bara att det är ÄNNU viktigare att få stopp på själva trakasserierna.

Anette 1 månad sen

Bra att du reagerar starkt och gör något konstruktivt! Fler borde verkligen agera och visa civilkurage!

Kristin 1 månad sen

Fruktansvärt! Så bra att du lyfter detta!!!

Veronica 1 månad sen

Det här är sjukt!!!
Tack för att du lyfter.
Det är våld som bör polisanmälas och skolan bör följa sina skyldigheter

Carina Karlsson 1 månad sen

Jag blir såååå jävla förbannad! Fina Marcel ska inte behöva utstå detta! Bra agerat Johanna! 🤬🤬🤬

Mona 1 månad sen

Får inte fram ord. Tårarna rinner :(

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag såg på Nyhetsmorgon om språkpoliser i morse, där de intervjuade folk på stan om missarna vi älskar att hata! Vad älskar du att hata när det kommer till språkmissarna? Det sämsta och roligaste…

Jag såg på Nyhetsmorgon om språkpoliser i morse, där de intervjuade folk på stan om missarna vi älskar att hata! Vad älskar du att hata när det kommer till språkmissarna? Det sämsta och roligaste…