• 2020-08-20, 18:37
  • 16

Tack alla som engagerat sig för Marcel och vad han utsattes för när han kom till sin första skoldag på Västerhöjd. Det är härligt att se att det finns så många som är villiga att hjälpa en fin kille som blir drabbad av en vidrig ovana på skolan. I dag var det annat än magont på grund av hemskt klotter på fasaden. I stället har många elever har kommit fram på skolan, pratat och sagt hej. Han har fått massa kärlek från så många! Jag blir gråtfärdig av lycka. 

Ni är många som undrar varför ingen kontaktade Marcels föräldrar, för det var det nämligen inte. Han gick hela måndagen med detta klotter på fasaden. Hur tror ni han mådde? 

Enligt rektorn var det tydligen svårt att veta ”vilken Marcel detta var”, det var därför det drog ut på tiden. Och angående saneringen av klottret så krävde de sanering på en gång, men klottret fick ändå stå kvar till tisdagen. 

Jag har fått så mycket meddelande överallt att ni läsare inte står bakom något sånt här hemskt. Det värmer. För vi är fler är de som ska trakassera och förstöra. Jag hatar mobbing och trakasserier. Det MÅSTE stoppas! Jag hatar denna hemska nollning som vissa elever på Västerhöjdskolan uppenbarligen inte klarar av. Jag hatar att eleverna ska må dåligt, föräldrar har hört av sig till mig att deras ungdomar har ont i magen. De vill inte vara med om någon jobbig nollning, ändå pågår detta. År efter år. 

Och jag skiter fullständigt i att en del treor och lärare försvarar årets nollning på Västerhöjd i Skövde med att det minsann varit ännu värre tidigare år. För det räcker om EN elev blir utsatt så här fruktansvärt illa. EN elev som kanske aldrig mer vill gå tillbaka till skolan. 

Då har ni misslyckats totalt. 

Jag tycker nollningen ska förbjudas i Skövde. Det skrev jag redan förra året och åren innan det. För det funkar inte. Det måste stoppas. Elever som kastar ägg eller beter sig som svin ska stängas av från skolan. Det räcker nu. 

I dag skriver tidningen SLA något helt annat än vad de gjorde igår och pratar med gymnasiechefen Bengt Stenhammar- Elever har blivit misshandlade, trakasserade och har fått ballonger med kiss kastade på sig. Men så pratar han om att det skadar Västerhöjds varumärke och jag blir bara trött. Det är inte skolan som är offret, det är eleverna!

Det är inte konstigt att detta fått fortsätta i så många år, skolan vill ju inte se det. Ni som följer mig på Instagram kan se hur många lärare på skolan som ägnade sig åt att vara kränkta och angripa mig för att jag skrev om elever som inte ville gå tillbaka till skolan.

De hade inte ett ord att säga om hur eleverna mådde, bara om att jag inte fick säga något ont om deras skola.

2020-08-20 Johanna Toftby

Kommentarer

K 2 månader sen

Nollning borde förbjudas totalt.
Vad ska det överhuvudtaget vara för.
För att de äldre ska förnedra de yngre.
Nej tack.
Å dessutom sker det på skoltid.
Skolorna kunde istället ha lära känna varann dagar. Picnic, uteaktiviteter med olika tävlingar, klasskamper mm.
Men då ska det vara i skolans regi.

Caroline 2 månader sen

Vad ska man säga…! 🥺Om skolledningen hellre sopar under mattan för att skydda sitt varumärke, än värnar om sina elever.. Ja då är det inte konstigt att det ser ut som det gör! Skämmas ska dom!🤬

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Typ. USELT uttalande. Undrar om de bara tänker på varumärket. Eleverna då?

Birgitta 2 månader sen

Nu blir jag galen igen.Lärare som anser att det är du som förstör skolans varumärke har inte tänkt på eleverna alls.Nä där hade de otur när de tänkte. Sköt om dig.🌹🌹🌹

Anneli 2 månader sen

Hjälp vilken natt jag har haft! Känner mig så själsligt engagerad i detta med nollningen och är så jäkla arg, så det satte väl griller i huvudet på mig mitt i allt! Drömde att några hade hjälpt dig med att komma igång med en demonstration på Lillebybadet ( ute på Hisingen, har aldrig varit där ens) jag ville hjälpa till och fick i uppgift av dig Johanna att skriva en massa på små servetter, du skrev en som mall till mig, sen skulle jag skriva likadant på en hel hög servetter. Känns som jag gjort detta hela natten, hur svårt som helst och misslyckades hela tiden 😂😂, nu ska jag strax iväg och jobba, känns som om jag inte sovit en blund, men om demonstrationen hade varit på riktigt, så hade det varit värt en det 🙂💕

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Haha förlåt att jag skrattar, men det var lite roligt faktiskt. <3
Servetter, haha! Ja i drömmar kan vad som helst hända.

Jag sover usel dessa dagar, tycker detta är så katastrofalt uselt och hemskt.

Men jag hoppas nu fler med stora bloggar börjar skriva om sånt här, vi måste använda vår plattform till detta. Trakasserier och mobbing MÅSTE stoppas. Det är fantastiskt när ni läsare hjälper oss, delar och sprider.

Sedan hoppas jag du sover bra inatt trots allt ;-)

KRAM

CarinaL 2 månader sen

De lärare som tycker att du förstör skolans varumärke borde alla stängas av !!
Hade de varit seriösa i sin yrkesroll hade de ju stoppat denna nollning för flera år sedan.
Så bra att du vågar säga STOPP👍🏼Johanna

Susanne 2 månader sen

De ungdomar som utsätter andra ungdomar för förnedring, jag finner inte ens ord för vad jag tycker om det. De gör det i grupp, de skulle aldrig våga stå för det om de vore ensamma med den utsatta personen. De är dessutom 18 år! Tror inte de skulle vilja bli utsatta själva så som de utsätter andra! Bra att du lyfter ämnet!

Sussi 2 månader sen

En elev som blir utsatt är En för mycket. Starkt gjort av Marcel att stanna kvar på skolan!! Jag hade nog inte orkat.
Ja detta har fått pågå allt för länge, hur svårt kan det va liksom??? Upp med kameror på skolan och polisanmäl minsta lilla grej. Detta måste stoppas Nu. Ta det till tidningarna Johanna, häng ut den svaga ledningen och kräv svar, detta är inte ok .
Till Marcel – stå på dej!! Det är väldigt många som står bakom dej nu

Maria 2 månader sen

Hur många Marcel kan de gå på skolan? Enligt rasit finns 3 med det namnet i Skövde, en i skolåldern. Nu kan ju någon komma någon annan stans ifrån för att gå på skolan, men inte så pass att de inte kan ta reda på vilka det handlar om! Bristen på agerande av skolan är skrämmande!

Svar på kommentaren:
Eva 2 månader sen

Exakt min tanke! Inte jättevanligt namn.

Madde 2 månader sen

Älskar ditt civilcurage. Minns vad du gjorde för stackas Annica.
Och din hemska stalker,
du är så bra Johanna!!

Liselotte 2 månader sen

SÅ BRA Johanna!!

Du är bäst! Tänk om fler stora bloggare utnyttjade sin makt så här, tack!

Från en orolig mamma.

Jenny 2 månader sen

Håller med dig, ingen nollning ska vara tillåten…Helt orimligt att det får fortsätta år efter år och utsätta elever… morr😡🤬🤯🤬 kramar till er🥰 vilken rikedom för honom att ha dig🤩

Sarah Harling 2 månader sen

Håller helt med! Vilka tycker nollningen är kul? Den främjar bara mobbning och utanförskap.
Tänk om man hade nollning på arbetsplatsen? Första dagen får man kissballonger på sig…
Inte direkt man känner sig välkommen

Svar på kommentaren:
Sofia 2 månader sen

Tyvärr finns det många arbetsplatser där kränkningar är vanligt. Lite mer förfinade metoder, men samma effekt. Mobbarna blir ju vuxna och fortsätter gärna sitt beteende.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Härliga fredag! Hur mår ni? Här är det jobb i köket hela dagen men ska ge mig ut på en runda vid lunch tror jag. Det har ju varit kolsvart och regn…

Gillar ni asiatiskt och sötstarka smaker? Heta nudlar med strimlad biff och wokade grönsaker, soja och oystersås, krossade limeblad…Detta lagade jag till lunch idag.  Oj oj så gott detta blev! Jag är…