• 2020-08-21, 10:38
  • 13

Härliga fredag! Har sovit lite bättre i natt än de andra två så nu är jag mer utvilad. Hjärnan går på högvarv efter den hemska händelsen på Västerhöjd.

Men nu till något annat trevligt! Igår lagade jag italiensk kyckling som är en stor favorit här hemma, jag har tidigare tipsat om denna men igår gjorde jag lite annat. Skippade soltorkade tomater och spenat men hade istället färsk basilika och parmesan.

En smakrik rätt av parmesan, örter och pinjenötter. Lika god som den är fin att ställa fram. Så god!

Tog en kvällsrunda igår kväll, så skönt. Sover helt klart bättre om jag även kommer ut på kvällen en sväng.

Italiensk kyckling med parmesan och pinjenötter 6-7 portioner

6 kycklingfiléer, dela på mitten om de är stora
2 dl creme fraiche
3 dl valfri grädde

2 vitlöksklyftor

1,5 dl riven stark parmesanost
8 babytomater
1/2 kruka färsk basilika
2 msk kycklingfond
1-2 msk pinjenötter
nypa chili flakes
1 tsk oreganokrydda
1 tsk paprikakrydda
salt och peppar
2 msk olivolja

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Stek kycklingen i en stekpanna på högre värme i lite olja så den får färg, salta och peppra. Ta upp kycklingen och lägg i en ugnsäker form. Hacka vitlöken i små bitar och fräs med lite chiliflakes i stekpannan med olivolja.

Sänk plattan något. Rör ner creme fraiche, grädde, kycklingfond, paprikapulver, oregano. Skär färsk basilika grovt och häll ner. Smaka av med salt och peppar. Vänd sist ner riven parmesan och rör ihop.

Häll såsen över kycklingen i formen. Dela tomaterna på mitten och lägg i, strö pinjenötter över allt. Gratinera i ugnen ca 20 minuter så kycklingen är helt klart och gratängen fått fin färg.

Serveringstips: En god sallad, ris eller krispiga klyftpotatis, ris eller varför inte risoni!

2020-08-21 Johanna Toftby, Recept

Kommentarer

Anki 2 veckor sen

Tack för ett super smarrigt recept! Kommer att lagas många gånger.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 veckor sen

Tack Anki, vad roligt!

Helene 3 månader sen

Men hur gott var inte detta då!
Tusen tack för dina fantastiska recept!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Vad roligt att du gillade detta, älskar smakerna!

AL 3 månader sen

Har testat nu och det var supergott! En ny favorit som direkt åker upp på listan på sånt som ska lagas igen. Inte lika stor favorit hos barnen dock men de åt ändå.

Katarina Bäckström 3 månader sen

Hej!
Åh vad jag har längtat efter lite nya recept från dig!
Detta måste genast testa.

Katarina

Cecilia 3 månader sen

Hur mkt vitlök?
Tack för alltid goda recept!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Herregud!! Missade jag det 😱

Jag hade 2 vitlöksKlyftor!

Å 3 månader sen

Hej! Det här ska jag testa ikväll! Vattnas i munnen redan och nästan så jag känner doften av gratinerad kyckling, vitlök och parmesan…..😊
Har testat flera av dina recept. Alltid supergott och uppskattat av både familj & gäster. Det där med grädde? Som du skriver finns alternativ- kokosmjölk, veganska alternativ eller t ex att använda buljong, fond och liiite maizena+kryddor enligt recept.
Gillar dina inlägg och variation med recept, hälsa, båt, familj o vardag! ❤

Anna 3 månader sen

Älskar ju dina enkla och goda recept, men vore toppen med lite tips på maträtter utan grädde😊 Vi är många med magar som inte klarar fett tyvärr🙁 Självklart kan jag leta på andra ställen, men som sagt, gillar dina recept.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Då tar man inte grädde :)
Då tar man vatten, kokosmjölk eller det ni tål. Därför jag skriver valfri.
Har du missat mitt receptregister? Det finns längs upp- ofta står det tex kyckling med kokosmjölk… eller vegansk osv.

Jag har hur mycket med kokosmjölk och även maträtter utan sås om man inte vill ha sås.

Jag äter den maten jag visar er och därför ni får det jag gjort.

Testa rätten med den vätskan du klarar, finns ju mycket utan mjölk som funkar fint.

Kram!

Ulrika Hultberg 3 månader sen

Hej !
Tack för middags tipset . Detta måste jag göra till helgen.
Trevlig helg. Ses i nästa inlägg i din blogg
Du tar upp så mycket intressant i din blogg.
Den var varje dag.
Kram Ulrika

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Tack Ulrika, hoppas du gillar detta.
Jag tycker det blev så gott!

Ha en riktigt härlig fredag, kramar Johanna

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar Sista chansen att fynda hos Ellos för 25% rabatt på ordinarie priser, HÄR hittar du massor med samlade julklappstips. Jag gillar när de har lagt in massor med roliga tips,…

Innehåller annonslänkar Så är dagen här! Det första ljuset tänds. Glad första advent alla här inne! Jag hoppas ni får en fin första advent med ljus och kärlek, kanske baka något gott…

Innehåller annonslänkar Sista chansen att fynda hos Ellos för 25% rabatt på ordinarie priser, HÄR hittar du massor med samlade julklappstips. Jag gillar när de har lagt in massor med roliga tips,…

Innehåller annonslänkar Så är dagen här! Det första ljuset tänds. Glad första advent alla här inne! Jag hoppas ni får en fin första advent med ljus och kärlek, kanske baka något gott…