ANNONS
Integritet på Tailsweep

Parmesangratinerad kyckling med pinjenötter

/


Härliga fredag! Har sovit lite bättre i natt än de andra två så nu är jag mer utvilad. Hjärnan går på högvarv efter den hemska händelsen på Västerhöjd.
Men nu till något annat trevligt! Igår lagade jag italiensk kyckling som är en stor favorit här hemma, jag har tidigare tipsat om denna men igår gjorde jag lite annat. Skippade soltorkade tomater och spenat men hade istället färsk basilika och parmesan.
En smakrik rätt av parmesan, örter och pinjenötter. Lika god som den är fin att ställa fram. Så god!






Tog en kvällsrunda igår kväll, så skönt. Sover helt klart bättre om jag även kommer ut på kvällen en sväng.

Italiensk kyckling med parmesan och pinjenötter 6-7 portioner

6 kycklingfiléer, dela på mitten om de är stora
2 dl creme fraiche
3 dl valfri grädde

2 vitlöksklyftor

1,5 dl riven stark parmesanost
8 babytomater
1/2 kruka färsk basilika
2 msk kycklingfond
1-2 msk pinjenötter
nypa chili flakes
1 tsk oreganokrydda
1 tsk paprikakrydda
salt och peppar
2 msk olivolja

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Stek kycklingen i en stekpanna på högre värme i lite olja så den får färg, salta och peppra. Ta upp kycklingen och lägg i en ugnsäker form. Hacka vitlöken i små bitar och fräs med lite chiliflakes i stekpannan med olivolja.

Sänk plattan något. Rör ner creme fraiche, grädde, kycklingfond, paprikapulver, oregano. Skär färsk basilika grovt och häll ner. Smaka av med salt och peppar. Vänd sist ner riven parmesan och rör ihop.

Häll såsen över kycklingen i formen. Dela tomaterna på mitten och lägg i, strö pinjenötter över allt. Gratinera i ugnen ca 20 minuter så kycklingen är helt klart och gratängen fått fin färg.

Serveringstips: En god sallad, ris eller krispiga klyftpotatis, ris eller varför inte risoni!

13
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00