• 2020-08-23, 19:52
  • 8

Hoppas ni har en fin helg! Vi har varit i stan hela helgen och fått en del saker gjort här hemma, tvättat och grejat, även varit ute och ätit och träffat lite vänner. Men till helgen blir båt igen för det ska vara mindre vind. Tjoho!

Tog en riktigt skön runda på över 1 mil i förmiddags, älskar det här vädret när man ska motionera. Den här veckan kör vi igång inne på gymet, som jag har längtat! Men när solen steker är jag utomhus så mycket det går.

Gjorde en köttfärssås som blev så bra, mustig och smakrik med massa tomatsmak och oregano, den här ska ni göra! Jag låter köttfärssåsen koka på svag värme i ca 2 timmar, jag grejar hemma under tiden, spär med vatten då och då. Smakerna blir magiska om den får koka länge. Mycket tomatsmak och kryddor, ingen grädde.

Ibland kör jag med stuvad vitkål men nu körde vi klassisk Bolognese med spagetti. Så galet gott!

Dubbla så har du lunchlådor i veckan!

Mustig Bolognese: 4 portioner
500 gram nötfärs eller guornfärs
400 gram krossade tomater
1 dl rödvin eller 3 msk vitvinsvinäger (jag tog båda men minskade på rödvinet)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk oxfond
1-2 msk sweet chili
1 msk tomatpure
1/2 tsk paprikapulver
1 tsk oregano krydda
1 msk soja
salt och peppar
1 dl vatten (fyll på under koktiden)
riven parmesan över
färsk basilika till dekoration 

Gör så här:

Skär löken i mindre bitar och hacka vitlöken, fräs i pannan i olivolja så det blir lite mjukt och blankt. Ta upp allt och lägg åt sidan. Fräs färsen, häll i krossade tomater, fonden, rödvin eller vinäger, lök och vitlöken, sweet chili, tomatpure och kryddorna. Häll i lite vatten och koka ihop allt. Låt pannan stå på spisen och koka i ca 1-2  timmar på låg värme. Funkar kortare tid också men blir riktigt gott när det får koka länge.  Fyll på med vatten under koktiden om det kokar länge. 

Det blir en mustig god bolognese!

Servera med pasta eller stuvad vitkål. recept på länken ovan. Riv rikligt med parmesan och njut!

2020-08-23 Johanna Toftby, Recept

Kommentarer

Caroline 4 månader sen

Detta lätt jättegott och måste prova att göra. Vad är det för sweet chili sås du har i?

Maria 6 månader sen

Min mamma brukar alltid koka sin köttfärs sås lääääääng, lääääääng. Så jag har ju tagit efter henne så klart . Har rötter från Italien så därav receptet på lång koktid. Den blir allra bäst om den får stå länge och dra till sig kryddorna..

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 månader sen

Så är det!

Jag lät min koka över 2 timmar, då blir det allra bäst! Jannes mamma är halvitalienska så han har riktigt grymma recept på ett par rätter jag måste tipsa om, då ska de koka länge och gärna ätas dagen efter så sätter sig smakerna ännu mer.

Sanna 6 månader sen

Dina rundor – är det löpning eller powerwalks eller blandat?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 månader sen

Efter corona och järnbrist bygger jag upp min kondition igen, jag går raska PW men joggar mycket.

Så jag ökar för varje runda. Sen tar jag sköna pw rundor också! :) Det är underbart.

Ulrika Hultberg 6 månader sen

Det låter smakens med köttfärssåsen. Den måste jag testa också. Min syster bruka ha vitkål i köttfärssås. Det har jag aldrig testat. Någon gång man ju testa. I morgon år min sista vecka på semestern. Jag har haft 5 veckor härligsa veckor. Ha en bra vecka som kommer. Vi ses i nästa inlägg i din blogg.
Kram Ulrika

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 månader sen

Ja så gott! Denna är utan vitkål dock men jag menar att jag hade stuvad vitkål till istället för pasta.
Men båda är gott!
Men vilka härliga veckor Ulrika, du prickade ju in de varmaste!

Ja det gör vi, ha en skön start på veckan!

kram Johanna

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg