ANNONS
Integritet på Tailsweep

Mustig köttfärssås!

/


Hoppas ni har en fin helg! Vi har varit i stan hela helgen och fått en del saker gjort här hemma, tvättat och grejat, även varit ute och ätit och träffat lite vänner. Men till helgen blir båt igen för det ska vara mindre vind. Tjoho!
Tog en riktigt skön runda på över 1 mil i förmiddags, älskar det här vädret när man ska motionera. Den här veckan kör vi igång inne på gymet, som jag har längtat! Men när solen steker är jag utomhus så mycket det går.Gjorde en köttfärssås som blev så bra, mustig och smakrik med massa tomatsmak och oregano, den här ska ni göra! Jag låter köttfärssåsen koka på svag värme i ca 2 timmar, jag grejar hemma under tiden, spär med vatten då och då. Smakerna blir magiska om den får koka länge. Mycket tomatsmak och kryddor, ingen grädde.Ibland kör jag med stuvad vitkål men nu körde vi klassisk Bolognese med spagetti. Så galet gott!


Dubbla så har du lunchlådor i veckan!

Mustig Bolognese: 4 portioner
500 gram nötfärs eller guornfärs
400 gram krossade tomater
1 dl rödvin eller 3 msk vitvinsvinäger (jag tog båda men minskade på rödvinet)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk oxfond
1-2 msk sweet chili
1 msk tomatpure
1/2 tsk paprikapulver
1 tsk oregano krydda
1 msk soja
salt och peppar
1 dl vatten (fyll på under koktiden)
riven parmesan över
färsk basilika till dekoration 

Gör så här:

Skär löken i mindre bitar och hacka vitlöken, fräs i pannan i olivolja så det blir lite mjukt och blankt.

Ta upp allt och lägg åt sidan. Fräs färsen, häll i krossade tomater, fonden, rödvin eller vinäger, lök och vitlöken, sweet chili, tomatpure och kryddorna. Häll i lite vatten och koka ihop allt. Låt pannan stå på spisen och koka i ca 1-2  timmar på låg värme. Funkar kortare tid också men blir riktigt gott när det får koka länge.  Fyll på med vatten under koktiden om det kokar länge. 

Det blir en mustig god bolognese!

Servera med pasta eller stuvad vitkål. recept på länken ovan. Riv rikligt med parmesan och njut!

8

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00