• 2020-08-31, 15:18
  • 0

Har ni testat nötbröd med nötter istället för mjöl? Jag brukar göra detta då och då och fick detta recept av mamma för flera år sedan, så gott och mättande bröd.

En tunn skiva mättar, gott med avocado eller stark ost eller vad man nu gillar. På det här receptet blir det ca 20 skivor, jag gillar bröd som är kompakt som mättar och det gör detta. Så gott!

Recept:

Nötbröd 1 limpa

2 dl valnötter
2 dl hasselnötter
2 dl sötmandel
2 dl linfrö
2 dl sesamfrön
2 dl pumpafrön
2 dl solrosfrön
2 tsk salt
1 dl kallpressad kokosolja
6 stora ägg

Gör så här: Sätt ugnen på 160 grader. Grovhacka nötterna,  man måste inte men jag hackar ner dem något. Rör ihop allt, blanda i äggen och kokosoljan och salt, rör ihop allt noga. Man kan även vända ner klippta fikon eller annan torkad frukt. Vill du byta ut nötterna mot fröer (ta mer fröer)  kan du göra det också.

Lägg bakplåtspapper i en form och vänd ner smeten, baka det i mitten i ugnen ca 60 minuter, doftar så gott!

Låt det svalna, dela det sedan i tunna skivor och lägg i frysen så kan du ta fram en och en när du är sugen på ett riktigt gott bröd!

 

 

 

 

2020-08-31 Recept

Kommentarer

Detta inlägg har inga kommentarer ännu. Använd formuläret nedan om du vill bli den första att skriva en kommentar till detta inlägg.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Janne har hjälpt mig att skriva denna text: Tack alla underbara läsare för alla hälsningar och förlåt att jag inte orkat berätta mer. Trots att detta varit några av de tuffaste dygn…